De kotmadam

De kotmadam

In het hart van studentenstad Leuven stellen Jeanne Piens en haar man Jef Liefooghe hun huis open om enkele kamers aan studenten te verhuren.

13 afleveringen

Jef en Victor hebben een hoogoplopende ruzie die ze achter de rug van Jeanne uitvechten. Victor filmt Jef echter stiekem met zijn gsm en toont de beelden achteraf aan Jeanne. Jeanne begrijpt het niet: waarom is Jef soms zo lief en dan weer zo gemeen? Victor vindt hier maar één verklaring voor: Jef is een psychopaat.
Het botert de laatste tijd niet goed tussen Mimi en haar man Jos. Jeanne geeft Mimi de raad om Jos heel kort te houden. Volgens Jeanne werkt dat, want Jef is nog nooit zo attent en meegaand geweest. Martha voelt negatieve energie in huis, maar Lukas is er als de kippen bij om haar te helpen die te verdrijven.
Jeanne vindt dat Jef te veel op café gaat en geeft hem huisarrest. Daar is Jef echter absoluut niet mee gediend. Een kameraad geeft hem een gedurfde tip om de situatie op te lossen: elke dag seks eisen en ze gaat je met plezier laten gaan. Jef begint er meteen aan. Victor heeft een vriendin en hij staat erop dat iedereen zich van zijn beste kant laat zien.
Om een extra dag verlof te krijgen, stuurt Jef Ward in zijn plaats naar een nieuwe dokteres. Ward gaat erg tegen zijn zin en is heel nerveus. Hij komt terug met een ziektebriefje: zijn hartslag is veel te hoog. Jef is in de wolken, tot Jeanne verneemt dat hij problemen heeft met zijn hart. Martha is ervan overtuigd dat Lukas een boontje voor haar heeft.
Een viskameraad van Jef komt hem om een speciale gunst vragen. Zijn zoon, die voor etalagist studeert, is dringend op zoek naar een stageplaats. Hij is echter nergens welkom omwille van zijn heel aparte ideeën. Jef wil de jongen, in ruil voor een vislijn, wel aanprijzen bij Jeanne. Victor moet een sollicitatiegesprek afleggen bij een sexy assistente en ziet het niet zitten.
Jef en Gijs willen naar een plantenbeurs. Jef heeft geen verlof meer en Gijs mag niet van zijn vrouw. Geen nood, Jef zuigt een heel zwaar zieke kameraad uit zijn duim. Die overleeft niet zonder hun hulp. Martha heeft met de zieke kameraad te doen en organiseert een benefiet. Lukas strikt Kürt Rogiers voor het benefiet.
Jefs collega die altijd op de zitmaaier zit, gaat met pensioen. Jef wil zijn plaats inpalmen, maar er is concurrentie. Jef schakelt dan maar een lange arm in: de eigenares van de Lekkerbek. Die wil hem wel helpen, in ruil voor wat meer klanten van het Snoephuisje. Victor is jarig, maar zijn feestje is geen succes. De meisjes besluiten zijn zelfvertrouwen wat op te krikken.
Gijs stort zijn hart uit: hij heeft een bloedhekel aan zijn schoonmoeder. Jef kent daar alles van en hij belooft Gijs te helpen. De schoonmoeder is bij een cactusclub en Jef schrijft zich ook in. Lukas showt zijn laatste verovering, een echte bimbo. De meisjes vinden het maar niks, maar Victor wil ook een bimbo.
Ines helpt een vriend die regisseur is en een kortfilm maakt. Hij zoekt nog een oudere blonde dame voor een kleine rol. Ines denkt meteen aan Mimi en spreekt erover met Jeanne. Die zegt helemaal niets tegen Mimi, integendeel, ze blondeert gewoon haar eigen haar. Jef en Victor hebben nog maar eens ruzie. Martha is het zo beu dat ze wil vertrekken. Lukas gaat Jef en Victor verzoenen.
Jef komt met een verschot in zijn rug terug van de biljartavond. Jeanne is lastig, tot Jef voorstelt om er een arbeidsongeval van te maken. Dat brengt immers veel geld op. Hun plan werkt: Jef is blij, want hij hoeft niet meer te werken en Jeanne is tevreden omdat ze nu extra budget hebben om bij te bouwen. Victor maakt Jef wijs dat Jeanne haar moeder in huis wil halen.
Net wanneer Mimi op bezoek is, belt de ma van Jeanne in paniek. Ze vreest dat er bij haar is ingebroken. Jef relativeert meteen: er valt helemaal niets te stelen bij zijn schoonmoeder. Wanneer ook Mimi het verhaal weglacht, is Jeanne op haar tenen getrapt. Ze maakt haar vriendin wijs dat haar moeder een uitgebreide collectie juwelen bezit, waar Jef niets van weet.
Jeanne krijgt een journalist over de vloer die een reportage wil maken over kotmadammen. Jeanne zegt hem dat hij niet verder moet zoeken, aangezien zij de beste en de langst werkende kotmadam is. Wat later staat er echter een andere kotmadam in de winkel die een stuk ouder is dan Jeanne. Martha vindt een portefeuille en wil die aan de eigenaar teruggeven.
De studenten bakken het weer bruin en Victor is het kotsbeu. Hij maakt Jeanne warm om een gepensioneerde in huis te halen. Victor stelt Ward voor, die de ganse dag slaapt, nooit klaagt en veel meer opbrengt . Jeanne hoort de kassa al rinkelen en wil het wel eens uitproberen. Jef ziet dat helemaal niet zitten en roept de hulp in van de studenten.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.