Echte Verhalen: De Buurtpolitie

Echte Verhalen: De Buurtpolitie

De mannen en vrouwen van het politiekorps in 'Echte verhalen: De buurtpolitie' kennen geen moment verveling. Elke dag brengt een nieuwe zaak!

70 afleveringen

Langs de kant van de weg wordt in een kartonnen doos een baby gevonden. Brigitte en Erik zetten alles op alles om de ouders van de vondeling te vinden. Koen en Tineke moeten naar het klooster, want iemand is ervandoor met de portefeuille van moeder overste. De dief blijkt echter spoorloos verdwenen te zijn.
Een schot wordt gelost in een bikercafé. Brigitte en Erik proberen ter plekke de situatie onder controle te krijgen. Floor en Velimir worden opgeroepen voor een naakte man in een nachtwinkel. Wanneer ze toekomen, blijkt de man een uiterst lastig probleem te hebben. Een buur meldt de aanwezigheid van een verdachte bestelwagen bij een leegstaand bedrijf.
Een moeder komt met haar minderjarige dochter naar het politiekantoor. De ouders van het meisje zijn gescheiden en volgens haar gedraagt haar papa zich vreemd wanneer ze bij hem is. Tijdens een videoverhoor probeert Tineke meer te weten te komen. Wanneer een koppel met vakantie is, merken hun overburen op dat er een inbreker in hun woonst aan het werk is. Floor en Velimir gaan ter plaatse.
Een minderjarig meisje wordt vermist. Erik en Brigitte onderzoeken de zaak en ontdekken dat ze is weggelopen met haar oudere vriend. De rechercheurs vermoeden dat hij een loverboy is en ze moet dus zo snel mogelijk worden gevonden. Een oude man klaagt over geluidsoverlast bij de buren. Floor en Velimir proberen te bemiddelen. Een vrouw komt naar het politiekantoor om haar kat aan te geven.
Een man wordt vermoord aangetroffen in zijn villa. Erik en Brigitte onderzoeken de zaak en ontdekken dat de man een bouwbedrijf had, dat het blijkbaar niet zo nauw nam met de arbeidsregels. Koen en Tineke snellen een vrouw te hulp die beweert dat ze is aangevallen door een grote vogel.
Wanneer twee kinderen al een tijdje niet meer op school zijn geweest, gaan Brigitte en Erik bij hen thuis langs. Daar ontdekken ze het lijk van hun papa. Van de kinderen en hun moeder is echter geen enkel spoor. Floor en Velimir stuiten tijdens hun patrouille op een strompelende man. Ze willen de man helpen, maar hij weigert alle hulp. Een andere man komt bij Patrick een portefeuille teruggeven.
Er wordt groot alarm geslagen op het politiekantoor: een man met een bommengordel is een frituur binnengestapt. Koen en Tineke krijgen de raad uiterst voorzichtig te zijn. Twee meisjes werden geconfronteerd met een exhibitionistische wielertoerist. Erik en Brigitte proberen de dader te vatten voor hij andere slachtoffers maakt. Floor en Velimir worden opgeroepen voor sluikstorten.
Een vrouw doet melding van een diefstal. Haar geliefde hond werd uit haar eigen zaak gestolen. Koen en Tineke trachten de dievegge én de hond zo snel mogelijk terug te vinden. Een jonge dame vraagt aan Floor en Velimir om bij haar buurman langs te gaan, die overlast veroorzaakt in de buurt.
Wanneer Erik en Brigitte reageren op een dringende oproep worden ze meteen bij aankomst bedreigd door twee mannen. De daders vluchten en in het huis vinden Erik en Brigitte een gewonde jongen. Volgens hem zijn de daders op zoek naar zijn mama. Het wordt een race tegen de klok. Wie vindt de moeder eerst?
Erik en Brigitte onderzoeken de moord op een scheidsrechter. De rechercheurs ontdekken dat sommige mensen wel zeer ver durven te gaan wanneer hen onrecht wordt aangedaan. Koen en Tineke worden opgeroepen voor een inbraak in een winkel. Bij aankomst lijkt de shop verlaten, maar Koen en Tineke zijn niet zo gemakkelijk om de tuin te leiden.
Een jongeman werd door vijf mannen overvallen. Ze hebben zijn portefeuille met daarin flink wat cash geld gestolen. Koen en Tineke gaan op onderzoek, maar kunnen van de overval geen bewijzen vinden. Een jongen wordt voor de ogen van zijn vriend ontvoerd. Floor en Velimir zetten alles op alles om het slachtoffer zo snel mogelijk terug te vinden.
Een jongen wordt met een overdosis drugs bewusteloos in het park gevonden. Eric en Brigitte moeten zo snel mogelijk te weten komen wie hij is en waar de drugs vandaan komen, zodat er geen nieuwe slachtoffers vallen. Een schoenwinkel wordt overvallen. Wanneer Koen en Tineke arriveren, is de overvaller echter al gevlucht. De agenten kunnen hem verrassend snel lokaliseren.
Het politiekantoor krijgt al een tijdje kleurrijke brieven toegestuurd met de vriendelijke uitnodiging om op bezoek te komen bij de briefschrijver. Koen en Tineke gaan in op het verzoek en gaan bij de man langs. Ze krijgen echter meer dan enkel koffie en koekjes. Eric en Brigitte houden een auto tegen die duidelijk op weg is naar een huwelijk. Alleen twijfelen ze aan de leeftijd van de bruid.
Een verontruste vrouw belt de politie omdat ze vreest dat er iets met haar buurman is gebeurd. Bij aankomst blijkt het appartement verwoest te zijn en vinden Koen en Tineke bloedsporen. De man van een vrouw die op bevallen staat, is onvindbaar. Slagen Floor en Velimir erin om de toekomstige vader op tijd bij zijn vrouw te krijgen?
Supermarkten hebben te kampen met een overvallenplaag, waarbij de daders steeds op dezelfde manier te werk gaan. Eric, Brigitte, Floor en Velimir hopen de overvallers op heterdaad te betrappen, maar dit is niet zonder risico. Een vrouw heeft naar het noodnummer gebeld nadat ze werd aangevallen door haar man. Wanneer Koen en Tineke toekomen, beweert de vrouw echter dat er niets aan de hand is.
Een vrouw heeft al enige tijd niets meer gehoord van haar zoon, schoondochter en kleinkinderen. Brigitte en Eric doen een huiszoeking bij het gezin en vrezen het ergste. Samen met Koen en Tineke organiseren ze een zoektocht in het bos. Een man maakt kabaal op het kerkplein. Koen en Tineke moeten de gemoederen bedaren. Floor en Velimir worden naar de plaatselijke supermarkt geroepen.
Floor en Velimir worden aangevallen door een gewelddadige boerenfamilie. Eric en Brigitte wagen hun eigen leven om de daders te vatten. Een kind vindt in het park chocolade verrassingseitjes gevuld met drugs. Koen en Tineke starten een zoektocht naar de daders en de mogelijk overgebleven eitjes. Ze moeten snel en grondig te werk gaan, want er staan levens op het spel.
Een oude man wordt op het kerkhof beroofd. Koen en Tineke zetten alles op alles om de dader te vatten. Floor en Velimir krijgen een inbraakmelding op klaarlichte dag. Kunnen ze de daders op heterdaad betrappen? Een jonge vrouw heeft per ongeluk haar verlovingsring aan een levend standbeeld gegeven. Slagen Floor en Velimir erin de ring terug te vinden?
Een jonge vrouw is spoorloos verdwenen. Eric en Brigitte onderzoeken de zaak, maar zullen ze haar nog op tijd vinden? Koen en Tineke reageren op een overlastklacht bij een reclamebureau. Een ontevreden werknemer neemt er op feestelijke wijze ontslag.
Het is groot alarm op het politiebureau: Barry, de speurhond, is ontvoerd. Koen en Tineke sparen kosten noch moeite om Barry te vinden, maar de tijd dringt. Vinden de agenten de speurhond levend terug of hebben de daders het ondenkbare gedaan? Een oude man wordt door een woeste vrouw aangevallen. Floor en Velimir ontdekken dat de zaak niet zo voor de hand liggend is.
Een man komt zich op kantoor aangeven omdat hij zijn vrouw en kinderen heeft vermoord. Eric en Brigitte onderzoeken of de man de waarheid vertelt of deze gruweldaad verzint om aandacht te krijgen. Op kantoor komt een oproep binnen over geluidsoverlast. De zaak wordt plots ernstig wanneer de agenten geweerschoten horen. Koen en Tineke gaan erop af.
Een werknemer van een watermaatschappij vindt een lijk in de woning waar hij de meterstand komt opmeten. Koen en Tineke ontdekken al snel dat er meer aan de hand is. Eric en Brigitte patrouilleren in een woonwijk. Wanneer ze een man en vrouw van deur tot deur zien gaan, zegt hun instinct dat er iets niet klopt. Een zoon komt zijn moeder aangeven op kantoor, een bizarre familiekwestie zo blijkt.
Koen en Tineke reageren op een oproep na een brand. Het getroffen gezin is in veiligheid, maar ze blijken niet de eigenaars van de woning te zijn. Floor en Velimir krijgen het druk tijdens hun patrouille: een vrouw heeft op restaurant te veel gedronken en weigert te betalen en een auto scheurt rakelings langs hen voorbij.
Eric en Brigitte vinden een neergeschoten, jonge vrouw in haar tuin. Een uit de hand gelopen familievete zou wel eens de oorzaak kunnen zijn. Intussen komt een vrouw die bont en blauw geslagen is toe op kantoor. Haar echtgenoot is al snel de hoofdverdachte.
Een vrachtwagenchauffeur heeft iets gehoord in zijn laadbak. Eric, Brigitte, Koen en Tineke worden opgeroepen om de vrachtwagen te doorzoeken. Een andere man hoopt dan weer dat Patrick hem kan helpen om zijn vader - die hij nooit heeft gekend - te vinden, terwijl een vrouw haar vermiste man komt aangeven. Floor en Velimir ontdekken dat de man dichter bij huis zit dan verwacht.
In een bestelwagen wordt het lichaam van een man gevonden. Eric en Brigitte ontdekken dat een aanslepende ruzie een belangrijke rol speelt in de dood van de man. Een vrouw vreest dat er inbrekers in haar huis zijn. Koen en Tineke doorzoeken de woning en ontdekken dat de vrouw één en ander verbergt.
In een hotel vindt de meid een koffer vol met goud. Eric, Brigitte, Floor en Velimir zetten een undercoveractie op om de daders bij de kraag te vatten. Koen en Tineke worden opgeroepen voor een loslopende hond, maar de zaak neemt een onverwachte wending.
Een man wordt gewurgd aangetroffen. Eric en Brigitte vermoeden dat zijn vrouw iets met het overlijden te maken heeft. Wanneer Koen en Tineke twee mensen drank zien afleveren aan verschillende horecazaken vermoeden ze dat er iets niet klopt. Ze beslissen het koppel te volgen.
Een bakkerij wordt overvallen. Floor, Velimir, Koen, Tineke en speurhond Barry gaan tot het uiterste om de drie overvallers te vatten. Een man wordt door een vrouw gechanteerd met naaktfoto's. Eric en Brigitte gaan op zoek naar de online femme fatale.
Een jong meisje wordt vermoord teruggevonden in een wagen. Een getuige heeft een gele wagen zien wegrijden van de plaats delict. Slagen Eric en Brigitte erin de dader met de opvallende wagen te vatten? Koen en Tineke zijn getuige van een sackjacking. Ze zetten de achtervolging in en worden vanuit onverwachte hoek geholpen.
Eric en Brigitte ontvangen een anonieme brief waarin een zware misdaad wordt bekend. De rechercheurs zoeken uit of de inhoud van de brief klopt en wie de schrijver ervan is. Koen en Tineke krijgen nieuwe collega's. Wanneer één van hen verdwijnt, zetten ze alles op alles om de agent zo snel mogelijk te vinden.
Iemand steelt instrumenten uit muziekwinkels. Wanneer de dader opnieuw toeslaat, zitten Eric en Brigitte hem op de hielen. Een clown bedreigt mensen op straat met een bijl. Kunnen Koen, Tineke en Barry hem inrekenen voor er slachtoffers vallen?
Eric en Brigitte worden opgeroepen voor een vluchtmisdrijf. Koen en Tineke vinden een dronken vrouw op straat. Patrick onderzoekt de verdwijning van een superheld.
Op het politiekantoor meldt een groep mensen de dood van hun katten. Koen en Tineke gaan in de wijk op onderzoek. Een dame komt de verdwijning van haar vriend aangeven. Eric en Brigitte vermoeden dat de vrouw het slachtoffer is geworden van een gewiekste oplichter.
Eric en Brigitte onderzoeken de dood van een tienermeisje. Een man is overvallen in het bedrijf waar hij werkt en moest van de dader ook nog geld afhalen via de bankautomaat. Koen en Tineke gaan achter de dader van deze overval aan.
Een vrouw doet aangifte van ongewenste intimiteiten. Eric en Brigitte ontdekken tijdens het onderzoek dat er nog meer slachtoffers zijn. Een vrachtwagen wordt al rijdend beroofd. Koen en Tineke zetten de achtervolging in. Floor en Velimir krijgen te maken met een zeer vrolijke dief.
Eric en Brigitte krijgen een oproep voor geluidshinder. Wanneer ze toekomen aan de woning is er een kletterende ruzie aan de gang. Koen en Tineke ontdekken een ijsverkoper die zich verdacht gedraagt. Ze observeren de man op afstand.
Een vrouw heeft verdachte personen opgemerkt rond haar woning. Eric en Brigitte gaan poolshoogte nemen. Een jong meisje komt naar het politiekantoor omdat ze denkt dat ze achtervolgd wordt. Patrick en de commissaris onderzoeken de verontrustende zaak.
Een vreemde man spreekt jongens aan in het skatepark. Eric en Brigitte gaan onmiddellijk ter plekke om de man te zoeken, maar wanneer ze aankomen blijkt er een jongen vermist te zijn. Koen en Tineke onderzoeken een zaak van dieseldiefstal. Kunnen zij ontdekken wie de boeren in de wijk besteelt? Een winkeluitbater beschikt over camerabeelden van een dief.
Een vrouw wordt vermoord. Eric en Brigitte ontdekken dat ze problemen had met haar zus en haar zoon. Is één van hen de koelbloedige moordenaar? Een huiseigenaar belt in paniek naar het politiekantoor. Er zitten inbrekers in zijn huis. Koen en Tineke haasten zich naar de woning om de inbrekers op heterdaad te betrappen.
Het is groot alarm op het politiekantoor want een meisje is ontvoerd. Eric, Brigitte, Koen, Tineke en Barry moeten alles uit de kast halen om het meisje te vinden. Bij een dame thuis verdwijnt geld. Floor en Patrick gebruiken verklikkerspasta in de hoop de dief te vatten.
Eric en Brigitte onderzoeken de verontrustende verdwijning van een man. Koen en Tineke zijn getuige van een diefstal en Koen vordert een fiets om de achtervolging in te zetten.
Een vrachtwagen wordt gestolen. Eric en Brigitte onderzoeken de zaak als ze worden opgeroepen voor een ramkraak. Aan het gemeentehuis worden granaten achtergelaten. Koen en Tineke vrezen voor een aanslag en zetten alles op alles om de dader te vinden.
Een man komt naar het politiekantoor omdat hij vermoedt dat hij wordt vergiftigd. Eric en Brigitte onderzoeken deze vreemde zaak. Koen en Tineke worden opgeroepen voor een verkeersongeval.
Eric en Brigitte zijn op zoek naar een man die een jong meisje heeft aangerand. Slagen ze erin de man te vinden voor hij een nieuw slachtoffer maakt?
Op de dag van haar huwelijk verdwijnt een jonge bruid spoorloos. Kunnen Eric en Brigitte de vrouw vinden? Wanneer twee wanhopige jongens aan Patrick vragen om hun vader te helpen, snelt hij ter hulp zonder zijn collega's in te lichten. Floor en Velimir worden opgeroepen voor een fietsendiefstal. Velimir gebruikt zijn speciaal talent in de hoop zo de dader te vatten.
Een man wordt zwaargewond in zijn woning aangetroffen en overlijdt op weg naar het ziekenhuis. Eric en Brigitte onderzoeken of het over een ongeluk gaat of moord. Twee fietsende meisjes worden aangereden en de dader pleegt vluchtmisdrijf. Koen en Tineke ontdekken dat niets is wat het lijkt.
Een anonieme bron beweert dat er een pedofiel in de wijk woont. Eric en Brigitte moeten uiterst nauwkeurig te werk gaan om de waarheid aan het licht te brengen. Patrick en de commissaris krijgen een onverwachte 'klant' over de vloer.
Een jong meisje komt bij Koen en Tineke een overval bekennen. De agenten ontdekken echter dat er in de buurt geen enkele winkel is overvallen. Een buurtbewoner doet zijn beklag over verkeersborden met 'verboden te parkeren' in zijn straat. Er zijn immers geen werken of een verhuis gepland.
Koen en Tineke vinden 's ochtends vroeg een jong meisje aan de bushalte. Ze vermoeden dat ze is weggelopen, maar ontdekken al snel dat er meer aan de hand is.
Een man is het slachtoffer geworden van verkeersagressie. Hij heeft het incident kunnen filmen met zijn boordcamera. Floor en Velimir zoeken de eigenaar van de wagen op, maar staan voor een onverwacht raadsel. Stafke heeft kleren gevonden aan de vijver in het park. Koen en Tineke vrezen dat er sprake is van een wanhoopsdaad.
Koen en Tineke verhinderen een sackjacking en ontdekken dat de dader ergens helemaal anders zou moeten zijn. Op het treinperron wordt een gewonde man gevonden. Hij leidt aan geheugenverlies en heeft geen portefeuille of gsm bij zich. Eric en Brigitte moeten dus op zoek naar zijn identiteit.
De buurt wordt geplaagd door een inbraakgolf. Koen en Tineke doen een controleactie en hebben snel prijs. Floor en Velimir moeten op zoek naar een goochelaar die mensen besteelt.
Koen en Tineke houden een snelheidscontrole wanneer er plots een paard zonder ruiter voorbij galoppeert. Floor en Velimir onderzoeken een kunstroof. Floor en Patrick zijn opgeroepen voor overlast van hondendrollen maar komen uiteindelijk een andere 'zwaar' misdrijf op het spoor.
Een kinderlokker is actief in de buurt. Na een eerder mislukte poging slaagt hij erin een jongen te ontvoeren. Eric en Brigitte zetten alles op alles om de dader en de jongen terug te vinden. Patrick krijgt een oproep van twee dames die verloren zijn gelopen in het bos. Floor en Velimir zetten een zoekactie op poten.
Eric en Brigitte betrappen een wildplasser. Wanneer blijkt dat de man geen papieren kan voorleggen, vermoeden ze dat er meer aan de hand is. Een dierenarts wordt in zijn praktijk bedreigd. Koen en Tineke snellen ter plaatse.
Een visser heeft iets ongewoons opgevist uit de visvijver. Koen en Tineke gaan op zoek naar de rechtmatige eigenaar. Floor en Velimir worden opgeroepen voor een kabouterdiefstal.
Koen en Tineke krijgen een noodoproep naar aanleiding van geweerschoten in een woonwijk. Eric en Brigitte onderzoeken een verdacht overlijden. Alles wijst in de richting van roofmoord.
Een vrouw zoekt Eric en Brigitte op omdat ze vermoedt dat haar moeder onder verdachte omstandigheden is overleden. Stafke heeft twee UFO's over zijn tuin zien vliegen. Floor en Velimir gaan een kijkje nemen en staan voor een onaangename verrassing.
Een meisje komt na school niet thuis. Er zou een verband kunnen zijn met een eerdere verdwijningszaak. Eric en Brigitte pakken het dossier grondig aan. Een motorrijder haalt gevaarlijke toeren uit op de openbare weg. Koen en Tineke zetten de achtervolging in. Floor en Patrick reageren op een oproep voor een woninginbraak. Zijn ze nog op tijd om de dader op heterdaad te betrappen?
Tijdens een patrouille treffen Eric en Brigitte een gewonde man aan op straat. De rechercheurs trachten te achterhalen wat er juist is gebeurd. Na een windhoos vindt Stafke iets in zijn tuin dat niet van hem is. Floor en Velimir sporen de rechtmatige eigenaar op.
Er is een nieuw incident met een neppostbode. Gelukkig voor Floor en Patrick heeft het slachtoffer belangrijk bewijsmateriaal kunnen verzamelen. Eric en Brigitte worden opgeroepen voor een gijzeling. Kunnen ze op tijd de slachtoffers redden?
Koen en Tineke worden opgeroepen voor een inbraak. Een belangrijk kunstwerk is gestolen en de inspecteurs onderzoeken de zaak. Een juwelier heeft zijn stil alarm geactiveerd. Eric en Brigitte haasten zich ter plaatse. Een jong meisje staat te bedelen aan de supermarkt. Patrick en Floor zoeken haar ouders op.
Een vrouw vindt een wapen in de buggy die ze tweedehands heeft gekocht. Eric en Brigitte nemen de zaak meteen ernstig en gaan naar de verkoopster. De rechercheurs vatten op die locatie een zware jongen en brengen hem binnen voor verhoor. Maar hierdoor brengen ze - zonder het zelf te weten - het leven van iedereen op het politiekantoor in gevaar.
Een jongeman vindt een kogel in zijn brood. Eric en Brigitte trekken op onderzoek uit. Een kinderfiets wordt gevonden aan een vijver, maar van een kind is geen enkel spoor. Koen en Tineke vrezen het ergste en duikers worden opgeroepen.
Een vechtpartij in het jeugdhuis slaat om in een gijzeling. Eric en Brigitte gaan op zoek naar de daders en het slachtoffer en beseffen al snel dat niets is wat het lijkt. De wijk wordt sinds enkele dagen geteisterd door nachtlawaai. Koen en Tineke houden de wacht en ontdekken dat het om een speciale 'uil' gaat.
Koen en Tineke haasten zich naar een vechtpartij in een café. Ze kunnen een dader vatten, maar een tweede vechtersbaas is kunnen ontsnappen. En die wil wraak nemen. Een man slaagt erin om een inbreker op te sluiten in zijn huis. Floor en Velimir gaan de dader oppakken. Later worden zij opgeroepen omwille van een verdacht individu in een bestelwagen.
Eric en Brigitte worden opgeroepen voor een verdacht overlijden in een hotel. De rechercheurs moeten grondig te werk gaan want in een hotel lopen natuurlijk constant mensen binnen en buiten. De dader of daders vinden, zal dus niet gemakkelijk zijn. De commissaris ontvangt een anonieme brief waarin informatie staat over een zwaar misdrijf dat zal plaatsvinden later op de dag.
Koen en Tineke moeten bemiddelen bij een burenruzie. Wanneer ze de overtreder aanspreken, escaleert de situatie onverwacht. Eric en Brigitte onderzoeken een woninginbraak waarbij de daders uiterst professioneel te werk zijn gegaan. Enkel de kluis is opengebroken.
Dispatch krijgt een stille oproep binnen vanuit een woning. Eric en Brigitte gaan erheen om te onderzoeken wat er juist aan de hand is. Een tweeling komt naar het politiekantoor. Ze zijn bezorgd om Sinterklaas.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.