Nonkel Jef

Nonkel Jef

Jef Melkenbeek is een gierige, ongemanierde en eigenwijze boer uit het Kempische dorpje 'Ginderbos'. Hij leeft liefst van al op de kap van anderen en probeert uit alles munt te slaan.

20 afleveringen

Zotten Dré moet er van Odette voor zorgen dat nonkel Jef tot vijf uur in het café blijft, omdat zij en Izzi een verrassing voor hem hebben.
Op het erf van nonkel Jef zit een tamme, vreemde duif waar Jef soep van wil maken. Odette wil ervoor zorgen dat het beestje niet in de pot belandt. Louis heeft zich overslapen en is niet van plan vandaag nog te gaan werken.
Nonkel Jef onderschept een brief van de bank die bestemd is voor Odette. Magda vindt dat Louis te dik is en zet hem op een dieet van rauwe groenten.
Odette moet van nonkel Jef huurgeld betalen. Ook vindt ze dat er reden is tot feesten: ze is immers lid geworden van de 'Blauwe Duiver' en dat moet gevierd worden.
Nonkel Jef wil met vergif de katten van zijn erf houden. Zotten Dré heeft een verfrommeld subito-lot gevonden. Johnny moet van Louis de lotto naar de krantenwinkel brengen.
Gerda vraagt Odette om mee te zingen in het vrouwenkoor. Louis heeft een ongeval op het werk.
Een productiehuis wil een reportage maken over nonkel Jef. Johnny heeft een goedkope auto op de kop kunnen tikken voor Odette.
Odette wil Bella drachtig laten maken zodat zij een veulentje zou hebben. Nonkel Jef neemt in Julia's winkel een handvol gratis condooms.
De Europese Gemeenschap is akkerland aan het omzetten in bosland, en dit met zware subsidies. Dit wil zeggen dat nonkel Jef schatrijk kan worden. Iemand maakt Zotten Dré wijs dat er een schat in de grond van nonkel Jef zit.
Er zijn politieke vluchtelingen uit Zaïre in Ginderbos komen wonen. De bevolking doet een geldinzameling om hen een financieel duwtje in de rug te bezorgen. Wanneer blijkt dat hun zoon een voetbaltalent is, zijn er enkele mensen minder gelukkig.
Een vriendin van Odette komt met een tiental kinderen op de boerderij logeren. Nonkel Jef weet echter niet dat hij gasten heeft.
De pastoor gaat met pensioen en dus moet hij vervangen worden. Zijn vervanger blijkt zowel jong als knap te zijn.
Odette is bloednerveus omdat haar duiven voor het eerst een wedstrijd vliegen.
Odette heeft met het prijzengeld een microgolfoven gekocht. Louis denkt dat Magda een verhouding heeft met Cyriel.
Vettige Jean maakt reclame voor Filipijnse vrouwen en dat heeft veel succes bij een aantal heren. Nonkel Jef wil met Odette naar de stad gaan.
Odette neemt de tractor om naar het koor te gaan, want haar auto is zonder benzine gevallen. Het dak van de voetbalkantine lekt. Vettige Jean stelt zijn houten wagon ter beschikking.
Izzi is stapelverliefd op een mannenverslindster. Odette en Johnny proberen hem tegen de gevaarlijke vrouw te beschermen.
Na 25 jaar afwezigheid duikt de echtgenoot van Lizette opnieuw op. Vettige Jean en boer Wollaert willen tegen het mestactieplan betogen. Ze proberen nonkel Jef te overtuigen om samen met hen op de barricades te gaan staan.
Het gerucht gaat dat er een toeristische fietstroute wordt aangelegd langs de boerderij van Nonkel Jef. Magda wil hier uiteraard munt uit slaan en besluit een café te openen. Odette laat op de boerderij de telefoon aansluiten.
Louis is zenuwachtig voor zijn afspraak met een potentiële sponsor. Nonkel Jef bezoekt samen met Odette en Izzi de dierentuin.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.