De kotmadam

De kotmadam

In het hart van studentenstad Leuven stellen Jeanne Piens en haar man Jef Liefooghe hun huis open om enkele kamers aan studenten te verhuren.

13 afleveringen

Jef heeft geweldige vooruitzichten: hij gaat met Gijs naar de Oktoberfeesten in München. Hij moet er echter voor zorgen dat Jeanne niets te weten komt. Jeanne heeft gelukkig andere zaken aan haar hoofd, want ze heeft een kettingbrief ontvangen.
Jeanne krijgt bezoek van de hoogzwangere ex-studente Paulien. Ze is nog op zoek naar opvang voor één avond in de week. Jeanne ziet het niet zitten, maar Jef probeert haar te overtuigen. Wanneer Jeanne instaat voor de zorg van de baby, kan hij die avond immers volledig zijn zin doen. Hij start dan ook snel met een charmeoffensief.
Mimi loopt op wolkjes omdat ze een gloednieuwe keuken heeft. Jeanne is jaloers en wil haar keuken ook vernieuwen, want ze is minstens twintig jaar oud. Jef ziet dat helemaal niet zitten: het kost veel te veel geld en bovendien is enkel de oven aan vervanging toe. Jef schakelt Gijs in voor de klus, maar dan loopt het mis.
Jef is heel enthousiast: de plantsoendienst gaat binnenkort voor enkele dagen op excursie. Tot zijn ontzetting mag hij niet mee, omdat hij voor de permanentie moet zorgen. Hij is dan ook in alle staten en is vastbesloten om toch mee te gaan.
Hans, Jefs nieuwe vriend in de visclub, heeft een kaderfunctie bij een grote brouwerij. Jef is opgetogen. Ook Jeanne wil Hans beter leren kennen wanneer ze ontdekt dat hij een appartement in Knokke heeft. Voor Mimi kan het geluk niet op: ze heeft het winnend lot in de lokale lotterij getrokken. En ook Lukas beleeft hoogdagen, want hij versiert de ene na de andere meid met zijn 'papegaai'.
Het humeur van Jef slaat abrupt om wanneer hij hoort dat hij dit jaar toch zal moeten snoeien. Raf, het vriendje van studente Ines die voor psychiater studeert, kijkt vreemd op wanneer hij ziet hoe Jef tekeergaat. Jeanne geeft toe dat het er soms nog veel erger aan toegaat. Raf denkt dat Jef moet behandeld worden, hij heeft wellicht een snoeifobie. Jef ruikt een opportuniteit.
Martha krijgt een lieve sms van Jasper, een jongen met wie ze vroeger in de klas zat. Lukas vertrouwt het niet en gaat op het internet op zoek naar informatie over Jasper. Jeanne is geïnteresseerd en wil ook wel eens weten wat er van haar vroegere medeleerlingen geworden is. Zo ontdekt ze dat Rita een succesvolle poetsvrouw is. Jeanne vindt het tijd voor zoete wraak.
Filip, een oud kotstudent van Jeanne, heeft een roman geschreven over zijn studententijd. Jeanne haar neus krult meteen en ze pakt ermee uit naar iedereen die het wil horen. Lukas leest het boek en doet een ontdekking: Filip heeft seks gehad met zijn kotbazin.
Jef staat op het punt om samen met Kurt een geweldige slag te slagen: de aankoop van een visvijver. Jef moet nog aan geld geraken maar heeft een waterdicht plan. Hij maakt Jeanne wijs dat Kurt aan het scheiden is en het financieel erg moeilijk heeft.
Lukas heeft een geweldige connectie: Arthur, een man die zelfs zand kan verkopen in de woestijn. Jef is meteen geïnteresseerd en wil hem inhuren om zijn baas iets op de mouw te spelden. Arthur komt meteen met een voorstel. Ze ensceneren een accident en Jefs baas trapt er met open ogen in. Maar wanneer Jef Arthur slechts de helft van het afgesproken bedrag betaalt, zint hij op wraak.
Jef hoort dat Raf, een oude kameraad, verhuist en al zijn kuipplanten weggeeft. Jef wil Raf meteen gaan opzoeken, maar er is één groot probleem: Jeanne en Raf zijn vijanden en hebben elkaar al twintig jaar niet meer gezien. Jef maakt Raf wijs dat Jeanne alles al lang vergeten is. Raf wil Jeanne daarom wel eens opnieuw ontmoeten.
Het vriest dat het kraakt en enkele planten die in de veranda staan, hebben de strenge winternachten niet overleefd. Jef is er kapot van en wil zo snel mogelijk dubbel glas. Jeanne vindt dat het veel te veel kost en geeft niet toe. Ten einde raad gaat Jef bij zijn schoonmoeder klussen in de hoop dat ze geld lost. Jeanne plant stiekem een cruise naar de Caraïben.
Ines gaat al dagen na elkaar uit, Victor vreest dat ze drugs gebruikt. Jef heeft een handeltje opgezet in bloembollen. 's Avonds laat komt iemand discreet de bollen halen. Victor denkt opnieuw dat het om drugs gaat en hij is in alle staten.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.