Het Lichaam van Coppens

Het Lichaam van Coppens

In 'Het Lichaam van Coppens' stellen broers Staf en Mathias Coppens hun lichaam ten dienste van de wetenschap en voeren het ene na het andere experiment uit.

8 afleveringen

De broers Coppens onderzoeken waarom je soms misselijk wordt in een draaimolen en testen uit hoe je het best ontsnapt uit een auto die in het kanaal gereden is. Verder zoeken Staf en Mathias in Noorwegen uit hoelang je in ijskoud water kan zitten. In de studio ontvangen ze Wim Hof, beter bekend als The Iceman, en die pakt uit met een ijzingwekkende stunt.
Staf en Mathias halen halsbrekende toeren uit om te achterhalen hoeveek pk het lichaam van Coppens heeft. In een lagedrukkamer testen de broers uit wat er gebeurt als er in volle vlucht een gat in een vliegtuig wordt geslagen. En in een pijnlijke bevallingswedstrijd met Dina Tersago proberen Staf en Mathias te achterhalen wie nu kleinzeriger zijn: mannen of vrouwen?
Staf en Mathias willen weten hoe het komt dat je over hete kolen kan lopen zonder je voeten te verbranden en ze zoeken verder uit of je nu echt veilig bent in een auto als de bliksem er op inslaat. Ze zijn ook benieuwd of het waar is dat je een tand kan laten trekken onder hypnose.
Staf en Mathias voeren een schokkend onderzoek naar de effecten van het aanraken van schrikdraad. Op het circuit van Zolder en tijdens een spectaculaire stuntvlucht ontdekken ze tegen welke G-krachten het menselijk lichaam bestand is.
De broers Coppens proberen vanavond een grote en hoge bek op te zetten om op die manier met hun stem een glas te breken. daarnaast dagen ze een team van forensische onderzoekers uit om hun bewogen nacht in een hotel te reconstrueren.
Staf en Mathias kruipen vandaag bij mekaar in bed om te achterhalen hoeveel zweet het menselijk lichaam 's nachts afscheidt. Ze gaan ook op zoek naar een goede manier om een lawine te overleven en ze ondervinden aan den lijve wat er met je lichaam gebeurt op een hoogte van 5.300 meter, de hoogte van het basiskamp van de Mount Everest.
Staf en Mathias duiken een netelveld in om te achterhalen wat het beste middeltje is tegen neteljeuk. Ze gaan ook na hoe ze kunnen overleven in drijfzand en of ze met behulp van uitsluitend heliumballonnen kunnen opstijgen.
In deze laatste aflevering onderzoeken Staf en Mathias of erectiepillen naast de bedprestaties ook de sportprestaties verbeteren. Hun tweede test heeft alles met zweet te maken en in het opleidingscentrum voor piloten testen ze wat er gebeurt als de piloot en co-piloot tegelijkertijd onwel worden.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.