Nonkel Jef

Nonkel Jef

Jef Melkenbeek is een gierige, ongemanierde en eigenwijze boer uit het Kempische dorpje 'Ginderbos'. Hij leeft liefst van al op de kap van anderen en probeert uit alles munt te slaan.

17 afleveringen

Keuterboer Jef Melkenbeek woont in Ginderbos, een dorpje in de Kempen. Hij is enkel en alleen met Leona getrouwd omdat zijn vader altijd zei dat een boerderij zonder boerin hetzelfde is als een koe zonder melk. Wanneer Leona plots overlijdt, kan Jef zijn geluk niet op. Hij is dan ook vastbesloten van de rust te genieten en wil geen pottenkijkers op zijn erf.
Keuterboer Jef Melkenbeek is helemaal niet rouwig om de dood van zijn vrouw. Zijn schoonzus Magda maakt plannen om de boerderij in te pikken wanneer ook Jef overlijdt. Odette is het stadsleven beu en ze wil zich nuttig maken op de boerderij van haar oom.
Odette probeert de boerenstiel te leren. Alles gebeurt in het grootste geheim. Nonkel Jef denkt immers dat ze teruggekeerd is naar de stad. In het dorp wordt er geroddeld over boer Jef en zijn jonge nichtje. Magda beweert dat Odette uit is op de erfenis van Jef.
Nonkel Jef kan het niet verdragen dat Odette de dagelijkse gang van zaken verstoort en eist dat ze zijn huis verlaat. Hij gaat zelfs klacht indienen bij de champetter. Odette verneemt waarom Jef en Eduard zo goed bevriend zijn.
Nonkel Jef is razend omdat Odette er nog altijd is. Dat is nog niet alles: ze heeft Magda en Louis uitgenodigd om te komen eten. Toch slaagt ze er na een tijdje in zijn vertrouwen te winnen. Nonkel Jef valt van de trap en zotten Dré gaat zijn versie van het verhaal overal in het dorp rondbazuinen.
Odette mag van Nonkel Jef voorlopig op de boerderij blijven wonen en ze besluit met Izzi haar spulletjes te verhuizen. Nonkel Jef krijgt van zijn vriend Eduard les in het wijnproeven en de plaatselijke voetbalploeg stelt een trainer aan.
Een mooie jonge vrouw komt aan in het dorp en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Wanneer zij naar Louis vraagt, komt Magda dat onmiddellijk te weten en dan gaan de poppen aan het dansen.
Johnny heeft Odette uitgenodigd om samen met hem naar het trouwfeest van Mona te gaan. Nonkel Jef begint Odette al te missen als ze niet op de boerderij is.
Odette zit met een kater na het trouwfeest en Izzi is jaloers op Johnny. Deze wordt door Magda aangemoedigd in zijn poging om Odette te versieren. Zotten Dré gooit nog wat olie op het vuur.
Door een misverstand denkt heel het dorp dat de boerderij van nonkel Jef zal worden onteigend om een spoorweg voor de TGV aan te leggen. Ze zetten een hulpactie op touw zonder dat nonkel Jef op de hoogte is.
Odette mist haar tv-avonden. Een Nederlander die met een mobilhome in het dorp passeert, is de oplossing voor haar probleem. Dit tot grote ergernis van nonkel Jef.
Izzi wordt steeds verliefder op Odette en begint zelfs gedichten te schrijven. Johnny wil daarvan profiteren, maar er is nog een derde kaper op de kust.
Eduard vertrekt op vakantie naar Frankrijk. Er wordt een tombola georganiseerd om de voetbalclub te sponsoren. Odette wint een mooie prijs waarmee ze de nodige moeilijkheden krijgt.
Nonkel Jef gaat zich opnieuw toeleggen op het spelen met de duiven. Wanneer zijn prijsduif ontsnapt, is hij volledig de kluts kwijt en hij zet dan ook heel het dorp op stelten. duiven. Wanneer zijn prijsduif ontsnapt, is hij volledig de kluts kwijt en hij zetdan ook heel het dorp op stelten.
De voetbalploeg is zich serieus aan het voorbereiden op een belangrijke wedstrijd. Er wordt een belastinginspecteur gesignaliseerd en in het dorp zijn er wel een aantal mensen die wat te verbergen hebben.
Nonkel Jef gaat met Izzi konijnen stropen. Odette gaat mee, maar houdt te veel van dieren om dit goed te keuren. Magda gelooft dat ze in het bos wat anders gaan doen dan stropen.
Het is groot vuil in het dorp, maar Nonkel Jef gooit niets weg, integendeel. Zotten Dré introduceert een nieuw caféspel.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.