Echte Verhalen: De Buurtpolitie

Echte Verhalen: De Buurtpolitie

Het politiekorps in 'Echte verhalen: De Buurtpolitie' kent geen moment verveling. Elke dag brengt een spannende, nieuwe zaak.

69 afleveringen

Aflevering 1

Een uitgehongerde kat heeft het gemunt op de versgebakken wafels van Stafke. Hij schakelt Koen en Lotte in om de eigenaar op te sporen. De commissaris verdwijnt op weg naar de golfclub. Robin en Tom ontdekken dat hun chef ontvoerd werd.

Aflevering 2

Een ongeruste moeder geeft haar dochter als vermist op. Koen en Lotte starten een onderzoek en krijgen daarbij hulp uit onverwachte hoek. Eric en Brigitte onderzoeken de plotse dood van een Amerikaanse tennisleraar. Tijdens het onderzoek worden ze echter allebei onwel.

Aflevering 3

Koen en Lotte zien een verkeersovertreding gebeuren. Hun interventie levert hen een zeer onaangename verrassing op. Floor en Femke zijn op zoek naar de vermiste Tanja en maken zo kennis met haar bijzondere huisdier.

Aflevering 4

Koen en Lotte maken jacht op twee voortvluchtige overvallers. Om de daders te vatten moet vooral Koen tot het uiterste gaan. Aziz wordt misselijk tijdens een patrouille. Obi besluit om de auto even te parkeren en een wandelingetje te maken. Een beslissing met verstrekkende gevolgen.

Aflevering 5

Iemand heeft overal in de gemeente wasgoed opgehangen. Koen en Lotte zijn stomverbaasd wanneer ze horen wie de dader is. Eric en Brigitte onderzoeken de verdwijning van een lokale journaliste. Tijdens de huiszoeking bij haar thuis doen ze een schokkende ontdekking.

Aflevering 6

Stafke krijgt een verontrustende boodschap en roept de hulp in van Koen en Lotte. Eric en Brigitte worden opgeroepen voor geluidsoverlast. Ter plaatse blijkt er iets veel ergers aan de hand te zijn.

Aflevering 7

Een bejaarde vrouw komt niet thuis na een doktersbezoek. Koen en Lotte schakelen Barry in om haar terug te vinden. Robin en Tom rukken uit naar een boerderij. Volgens de boer zit er een tijger in zijn koeienstal.

Aflevering 8

Vandalen hebben lelijk huisgehouden in de kerk. Koen en Lotte gaan op onderzoek uit. De zelfontworpen brievenbus van een kunstenares werd gestolen. Een zoekertje op een tweedehandssite leidt Floor en Femke naar een mogelijke dader.

Aflevering 9

Koen en Lotte onderzoeken een inbraak bij de dierenarts. De dader is ervandoor met één van haar patiënten. Stafke heeft een vreemd brokstuk gevonden in zijn tuin. Aziz denkt te weten wat voor steen het is.

Aflevering 10

Een gewapende overvaller heeft een muzikante beroofd van haar erg waardevolle cello. Koen en Lotte gaan via Facebook op zoek naar getuigen. Patrick en de commissaris betrappen een hardrijder aan de schoolpoort. De commissaris bedenkt een originele actie om de man terecht te wijzen.

Aflevering 11

Stafke vindt een grote som geld in zijn voortuin. Hij vertrouwt het zaakje niet en licht Koen en Lotte in. Een schietongeval brengt Eric en Brigitte op het spoor van een voortvluchtige verdachte.

Aflevering 12

Koen en Lotte vinden een puppy in het park. Ze kunnen achterhalen wie de eigenaar is, maar dan blijkt die zelf vermist te zijn. Obi en Aziz worden onwel na het drinken van een glas water op het commissariaat. Ze worden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Aflevering 13

Een reisbureau wordt overvallen. Gelukkig voor Koen en Lotte is de eigenaar erg vooruitziend geweest. Tijdens een patrouille maakt Eric een sanitaire stop aan het station. Daar valt Brigittes oog op een droevig tienermeisje. Het meisje blijkt uit Amsterdam te komen.

Aflevering 14

Koen en Lotte ontfermen zich over een gewond hondje. Wanneer de dierenarts vaststelt dat het onlangs nog bevallen is, starten ze een zoektocht naar de pups. Robin en Tom worden opgeroepen voor een rondsluipende man. Wanneer hij hen vertelt wat zijn bedoeling is, geloven ze hun oren niet.

Aflevering 15

Op een filmset wordt een acteur neergeschoten. Koen en Aziz onderzoeken hoe dit is kunnen gebeuren. Floor en Femke krijgen een melding over een verdacht individu, maar ter plaatse is er niemand te bespeuren.

Aflevering 16

Koen en Lotte komen tussenbeide bij een vechtpartij. De aanleiding is een mogelijke diefstal. De agenten stellen een onderzoek in. Tijdens een zwerfvuilactie vinden de kleinzonen van de commissaris een portefeuille met heel wat geld in. Samen met Patrick spoort de commissaris de eigenares op.

Aflevering 17

Een vrouw komt haar man als vermist opgeven. Samen met Barry gaan Koen en Lotte naar hem op zoek. Een jonge vrouw is met geweld om het leven gebracht. Tijdens de huiszoeking bij het slachtoffer ontdekken Eric en Brigitte iets interessants.

Aflevering 18

Koen en Lotte onderzoeken een ongewoon geval van sluikstorten. De webcam van een jonge vrouw werd gehackt door een onbekende man. Ze rekent op Obi en Aziz om de dader te identificeren.

Aflevering 19

Koen en Lotte krijgen te maken met de ontvoering van een blindengeleidehond. Ze doen er alles aan om het dier te herenigen met zijn eigenares. Een vrouw vreest dat haar nieuwe buurman een wild dier als huisdier houdt. Inspecteurs Robin en Tom gaan poolshoogte nemen.

Aflevering 20

De burgemeester roept de hulp in van de commissaris: het gemeentehuis is omsingeld. Samen met Koen en Aziz gaat hij kijken wat er aan de hand is. Volgens Gonda zat er in een vuilniszak die buiten aan het commissariaat stond een levend beest. Floor en Femke zetten de achtervolging in op de vuilniskar.

Aflevering 21

In een woonwijk worden al een tijdje bloemen uit tuinen gestolen. Koen en Lotte onderzoeken de zaak. Een bruidspaar wacht al een tijdje vruchteloos op de pastoor. Floor en Femke gaan naar hem op zoek.

Aflevering 22

Een dief neemt een lot krasbiljetten uit een krantenwinkel mee. Gelukkig voor Koen en Lotte is hij niet van de slimste. Tijdens een patrouille zien Robin en Tom hoe een roofvogel de smartphone van een vader steelt. Samen met de man en zijn dochtertje gaan ze op zoek naar de gevleugelde dief.

Aflevering 23

Dieven hebben de voortuinen van Stafke en zijn buurvrouw Rita geplunderd. Koen en Lotte moeten hun zoektocht naar de daders onderbreken voor een geval van sluikstorten. Eric en Brigitte onderzoeken het verdachte overlijden van een vrouw. Het lijkt om roofmoord te gaan, tot er plots een mysterieuze brief opduikt.

Aflevering 24

Een meisje doet aangifte tegen haar pester. De zaak raakt een gevoelige snaar bij Koen. Patrick krijgt een oproep van een man die opgesloten zit. Samen met de commissaris ondervindt hij al snel dat er - letterlijk - een reukje aan de zaak zit.

Aflevering 25

Een hond heeft in de parochiezaal vier kinderen aangevallen. De pastoor roept de hulp in van Koen en Lotte. Eric en Brigitte maken jacht op een nepverpleegster die bejaarden in rusthuizen besteelt. Samen met de commissaris zetten ze een valstrik op.

Aflevering 26

De buurvrouw van Lotte beweert bestolen te zijn door een kat. Daar willen onze agenten het fijne van weten. Een krantenwinkel wordt overvallen. Eric en Brigitte krijgen al snel een anonieme tip, maar weten niet of ze de tipgever wel kunnen vertrouwen.

Aflevering 27

De burgemeester denkt dat er ingebroken wordt in haar huis. Samen met de commissaris haasten Koen en Lotte zich naar haar toe. Robin en Tom gaan op zoek naar de vermiste Dimitri. Hun zoektocht neemt onverwachts een spannende wending.

Aflevering 28

Tijdens een interventie speelt Koen voor redder in nood. Maar hij gaat iets te enthousiast te werk. Een autobestuurder werd bekogeld. Floor en Femke denken te weten welke munitie de daders hebben gebruikt.

Aflevering 29

Een man komt de diefstal van zijn gsm aangeven bij Koen en Lotte. Om de zaak op te lossen doen ze een beroep op de sterke speurneus van Barry. Een vrouw wordt achtervolgd door een varken. Roger en Patrick zoeken uit wat er aan de hand is. Gelukkig weet Patrick wie de eigenaar is van het dier.

Aflevering 31

Koen, Lotte en Barry zijn op zoek naar een verdwenen kleuter. Lotte vreest dat Barry's speurneus het laat afweten. Meneer pastoor is bang dat er cannabis geteeld wordt in de tuin van het klooster. Eric en Brigitte stellen een onderzoek in.

Aflevering 32

Een ober met een mentale beperking wordt opgelicht door twee klanten die ervandoor gaan zonder te betalen. Koen en Lotte doen hun best om de daders op te sporen. Floor en Femke onderzoeken een ongewone diefstal. Een man verdenkt zijn collega's ervan zijn lunch uit de frigo te hebben gestolen.

Aflevering 33

Een courgettekweker beschuldigt zijn concurrent ervan zijn prijswinnende courgetten met opzet te vernielen. Tijdens hun bezoek aan die concurrent beleven Koen en Lotte de schrik van hun leven. Een razende vrouw valt Patrick en de commissaris aan op de parking van het commissariaat. Ze proberen erachter te komen wat haar motief is.

Aflevering 34

Een vrouw brengt een gevonden knuffel naar het commissariaat. Koen heeft niet echt talent om zich over knuffelbeesten te ontfermen, zo blijkt. Robin en Tom haasten zich om een inbreker op heterdaad te betrappen. Maar de verdachte die ze aantreffen heeft wel een heel goede reden om in het huis aanwezig te zijn.

Aflevering 35

Een papa en zijn dochtertje worden brutaal overvallen. Terwijl Koen en Lotte de nodige vaststellingen doen, ontvangt het slachtoffer een vreemd telefoontje. Een ongeruste moeder kan haar zoon al een paar dagen niet meer bereiken. Eric en Brigitte zoeken uit wat er met hem aan de hand is.

Aflevering 36

Koen en Lotte worden opgeroepen voor een inbraak bij de commissaris. Tot hun verbazing lijkt een goede bekende meer te weten over de feiten. Eric en Brigitte onderzoeken de moord op een jonge vrouw. Ze ontdekken dat het slachtoffer al een tijdje werd gestalkt.

Aflevering 37

Stafke doet een ongelofelijke vondst bij de vijver aan het Beukenbos. Koen en Lotte geloven hun ogen niet als ze zien wat hij heeft gevonden. De 5-jarige Libby belt het noodnummer omdat ze denkt dat haar papa dood is. Patrick en de commissaris doen hun uiterste best om het meisje en haar vader te vinden.

Aflevering 38

Op de parking van de supermarkt is een man neergestoken. Volgens een getuige is de dader de supermarkt ingevlucht. Samen met Barry kammen Koen en Lotte de winkel uit. Een vrouw heeft een intrafamiliaal probleem, maar Obi en Aziz kunnen haar niet helpen. Niet veel later blijkt dat ze een inschattingsfout hebben gemaakt.

Aflevering 39

Een jonge kampeerder verdwijnt spoorloos uit zijn tent langs het kanaal. Barry pikt een geurspoor op en leidt Koen en Lotte naar de brug over het kanaal. Floor en Femke krijgen te maken met een geval van pesten op school. Alleen zijn het dit keer niet de leerlingen die elkaar pesten.

Aflevering 40

Koen en Lotte gaan op onderzoek in de bibliotheek. Tante Maria denkt dat een seriemoordenaar er geheime symbolen aanbrengt in de boeken. Een mama vreest dat haar drie kinderen ontvoerd zijn. Wanneer Robin en Tom bij haar toekomen, krijgt de mama een verontrustend telefoontje.

Aflevering 41

De directrice van het rusthuis heeft twee verdachte individuen zien rondlopen in haar instelling met een grote doos. Koen en Lotte zoeken uit wat hiervan de bedoeling is. Een carjacker steelt een auto met een baby aan boord. Eric en Brigitte starten een klopjacht naar de dader.

Aflevering 42

Een mama betrapt haar zoon terwijl hij wafels met het giftige terpentijn bakt. Aan Koen en Lotte vertelt de jongen dat hij dit deed op vraag van de dochter van de burgemeester. Floor en Femke worden opgeroepen voor een inbraak. Hopelijk komen ze op tijd om de dader op heterdaad te betrappen.

Aflevering 43

Koen en Lotte betrappen twee inbrekers op heterdaad. Een van hen heeft er wel erg veel voor over om aan de politie te ontsnappen. Obi en Aziz zijn op zoek naar een nepagent die zich opdringt aan vrijgezelle vrouwen. Het onderzoek vraagt vooral van Obi grote inspanningen.

Aflevering 44

Een jongeman wordt van zijn rugzak beroofd en roept de hulp in van Koen en Lotte. Al snel blijkt dat het slachtoffer zelf niet helemaal zuiver op de graat is. Robin en Tom krijgen bezoek van de 6-jarige Vicky. Ze vraagt om hulp voor haar mama die aangevallen werd in de speeltuin.

Aflevering 45

Tante Maria belt in paniek naar Koen en Lotte. Ze denkt dat er een inbreker rondsluipt in de tuin van haar buren. Obi en Aziz zitten achter de dader van een dubbele overval aan. Ze stellen vast dat hij een cruciaal spoor heeft nagelaten.

Aflevering 46

Om de daders van een inbrakenplaag in een chique villawijk te vatten gaat Koen alleen tot actie over. Hij neemt daarmee een gevaarlijke beslissing. Eric en Brigitte onderzoeken de moord op een pianoleraar. Meneer pastoor kan hen misschien helpen, hij moet dan wel zijn biechtgeheim zien te omzeilen.

Aflevering 47

Een vrouw vindt haar overleden hondje opgezet terug in de etalage van een antiquair. Koen en Lotte zoeken uit wie het dier zonder haar medeweten heeft opgezet. Floor en Femke krijgen een oproep voor een vrouw die werd aangevallen in haar eigen huis. Ze stellen vast dat het slachtoffer wel erg vreemde verwondingen heeft.

Aflevering 48

De dochter van een rijke industrieel is ontvoerd. Gek genoeg brengt Barry's hooikoorts Koen en Lotte op het spoor van de dader. Een fruitverkoper op de markt heeft Obi veel te veel aangerekend. Aziz denkt aan oplichting en stelt voor om de verkoper een bezoekje te brengen.

Aflevering 49

Een frituur wordt overvallen. Terwijl Koen en Lotte de nodige vaststellingen doen duikt er opnieuw een overvaller op in de frituur. Een toevallige passant ziet een kleuter die onder de bloedvlekken zit alleen over straat lopen. Wanneer Eric en Brigitte hem naar huis brengen, ontdekken ze welk drama zich daar heeft afgespeeld.

Aflevering 50

Koen en Lotte moeten tussenbeide komen bij een zware ruzie tussen een bejaarde broer en zijn oudere zus. Vooral de zus lijkt nogal hardleers te zijn. Robin en Tom helpen een zwaargewonde vrouw die waarschijnlijk gevallen is. Maar als ze vlakbij nog een tweede slachtoffer vinden, ruiken ze onraad.

Aflevering 51

Koen en Lotte ontmoeten toevallig een getuige die hen een gouden tip bezorgt. Zo komen ze de daders van twee overvallen op het spoor. Floor en Femke helpen een man uit de nood die het sleuteltje van zijn fietsslot verloren is. Ze vinden het wel vreemd dat de man met een damesfiets rijdt.

Aflevering 52

Een koerier vertelt Koen en Lotte dat er al een paar weken iemand zijn behoefte doet in de voortuin. Tijdens het buurtonderzoek blijkt dat ook zijn buurvrouw al ongewenst bezoek kreeg. Obi en Aziz worden opgeroepen voor geluidsoverlast. Eenmaal ter plaatse horen ze echter niets.

Aflevering 53

Koen en Lotte bemiddelen bij een burenruzie: een vrouw werd door haar buurvrouw bekogeld met gehaktballen. De burgemeester wil dat de commissaris een einde maakt aan een plaag van verkeersbordendiefstallen. Hij krijgt hierbij hulp van Patrick en diens scherpe oog.

Aflevering 54

Koen en Lotte worden opgeroepen voor een mogelijke inbraakpoging. Hoewel ze eerst denken dat alles in orde is, blijkt al snel dat ze zich hebben vergist. Een man krijgt bezoek van enkele brutale inbrekers. Tijdens het sporenonderzoek valt het Eric en Brigitte op dat de bewoner wel erg veel luchtverfrissers in huis heeft.

Aflevering 55

Tante Maria belt in paniek naar Koen. Ze vreest dat Fifi werd vergiftigd. Aan Koen en Lotte om uit te zoeken wat er juist aan de hand is. In de buurt zou een naaktloper rondlopen. Wanneer inspecteurs Robin en Tom de man vinden, vertelt hij hen dat hij werd beroofd van zijn kleren.

Aflevering 56

Twee daders slagen erin een juwelierster brutaal te overvallen schijnbaar zonder sporen na te laten. Koen en Lotte kunnen hen toch op een foutje betrappen. Patrick en de commissaris spotten twee vrouwen die zich verdacht gedragen in het park. Wanneer ze hen benaderen, reageren ze ongewoon agressief.

Aflevering 57

Aziz vervangt Koen vandaag als partner van Lotte. Samen onderzoeken ze de gewapende overval op het limonadekraam van een kleine jongen. Floor en Femke zijn op zoek naar een 9-jarige meisje dat spoorloos verdween na haar badmintonles.

Aflevering 58

Een vrouw denkt dat haar buurmeisje mishandeld wordt, het kind krijst dag en nacht. Koen en Lotte stellen een onderzoek in. Bij een appartementsgebouw is een jongeman van een hoge ladder gevallen. Het slachtoffer is zwaargewond. Eric en Brigitte zoeken uit wat er gebeurd is.

Aflevering 59

De commissaris wil een alcoholcontrole houden, gericht op 50-plussers. Vooral Koen is onverbiddelijk: hij laat zelfs een non blazen. Gonda heeft op straat een varkensknuffeltje gevonden in een plas. Obi en Aziz gaan op zoek naar de eigenaar, terwijl Gonda het varkentje proper maakt.

Aflevering 60

Koen en Lotte worden opgeroepen voor een inbraak. Ter plaatse is het Barry die ontdekt dat de dief een cruciale fout heeft gemaakt. Tijdens een huwelijksinzegening aan het meer belanden zowel de trouwring van de bruid als meneer pastoor in het water. Robin en Tom doen hun uiterste best om de pastoor en de ring terug op het droge te krijgen.

Aflevering 61

Een man wil een auto in brand steken en overgiet deze met benzine. Tegen Koen en Lotte wil hij echter niets zeggen over zijn motief. Een vrouw sterft op haar tiende huwelijksverjaardag. Zelfmoord denken Eric en Brigitte, maar de wetsdokter heeft een andere mening.

Aflevering 62

Igor, het kleinste paard van België, is gestolen. Koen en Lotte starten een onderzoek en krijgen hierbij hulp van een belangrijke getuige. Floor heeft een liefdesbrief gekregen en leest hem voor aan Femke en Patrick. Maar die vinden allebei dat er iets niet klopt aan de brief.

Aflevering 63

Tante Maria maakt zich zorgen over een nest verlaten eendenkuikens in het park. Tegen zijn zin helpt Koen Lotte met haar zoektocht naar mama eend. Gonda komt opnieuw met een vreemd verhaal op de proppen. Volgens Robin en Tom bestaat de kans dat ze een drugslabo op het spoor is.

Aflevering 64

Samen met Barry zoeken Koen en Lotte naar een inbreker in een woning. Plots horen ze een bijzonder geluid in een van de kamers. Vanavond spelen de Rode Duivels een oefenmatch, maar bij verschillende mensen zijn er supportersvlaggen gestolen. Obi en Aziz trekken op onderzoek uit.

Aflevering 65

De commissaris wil dat Koen en Lotte de kasten met oude dossiers opruimen. Uit een van de dozen stijgt plots een vreemd geluid op. Eric en Brigitte onderzoeken twee meldingen van vandalisme. Ze krijgen een niet-alledaagse persoonsbeschrijving van de daders.

Aflevering 66

Tijdens hun lunchpauze spotten Koen en Lotte een auto die 's ochtends als gestolen werd opgegeven. Ze zetten meteen de achtervolging in. Omdat ze vanavond een date heeft, mag Floor de nieuwe zelfbruiner testen die Gonda heeft gekocht. Plots slaakt ze een ijselijke gil.

Aflevering 67

Een vrouw beschuldigt haar ex ervan zijn hond te hebben doodgeschoten, maar de man ontkent deze beschuldigingen. Koen en Lotte proberen de waarheid te achterhalen. In Obi's wijk vinden verschillende mensen een stuk vers brood op hun oprit. Samen met Aziz onderzoekt hij dit broodmysterie.

Aflevering 68

Fifi, de hond van tante Maria, is verdwenen. Koen en Lotte starten een zoektocht en vinden nog een ander vermist huisdier terug. Eentje dat niet zo onschuldig is. Stafke ziet een auto in het kanaal rijden. Eric en Brigitte haasten zich naar hem toe.

Aflevering 69

Een vrouw geeft haar man als vermist op. Lotte en Aziz doen een sporenonderzoek in het huis en ontdekken iets wat hen verontrust. De commissaris ontdekt per toeval dat er een pony staat te grazen in zijn voortuin. Samen met Patrick zoekt hij uit waar het dier vandaan komt.

Aflevering 70

Een nieuwe vzw tegen drugs biedt het korps een mand met koekjes aan. Maar na het eten van enkele koekjes gedraagt de commissaris zich plots erg vreemd. Een vrouw beweert mishandeld te worden in het rusthuis waar ze woont. Robin en Tom brengen haar een bezoekje, maar treffen alleen een lege kamer aan.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.