Nonkel Jef

Nonkel Jef

Jef Melkenbeek is een gierige, ongemanierde en eigenwijze boer uit het Kempische dorpje 'Ginderbos'. Hij leeft liefst van al op de kap van anderen en probeert uit alles munt te slaan.

9 afleveringen

Louis woont nog steeds op de boerderij, maar droomt ervan naar Magda terug te keren. De 'red Jef'-actie kent succes.
Louis en Magda gedragen zich als twee tortelduifjes. Nonkel Jef zijn pensioen is gestort. Hij gaat voor de eerste keer samen met Eduard en Sander naar de bank om het geld af te halen.
Sander doet alsof hij rijk is om bij Gertrude in de smaak te vallen. Hij zegt dat hij Jefs butler is en nonkel Jef speelt het spelletje mee.
Sander doet nog steeds alsof hij rijk is en laat Gertrude op de boerderij logeren. Jef profiteert hiervan en koopt vanalles op Sanders kosten. De pastoor ziet in Gertrude de duivel in eigen persoon.
Gertrude geeft brieven van de baron aan haar moeder. Gaan deze brieven gebruikt worden om de baron te chanteren?
De baron krijgt wroeging over wat nonkel Jef vorige keer gezegd heeft over Gertrude. Hij nodigt haar, Jef en Sander uit voor een sjiek diner omdat hij iets belangrijks te zeggen heeft over Gertrude.
Jef probeert een beeldje van de heilige Leona voor veel geld te verkopen. Maar wanneer blijkt dat Gertrude plots van haar uitslag is verholpen nadat ze voor het beeldje heeft gezeten, willen Jef en Sander hier op een andere manier geld mee verdienen.
Er beginnen veel bedevaarders naar de grot van de heilige Leona te komen. Jef en Sander zien hier uiteraard weer veel geld in.
Jef ziet in een tijdschrift een foto van graancirkels. Dit brengt hem op het idee om dit na te bootsen in zijn bietenveld om iedereen bij de neus te nemen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.