Nonkel Jef

Nonkel Jef

Jef Melkenbeek is een gierige, ongemanierde en eigenwijze boer uit het Kempische dorpje 'Ginderbos'. Hij leeft liefst van al op de kap van anderen en probeert uit alles munt te slaan.

27 afleveringen

Bella is ziek en kan niet meer werken. Eduard bezoekt haar en besluit haar een spuitje te geven omdat het dier te hard lijdt.
Nonkel Jef heeft veel pijn, maar wil niet naar de dokter. Uiteindelijk bedenken Izzi en Odette een plan zodat de dokter toch een diagnose kan stellen, zonder dat Jef dit door heeft.
Nonkel Jef ligt nog steeds in het ziekenhuis. Onverwacht komt hij daar een oude legervriend tegen.
Nonkel Jef komt terug van het ziekenhuis. Hij heeft Sander meegenomen om hem te laten werken in ruil voor kost en inwoon.
Er komt een groep scouts op het erf van nonkel Jef logeren. Uiteraard vindt hij weer een manier om hier geld uit te slaan.
Wanneer nonkel Jef en Sander op strooptocht gaan, ontdekken ze een drenkeling. Jef springt in het water om hem te redden.
Op de boerderij krijgt men te kampen met de ene tegenslag na de andere. Odette is ervan overtuigd dat het tij zal keren als nonkel Jef op bedevaart gaat.
Magda veroorzaakt weer een misverstand en denkt dat Odette een van de dagen moet bevallen.
Het koor heeft er een nieuw lid bij. Deze blijkt verliefd te zijn op nonkel Jef. Sander is daar helemaal niet gelukkig mee.
Nonkel Jef heeft één van zijn varkens geslacht om bloedworsten te maken. Sander heeft een boer de toelating gegeven om zijn schapen op nonkel Jef zijn weide te laten grazen.
Jef verkoopt zijn pompoenenoogst. Enkele wandelaars vragen tot zijn grote verbazing de kostprijs van de boerderij op. Buiten het weten van iedereen om, werd een 'te koop'-bordje geplaatst.
Nonkel Jef krijgt een medaille voor zijn heldendaad. Er wordt buiten zijn weten om een dorpsfeest georganiseerd. Izi en Odette zijn verliefd.
Odette en Izzi willen hun verloving bekendmaken, maar ze zijn bang voor de reactie van Nonkel Jef.
Odette en Sander zijn het beu te moeten werken als een paard. Odette stelt Jef dan ook voor een ultimatum.
Nonkel Jef en Sander willen in een serviceflat gaan wonen. Odette en Izzi doen er alles aan om hen op andere gedachten te brengen.
Dit programma kan achterhaalde stereotypes of taal bevatten. Het wordt aangeboden zoals het destijds is gemaakt en voldoet mogelijk niet meer aan de huidige normen en waarden van de Vlaamse samenleving. - Nonkel Jef en Sander storen Izzi en Odette telkens wanneer ze intiem willen zijn. Zij krijgen er genoeg van en organiseren een dagtrip voor Jef en Sander.
Vandaag trouwen Izzi en Odette. Nonkel Jef heeft niet op een frank gekeken.
Izzi heeft voor de eerste keer zijn papa gezien en kan hem niet meer missen. Odette kan daar echter niet mee lachen.
Iedereen is verliefd op Adolphine, en dat maakt Jef jaloers.
Adolphine gaat terug naar huis en Izzi en Odette wonen ook apart. Hierdoor voelen Jef en Sander zich eenzaam.
De boerderij van nonkel Jef wordt onteigend omwille van de TGV. Nonkel Jef en Sander weten niet waar ze nu moeten gaan wonen.
Zowel de boerderij als de hele inboedel staat te koop, en dat valt iedereen natuurlijk erg zwaar.
Nonkel Jef en Sander wonen in een serviceflat. Nonkel Jef wil daar echter niet langer blijven en vlucht samen met Sander naar de boerderij.
Nonkel Jef en Sander verschansen zich op de boerderij, die volledig leeg staat. Om het wat gezellig te maken, gaan ze 's nachts tussen het groot huisvuil nog bruikbare spullen zoeken.
De nieuwe eigenaar van de boerderij nodigt het hele dorp uit voor een barbecue op het erf. Ondertussen leven nonkel Jef en Sander er nog steeds ondergedoken.
De vrienden van nonkel Jef weten dat hij en Sander op de boerderij wonen en steken hier een daar een handje toe.
Zonder resultaat proberen twee rijkswachters nonkel Jef en Sander uit de boerderij te verdrijven. Zelfs een deurwaarder slaagt er niet in de twee weg te krijgen. Hun vrienden beleggen een vergadering om een oplossing te zoeken.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.