Nonkel Jef

Nonkel Jef

Jef Melkenbeek is een gierige, ongemanierde en eigenwijze boer uit het Kempische dorpje 'Ginderbos'. Hij leeft liefst van al op de kap van anderen en probeert uit alles munt te slaan.

26 afleveringen

1. Millenium

Op oudejaarsavond wordt in het café een millenniumfeest georganiseerd voor 800 frank per persoon. De gierige Jef is niet van plan om te gaan, maar dan verneemt hij dat Odettes vader, die ondertussen weer bij bewustzijn is, het etentje wil betalen. Tijdens het feest wordt er ook een tombola gehouden, met als hoofdprijs een reis voor twee personen naar Tenerife.

2. Dansles

In het café wordt een dansavond georganiseerd. Jef is jaloers op een uitmuntend danser uit Achterhout en besluit samen met Sander dansles te volgen. Ze hebben nog een week de tijd om de nieuwe Fred Astaires te worden. Uiteraard mag niemand hiervan iets weten.

3. Welkom thuis, Odette

Na de dood van haar vader keert Odette naar Ginderbos terug. De sjampetter krijgt door zijn echtgenote zand in de ogen gestrooid. Het is haar alleen om de reis naar Tenerife te doen. Magda en Odette proberen de sjampetter te doen inzien waar zijn vrouw mee bezig is.

4. Op naar Tenerife

Jef, Sander, de pastoor en de sjampetter maken zich klaar om naar Tenerife te vertrekken. Magda geeft de pastoor een kalmeerpilletje, met als gevolg dat hij op de luchthaven meteen in slaap valt. Tot overmaat van ramp worden de tickets van de sjampetter en de pastoor verwisseld met die van een pas gehuwd paartje. De heren merken dit niet en belanden in Egypte.

5. Tio pepe

Jef en Sander onderbreken de vrijpartij van het koppel dat met hen de bungalow deelt. Vooral Jef is woedend en wil het koppel aan de deur zetten. Sander ziet op Tenbel zijn vroegere buurvrouw terug,de zangeres Marleen. Hij voelt op slag vlinders in de buik.

6. Wereldburger

Jef en Sander genieten van hun laatste dag op Tenerife. Sander wil absoluut een geschenkje kopen voor Marleen, hoewel zij met een Spaanse donjuan in het huwelijksbootje gaat stappen. Jef is niet geïnteresseerd in parfum en geeft zijn ogen de kost tijdens de carnavalsoptocht. De sjampetter en de pastoor komen eindelijk ook op het zonnige eiland aan.

7. De uitnodiging

Jef krijgt een uitnodiging in de bus voor een receptie van oude voetbalgoden. Een groot misverstand, want eigenlijk was de invitatie bedoeld voor de bekende scheidsrechter Jacques Van Melkebeke. Jef is vastbesloten naar de receptie te gaan en wedt met de dorpsgenoten dat de beroemdheden hem om de nek zullen vliegen.
Izzi voelt zich verwaarloosd door Odette. Die is het daar niet mee eens, met als gevolg dat het koppel ruzie krijgt. Hij maakt het nog erger wanneer hij zich bezat. Odette weigert haar dronken echtgenoot binnen te laten. Gelukkig hoeft Izzi niet op straat te slapen.
De pastoor is in alle staten wanneer blijkt dat de monstrans uit de sacristie is verdwenen. Het was een geschenk van een voorvader van de baron. De vraag is of de monstrans wel gestolen is.

10. Terug naar 't stad

Jeanine heeft nood aan een goed gesprek met Odette en kondigt haar komst aan. Omdat Izzi het bezoek helemaal niet ziet zitten, wachten Jef en Sander haar op aan het station en vragen haar om terug te keren naar Antwerpen. De heren nemen ook de trein en maken van de gelegenheid gebruik om Antwerpen by night te verkennen.

11. Maskers

Sinds de sjampetter vrijgezel is en geregeld een bezoekje brengt aan het schoonheidssalon, heeft hij aan vrouwelijke aandacht geen gebrek. Jef en Sander verkennen samen met Jeanine Antwerpen. De heren sloven zich uit voor hun gastvrouw.

12. S.O.S. sjampetter

Het gerucht doet de ronde dat de sjampetter verschillende vrouwen zwanger heeft gemaakt. Hij is de beschuldigingen beu en trekt naar Antwerpen. Jef, Sander en de pastoor gaan hem zoeken.
Het is geen geheim dat Lizette verliefd is op Eduard. Wanneer hij ziek wordt, gaat ze hem liefdevol verzorgen. En voor zijn verjaardag organiseert ze een verrassingsfeest. Odette moet Eduard met een smoes naar het café lokken.
De romance van Lizette en Eduard duurt voort. Magda is ervan overtuigd dat ze een man van adel aan de haak heeft geslagen. Het gaat echter om een bedrieger.

15. Miss Pluimvee

In Ginderbos wordt de schoonheidswedstrijd Miss Pluimvee georganiseerd. Magda wringt zich in allerlei bochten om juryvoorzitster te worden. Dit is immers de enige manier om haar doel te bereiken: het schrappen van het badpakkendefilé.

16. Ouwe taaie

In Ginderbos wordt een rally voor oldtimers georganiseerd. Het parcours loopt langs het erf van Nonkel Jef. De keuterboer ziet een unieke kans om geld te verdienen. Hij bemachtigt een officiële stempel en zet de laatste controlepost vóór zijn boerderij. En daarnaast poot hij een standje met snacks neer.

17. Ronde van Ginderbos

Vandaag wordt de wielerwedstrijd Ginderbos-Achterhout-Ginderbos gereden. Zoals elk jaar rijdt Sjarel Slegers, een arrogante kerel uit Achterhout, als eerste. En traditiegetrouw koerst de sympathieke Tom Cosemans uit Ginderbos volledig achteraan. Nietsvermoedend verzeilt Nonkel Jef in de 'wielerklassieker'.

18. Weer of geen weer

Ginderbos krijgt hoog bezoek. Weerman Eddy De Mey zakt immers naar het dorpje af. Nonkel Jef is het niet eens met de weersvoorspellingen en gaat een weddenschap aan met de weerman.

19. De buikspreker

Het dak van de kerk moet dringend hersteld worden. De parochianen bereiden in het grootste geheim een benefiet voor om het nodige geld in te zamelen. Het zal een leuke avond worden want Odette heeft de bekende buikspreker Gert Boullart kunnen overtuigen om op te treden. Ze doorkruist hiermee het plan van Nonkel Jef, want hij wou samen met Rosse Modest een show geven.

20. Gekidnapt

Nonkel Jef is woedend wanneer de sjampetter hem ervan verdenkt het bos leeg te stropen en hij is vastbesloten om Zotten Dré, de echte dader, te confronteren. Die heeft andere prioriteiten. Als hij verneemt dat Magda de naaktscène in 'De Witte Van Zichem' zeer schattig vindt, besluit hij zelf uit de kleren te gaan. Jef en Sander zien de kleren aan de oever van de vijver liggen en vrezen het ergste.

21. Een dag aan zee

Jef, Sander, Izzi en Eduard trekken een dag naar zee. De heren willen vooral het zoontje van Izzi en Odette een plezier doen. Bij het vertrek blijkt dat Jefke ziek is en Odette besluit met het kleintje thuis te blijven.

22. Dromen zijn bedrog

Na de droom over zijn kleinzoon besluit Nonkel Jef om in zijn boomgaard aan te duiden waar zijn geld ligt. De keuterboer gaat ook op bezoek bij Eduard en samen kraken ze verschillende flessen wijn. Nonkel Jef keert bijgevolg dronken naar huis terug. Hij geraakt niet meer tot aan zijn boerderij en valt onder een boom in slaap. Hij droomt dat hij een groot feest geeft.
De inwoners van Ginderbos nemen afscheid van Sander, die in een tragisch ongeluk om het leven is gekomen. Nonkel Jef mist zijn huisgenoot meer dan hij had kunnen vermoeden en probeert het verdriet te verzachten met de nodige borrels. Bij het opruimen van Sanders kamer wordt onder de matras een testament gevonden.

25. Een jaloerse bok

Bruno is ingetrokken bij Nonkel Jef, Odette, Jefke en Izzi. Deze laatste kan zijn jaloezie nauwelijks onderdrukken en geraakt er hoe langer hoe meer van overtuigd dat Odette en Bruno iets voor elkaar voelen. Bruno wil geen miserie veroorzaken en overweegt om vanaf nu in de boomhut te slapen.

26. De fanfare rukt uit

De pastoor gaat met pensioen. De inwoners van Ginderbos willen hun herder nog een keer in de bloemetjes zetten en vragen de plaatselijke fanfare om op te treden. De muzikanten waren ook van de partij bij de intrede van de pastoor en iedereen herinnert zich nog dat hij dat zeer leuk vond. Indertijd speelde ook Nonkel Jef bij de fanfare.
Izzi is weer stikjaloers op Bruno en dus niet te genieten. Odette is de vervelende opmerkingen van haar echtgenoot beu en besluit voor een tijdje bij tante Magda in te trekken. Sinds het vertrek van Julia en Jos runt zij de kruidenierszaak van Ginderbos. Het winkeltje heeft de toepasselijke naam 'Bij Odette: vers en biologisch' gekregen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.