Echte Verhalen: De Buurtpolitie

Echte Verhalen: De Buurtpolitie

Het politiekorps in 'Echte verhalen: De Buurtpolitie' kent geen moment verveling. Elke dag brengt een spannende, nieuwe zaak.

65 afleveringen

Aflevering 1

Het commissariaat verwelkomt vier nieuwe stagiairs: Vince, Emma, Nour en Sami. Floor zal zich als stagementor over hen ontfermen. De nieuwelingen krijgen meteen een spannende vuurdoop, en dat mogen ze redelijk letterlijk nemen.

Aflevering 2

De commissaris stuurt de twee nieuwe stagiairs Vince en Emma op patrouille, maar die verloopt niet helemaal zoals verwacht. Dankzij een banale oproep over geluidsoverlast ontdekken Floor en Femke een ernstig misdrijf.

Aflevering 3

Aziz en zijn familie worden met de dood bedreigd door een van zijn vroegere criminele vrienden. Uit wanhoop roept hij de hulp in van Koen. Door een zware ruzie dreigt het huwelijk van een aanstaand bruidspaar niet door te gaan. Floor en Femke proberen te bemiddelen.

Aflevering 4

Een voorbijganger vindt een gewonde baby in een gracht. Koen en Lotte gaan op zoek naar de ouders van het kind. De stagiairs weten niet wat hen overkomt wanneer een razende Vince het kantoor binnenstormt en zijn wapen op Floor richt. Er valt zelfs een schot.

Aflevering 5

Twee tieners zijn op zoek naar hun verloren oudere zus Lesley, die Eric en Brigitte allebei kennen. Robin en Tom betrappen twee kwajongens die een vuurtje stoken op een akker. En dat is niet het enige brandje dat ze vandaag moeten blussen.

Aflevering 6

Patrick heeft een dag verlof en dus mag stagiair Vince zich vandaag over het onthaal ontfermen. De eerste persoon die zich aanmeldt, beweert een seriemoordenaar te zijn. Een man werd buitengesloten door zijn razende vriendin. Floor en Femke proberen te achterhalen waarom de vrouw zo kwaad is.

Aflevering 7

De directrice van de kleuterschool vreest dat één van haar kleuters mishandeld wordt. Koen en Lotte zoeken uit wat er precies aan de hand is. Stagiairs Sami en Nour krijgen af te rekenen met een brutale tafelschuimer.

Aflevering 8

Eric en Brigitte onderzoeken de moord op een vrouw. Al snel denkt Eric te weten wie de moordenaar is. Floor bedenkt een geniaal plan om Patrick te behoeden voor een zware sanctie nu hij zijn dienstkaart kwijt is. Alles verloopt volgens plan, tot de commissaris zich ermee bemoeit.

Aflevering 9

Stagiairs Vince en Emma ondervragen samen met hun stagemeester Floor een verdachte, doofstomme verkoper. Al snel blijkt de man niet helemaal zuiver op de graat te zijn. Een man doet aangifte van de diefstal van zijn koersfiets. Maar zijn verhaal valt in duigen wanneer er onverwacht een getuige opduikt.

Aflevering 10

Floor en stagiairs Emma en Sami helpen een vrouw die brutaal overvallen werd. Op de plaats delict vinden ze een armband die hen mogelijk recht naar de dader leidt. Volgens Inge, de dochter van de commissaris, is haar nieuwe huis behekst. Met een klein hartje trekken de commissaris en Patrick op onderzoek uit.

Aflevering 11

Een vrouw belt in paniek het noodnummer. Samen met stagiair Vince rukt Floor meteen uit. Maar eenmaal ter plaatse staan ze voor een gesloten deur. Een emotionele Brigitte slaagt er niet in door te dringen tot haar dochter Julia, die blijkbaar zwaar gepest wordt. Maar misschien heeft Eric meer succes.

Aflevering 12

Een drugshandelaar is bereid zijn contacten te verklikken aan de politie, maar stelt daarvoor onmogelijke eisen. Toch denkt Koen hem aan het praten te krijgen. Wanneer ze reageren op een oproep over een burengeschil verwachten Floor en Femke zich aan een routine-interventie. Maar ze vergissen zich.

Aflevering 13

Eric en Brigitte raken een hakbijl kwijt die als moordwapen gebruikt werd. Koortsachtig zoeken ze het commissariaat af. Omdat een van zijn parochianen geld zou gestolen hebben uit de schaal, sluit de pastoor de groep op in de kerk. Hij wil hen pas laten gaan na een ongewone tussenkomst van Tom.

Aflevering 14

Stagiaire Nour is een drugsdealer op het spoor. Samen met Sami en hun stagementor Floor zet ze een val op om hem te pakken. Voor Patrick en de commissaris start een race tegen de klok wanneer ze via een anonieme brief vernemen dat een complot gesmeed is tegen de burgemeester.

Aflevering 15

Koen krijgt telefoon van zijn buurman: volgens hem is er iets ernstig mis met Barry. Samen met Lotte haast hij zich naar huis. Robin en Tom arresteren een man voor huiselijk geweld. Maar zijn vrouw wil geen klacht indienen, ze heeft immers zelf al een gepaste straf bedacht.

Aflevering 16

Een meisje beweert door haar stiefmoeder te zijn opgesloten in de garage, maar die ontkent elke betrokkenheid. Eric en Brigitte zoeken uit wie van beiden liegt. Floor, Emma en Sami bekommeren zich om een bejaarde vrouw die amok maakt in een tankstation.

Aflevering 17

Floor onderzoekt samen met Sami en Vince een inbraak. Al snel merken ze dat het deze keer niet om een gewone inbraak gaat. Op vraag van de procureur onderzoekt de commissaris een 15 jaar oude cold case. Om tot een doorbraak te komen, doet hij een beroep op een van Patricks bijzondere talenten.

Aflevering 18

Koen en Lotte zijn op zoek naar een witte bestelwagen die zich ophoudt in de buurt van de school. Een meisje beweert immers dat de chauffeur haar wou ontvoeren. Robin en Tom krijgen af te rekenen met een woesteling die een heel café kort en klein heeft geslagen.

Aflevering 19

De commissaris wil een dealer in amfetamines ontmaskeren. Daarom stuurt hij Sami undercover op de verdachte af. Een man met een schotwonde wordt zwaargewond aangetroffen op straat. Een ongewone vraag van zijn moeder wekt argwaan bij Floor en Femke.

Aflevering 20

Eric en Brigitte openen de jacht op een overvaller die een juwelier bestolen heeft. Hun onderzoek kent een verrassende ontknoping. Een jonge vrouw vreest dat ze achtervolgd wordt.

Aflevering 21

Na de ontvoering van een achtjarig meisje houden de stagiairs een buurtonderzoek. Vince en Sami vinden een aanwijzing die wel eens voor een doorbraak kan zorgen. Een man zou een inbreker hebben doodgeslagen in het huis van zijn dochter. Maar wanneer Eric en Brigitte arriveren is het slachtoffer verdwenen.

Aflevering 22

Om haar laatste wens te vervullen, doet een bejaarde vrouw die er slecht aan toe is een beroep op Brigitte. Floor en Femke vrezen voor hun leven wanneer ze de confrontatie aangaan met een agressieve dronkaard.

Aflevering 23

Koen en Lotte zoeken een man die sinds gisteravond vermist wordt. Ze komen er al snel achter dat hij zich in een erg lastige situatie bevindt. De bejaarde buurvrouw van Femkes ouders zou al enige tijd ongewenst bezoek krijgen. Gelukkig weten Floor en Femke hoe ze haar daarvan kunnen verlossen.

Aflevering 24

Stafke denkt een winkeldief te hebben gespot op de parking van het shoppingcenter. Maar Koen en Lotte stellen niet meteen iets verdacht vast. Tijdens hun patrouille kruisen stagiairs Sami en Emma toevallig het pad van twee voortvluchtige overvallers. Ze zetten meteen de achtervolging in.

Aflevering 25

Een vrouw zou overvallen zijn op straat. Maar wanneer Eric en Brigitte zich over haar ontfermen blijkt er iets heel anders aan de hand te zijn. Een dubbele inbraak op klaarlichte dag, dat kan geen toeval zijn volgens Floor en Femke.

Aflevering 26

Samen met de vier stagiairs zet Koen een operatie op om een drugslabo te ontmantelen. Maar hun actie dreigt plots uit de hand te lopen. Een dakloze man wil graag de nieuwe klusjesman van het korps worden. Obi en Aziz helpen hem om een goede indruk te maken bij de commissaris.

Aflevering 27

Terwijl de commissaris samen met Patrick pannenkoeken gaat bakken op de benefiet die de nieuwe burgemeester organiseert ten voordele van Rode Neuzen Dag, onderzoeken stagiairs Vince en Nour een winkeldiefstal. Maar dan dreigt de benefiet plots gruwelijk mis te lopen.

Aflevering 28

Eric en Brigitte zoeken uit of een stervensbegeleider de beste vriendin van een van zijn klanten heeft opgelicht en doen zo een schokkende ontdekking. Een zwaargewonde vrouw stormt overstuur een restaurant binnen. Met de hulp van Barry hopen Koen en Lotte erachter te komen wat er gebeurd is.

Aflevering 29

Nadat een vrouw aangevallen en gekneveld werd in het park openen Floor en Femke de jacht op haar aanvaller. Een vandaal heeft in een fietsenstalling alle fietsbanden lek geprikt. Robin en Tom stellen zich verdekt op in de hoop de dader op heterdaad te betrappen.

Aflevering 30

Eric, Brigitte en Patrick beleven de schrik van hun leven wanneer een gewapende man het commissariaat binnenstapt. Floor en stagiair Sami ontvangen een melding over een vreemde man die rond een woning sluipt. Ze zoeken uit wat de man van plan is.

Aflevering 31

Om te vermijden dat een ruzie in het park dramatisch afloopt, moeten Koen en Sami drastische maatregelen nemen. Aziz en Obi gaan op zoek naar de pastoor nadat ze van hem een verward telefoontje krijgen.

Aflevering 32

Een vrouw haalt haar zoontje niet meer op na een spelnamiddag bij een klasgenootje. Koen en Lotte gaan poolshoogte nemen. Een bejaarde dame tipt de commissaris en Patrick over een cocaïnehandel in een café.

Aflevering 33

'De badmuts', een oude jeugdvriend die hij al 40 jaar niet meer heeft gezien, stapt plots het kantoor van de commissaris binnen met een bijzonder verzoek. Floor en Femke onderzoeken een winkeldiefstal. Een zaak die alsmaar ingewikkelder lijkt te worden.

Aflevering 34

Iemand steekt zijn bij hem inwonende neef neer. Een man laat zijn dochtertje alleen achter in de supermarkt. De verdachte vondst die Floor en Femke in haar rugzakje doen, brengt hen op het spoor van een veel groter misdrijf.

Aflevering 35

Een moeder treft haar dochter dood aan. Robin en Tom komen tussenbeide bij huiselijk geweld, maar de dader is duidelijk niet van plan om zomaar met hen mee te gaan.

Aflevering 36

Om de resten van een verdwenen jonge vrouw terug te vinden, wordt een van de beste lijkhonden ter wereld ingeschakeld. Het dier en zijn begeleider verbluffen de commissaris, maar Eric heeft duidelijk minder vertrouwen in het tweetal. Koen, Sami en Vince betrappen een televisiedief op heterdaad.

Aflevering 37

Met hun nieuwe koffiemobiel rijden Patrick en de commissaris naar de burger toe. Ook Stafke komt bij hen langs en vertelt hen dat zijn buurt al een paar dagen wordt geteisterd door een aanhoudende pieptoon. Het komt tot een confrontatie tussen Robin en een gewapende overvaller. Er volgt letterlijk een gevecht op leven en dood.

Aflevering 38

Wanneer Eric en Brigitte het huis betreden van een bejaarde vrouw die al even geen teken van leven heeft gegeven, worden ze verwelkomd door een akelige stank. De overvaller die Koen en Lotte vandaag inrekenen heeft wel een heel bijzondere dag uitgekozen om toe te slaan.

Aflevering 39

Brigitte had afgelopen nacht een nachtmerrie die wel erg leek op een cold case van acht jaar geleden. Eric is meteen weer gebeten door de zaak. De CEO van een groot bedrijf wordt afgeperst via een dreigbrief. Samen met stagiairs Sami en Vince spant de commissaris een valstrik voor de afperser.

Aflevering 40

De arrestatie van de dader van een vluchtmisdrijf dreigt verkeerd af te lopen voor Floor en Femke. Nour werd getipt over een drugshuis, maar botst op het ongeloof van haar collega-stagiairs. Toch beveelt de commissaris een onderzoek.

Aflevering 41

Iemand probeert in te breken in de huizen van een moeder en haar dochter. Eric en Brigitte ontdekken dat de dader een rekening met hen wil vereffenen. Een fietser treft een lege taxi met ronkende motoren aan tussen de velden. Koen, Vince en Sami gaan op zoek naar de chauffeur van het voertuig.

Aflevering 42

Floor, Sami en Vince rukken uit voor een kat met hondsdolheid. Robin toont zijn groot hart tijdens de arrestatie van een drugsdealer. Een daad met grote gevolgen voor hem.

Aflevering 43

Samen met Lotte probeert Eric de oorzaak van een plotse CO-vergiftiging te achterhalen. Terwijl hij met zijn kleindochter op het speelplein speelt, zakt een grootvader plots in elkaar. Patrick en de commissaris snellen meteen te hulp.

Aflevering 44

Het is een spannende dag voor Koen en Lotte. Ze gaan niet alleen op zoek naar een aanrander, maar komen ook tussenbeide in een straatgevecht. In de Bloemenwijk gingen dieven aan de haal met een resem nummerplaten. Een toevallige ontmoeting leidt Obi en Aziz misschien naar de daders.

Aflevering 45

Wanneer Koen en Lotte een hond volgen die alleen op een bosweg rondloopt, doen ze een onaangename ontdekking. Floor denkt te weten wie de anonieme briefschrijver is die ermee dreigt een vrouw en haar gezin te vermoorden als ze niet snel verhuizen.

Aflevering 46

Eric en Brigitte zien een man onder een auto lopen en ontdekken zo een huiveringwekkend misdrijf. Vince en Emma zoeken uit hoe het komt dat de leerlingen van het vijfde leerjaar van de basisschool plots allemaal ziek zijn. De directeur vermoedt kwaad opzet.

Aflevering 47

In het tuincentrum zijn geweerschoten gehoord. Eric en Brigitte stellen vast dat er zich een drama heeft afgespeeld. Vince en Emma proberen te bemiddelen tussen een ex-koppel.

Aflevering 48

Koen en Lotte onderscheppen de verdachte van een fietsdiefstal. Om zichzelf vrij te pleiten dist de man een wel erg origineel verhaal op. Robin en Tom zetten alles op alles om een man te redden van zijn ontvoerders. Desondanks loopt de zaak af op een sisser.

Aflevering 49

Floor en Femke ontfermen zich over een dronken man die letterlijk het noorden kwijt lijkt te zijn. Met een grote koffer in de hand komt een klein meisje op het commissariaat navraag doen naar een adres. Patrick en Sami ruiken onraad.

Aflevering 50

Een oudere dame gooit heel haar keukenservies op straat. Wanneer de commissaris en Patrick met haar spreken ziet ze in Patrick een wel heel bijzonder iemand. Een jong meisje zakt in elkaar op straat. Robin en Tom snellen haar te hulp.

Aflevering 51

Hoewel ze normaal strijden tegen inbrekers besluiten Robin en Tom vandaag om er twee een handje te helpen. Een gedetineerde keert na zijn penitentiair verlof niet terug naar de gevangenis. Floor, Vince en Sami gaan bij hem thuis langs om hem weer op te pakken.

Aflevering 52

Kort nadat hij een overvaller heeft opgepakt, krijgt Patrick last van zware hartkloppingen. De commissaris vreest het ergste. Een verwarde vrouw ziet voor de zoveelste keer een indringer rondsluipen in haar tuin. Om haar hiervan te verlossen, neemt Sami drastische maatregelen.

Aflevering 53

Brigittes dochter Fleur werd in het park lastiggevallen door een exhibitionist. Net wanneer Brigitte en Eric voet in het park zetten, weerklinkt een ijselijke gil. Terwijl ze samen met Nour en Sami een inbraak in het college onderzoekt, beleeft Floor de schrik van haar leven.

Aflevering 54

Professor De Winde beschuldigt haar man van huiselijk geweld. Na Koen ontdekt nu ook Lotte dat vooral de professor zelf geen katje om zonder handschoenen aan te pakken is. Schoonmakers ontdekken een bloedbad in een hotelkamer. Vol ongeloof en angst verneemt de commissaris wie de kamer geboekt heeft.

Aflevering 55

Eric en Brigitte achtervolgen een bestelwagen die hen bijna van de weg reed. Het valt hen op dat er een verdachte substantie uit de laadruimte lekt. Koen toont zijn goed hart tijdens een verkeerscontrole, maar dit wordt hem niet in dank afgenomen door Lotte.

Aflevering 56

De lugubere vondst van een visser zadelt Eric en Brigitte op met een mysterieuze zaak. Een zwalpende chauffeur rijdt plots weg tijdens een verkeerscontrole. Verbijsterd zetten Vince en Nour de achtervolging in.

Aflevering 57

De reactie van een voortvluchtige gewapende overvaller wanneer Robin en Tom hem willen inrekenen, verrast hen compleet. Een vrouw verdenkt haar nieuwe overbuur van drugshandel. Sami en Floor gaan op onderzoek uit.

Aflevering 58

Floor en Femke hopen de antiekdieven te vatten die op dezelfde dag toesloegen bij een zus en haar broer. Tom en Robin weigeren een vrouw te helpen die het noodnummer belde. Hierop besluit mevrouw de commissaris in te lichten.

Aflevering 59

Vince mag van de commissaris een dag stage lopen bij Eric op de recherche. Hij krijgt meteen een complexe zaak voorgeschoteld. Koen en Lotte vlotten niet echt met hun onderzoek naar een gewelddadige overval op een krantenwinkel. Tot er zich onverwacht een getuige meldt.

Aflevering 60

Een post-it met daarop de vraag om de politie te verwittigen, brengt Koen en de commissaris bij een klein meisje dat hulp nodig heeft. Floor, Nour en Sami schaduwen een zogenaamde beroepsinbreker. Al snel ontdekken ze dat deze recidivist nog steeds zijn lesje niet heeft geleerd.

Aflevering 61

Volgens Gonda is haar buurman de man die onlangs het haar van een jogster afknipte. Haar vermoeden lijkt te worden bevestigd door wat Patrick en de commissaris bij hem thuis vinden. Nadat ze een gevaarlijk zigzaggende chauffeur uit het verkeer hebben gepikt, doen Floor, Nour en Sami een schrikwekkende ontdekking.

Aflevering 62

Een bejaarde dame geeft niet thuis wanneer haar poetsvrouw langskomt. De verdachte staat van haar woning doet Eric en Brigitte het ergste vrezen. Om te vermijden dat een 7-jarig meisje na een aanrijding met een kunsttand door het leven moet, moeten de commissaris en Sami dringend haar verloren voortand terugvinden.

Aflevering 63

Een echtgenoot wou zijn vrouw laten uitschakelen door een huurmoordenaar. Nu bedenkt de vrouw in kwestie samen met Koen en Aziz een origineel plan om hem met zijn daden te confronteren. De overval van een junkie die met geweld het commissariaat binnenvalt op zoek naar drugs leidt Eric en Lotte naar een doorbraak in een cold case.

Aflevering 64

De dochter van de commissaris kan haar zonen Klaas en Wannes niet bereiken. Daarom gaat hij samen met Patrick een kijkje nemen. Een vrouw wil dat Floor en Femke de man die haar al twee jaar lang oplicht en mishandelt, oppakken. Toch omschrijft ze hem nog steeds als een droomprins.

Aflevering 65

Een blinde vrouw werd brutaal overvallen en beroofd van een enveloppe met 650 euro. Brigitte en Eric onderzoeken de zaak. Tijdens hun undercoverzoektocht naar een ondergedoken overvaller worden Koen en Lotte herkend door de pastoor. En dat blijkt een geluk te zijn.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.