Echte verhalen: De buurtpolitie

Echte verhalen: De buurtpolitie

De mannen en vrouwen van het politiekorps in 'Echte verhalen: De buurtpolitie' kennen geen moment verveling. Elke dag brengt een nieuwe zaak!

52 afleveringen

Koen en Tinneke krijgen een oproep: in de lagere school werd een pakketje afgeleverd dat een tikkend geluid maakt. De school moet ontruimd worden en de ontmijningsdienst komt ter plaatse. Tineke is ongerust, want ook haar nichtje zit er op school.
Koen en Tineke houden in de namiddag een preventieve alcoholcontrole, want steeds meer chauffeurs beginnen vroeg op de dag te aperitieven. Wat een doodgewone routinecontrole leek, neemt een spannende wending wanneer een wagen er plots vandoor gaat. Floor en Obi krijgen een oproep dat er rook ontsnapt uit een woning. De wagen van het gezin staat voor de deur, en er zitten kinderzitjes in.
Er lopen flink wat klachten binnen van bezorgde ouders over hangjongeren bij de gemeentelijke speeltuin. Er zouden ook drugs genomen worden. Koen en Tineke gaan ter plaatse met politiehond Barry. Floor en Obi zien tijdens hun patrouille een man die een hond heeft vastgemaakt aan zijn autodeur. Ze doen de wagen onmiddellijk stoppen.
Koen en Tineke krijgen een oproep binnen dat er koeien loslopen op de weg. Ze trekken ter plaatse en proberen de dieren naar een nabijgelegen weiland te drijven. Obi en Floor krijgen een klacht binnen dat iemand een illegaal voorwerp heeft aangebracht in zijn voortuin. Bij hun aankomst geloven ze hun ogen niet.
Brigitte en Erik worden opgeroepen in verband met een ontvoeringszaak. Een Italiaanse rijke zakenman is ontvoerd door gemaskerde mannen. Een getuige heeft het zien gebeuren. De commissaris neemt de controle over de zaak, want al gauw merken Eric en Brigitte dat de ontvoerders geen katjes zijn om zonder handschoenen aan te pakken.
Vandaag is een grote dag voor het hele korps. Het nieuwe politiegebouw is klaar en dus verhuizen ze. Terwijl Koen zijn persoonlijke spullen aan het uitpakken is, komt er een oproep binnen. Iemand die warme maaltijden bij bejaarden levert, is ongerust. De persoon die op dit adres woont, doet al een paar dagen niet open en dat is niet normaal.
Koen en Tineke krijgen een oproep in verband met een burenruzie en gaan ter plaatse. De bewoner neemt hen volledig overstuur mee naar de tuin.
Een man wil iemand van de recherche spreken. Tegen Brigitte en Eric zegt hij dat zijn echtgenote vermoord zal worden. Ze heeft een dreigbrief gekregen. Wanneer haar iets overkomt zal iedereen denken dat hij het gedaan heeft, want ze leven al een paar jaar als kat en hond.
Een boer wil bij Patrick klacht neerleggen. Die roept inspecteurs Koen en Tineke erbij. De man vertelt dat de hond van zijn buren is uitgebroken, wat zijn koeien zo heeft doen schrikken dat enkele van de dieren een hartaanval hebben gekregen.
Een jongeman wil de commissaris spreken. Hij vertelt hem dat zijn grootvader - die hij nooit gekend heeft - vermoord werd, maar dat de dader destijds nooit gevonden werd. De man wil nu dat de zaak heropend wordt.
Een gepensioneerd koppel krijgt al maandenlang ongevraagde catalogi en reclame van pikante lingerie in de bus. Ze hebben al meermaals gevraagd aan de uitgever om hiermee te stoppen, maar dat helpt niet. Floor en Obi onderzoeken de zaak. Een man wordt dood aangetroffen in een bestelwagen. Hij is om het leven gebracht met een kogel. Brigtte en Eric openen het dossier.
Patrick krijgt telefoon aan het onthaal: Stafke is overstuur, want er is iets blauws uit de lucht gevallen in zijn tuin. Patrick en de commissaris gaan ter plekke om te onderzoeken wat er aan de hand is.
Koen en Tineke zijn op patrouille wanneer ze een noodoproep krijgen. Een getuige heeft gezien hoe een klein kind ontvoerd werd.
Koen en Tineke krijgen een noodoproep: een vrouw heeft een klap tegen het hoofd gekregen met de kolf van een geweer toen ze haar verloofde wilde beschermen tegen overvallers. De gangsters hebben haar vriend meegenomen. Eric is jarig en geeft vanavond een feestje. Wanneer hij bij de lokale drankencentrale een bak van zijn favoriete bier wil bestellen, vertelt die een vreemd verhaal.
Eric en Brigitte worden opgeroepen: een vrouw werd dood aangetroffen door een buur. Al snel blijkt dat het huis van de dode vrouw overhoop gehaald werd.
Koen en Tineke krijgen een oproep: iemand werd vlak bij het kerkhof overvallen. Barry krijgt al snel een spoor van de dader te pakken dat leidt het team naar het kerkhof.
Een vrouw komt naar het politiekantoor nadat ze een cameraatje gevonden heeft in de rookmelder in haar badkamer. Eric en Brigitte gaan ter plaatse en treffen in de woning nog tien andere verborgen camera's aan.
Inspecteurs Koen en Tineke krijgen 's nachts een oproep: er staat een caravan in brand. Bij hun aankomst merken ze dat er al een persfotograaf aanwezig is die de brand aan het fotograferen is. De brandweercommandant vertelt Koen en Tineke dat de brand is aangestoken.
Een vrouw doet aangifte op het politiekantoor: haar papegaai is gestolen. Koen en Tineke nemen de zaak voor hun rekening. Ze ontdekken ook dat de vrouw gechanteerd wordt. Floor en Obi krijgen een noodoproep van een man die overvallen is. De dieven zijn er met zijn nieuwe wagen vandoor.
Floor en Obi zijn een snelheidscontrole aan het doen vlakbij de school. Veel auto's rijden er veel te snel, maar vandaag is er geen enkele chauffeur die een snelheidsovertreding begaat. Floor en Obi begrijpen er niets van. Een vrouw komt naar kantoor en wil de recherche spreken. Ze vertelt aan Brigitte en Erik dat ze op Google Street View een vreemd tafereel heeft ontdekt.
Floor en Obi gaan 's middags een broodje kopen. Op een tafeltje in de broodjeszaak zien ze een portefeuille liggen, met daarin 500 euro en een gouden kettinkje met een hangertje eraan. Koen en Tineke moeten dringend naar Stafke, hij is in paniek. Daar aangekomen blijkt dat Tweety, zijn parkiet, spoorloos is. Koen en Tineke helpen hem met zoeken.
Een vrouw komt aangifte doen op kantoor: haar autoruit is gestolen. Floor en Obi onderzoeken de zaak. Koen en Tineke moeten van de commissaris een kijkje gaan nemen in het park. Een jongeman met psychische problemen denkt dat hij Rambo is en valt voorbijgangers lastig. Koen en Tineke nemen voor de zekerheid politiehond Barry mee.
Een jonge vrouw wordt dood aangetroffen in haar woning. Het gaat duidelijk om moord. Brigitte en Eric vinden in de woning een zwangerschapstest. Koen en Tineke moeten van de commissaris een drugsrazzia doen, want er zijn een aantal klachten binnengelopen dat er in de lokale feestzaal veel drugs zouden genomen worden. Ook politiehond Barry gaat mee op pad.
Een cafébaas komt langs bij Brigitte en Eric: hij heeft een vreemd telefoontje gekregen. Een man beweert dat de cafébaas heel snel duizenden euro's kan verdienen. De man komt straks langs, maar de cafébaas vertrouwt het zaakje niet. Koen en Tineke zijn op patrouille wanneer ze plots twee agenten een tienerjongen in een wagen zien sleuren. Koen en Tineke zetten de achtervolging in.
Brigitte en Eric moeten uitrukken wanneer het lichaam van een overleden man wordt gevonden in het park. Niets wijst op een verdacht overlijden.
Koen en Tineke krijgen een noodoproep nadat een vrouw onwel is geworden. Wanneer Koen en Tineke arriveren zien ze meteen dat de vrouw hoogzwanger is, van een tweeling nog wel. De ambulanciers zijn er echter nog niet en de weeën volgen elkaar al erg snel op. Brigitte en Eric krijgen een oproep: een getuige heeft een gemaskerde man een woning zien binnendringen.
Koen en Tineke krijgen een oproep van een ongeruste moeder: haar tienerzoon staat al uren roerloos voor de spiegel. De agenten staan voor een raadsel. De commissaris zegt tegen Eric en Brigitte dat ze naar een kennis van hem moeten gaan, want daar zou een vandaal aan het werk zijn geweest. De vrouw des huizes is helemaal in paniek.
De gerant van een supermarkt verdenkt zijn nieuwe kassierster ervan dat ze sjoemelt met leeggoedbonnetjes. Er wordt aan klanten veel meer geld teruggegeven dan dat er glazen flessen worden binnengebracht. Tineke besluit om zelf achter de kassa te gaan zitten om zo uit te zoeken wat er precies aan de hand is.
Koen en Tineke krijgen een noodoproep: het stille alarm van een immokantoor is afgegaan. Wanneer ze ter plaatse komen, horen ze een schot. De manager van het immokantoor werd neergeschoten, maar de daders bevinden zich nog in het gebouw. Een man heeft een hond gekocht op café, maar de hond blijkt gestolen te zijn. Brigitte en Eric onderzoeken de zaak.
Een koppel komt klacht neerleggen op kantoor. Ze zijn gisteren getrouwd en de laptop waar al hun trouwfoto's op staan is 's nachts gestolen. Koen en Tineke onderzoeken de zaak. Een bekende acteur is de voorbije nacht vermoord. Brigitte en Eric gaan op zoek naar de dader.
Een vrouw merkt dat er een grote som geld via haar kredietkaart verdwenen is. Brigitte en Erik onderzoeken de zaak. Floor en Obi zijn op patrouille wanneer ze een jogger met een mes in zijn rug voorbij zien strompelen.
Een jonge vrouw wordt dood aangetroffen in het park. Alles lijkt op zelfdoding, maar volgens de wetsdokter is ze vermoord en wil de dader het laten lijken op zelfmoord. Eric en Brigitte starten een onderzoek. In een school worden tijdens de turnles mobiele telefoons gestolen in de kleedkamer. Koen en Tineke onderzoeken de zaak.
Een man heeft met zijn metaaldetector een portefeuille en bril teruggevonden. De portefeuille blijkt afkomstig te zijn van een man die een paar jaar geleden vermoord werd. De daders werden toen nooit gevonden. De commissaris heropent de zaak. Floor en Obi krijgen melding dat er een bewusteloze man op de oprit van het hondenkapsalon ligt.
Een vrouw komt aangifte doen op het politiekantoor. Ze heeft een vakantiehuis gehuurd in Spanje en een voorschot betaald, maar bij aankomst bleek het huis zelfs niet te bestaan. Brigitte en Eric onderzoeken de zaak. Koen en Tineke krijgen een oproep dat er is ingebroken in een huis. Ter plaatse klampt ook de buurvrouw hen vast, want haar man is spoorloos verdwenen.
Een vrouw komt klacht indienen op het commissariaat: er is 2.000 euro van haar bankrekening verdwenen. De bankdirecteur beweert echter dat de vrouw het geld zelf is komen afhalen. Op de bewakingsbeelden is ze duidelijk te zien en ook haar handtekening staat op het ontvangstbewijs. De vrouw kan echter bewijzen dat ze op het moment dat het geld werd afgehaald op cruise was.
Een moeder komt met haar vijfjarig zoontje naar het commissariaat. Ze is het beu dat hij voortdurend dingen steelt in de supermarkt. Hij luistert echter niet naar haar en ze hoopt dat het korps een oplossing kan bieden. Eric en Brigitte worden opgeroepen door de wetsdokter wanneer een toevallige voorbijganger een meisje heeft gevonden. Ze blijkt een overdosis drugs te hebben genomen.
Er is een skelet gevonden in de kelders van het gemeentehuis. Volgens de wetsdokter is de persoon al minstens 20 jaar overleden. Brigitte en Eric beginnen te graven in een paar oude dossiers. De commissaris is in zijn nopjes, want hij mag met zijn korps een proefproject opstarten met lokfietsen.
Koen en Tineke worden opgeroepen voor een geval van burenoverlast. Een man maakt veel kabaal en iedereen in het appartementsgebouw is bang van hem.
Een vrouw wordt op heterdaad betrapt tijdens een woninginbraak. Ze lost geen woord over haar identiteit. Wanneer Eric en Brigitte vingerafdrukken willen nemen, blijkt dat ze die niet heeft. Ze staan voor een raadsel. Koen en Tineke krijgen een noodoproep. Ter plaatse doen ze een akelige ontdekking.
Floor en Obi zijn aan het patrouilleren wanneer ze plots een flitspaal ontdekken waar er gisteren nog geen stond. Ook de commissaris is niet op de hoogte. Koen en Tineke zien een jongetje dat met een grote valies aan het sleuren is. Hij is blijkbaar onderweg naar zijn mama, maar hij weet het adres niet. Hij weet enkel dat ze in Antwerpen woont.
Een man doet aangifte op het politiekantoor dat zijn brievenbus gestolen is, maar algauw blijkt dat de daders het niet alleen op de brievenbus gemunt hebben. Heel het huis is besmeurd en ook de plantenbakken werden vernield. Het wordt helemaal te gek wanneer er plots een man verschijnt die een brievenbus uit zijn wagen haalt.
Brigitte en Eric worden opgeroepen: een vrouw zit in haar wagen en beweegt niet meer. Wanneer ze arriveren, merkt Brigitte dat de vrouw in shock is. Langs de kant van de weg doet Eric een gruwelijke ontdekking. Koen en Tineke worden opgeroepen wanneer een man een gat in zijn haag heeft ontdekt. Ze gaan kijken wat er aan de hand is.
Floor en Obi krijgen een noodoproep: een klein kind zit in een huis onophoudelijk te wenen en de buren zijn ongerust. Brigitte en Eric vinden in een veld het levenloze lichaam van een man. De wetsdokter vindt een gaatje tussen de tenen van het slachtoffer. In het park is een frietbende aan de slag: zij pakken van voorbijgangers hun frietjes af.
Eric en Brigitte worden opgeroepen nadat een man werd aangereden door een wagen en de bestuurder vluchtmisdrijf pleegde. Wanneer wat later hetzelfde voertuig een tweede man aanrijdt, beseffen de agenten dat er meer aan de hand is. Floor en Obi worden opgeroepen voor een winkeldief. Bij het bekijken van de camerabeelden doen ze een vreemde ontdekking.
Koen en Tineke rukken uit voor een geval van vandalisme. De ramen van een serre van een lokale boer zijn vernield. Wanneer ze ter plaatse komen, ontdekken ze stukjes fruit. Eric en Brigitte onderzoeken een moordzaak. Het slachtoffer blijkt een gekende gangster te zijn die net uit de gevangenis komt.
Koen en Tineke ontvangen een noodoproep: een man is verdwenen en heeft zijn dochtertje achtergelaten. Wanneer blijkt dat de man onlangs een depressie heeft gehad, wordt politiehond Barry erbij gehaald.
In een villa is het levenloze lichaam van een vrouw aangetroffen. Het blijkt om de echtgenote van een rijke makelaar te gaan. Volgens de man heeft zijn vrouw een affaire, en dus zijn er al meteen twee verdachten. Floor en Obi krijgen een oproep dat er een vandaal werkzaam is op het gemeenteplein.
Floor en Obi zijn aan het patrouilleren wanneer een meisje in paniek hun combi doet stoppen. De agenten snellen meteen te hulp. Eric en Brigitte rijden naar het bos, waar een jogger het levenloze lichaam van een man heeft gevonden. Alles lijkt op een wanhoopsdaad, maar wanneer er een tweede lichaam wordt gevonden, liggen de kaarten meteen anders.
Eric en Brigitte worden opgeroepen nadat twee mannen werden neergestoken op een carpoolparking. Ondertussen worden Koen en Tineke opgeroepen voor een overval. Aziz, een beruchte zware jongen uit de gemeente, blijkt het slachtoffer te zijn. Koen en Tineke zijn meteen achterdochtig.
Wanneer het levenloze lichaam van een jonge vrouw wordt aangetroffen, worden rechercheurs Eric en Brigitte op de zaak gezet. In het universitair ziekenhuis is een 8-jarig jongetje verdwenen. Agenten Floor en Obi schieten meteen in actie.
Een man van middelbare leeftijd wordt dood aangetroffen in zijn woning. Op het eerste gezicht lijkt het niet om een verdacht overlijden te gaan. Toch besluiten Eric en Brigitte om de wetsdokter op te roepen. Obi zit in de file en dus gaan agent Patrick en Floor samen op pad. Er is een wildkampeerder gesignaleerd in het park.
Een jongeman wordt bijna van de weg gemaaid door een wegpiraat. Floor en Obi gaan op zoek naar de roekeloze chauffeur. Eric en Brigitte krijgen de oproep van een man die zijn echtgenote dood heeft aangetroffen in het tuinhuis.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.