De Kotmadam

De Kotmadam

In het hart van studentenstad Leuven stellen Jeanne Piens en haar man Jef Liefooghe hun huis open om enkele kamers aan studenten te verhuren.

13 afleveringen

1. De Renovatie

De grote vakantie is bijna gedaan. Jeanne en Jef hebben het huis gerenoveerd en de kotmadam heeft de huurprijs van de studentenkamers navenant aangepast. Arnold en Saskia zijn afgestudeerd en Jill dreigt af te haken wegens te duur. Victor grijpt zijn kans om drie gelijkgezinden het studentenhuis binnen te loodsen. Maar dat ziet Jef niet zitten.

2. Wie wordt het?

Het is nog steeds niet duidelijk wie er nu op kot komt. Wat wel zeker is, is dat Jef het liefst vier feestvarkens onder zijn dak wil en Jeanne vier ernstige studenten. Jef vindt een goede bondgenoot in Lukas en samen beramen ze een plan om frisse vrouwelijke studenten naar binnen te loodsen, maar dan duikt Betty op. Zij heeft acht jaar bij Jeanne op kot gezeten.

3. Vriendinnendienst

Bij Mimi staan er grote schilderwerken op stapel en ze kan niet tegen verflucht. Jeanne stelt haar vriendin voor om enkele dagen te komen logeren, want Jef vertrekt toch met de plantsoendienst naar Engeland. Wanneer Mimi zich in de slaapkamer installeert, stoot ze op een spaarboekje. Ze kan het niet laten om er even in te kijken. Net op dat moment wordt ze betrapt ... door Jef.

4. Eviva España

De moeder van Jeanne is van plan om een appartement te kopen in Benidorm. Jeanne is in alle staten en is vastbesloten er een stokje voor te steken. Jef mag hier niets van weten, want die zou niet liever willen dan dat zijn schoonmoeder verhuist. Jill en Paulien slaan aan het fitnessen. Lukas vindt dat geweldig, zeker om naar te kijken.

5. Droogkuis

Jeanne ontdekt een mantelpakje tussen Jef zijn kostuums en vraagt haar halve trouwboek om uitleg. Hij weet er inderdaad meer van, maar zijn verhaal is zo ingewikkeld dat de kotmadam hem verdenkt van leugens. Helaas heeft Jef voor één keer de waarheid verteld. Jill heeft bijna examens en ze heeft dringend goeie nota's nodig.

6. Dolly

De moeder van Jeanne wordt 75. De kotmadam wil een groot feest geven en besluit zelf op te treden als Dolly Parton. Lukas is 's nachts op de ring van Leuven geflitst en dat tijdens de examenperiode. Jef helpt hem uit de nood door de ouders van de student wat voor te liegen. Lukas is dolblij en helpt als tegenprestatie zijn kotbaas uit de puree.

7. De kampioen

Jef heeft eindelijk een beker gewonnen op een vistornooi en het is dan ook groot feest ten huize Liefooghe. Tijdens het feest wordt echter duidelijk dat Jef zijn overwinning heeft gekocht. Geen probleem, ware het niet dat Jef het beloofde geld niet heeft. Victor en Michiel zetten zich aan het pokeren.

8. Piano

Jeanne krijgt bezoek van José, een collega van toen ze nog in de supermarkt werkte. José komt haar uitnodigen voor de vernissage met haar werken. Jeanne is stikjaloers en liegt dat ze ook artistiek bezig is. Suzanne heeft liefdesverdriet en wordt getroost door de andere studenten. Lukas doet wel erg zijn best.

9. Armand

Jef heeft een nieuwe collega onder zijn vleugels: Armand. Jef is in de wolken, want Armand is de zoon van de eerste schepen. En met zo'n 'zwaargewicht' naast hem durft niemand Jef nog zwaar werk te geven. Maar wanneer Jeanne ontdekt wie Armand is, begint het fout te lopen. Paulien en Jill strijden om het hart van dezelfde jongen.

10. Jury

Jef moet in de jury van een assisenzaak zetelen. Victor vermoedt dat het om een zeer gewichtige zaak gaat en samen met Jeanne bijt hij zich erin vast. Zij zullen onder hun twee de schuldige ontmaskeren. Maar zetelt Jef wel echt in de jury? De studenten zijn druk bezig met de voorbereiding van een doop.

11. Wraak

Yvonne, een collega van Odilon, voelt zich zwaar verongelijkt door het gedrag van haar man. Ze zint op wraak en wil zijn volledige collectie vissen aan Odilon geven. De cipier wil ze niet aannemen, maar Jef wel. Jill zit krap bij kas en ze wil minder huur betalen. Ze stelt Jeanne voor om met een nieuw systeem te beginnen: eerste- en tweedeklaskamers.

12. Niet te stoppen

De directeur van de gevangenis komt bij Jeanne op bezoek, want er is een groot probleem met Odilon. Officieel is hij al een jaar met pensioen, maar hij blijft maar naar het werk komen. De directeur wil dat Jeanne helpt om Odilon op andere gedachten te brengen. Lukas heeft een Zweedse vriendin. Alleen weet die vriendin zelf van niets.

13. De Beker

Uit pure frustratie heeft Jef een visbeker gestolen en thuis verstopt. Jeanne vindt de beker toevallig en begrijpt er niets van. Jef zegt dat hij vooral Odilon niet jaloers wou maken, maar daar is de kotmadam het niet mee eens. Jeanne zet de beker in de vitrine van de winkel. Jill heeft een nieuw lief en dat is toevallig een assistent aan de universiteit die aan Lukas les geeft.
  • Simply the best van vtmlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day…doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt ál je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo vtm go+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.