Echte Verhalen: De Buurtpolitie

Echte Verhalen: De Buurtpolitie

Het politiekorps in 'Echte verhalen: De Buurtpolitie' kent geen moment verveling. Elke dag brengt een spannende, nieuwe zaak.

40 afleveringen

Aflevering 1

Een overvaller berooft een rouwende moeder van het hangertje met de as van haar overleden zoon. Koen en Lotte openen meteen de jacht op de dader. De commissaris krijgt een bijzonder cadeau van Patrick. Het geschenk slaat hem met verstomming.

Aflevering 2

In het park wordt een vrouw met geweld van haar hond beroofd. Om de daders in de val te lokken, gaat Koen noodgedwongen undercover. Eric en Brigitte ontvangen een radeloze moeder die een afscheidsbrief kreeg van haar dochter. Ze doen hun best om een wanhoopsdaad te voorkomen.

Aflevering 3

Tijdens een interventie voor huiselijk geweld wil Floor plots weer vertrekken. Femke begrijpt er niets van, maar ze kan niet anders dan haar collega te volgen. De pastoor verkoopt zelfgemaakte kattenkalenders voor het goede doel, maar een dief gaat ervandoor met zijn opbrengst. Obi en Aziz sporen de dader op.

Aflevering 4

Een pizzakoerier wordt met geweld overvallen. Gelukkig hebben de daders een fout gemaakt waardoor Koen en Lotte hen op het spoor komen. Een jongeman wil dringend naar het toilet op het commissariaat. Tom vertrouwt het zaakje niet. Met reden, zo blijkt.

Aflevering 5

Gonda heeft een man die zich verdacht gedroeg zien rondlopen in de bosjes. Ze rekent erop dat Floor en Femke uitzoeken wat er aan de hand is. In de buurt is al een tijdje een seriemoordenaar actief. Een anonieme tip leidt Eric, Brigitte en de commissaris naar de dader, maar die is niet van plan zich zomaar over te geven.

Aflevering 6

Terwijl ze op zoek zijn naar twee dieven die een oude man hebben beroofd met een zogenaamde babbeltruc, krijgen Koen en Lotte een onrustwekkend telefoontje van hun mama. Brigitte krijgt een vreemd telefoontje over haar dochter Fleur. Samen met Eric haast ze zich naar haar toe.

Aflevering 7

Koen onderzoekt samen met de commissaris een inbraakpoging op het bedrijventerrein. Op de camerabeelden herkennen ze een oude bekende. Een gedrogeerde au pair heeft het baby'tje waarvoor hij zorgt achtergelaten in het bos. Robin en Tom gaan koortsachtig op zoek naar het meisje.

Aflevering 8

Vandaag is het Alien Day, een dag die niet onopgemerkt voorbijgaat op het kantoor van De Buurtpolitie. Tante Maria heeft bezoek gekregen van een alien, maar de commissaris en Patrick geloven haar eerst niet.

Aflevering 9

Hanne, een meisje met het syndroom van Down, is thuis weggelopen nadat er amper vriendjes opdaagden voor haar verjaardagsfeest. Koen, Lotte en Barry gaan meteen naar haar op zoek. Een huurster beschuldigt haar huisbazin ervan haar huisdier te gijzelen. Obi en Aziz roepen de hulp in van de vrederechter.

Aflevering 10

Een man is neergestoken tijdens een cafébezoek. De andere cafébezoekers weigeren echter Floor en Femke te helpen bij het ontmaskeren van de dader. Meneer pastoor maakt zich ongerust over een van zijn bejaarde parochianen. Hij kan de vrouw nergens bereiken en vraagt hulp aan Eric en Brigitte

Aflevering 11

Een vrouw heeft beweging gezien op het dak van de buren. Koen en Lotte onderzoeken wat er aan de hand is. Brigittes dochter Fleur en haar beste vriendin worden plots onwel. Samen met Eric haast ze zich naar de meisjes.

Aflevering 12

Tijdens een alcoholcontrole worden Floor en Femke opgeroepen voor een verkeersongeval. Ze blijken de betrokkenen te kennen. Een juwelier doet aangifte van het verlies van een erg dure ring. Maar Aziz ruikt onraad en hij overtuigt Obi om de zaak grondig uit te spitten.

Aflevering 13

Een vrouw belt naar het commissariaat om een pizza te bestellen. Wat eerst een flauwe grap leek, blijkt een erg risicovolle zaak te worden voor Floor en Femke. De commissaris krijgt een paniekerig telefoontje van zijn vrouw: er ligt een slang in haar voortuin. Samen met Patrick haast hij zich naar zijn huis.

Aflevering 14

Koen en Lotte worden opgeroepen voor een verkeersongeval waarbij een auto tegen een boom is gereden. De bestuurder zou zwaargewond zijn, maar wanneer ze arriveren is hij nergens te bekennen. Robin en Tom zetten een verjaardagsfeestje stop na meerdere klachten over geluidsoverlast. Dat is echter niet naar de zin van het feestvarken.

Aflevering 15

Lotte en Floor vinden een hond op straat en brengen hem naar de dierenarts, want het onfortuinlijke dier is volgeplakt met krantenpapier. Gelukkig kent de dierenarts de eigenaar van de viervoeter. Eric en Brigitte komen net op tijd om een zelfmoordpoging te verhinderen, maar het slachtoffer ontkent dat hij zelfmoord wou plegen. De rechercheurs zoeken uit wie het dan wel op zijn leven gemunt heeft.

Aflevering 16

Dierenarts Liesbeth treft drugs aan in het bloed van een kat die zich vreemd gedraagt. Ze besluit Koen en Lotte in te lichten. Eric en Brigitte worden opgeroepen voor een gasontploffing. Volgens de commandant van de brandweer is er kwaad opzet in het spel.

Aflevering 17

Wanneer ze Koen en Lotte opmerken, zetten twee inbrekers het op een lopen. Maar al snel betwijfelen onze agenten of de twee wel aan het inbreken waren. Floor en Femke zitten een man op de hielen die vermoedelijk samen met een kompaan wou inbreken in de supermarkt. Al snel moet Femke de strijd staken en staat Floor er alleen voor.

Aflevering 18

Meneer pastoor wordt met de dood bedreigd omdat hij in de kerk soep uitdeelt aan de armen. Hij hoopt dat Obi en Aziz kunnen achterhalen wie het op hem gemunt heeft. Eric en Brigitte ontfermen zich over een verwarde vrouw die met bebloede handen en een mes op straat rondloopt. Volgens een buurman krijgt ze vaak klappen van haar man.

Aflevering 19

Floor en Femke krijgen een oproep over een verkeersongeval met blikschade. Onderweg ernaartoe krijgen ze te maken met een roekeloze chauffeur. De man heeft een bijzonder excuus voor zijn gedrag. Inge, de dochter van de commissaris, vreest dat dieven een uniek schilderij uit haar living zullen stelen in opdracht van een nieuwe kunstgalerij.

Aflevering 20

Tijdens hun patrouille botsen Lotte en Floor op een slecht geparkeerde auto waar twee benen half uithangen. De bestuurder beweert een contactlens kwijt te zijn, maar de agentes vermoeden dat er meer aan de hand is. Robin en Tom zijn op zoek naar de afgerukte ringvinger met trouwring van een inbreker. Tom stelt voor om speciale versterking in te schakelen.

Aflevering 21

Onbekenden hebben naalden in de appels van de supermarkt verstopt. Koen en Lotte stellen alles in het werk om te voorkomen dat het gevaarlijke fruit nog wordt verkocht. Een vrouw heeft haar overbuurman zien zwaaien met een wapen. Obi en Aziz haasten zich ter plaatse, maar de man blijkt vredig te slapen.

Aflevering 22

Floor en Femke brengen een bezoekje aan de 10-jarige Boris die een hamster probeerde te stelen uit de dierenwinkel. De agenten willen weten waarom hij dat heeft gedaan. Wanneer ze toevallig een ontvoering op het spoor komen, stelt Robin aan Tom voor om de ontvoerders in een hinderlaag te lokken.

Aflevering 23

Koen en Lotte houden een huiszoeking bij een beruchte drugdealer. Die blijkt meer dan alleen drugs in huis te hebben. Na een oproep voor een inbraak ontdekken Eric en Brigitte het lijk van een vrouw die al maanden dood is. Gek genoeg wordt haar brievenbus wel nog dagelijks geleegd.

Aflevering 24

Koen en Aziz rekenen een inbrekersbende in. Aziz weet opvallend gemakkelijk door te dringen tot een van de daders. De commissaris krijgt een verontrustende tip. Mogelijk wordt er tijdens de jaarmarkt een aanslag gepleegd op de zanger van een populaire muziekgroep.

Aflevering 25

Enkele ruige motorrijders versperren de toegang tot een winkel. Femke is er niet gerust in, maar Floor stapt onverschrokken op de amokmakers af. In een appartement hangt een doordringende stank. Eric en Brigitte herkennen hierin de geur van ontbinding en vrezen dan ook het ergste.

Aflevering 26

Buren signaleren een verdacht voertuig met twee inzittenden. Koen gelooft zijn ogen niet wanneer hij ziet wie de verdachten zijn. Eric en Brigitte onderzoeken een bedrijfsinbraak waarbij springstof werd gestolen die gebruikt wordt bij plofkraken. Plots krijgen ze een verontrustend telefoontje.

Aflevering 27

Floor en Femke onderzoeken de brutale diefstal van een hond. Maar de getuige die zich meldt, vertelt hen een heel ander verhaal. De opzichter van het kerkhof heeft gezien hoe twee mannen hun rugzakken verstopten onder een grafsteen. Obi en Aziz onderzoeken dit ongewone geval van grafschennis.

Aflevering 28

Een vrouw beweert dat haar man is aangevallen door een inbreker. Maar Koen en Lotte krijgen al snel het gevoel dat er iets niet klopt aan haar verhaal. Robin en Tom houden een bestuurder tegen die zwalpend over de weg rijdt. Ze geloven hun ogen niet wanneer ze zien wat de oorzaak van zijn vreemde rijgedrag is.

Aflevering 29

Femke voelt zich niet op haar gemak tijdens de nachtshift. Haar gemoed wordt er niet beter op wanneer ze samen met Floor op zoek moet naar een verdwenen kind. Een nachtwinkel wordt overvallen. Eric en Brigitte kunnen een verdachte inrekenen in de buurt van de winkel, maar die schreeuwt zijn onschuld uit.

Aflevering 30

Tijdens hun ontmoeting met een bejaarde winkeldief vallen Koen en Lotte van de ene verbazing in de andere. Stafke heeft op het grasveld van een speelpleintje een heleboel punaises gevonden. De commissaris stelt meteen een onderzoek in.

Aflevering 31

Tante Maria werd brutaal beroofd van haar handtas. Ze hoopt dat Koen en Lotte de dader vinden want er zit iets erg persoonlijks in haar tas. Eric en Brigitte haasten zich om tussen te komen in een heftige huiselijke ruzie. Maar ze worden opgehouden door een vrouw met autopech.

Aflevering 32

Een vrouw schiet haar vriend neer en vlucht naar haar beste vriendin. Floor en Femke zetten meteen de achtervolging in. In het plaatselijke theater is een kruimeldief aan het werk. De theaterdirecteur roept de hulp in van de commissaris en Patrick.

Aflevering 33

Lotte neemt grote risico's wanneer ze geconfronteerd wordt met een bejaarde man met alzheimer die op zijn oprit met een geweer loopt te zwaaien. Obi en Aziz krijgen bezoek van meneer pastoor. Die komt een niet-alledaagse verdwijning aangeven.

Aflevering 34

In een plaatselijk hotel worden al wekenlang allerlei spullen gestolen. Om de dader te ontmaskeren stuurt de commissaris Floor en Femke als gasten naar het hotel. Wanneer Robin en Tom een park uitkammen op zoek naar twee jonge vandalen die daarnet enkele vuilbakken omver trapten horen ze plots een merkwaardig geluid.

Aflevering 35

Iemand heeft met verf doodsbedreigingen neergeschreven op straat. Koen en Lotte onderzoeken de ernst van deze dreiging. Eric en Brigitte vinden een man terug wiens vrouw en kinderen gisterenavond zijn neergestoken in hun huis. De man zit onder het bloed en reageert erg verward.

Aflevering 36

Een peuter loopt helemaal alleen langs de straat. Terwijl Koen en Lotte op zoek gaan naar zijn moeder, ontfermt tante Maria zich over het kind. De laatste weken worden de velden van de boeren in de gemeente geteisterd door groentedieven. Obi en Aziz openen de jacht op de daders en krijgen hiervoor een bijzonder dienstvoertuig.

Aflevering 37

Een bejaarde vrouw probeert in de supermarkt te betalen met vals geld. Floor en Femke vermoeden al snel dat de vrouw zelf opgelicht werd. Eric en Lotte ontfermen zich over een zwaargewond hondje. Vreemd genoeg zou ook het baasje van de hond afgevoerd zijn naar het ziekenhuis.

Aflevering 38

Floor en Femke betrappen een inbreker op heterdaad. Femke blijkt de verdachte zelf op het idee van de inbraak te hebben gebracht. Tijdens een routinecontrole wordt Robin aangevallen door een brutale jongeman. Zijn aanvaller blijkt de commissaris wel erg goed te kennen.

Aflevering 39

Robin en Tom begeven zich naar een bedrijf waar het inbraakalarm is afgegaan. Ze worden er echter opgewacht door een woeste waakhond. De dochter van een rijke industrieel is van huis weggelopen. Patrick en de commissaris brengen haar terug naar huis, maar even later stapt het meisje samen met haar moeder en privéchauffeur het commissariaat binnen.

Aflevering 40

Koen en Lotte brengen een bezoekje aan de baron. Volgens tante Maria ligt de grafzerk van haar grootouders immers plots in zijn tuin. Een dakloze beweert dat hij een vrouw moet vermoorden in ruil voor 3.000 euro. Eric en Brigitte stellen hem voor om zijn opdrachtgever in de val te lokken, maar dat verloopt niet helemaal volgens plan.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.