De kotmadam

De kotmadam

In het hart van studentenstad Leuven stellen Jeanne Piens en haar man Jef Liefooghe hun huis open om enkele kamers aan studenten te verhuren.

13 afleveringen

Jeanne is in alle staten: bij de beenhouwer in de buurt is de vitrine beklad en bij de bakker om de hoek werd de vitrine ingegooid. Jef heeft er geen oren naar, hij loopt op wolkjes omdat hij visgerief gekregen heeft van een zieke kameraad.
Victor verdedigt morgen zijn doctoraat en verwacht dat zijn medekotstudenten erbij zijn. Jeanne eist dat Jef ook meegaat, maar die wil liever gaan vissen. Als bij wonder ontdekt Lukas een dt-fout in het doctoraat van Victor. Martha leert Kürt Rogiers kennen.
Het putje in de veranda stinkt en Victor ergert zich blauw. Jeanne verplicht Jef het meteen op te lossen. Maar Jef maakt het alleen maar veel erger: er ontsnapt nu ook een dikke groene wolk. Victor en Jeanne zijn ervan overtuigd dat het zeer giftig is.
Omdat Jef veertig jaar in dienst is, wordt hij samen met enkele collega's in de bloemetjes gezet. Maar voor Jef is dat helemaal geen reden om te vieren, hij gaat veel liever stiekem naar de opening van een nieuw café. Mimi heeft weet van de viering en spreekt Jeanne hierover aan.
Ines moet een origineel werkje maken over geld en rijkdom, maar ze heeft totaal geen inspiratie. Lukas heeft een topidee: ze maken Jeanne wijs dat ze de Lotto gewonnen heeft. Alles loopt prima, tot Jeanne het geld over de balk begint te gooien.
Jef heeft van een verre neef enkele lelijke schilderijen geërfd. Simonneke, een ex-collega van Jeanne, komt langs en pakt uit met haar rijkdom; ze is rijk getrouwd. Jeanne maakt Simonneke daarop wijs dat de geërfde schilderijen topwerken zijn. Zij toont interesse om ze te kopen, maar dan wil ze wel eerst de schilder ontmoeten.
Er komt regelmatig een knappe gescheiden piloot langs in het snoephuisje. Mimi denkt dat de man een crush op haar heeft. Jeanne is er echter van overtuigd dat hij eerder een oogje op haar heeft. De twee dames zetten elk hun beste beentje voor om de man te charmeren.
Jeanne vindt dat haar winkel dringend gemoderniseerd moet worden. Jef vindt het weggegooid geld en verzet zich. Maar wanneer Jef de kans krijgt om een dure visreis te maken, verandert hij van gedacht: hij zal persoonlijk de verbouwingen coördineren.
Jeanne vertrekt met Mimi naar Parijs en de studenten profiteren ervan om thuis te fuiven. Maar omdat er een bomalarm is in Parijs keert Jeanne veel vroeger dan verwacht terug. Ze treft Jef met twee studentes aan in hun bed.
Martha moet blokken én dringend een werkje maken over mei 1968. Jeanne wil haar graag helpen; ze kent die periode namelijk als geen ander. Jef is ook heel erg behulpzaam. Hij helpt een collega... als hij in ruil op de zitmaaier van de plantsoendienst mag.
Jef wil achter de rug van Jeanne een stacaravan kopen. De studenten organiseren samen met Jeanne een actie voor Rode Neuzen Dag. Jef stelt voor om het geld te doneren aan een doofstomme organisatie... die hij zelf verzonnen heeft.
Mimi vertelt dat Jos voor zijn werk op reis is naar Afrika. Jeanne gelooft er niks van en vermoedt dat Mimi iets te verbergen heeft. Waarom zou ze anders een zonnebril dragen terwijl het regent?
Mimi stoeft met haar vele likes op Facebook. Jeanne kent niks van Facebook, maar ze wil absoluut populairder zijn dan Mimi. Ze spant de studenten voor haar kar, maar die doen iets te veel hun best.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.