Elementary

Elementary

Een duo dat de meest onmogelijke zaken van de NYPD oplost. Na zijn ondergang in Londen, ontsnapt de excentrieke Sherlock naar New York, waar zijn vader hem dwingt samen te leven met zijn ergste nachtmerrie, een nuchtere assistent Dr. Watson.

24 afleveringen

Sherlock Holmes, net afgekickt, wordt gekoppeld aan een partner die nuchter is, een voormalig chirurg genaamd Joan Watson. Ze moeten leren samenwerken tijdens hun eerste zaak, de dood van de vrouw van een dokter.
Sherlock gebruikt zijn krachten om de moord op te lossen op een jonge man, die werd neergeschoten in zijn eigen appartement. In de tussentijd heeft Joan Watson een etentje met haar ex-vriend.
De 'ballonman' laat elke keer ballonnen achter op zijn plaats delict. Sherlock en Watson gaan op zoek naar deze seriemoordenaar, als blijkt dat hij mogelijk een kind heeft ontvoerd.
Holmes onderzoekt de dood van een bankier van Wall Street. Het lijkt erop dat hij een overdosis aan heroïne heeft genomen. Maar klopt dit vermoeden? Ondertussen probeert Watson haar te begeven binnen de datingwereld.
In een ziekenhuis sterven er steeds meer mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Het lijkt te gaan om een natuurlijke dood, maar Sherlock vertrouwt het niet. Ondertussen begint Sherlock ook te begrijpen waarom Joan haar baan als chirurg heeft opgezegd.

6. Flight Risk

Er is een klein vliegtuig neergestort met daarin een dood lichaam. Sherlock wil bewijzen dat de inzittende voor het ongeluk al overleden was. Ondertussen probeert Watson een afspraak te plannen voor Sherlock en zijn vader.
Een dubbele moord heeft waarschijnlijk te maken met een reeks moorden van 13 jaar geleden. Daarom heeft deze zaak de volledige aandacht van Sherlock. Watson wil ondertussen meer te weten komen over Holmes.
Terwijl Sherlock bezig is met het onderzoek naar een explosie die twee slachtoffers heeft geëist, ontdekt hij een misdaad van jaren geleden.
De moord op een professor vraagt om Sherlocks expertise. Een minnaar uit het verleden vraagt Watson om hulp.
Sherlock wordt ingeschakeld als er een goed beveiligde kluis opengebroken is. Ondertussen is Joan aangenaam verrast als Sherlock haar familie ontmoet en haar keuzes verdedigt.
Sherlock en Joan onderzoeken de moord op de manager van een hotel in Manhattan. Haar lichaam is levenloos in een van de wasmachines van het hotel gevonden.

12. M.

Een Britse crimineel, die een sterke band heeft met het verleden van Sherlock, komt opdagen in New York. In de tussentijd twijfelt Watson of zij wel een nieuwe cliënt moet helpen.
Ondanks zijn schorsing gaat Sherlock toch op onderzoek uit naar een verdacht ongeval. Ondertussen probeert Watson de schade tussen Sherlock en Gregson te herstellen.
Sherlock probeert de onvoorspelbare crimineel Martin Ennis te vinden, voordat hij weer toe slaat. Tijdens het onderzoek is Sherlock gedwongen om samen te werken met Kathryn Drummond, die een boek geschreven heeft over Ennis. Ondertussen wordt Watson uit haar appartement gezet.
Sherlock probeert erachter te komen wie de dochter van zijn voormalige drugsdealer ontvoert heeft. Watson is bezorgd om Sherlock als de drugsdealer beweert dat Sherlock een betere detective was toen hij nog drugs gebruikte.

16. Details

Sherlock werkt aan een zaak die hij makkelijk denkt op te lossen. De zaak blijkt ingewikkelder als ook de hoofdverdachte vermoord wordt. In de tussentijd dringt Sherlock er bij Joan op aan om een zelfverdedigingscursus te volgen.
Een rijke man zoekt Sherlock op en zegt dat zijn ongeneeslijke ziekte voor hem bedoelt is. Om Joan zijn kneepjes van het vak te leren, stuurt Sherlock haar naar een verdachte stomerij.
Joan begint voor het eerst alleen aan een zaak. Een vrouw wordt vermist en het enige wat ze achtergelaten heeft, is een emotionele videoboodschap waarin ze over een moord praat.
Sherlock en Joan proberen een overval te voorkomen. Ondertussen probeert Sherlock een transgender vrouw van haar liefdesverdriet af te helpen.
Een afperser is vermoord en Sherlock en Joan zijn op zoek naar een medeplichtige.
Sherlock gaat op jacht naar iemand genaamd Moriarty wanneer blijkt dat iemand overlijdt aan de gevolgen van zijn pacemaker.
Gregson moedigt Joan aan om haar gevaarlijke werk te laten gaan en terug te gaan naar haar oude vertrouwde leven.

23. The Woman

Sherlock is van slag als zijn oude liefde Irene terugkomt. De gebeurtenissen die hebben geleid tot zijn verslaving komen aan het licht.

24. Heroine

Terwijl Sherlock nog aan het herstellen is van zijn schotwonden verdiept hij zich in een zaak van een Griekse scheepvaartmagnaat.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.