De kotmadam

De kotmadam

In het hart van studentenstad Leuven stellen Jeanne Piens en haar man Jef Liefooghe hun huis open om enkele kamers aan studenten te verhuren.

13 afleveringen

Jef wil stiekem met zijn maten gaan vissen in het hoge Noorden. Maar net voor hij vertrekt duikt plots een jeugdvlam van Jeanne op. Jeanne is erg blij hem weer te zien.
Petra zoekt iemand om haar te vergezellen tijdens haar reis naar de Nederlandse Antillen. Ze twijfelt tussen Jeanne of Mimi. Mimi probeert op het gemoed van Petra te spelen, ze wil eindelijk eens weg van haar norse Jos. Jeanne overtreft Mimi: zij wil eindelijk eens weg van haar 'overspelige' Jef.
Jef wil met een motoclub de brouwerij van Chimay bezoeken, maar hij heeft zelf geen moto. Gelukkig is er één motard die Jef wel wil meepakken, maar dan verwacht hij een tegenprestatie.
Victor is smoorverliefd op een Russische studente en het is wederzijds. De andere studenten vertrouwen het zaakje echter niet. Ze moedigen Jeanne aan om een verlovingsfeestje te organiseren.
Het snoepwinkeltje bestaat bijna 25 jaar en dat moet volgens Mimi gevierd worden. Jef heeft daar geen tijd voor want hij wil net dan aan een vistoernooi deelnemen. Maar dan krijgt hij een geniale inval, als hij nu eens Jeanne een weekendje met Mimi cadeau doet, dan kan hij zijn zin doen.
Jef staat voor een zware klus op het werk en wil er koste wat het kost onderuit. Hij veinst een 'witte angine', maar daar trapt de baas niet in en hij komt Jef persoonlijk controleren. Jef bekent dat hij gelogen heeft... ze zitten eigenlijk met een luizenplaag!
De studenten bakken wafels voor het goede doel en zetten heel de keuken overhoop. Jeanne vindt het prima, maar Jef niet, tenzij hij mag kiezen naar welke vereniging de opbrengst gaat.
Jef is in alle staten, hij is nu officieel de oudste werknemer van de plantsoendienst en toch gaan de sleutels van de zitmaaier naar een jongere collega. Jef zint op wraak én de zitmaaier.
Door wegenwerken komt er tijdelijk een bushalte voor het Snoephuisje. Jeanne is blij, want ze verwacht nu veel meer klanten. Victor ziet dat helemaal niet zitten, want dat betekent ook veel meer lawaai en afleiding.
Martha heeft een vriend die bij de radio werkt. Victor vindt dat hij reputatieschade lijdt wanneer enkele studenten een varken opsluiten in het bureau van de rector. Jeanne wil graag op de radio getuigen dat niet alle studenten 'varkens' zijn.
Het snoeiseizoen begint bijna en Jef is supergoed gehumeurd. Mimi vertelt Jeanne dat er op de planning van de plantsoendienst een nieuwe kracht werkt waar veel over geroddeld wordt, want is het nu een hij of een zij?
Jef is er zeker van dat hij eindelijk de biljartbeker gaat winnen; al zijn beste tegenstanders liggen immers in de lappenmand. Maar de voorzitter wil de wedstrijd annuleren: te weinig deelnemers. Jef ontploft!
Jef droomt van een huisje in Spanje. Jeanne begrijpt Jef, maar ze kan onmogelijk haar ma achterlaten. Jef is uiteindelijk bereid om ma mee te pakken naar Spanje. Victor vertrouwt Jef niet en raadt Jeanne aan om Jef op de proef te stellen door haar moeder op logies te vragen.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.