Het Lichaam van Coppens

Het Lichaam van Coppens

In 'Het Lichaam van Coppens' stellen broers Staf en Mathias Coppens hun lichaam ten dienste van de wetenschap en voeren het ene na het andere experiment uit.

9 afleveringen

'Hoe voelt het om te vliegen als een vogel?'. Die kijkersvraag konden Mathias en Staf niet negeren. Om hun grote droom - en die van vele anderen - waar te maken, bouwen ze zichzelf om tot een menselijke zeppelin en dat leidt tot adembenemende taferelen.
Staf rijdt met de snelste fiets ter wereld onder de deskundige begeleiding van de Technische Universiteit Delft. Staf en Mathias experimenteren daarnaast gretig met de wet van het behoud van energie, die stelt dat energie nooit verloren kan gaan of zomaar gecreëerd kan worden. Daarnaast kijken de Coppens-broers wat er gebeurt als je een ballenmachine op een rijdende auto monteert.
Mathias en Staf begeven zich in hogere sferen. Ze kijken hoe een ballon met helium zich gedraagt in een rijdend voertuig en ze gaan ook nog een stapje verder door een volledig blaasorkest aan de helium te zetten om het effect op de klank van de instrumenten na te gaan. Daarnaast ontdekken de jongens waar het woord 'brompot' vandaan komt.
Mathias en Staf gaan zwemmen met piranha's. Daarnaast lanceren ze de eenmalige rubriek 'Koken met Coppens'. Op het menu: zwarte worst, of beter, chemische zwarte worst. In een ander keukenexperiment tonen de broers aan dat te heet zout op patatten een stevige knal tot gevolg kan hebben. Verder maken ze zandpatronen met enkel en alleen hun stem en wagen ze zich aan een looping met een schommel.
Staf en Mathias slaan elkaar letterlijk bont en blauw om te testen of bloedzuigers de oplossing zijn voor blauwe plekken. De broers doen ook een ongeziene goocheltruc, waar zelfs David Copperfield nog iets van zou kunnen leren. Daarnaast gooien ze ballen van het hoogste betonnen gebouw van de Benelux , toveren ze bladblazers om in een hovercraft en snijden ze frieten met een tennisracket.
Staf en Mathias gaan diepzeeduiken met een zelfgemaakte duikhelm. De broers testen ook of je nu best warm of koud water kan gebruiken om ijsblokjes te maken. En hoe ver kan je vliegen van een waterglijbaan? De jongens testen het met plezier uit. Daarnaast experimenteert marktkramer Staf met enkele typische verkooptrucjes waar veel consumenten dagelijks intrappen.
Hoeveel dingen kan een mens tegelijkertijd doen? Staf en Mathias zoeken het uit. Daarnaast tonen de broers ook hoe een kernbom werkt... met muizenvallen en pingpongballetjes. Verder blazen ze ringen van vuur met een vortex-kanon en bouwen ze hun favoriete speelgoedhelikopter om tot een gigantische versie voor volwassenen.
Staf haalt zijn 'Dancing on Ice'-moves van onder het stof om aan te tonen hoe je een pirouette maakt. Mathias gaat op zoek naar zijn innerlijke Tom Cruise en glijdt met zijn broeksriem van een stalen kabel. En onder begeleiding van neuroloog Steven Laureys gaan de broers ook op zoek naar het witte licht aan het einde van de tunnel.
In deze slotaflevering halen Mathias en Staf nog eens alles uit de kast. Ze testen of telepathie echt bestaat en bewijzen dat er meer wetenschap in een draaimolen zit dan je zou denken. Verder gaan de broers nog eens duiken met hun zelfgemaakte duikhelm uit de zesde aflevering, maar dit keer tussen de wilde dieren.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.