Nonkel Jef

Nonkel Jef

Jef Melkenbeek is een gierige, ongemanierde en eigenwijze boer uit het Kempische dorpje 'Ginderbos'. Hij leeft liefst van al op de kap van anderen en probeert uit alles munt te slaan.

41 afleveringen

De bekende goochelaar Gill Ricardo geeft gratis een voorstelling in het café. Jef ontdekt dat goochelen niet meer is dan valsspelen en vraagt Ricardo om hem enkele trucjes te leren. Er is een nieuw brood op de markt waaraan een wedstrijd verbonden is om een reis te winnen.
Nonkel Jef wint met de tombola een reis naar Ramsgate en neemt Sander en Gertrude mee.

3. Afternoon Tea

Jef en Sander keren terug uit Engeland en hebben daar theehuisjes gezien met kortgerokte serveuses in dienst. Ze denken dat hiermee geld te verdienen valt en willen het concept op de boerderij uitproberen met Gertrude als serveerster.
Gertrude maakt kennis met de neef van Mariëtte. Het is liefde op het eerste gezicht. Marlon is een klusjesman en wil voor Gertrude gratis een nieuwe badkamer installeren. Jef en Sander zijn jaloers op hem en besluiten zelfs een badkamer te maken om indruk te maken op Gertrude.
Gertrude en Marlon zijn tot over hun oren verliefd op elkaar en Jef en Sander zijn nog steeds jaloers. Gertrudes verliefdheid gaat echter snel over wanneer blijkt dat ook Marlon een jaloers type is.
Sander is ooit getrouwd geweest, maar zijn toenmalige bruid is er destijds vandoor gegaan. Gertrude zou graag enkele elektrische keukenapparaten gebruiken. Zo komt Jef op het idee een schijnhuwelijk te organiseren, enkel voor de cadeaus.
Op de boerderij heerst voortdurend ruzie. Gertrude is dat beu en zegt Jef eens goed haar gedacht, met als gevolg dat zij en Sander op straat belanden.
Het hele dorp is kwaad op Jef omdat hij Sander en Gertrude de deur heeft gewezen. Sander werkt en slaapt nu in café Lizette. Gertrude slaapt bij Mariëtte en werkt bij Magda om een centje bij te verdienen.
Gertrude gaat in Gent voor veearts studeren. Sjampetter, Eduard, Staf en de pastoor nemen afscheid van haar. Nonkel Jef, Sander en Louis gaan zogezegd in Achterhout bij de heilige Theresa een kaars branden, maar het echte plan is op bezoek te gaan bij de meisjes van lichte zeden. Louis had dit beter niet gedaan.
Louis is gestorven. Nonkel Jef en Sander weten dit, maar doen alsof hun neus bloedt wanneer ze het vernemen. Magda, Johnny en nonkel Jef moeten naar de notaris om het testament te overlopen.
Sander neemt nonkel Jef mee om voor de eerste keer te vliegen, als voorbereiding op hun reis naar Australië.
Mariëttes oude autootje moet aan de praat gebracht worden met startkabels, maar om de batterij op te laden moet ermee gereden worden. Omdat Mariëtte haar winkel moet openen, stelt Jef zich kandidaat om een ritje te maken.
Odette en Izzy zijn zeer gelukkig wanneer ze nonkel Jef en Sander van de luchthaven afhalen. Terwijl nonkel Jef in Australië zit, moet zotten Dré op de boerderij passen. Wanneer Magda dit verneemt, gaat ze maar al te graag even langs om op de boerderij naar nonkel Jefs geld te zoeken.
Nonkel Jef is kwaad op Izzi omdat hij zich nog enkel bezighoudt met de struisvogel en geen oog meer heeft voor Odette. Om dit goed te maken, gaat Izzi een dagje weg met hen. Ze belanden in een herberg waar spontaan een feestje ontstaat.
Sander en nonkel Jef zijn op bezoek bij Odette en Izzi in Australië. Nonkel Jef merkt dat ze daar niet zo gelukkig zijn en dat ze heimwee hebben naar Ginderbos. Samen met Sander probeert hij de struisvogelboerderij te verkopen, zonder dat zij er iets van af weten.

16. Het liefdesnestje

Sander en nonkel Jef zijn terug van hun reis naar Australië. De boerderij van Odette en Izzi wordt verkocht en nonkel Jef verwacht hen een van de komende weken terug in Ginderbos. Eerst moet de slaapkamer van Odette echter in orde gebracht worden.
Sander en nonkel Jef brengen de boerderij verder in orde voor de terugkomst van Odette en Izzi. Sander maakt nachtkastjes en nonkel Jef graaft zijn geld op om nieuwe dieren te gaan kopen.
Vandaag arriveren Odette en Izzi uit Australië. Nonkel Jef heeft een verrassing voor Odette en zij heeft op haar beurt ook cadeautjes bij.
Jef is dolgelukkig wanneer hij ontdekt dat Odette zwanger is. Hij en Sander kibbelen over het vaderschap.
Er wordt in het dorp een Vlaamse kermis georganiseerd. Nonkel Jef neemt eraan deel in de hoop een prijs te winnen voor Odette.
Sander en Izzi hebben ervan geprofiteerd dat nonkel Jef in het gips ligt. Nu mag zijn gips verwijderd worden, maar om wraak te nemen op Sander en Izzi, houdt nonkel Jef die gewoon aan. Hij heeft een manier gevonden om de twee luieriken te doen zweten.
Nonkel Jef wordt vandaag 75 jaar. Iedereen doet alsof ze zijn verjaardag vergeten zijn, maar achter zijn rug om hebben ze een mooi cadeau voor hem gekocht.
Magda is naar een kuuroord geweest en ze ziet er goed uit. Nonkel Jef merkt dit op en bouwt zijn boerderij om tot een kuuroord om zo op een snelle manier veel geld te verdienen. Magda komt bij hem werken.
Magda is het beu om alleen te zijn en gaat via een zoekertje op zoek naar een man. Sander stoot op de oproep en gaat erop in.
Er zijn verkiezingen op komst en de burgemeester probeert de bevolking te paaien. Wanneer hij enkele veranderingen doorvoert in Ginderbos, komen de bewoners in opstand en richten ze zelf een partij op.
Voor de eerste keer wordt een carnavalbal in Ginderbos georganiseerd. Er is maar één probleem: de pastoor moet ervoor zorgen dat Jef ook komt, want anders krijgt de klerk van de burgemeester geen procentje.
Odette is bevallen van een zoontje. Izzi en nonkel Jef zijn in de wolken. Eduard is peter en Magda meter van het kindje.
Odette is nog maar pas thuis met Jefke en de pastoor loopt de deur al plat om de jongen te laten dopen.
In de buurt van Ginderbos is het leger aan het trainen, waardoor de rust verstoord wordt. De inwoners pikken dit niet.
Er zit een gat in het dak van de kerk. Magda heeft het lumineus idee om nootjes in het groot aan te kopen en te verpakken. Dan kunnen ze tegen het dubbele van de inkoopprijs verkocht worden om met een deel van de winst het dak van de kerk te laten herstellen. Maar wanneer Magda bij de kruidenier buitenkomt, wordt ze omvergereden door Jef.
Magda heeft twee weken geprofiteerd van de goedheid ten huize Melkenbeeck. Wanneer haar gips eraf mag, gaat ze meteen klacht indienen tegen Jef en Sander voor ontvoering, mishandeling en oplichterij. Haar kroongetuige is zotten Dré, die alles doet om op een goed blaadje te staan bij Magda.
Eduard gelooft in hypnose om dieren te genezen. Niemand gelooft daar echter in en hij wordt gevraagd bewijzen op tafel te toveren. Voor de grap hypnotiseert hij Jef, en het lijkt nog te lukken ook.

33. De zigeunerin

Het toneelstuk 'Het Heilig Treezeke' wordt opgevoerd.
Jef, Sander en Eduard bezoeken een brouwerij. Jef en Sander zijn enkel geïnteresseerd in het proeven. Op hetzelfde moment wordt er een vergadering gehouden om een nieuw logo voor het bier te ontwikkelen. Wanneer de directeur nonkel Jef opmerkt, wil hij hem als boegbeeld voor zijn nieuwe campagne.

35. Vermist

Jef en Sander trekken met een oude camionette naar de Vlaamse Ardennen. Onderweg stoppen ze in een café, waar een bok alle dagen zijn trappist komt drinken. Jef en Sander geloven hun ogen niet en gaan met de bok een weddenschap aan, met het gevolg dat ze beiden stomdronken worden.

36. Toch een vader

Een taxi rijdt het erf van nonkel Jef op. Een zekere Jeanine stapt uit de wagen. De vrouw komt uit Engeland en heeft groot nieuws over de familie van Odette.
Nu Odette de plas is overgestoken naar Engeland, is de pastoor ervan overtuigd dat de drie mannen en Jefke het niet alleen kunnen rooien en hij stuurt hulp naar de boerderij. Ook Eduard krijgt assistentie, maar dan wel van een stagiaire van de veeartsenschool.
Lizette en Magda zorgen ervoor dat Ginderbos bezoek krijgt van Sinterklaas en Zwarte Piet. Jef en Sander zijn geïntrigeerd als ze vernemen dat de heilige man en zijn kompaan flink wat geld verdienen met het uitdelen van geschenkjes. De boeren besluiten om het van de Sint en Zwarte Piet over te nemen.
Dré is stikjaloers wanneer hij verneemt dat Magda gaat zeilen met de hoofdredacteur van 't Annonceurke. Staf besluit Dré te leren zeilen op de vijver van de baron.

40. Sluikstokers

De sjampetter heeft een bende sluikstokers opgerold. Hij wou echter dat hij er nooit in geslaagd was, want de burgemeester beloont hem voor zijn heldendaad met een gouden handdruk. Jef en Sander zijn verrast wanneer ze horen dat sluikstokers veel geld verdienen. De verleiding is groot om zelf sterke drank te brouwen.

41. Kerstmis

Odette keert terug naar Ginderbos om Kerstmis met haar gezin door te brengen. De sjampetter ontdekt dat zijn vrouw hem bedriegt met de kaartjesknipper van Achterhout.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.