Echte Verhalen: De Buurtpolitie

Echte Verhalen: De Buurtpolitie

Het politiekorps in 'Echte verhalen: De Buurtpolitie' kent geen moment verveling. Elke dag brengt een spannende, nieuwe zaak.

45 afleveringen

Aflevering 1

Inspecteurs Tineke en Koen rukken uit na een oproep van een kind. Een indringer bedreigt zijn moeder in hun huis. Patrick overhandigt de commissaris een - om het zacht uit te drukken - vreemd briefje. Het blijkt om een doodsbedreiging te gaan. Rechercheurs Eric en Brigitte zoeken het potentiële slachtoffer op.

Aflevering 2

Koen en Tineke zijn op patrouille wanneer ze worden opgeroepen omdat enkele hangjongeren problemen veroorzaken in het park. Al snel loopt de situatie uit de hand en kijkt Tineke de dood in de ogen. Ondertussen haasten Brigitte en Eric zich naar een woonst in de buurt, omdat een jogger ter plaatste geschreeuw heeft gehoord.

Aflevering 3

Brigitte en Eric worden opgeroepen nadat er een schot is gevallen in de woning van de gepensioneerde weduwnaar Felix. Brigitte en Eric vallen binnen via de achterdeur. Tineke en Koen rukken uit wanneer een moeder meldt dat haar 6-jarige dochter Lio verdwenen is. Al snel ondervinden ze dat het om een onrustwekkende verdwijning gaat.

Aflevering 4

Hoofdinspecteur Tineke en haar partner Koen rukken uit wanneer er werd ingebroken bij een gezin. Het is maar liefst de vierde inbraak bij hen op zes maanden tijd. Op het eerste zicht is er niets weg, want de familie houdt niet veel meer over na de drie eerdere inbraken. Koen en Tineke gaan op zoek naar sporen van de inbrekers. Ook rechercheurs Brigitte en Eric hebben een nachtshift.

Aflevering 5

Verschillende getuigen hebben een helikoptercrash gemeld in de buurt. Koen en Tineke stappen meteen de wagen in en bespeuren inderdaad al snel vlammen en rook. Maar ter plaatse treffen ze niet aan wat ze verwacht hadden... Een man en vrouw komen samen met hun zoon Jonathan een aangifte doen op het commissariaat.

Aflevering 6

Op het commissariaat van Dilbeek wordt Obi Bassu, de nieuwe partner van Floor, welkom geheten. Hij was actief in de politiezone Antwerpen, maar door een verhuis heeft hij zijn overplaatsing aangevraagd. Obi heeft al enkele dagen achter de rug, maar krijgt opnieuw een flinke vuurdoop wanneer hij samen met Floor naar een geval van vluchtmisdrijf trekt.

Aflevering 7

De wetsdokter die met het commissariaat samenwerkt, komt dit keer zelf aangifte doen. Nadat hij en zijn vrouw ziek werden na het drinken van wijn, onderwierp hij de fles aan een analyse met een onthutsende vaststelling tot gevolg. Tineke en Koen zijn op patrouille wanneer ze een oproep krijgen van een vechtpartij op het dorpsplein.

Aflevering 8

Een dakloze man brengt een zak vol 100 euro-briefjes naar het commissariaat. Hij vond het geld onder een brug toen hij een slaapplaats aan het zoeken was. Brigitte en Eric bedanken de eerlijke vinder, maar dan begint het werk pas echt: van wie is het geld? Koen en Tineke worden opgeroepen nadat beenderen gevonden werden in een tuin. Het lijkt om een echt skelet te gaan.

Aflevering 9

Koen en Tineke staan te flitsen in een zone 30. Het is redelijk kalm vandaag en dus valt er weinig actie te beleven, tot ze een konijn op een motor spotten. Een man verkleed als konijn tenminste. Zonder een helm op zijn hoofd, want zijn verkleedpak palmt al genoeg plaats in. Eric en Brigitte ontvangen een noodoproep van een jonge moeder die haar baby thuis levenloos heeft aangetroffen.

Aflevering 10

Koen en Tineke zijn aan het patrouilleren. Onderweg merken ze een ruiter op die aan het zwalpen is met zijn paard. Is de man onwel of is er iets anders aan de hand? Ze volgen het duo want dit kan grondig fout gaan. Op het commissariaat komen een man en zijn echtgenote aangifte doen van aanranding. Rechercheurs Brigitte en Eric willen de vrouw apart verhoren.

Aflevering 11

Een man doet een vreemde ontdekking in het bos: hij vindt er een hand. Eric en Brigitte onderzoeken de lugubere zaak, maar ze vinden niet meteen aanwijzingen die hen kunnen verder helpen. Tot een andere voorbijganger hen meer vertelt. Koen en Tineke trekken naar een middelbare school waar een hele klas zo ziek is geworden dat ze naar het ziekenhuis zijn gevoerd.

Aflevering 12

Een huisdokter meldt het verdacht overlijden van een patiënt. Eric en Brigitte gaan erop af en vermoeden al snel dat er effectief kwaad opzet in het spel is en dat ze de dader waarschijnlijk binnen de familie moeten zoeken. Een minderjarige jongen is ontvoerd door een taxichauffeur.

Aflevering 13

Eric en Brigitte moeten een vluchtmisdrijf oplossen, maar ze hebben enkel een vage persoonsbeschrijving van de chauffeur en een kapotte koplamp. De zoektocht naar de dader zal niet evident worden. Dispatch krijgt een stille oproep binnen en stuurt Koen en Tineke erop af. Zij vinden in de woning een neergestoken meisje.

Aflevering 14

Een man vindt zijn buurman gewond en bewusteloos in zijn woning. Eric en Brigitte staan voor een raadsel. Gaat het om een uit de hand gelopen inbraak of is er meer aan de hand? Koen en Tineke reageren op een oproep van geluidsoverlast. Wanneer ze toekomen, blijken enkele mannen last te hebben van een serieuze slappe lach. Koen en Tineke vermoeden dat ze iets hebben ingenomen.

Aflevering 15

Een man is bij een onthaalmoeder binnengedrongen en bedreigt haar en haar stagiaire. Zij beweren de man niet te kennen, maar tijdens zijn verhoor blijkt dat een van de dames liegt. Stafkes kat is het slachtoffer geworden van dierenmishandeling. Floor en Obi gaan bij hem langs. Wanneer ze Shiva te zien krijgen, geloven ze hun ogen niet.

Aflevering 16

Een jongeman komt naar het commissariaat omdat hij bezorgd is om zijn vriend. Na een zware ruzie dreigt die er namelijk mee zijn ouders te vermoorden. Eric en Brigitte vermoeden dat het om dronkenmanspraat gaat, maar wanneer ze de zaak verder onderzoeken, ontdekken ze dat de jongen het wel degelijk meent. Een vrouw meldt de verdwijning van haar partner.

Aflevering 17

Eric en Brigitte stoten tijdens hun patrouille op een achtergelaten wagen waarin ze het lichaam van een jonge vrouw vinden. Koen en Tineke worden opgeroepen voor verdachte handelingen in het bos. Een man zou daar iets aan het begraven zijn.

Aflevering 18

Een verwarde man wordt naakt aangetroffen in het huis van een vrouw. Hij reageert niet en moet opgenomen worden. Wanneer even later een gewonde vrouw de verdwijning van haar man komt aangeven, kunnen Eric en Brigitte de twee zaken al snel aan elkaar linken. Ze moeten nu alleen nog uitzoeken wat er precies gebeurd is.

Aflevering 19

Een meisje wordt aan de bibliotheek neergestoken door een onbekende man. Eric en Brigitte stellen vast dat de man het specifiek op haar gemunt had. Verschillende getuigen hebben een gigantisch spin gezien. Koen en Tineke moeten uitzoeken wat er juist aan de hand is, maar beide agenten zijn geen fan van spinnen.

Aflevering 20

Een vader vindt een afscheidsbrief van zijn dochter. Koen en Tineke schieten meteen in actie in de hoop dat ze haar nog op tijd kunnen vinden. Floor en Obi worden opgeroepen voor geweerschoten. Later worden ze bijna van de baan gereden door een chauffeur in een volgestouwde wagen.

Aflevering 21

Eric en Brigitte moeten naar het zwembad. De badmeester is daar voor de deur in elkaar geslagen en heeft het niet overleefd. De rechercheurs ontdekken dat iemand het op hem had gemunt. Stafke is ongerust. Hij heeft iets gevonden in de glasbak en hij vreest het ergste.

Aflevering 22

Koen en Tineke worden opgeroepen voor een verkeersongeval met verschillende wagens en meerdere gewonden. Ze proberen samen met het ambulancepersoneel en de brandweer alle gewonden zo snel mogelijk te redden. Floor en Obi krijgen een stille oproep. Wanneer niemand opendoet vrezen ze het ergste. Een restaurantuitbater belt de politie. Een bekende Vlaming weigert zijn rekening te betalen.

Aflevering 23

Er drijft een voorwerp in het kanaal. Eric en Brigitte roepen de duikers op en zij bevestigen dat het om een lichaam gaat. De rechercheurs proberen te achterhalen wie deze persoon is en hoe die om het leven is gekomen. Koen en Tineke reageren op een oproep voor een woninginbraak.

Aflevering 24

Op het plein staat een achtergelaten wagen van waaruit luide muziek speelt en waarop twee foto's hangen: een man en een gewond meisje. Eric en Brigitte kunnen achterhalen van wie de wagen is en brengen de eigenaar een bezoekje. Koen en Tineke merken Aziz op, samen met een andere man. Na controle vinden ze een zakje marihuana bij de man.

Aflevering 25

De plaatselijke karpervereniging vreest dat ze het slachtoffer zijn geworden van een vissendief. Koen en Tineke beslissen om een hinderlaag op te zetten, maar het is nog maar de vraag of de dieven effectief zullen opdagen. Een dronken man heeft bijna iemand aangereden. Hij ontkent dat hij gedronken heeft, maar desondanks slaagt hij er niet in om te blazen.

Aflevering 26

Nabij een bouwwerf wordt het levenloze lichaam van een man gevonden. Het onderzoek leidt Eric en Brigitte naar de supermarkt, waar ze de bewakingsbeelden opvragen. Wanneer de commissaris die beelden ziet, stormt hij plots zonder enige uitleg naar buiten. Een beenhouwer wordt overvallen door een man in een gorillapak.

Aflevering 27

Een psychiatrische patiënt keert na zijn wandeling niet terug naar het ziekenhuis. Eric, Brigitte, Koen, Tineke en speurhond Barry starten een zoektocht, maar dan wordt er ook nog een meisje ontvoerd. De teams splitsen zich weer op om alle zaken te kunnen afwerken. Getuigen hebben vreemde geluiden gehoord in de koffer van een wagen. Floor en Obi moeten uitzoeken wat er aan de hand is.

Aflevering 28

Het springpaard Speedy Gonzales is uit de manege gestolen. Eric en Brigitte ontdekken al snel dat de eigenaar bij heel wat mensen schulden heeft, dus zoeken ze de dader onder zijn schuldeisers. Koen en Tineke kunnen net op tijd verhinderen dat een dronken man met de auto gaat rijden. Zijn woeste vrouw komt hem op het commissariaat ophalen.

Aflevering 29

Een man werd in zijn slaapkamer aangevallen door een indringer. Zijn vrouw lag naast hem in bed en heeft het voorval gezien. Eric en Brigitte starten hun onderzoek en komen al snel tot de conclusie dat er iets niet klopt aan de verklaring van de echtgenote. Floor en Obi worden opgeroepen voor een inbraak die nog aan de gang is.

Aflevering 30

Koen en Tineke geven verkeersles in de lagere school. Ze willen de leerlingen duidelijk maken hoe belangrijk het is om zichtbaar te zijn in het verkeer en leggen uit wat een dode hoek is. Wanneer Koen tijdens de verkeersles ziet hoe twee jongens een andere jongen pesten, treedt hij onmiddellijk op.

Aflevering 31

Een vrouw wordt levenloos in haar bad gevonden. Het lijkt in eerste instantie op een ongeluk, maar Eric en Brigitte ontdekken al snel dat er meer aan de hand is. Tineke en Koen vinden tijdens hun patrouille een achtergelaten hond. De twee dierenvrienden gaan op zoek naar de eigenaar, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

Aflevering 32

Een meisje wordt in het jeugdhuis in elkaar geslagen door een onbekende jongeman. Koen en Tineke gaan op zoek naar de dader. Een zakenman is brutaal overvallen in zijn zaak. Eric en Brigitte moeten de man bevrijden uit zijn benarde situatie. Het onderzoek verloopt moeilijk, maar dan komt een cafébaas met de oplossing.

Aflevering 33

Een jonge vrouw is na achttien jaar op zoek naar haar familie. De commissaris belooft haar dat hij contact zal opnemen met haar familie, maar daardoor komen ze tot de conclusie dat er al die jaren geleden een vreselijke vergissing is gebeurd. Floor en Obi worden geconfronteerd met een eiergooier en een gestolen kart.

Aflevering 34

De schepen van milieu wordt het slachtoffer van een tigerkidnapping. De commissaris, Koen, Tineke, Eric en Brigitte moeten zo veel mogelijk informatie verzamelen over de situatie om zo de noodzakelijke inval perfect voor te bereiden. Een actie die niet zonder gevaar is. Floor en Obi houden tijdens hun patrouille een dronken man tegen.

Aflevering 35

Koen en Tineke moeten naar de lagere school, waar een kindje niet werd opgehaald door haar moeder. Wanneer de agenten de zaak verder onderzoeken en bij de woning van de moeder arriveren, vinden ze nog een kleine jongen die helemaal alleen thuis is. Er is een seriemoordenaar aan het werk in de buurt.

Aflevering 36

Koen en Tineke krijgen te maken met een opmerkelijke zaak. Een moeder komt klacht neerleggen op het politiekantoor nadat haar kind op school gebeten werd door een andere leerling. Brigitte en Erik krijgen een oproep binnen: een man is thuis overvallen. Ter plekke treffen ze een ware ravage aan.

Aflevering 37

Twee jonge meisjes worden alleen en verkleumd in het bos gevonden. Floor en Obi moeten op zoek naar de ouders. Een man met terminale darmkanker blijkt na onderzoek niet zo ziek te zijn als eerst gedacht. Eric en Brigitte gaan op zoek naar zijn dokter om uit te pluizen wat er juist aan de hand is.

Aflevering 38

Koen en Tineke doen een lugubere ontdekking in een varkenskwekerij. Wanneer ze tijdens hun onderzoek de vrouw van de boer nergens kunnen vinden, vrezen ze het ergste. Floor en Obi worden opgeroepen voor een vechtpartij.

Aflevering 39

Er heerst paniek in het café. Enkele jongeren hebben last van blauwe urine. Eric en Brigitte zoeken uit wat er juist aan de hand is. Koen en Tineke vatten post op de parking van een restaurant waar op mysterieuze wijze wordt ingebroken in auto's. Zal de dader opdagen en kunnen ze hem vatten?

Aflevering 40

Koen en Tineke moeten weer eens ingrijpen bij een huiselijke twist, maar deze keer blijkt er veel meer aan de hand te zijn. De vader is bewusteloos en zoon en moeder beschuldigen elkaar. Stafke zit met een probleem. De post voor zijn jarige buurman is verdwenen. Floor en Obi gaan op onderzoek.

Aflevering 41

De commissaris krijgt onverwacht bezoek van de procureur. Zij heeft in de prullenmand van haar tienerzoon een kladversie van een opstel gevonden. Daarin beschrijft de jongen tot in detail hoe hij gepest wordt door de leerkracht lichamelijke opvoeding. De commissaris besluit de zaak zelf verder te onderzoeken. Koen en Tineke krijgen een oproep dat er een woninginbraak aan de gang is.

Aflevering 42

Na zijn avonddienst keert agent Patrick naar huis terug. Wat een rustige avond leek te worden, loopt dramatisch af. Floor en Velimir worden opgeroepen voor nachtlawaai. Ter plaatse treffen ze een paar individuen aan die het te bont maken.

Aflevering 43

Koen en Tineke krijgen een noodoproep. Het blijkt om het adres van de tandarts te gaan. Die heeft een klein meisje een paar klappen gegeven en de vader van het kind is overstuur. Koen en Tineke proberen de gemoederen te bedaren. De burgemeester komt naar het politiekantoor. Een van de inwoners van de gemeente wordt 100 jaar en dat moet gevierd worden.

Aflevering 44

Floor en Obi worden opgeroepen omdat er een winkeldief aan het werk zou zijn. Wanneer ze arriveren is de dief nog aanwezig, maar hij kan ontsnappen. In zijn vlucht vergeet hij echter om zijn zoontje mee te nemen. Koen en Tineke bemerken commotie op straat. Een vrouw is net gecarjackt door een gewapende man. Koen en Tineke hebben Barry bij en zetten meteen de achtervolging in.

Aflevering 45

Twee tienerjongens melden bij agent Patrick dat ze zijn overvallen in het park. Ze waren onderweg naar een vriend die in het ziekenhuis ligt en de dieven zijn er met de cadeautjes van de zieke vandoor. Floor en Obi zijn in de buurt van het park en gaan een kijkje nemen. Brigitte en Eric worden opgeroepen.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.