Wittekerke

Wittekerke

Een lach, een traan, ruzies en romantiek ... in het rustige kuststadje Wittekerke, waar mensen elkaar nog kennen, staat het leven niet stil.

53 afleveringen

Veerle ligt in het ziekenhuis en krijgt bezoek van Bart en Ronnie. Met Astrid gaat het niet goed, de kans is groot dat ze haar kind verliest. Marcel gaat met vakantie naar Aruba en vraagt Patsy om tijdens zijn afwezigheid het café te leiden. Ronnie krijgt het aan de stok met Bart. Wielemans weigert nog steeds om met Joke op tournee te gaan. Katrien organiseert een cocktailavond.
De cocktailavond is financieel een flop geworden. Katrien en Patsy zoeken wanhopig een manier om het verloren geld terug te winnen. Veerle is thuis weggelopen en wil van nu af aan leven zoals Bart. Ronnie vindt dit maar niets. Astrid beslist om terug bij haar ouders in te trekken. Frank denkt nog steeds dat Veronique hem te klein vindt. Wielemans vraagt Patsy om met hem mee te gaan op tournee.
Ronnie, Nellie en de kinderen brengen Veerle naar haar grootmoeder en raken de weg kwijt. Chris vraagt Astrid om terug bij hem te komen wonen. Als ze hem vertelt dat ze graag een kind van hem wil, vraagt Chris zich af of dit wel het goede moment is.
De stamgasten vragen zich af wat er met Marcel aan de hand is sinds zijn terugkeer uit Aruba. Ronnie, Nellie, Veerle en de kinderen brengen een weinig comfortabele nacht door in de auto. Bob ontfermt zich over Bart en probeert hem zo goed mogelijk op te voeden, wat niet meevalt. Tussen Chris en Astrid gaat het steeds minder goed. Patsy, Wielemans en Joke nemen afscheid van Wittekerke.
Nu Veerle bij haar grootmoeder is, hopen Ronnie en Nellie iets meer tijd te hebben voor mekaar. De kinderen denken daar anders over. Tussen Chris en Astrid gaat het steeds slechter. Chris denkt er zelfs aan naar zijn vader terug te keren. Marcel heeft Tanja als nieuwe dienster aangenomen, tot groot ongenoegen van Katrien.
Bon schakelt Nellie en Magda in om de moeder van Bart terug te vinden, maar hij schrikt wel even wanneer hij verneemt wie dat is. Ronnie besluit Nellie ten huwelijk te vragen, maar maakt er een potje van. Astrid is wanhopig nu ze ervan overtuigd is dat Chris een verhouding heeft met Tanja. Geert is druk bezig met zijn verhuis.
Sinds Naomi in Wittekerke aangekomen is, verwaarloost Marcel zijn café. Katrien en Tanja vinden dit ergerlijk, vooral omdat zij al het werk alleen moeten doen. Ronnie wacht nog steeds op een antwoord van Nellie. Bob vertelt Bart wie zijn vader is. De jongeman besluit Wittekerke te verlaten, maar weet niet waar naartoe. Katrien verbergt hem op haar kamer.
Astrid ligt nog steeds in coma. Georges en Marcel ontdekken Katriens geheime kamergenoot. Georges wil dat Katrien bij hem komt wonen om haar beter in het oog te kunnen houden. Gelukkig voor Katrien heeft Tanja een betere oplossing. Bob wil dat Mathilde professionele hulp krijgt, maar Mevrouw Schoonaerts is het daar niet mee eens.
Astrid ontwaakt uit haar coma. Frank raadt Chris aan om haar te laten opnemen in de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. Katrien gaat bij Tanja wonen. Bob probeert mevrouw Schoonaerts te overtuigen dat haar dochter een betere verzorging nodig heeft. Bart heeft het moeilijk om het ongeluk van zijn moeder te aanvaarden. Naomi krijgt vreemde telefoontjes uit de Antillen.
Katrien vertelt Noami's geheim aan Tanja. Astrid verlaat de psychiatrische afdeling vroeger dan goed voor haar is. Ronnie en Nellie proberen hun relatie te redden. Bob en Bart lijken mekaar dan toch gevonden te hebben en proberen mevrouw Schoonaerts te overtuigen de verzorging van haar dochter aan hen over te laten. Zij is echter bang haar dochter te verliezen.
Bart kan de dood van zijn moeder moeilijk verwerken. Bob slaagt er niet in hem te helpen. Marcel begrijpt nog steeds niet waarom Naomi zo raar doet en vreest dat er een andere man in het spel is. Simon mist Veerle en wil haar gaan bezoeken. Ook Bart wil haar graag terugzien. Hij neemt Simon op een gestolen motor mee naar de Ardennen.
Ronnie is in alle staten wanneer hij te weten komt dat Simon samen met Bart naar Veerle is. Ondertussen begint Veronique zich meer en meer voor Ronnie te interesseren. Bob haalt Veerle, Bart en Simon terug. Tanja en Katrien organiseren een feestje om hun appartement in te wijden. Ronnie vraagt Astrid om op Elsje te passen. Die is enthousiast, maar let per ongeluk een ogenblik niet op.
Astrid is er het hart van in dat Elsje bijna verdronken is door haar onoplettendheid. Ze begint zich ook opnieuw vreemd te gedragen. Bart en Veerle zijn duidelijk blij dat ze mekaar gevonden hebben. Ook Bob heeft een nieuwe passie. Veronique zit nog steeds achter Ronnie aan. Katrien wil Naomi helpen om aan haar achtervolgers te ontsnappen.
Astrid wil van haar huis een berg van bloemen maken. Chris weet niet wat hij hiervan moet denken. Veronique en Ronnie beginnen een verhouding. Veerle krijgt van haar vader het verbod Bart nog te zien. Naomi's geheimzinnige belager is in Wittekerke aangekomen. Marcel komt eindelijk te weten waarom Naomi zich de laatste tijd zo vreemd gedraagt en wil haar helpen.
Nellie dringt er bij Chris op aan om met Astrid naar een psychiater te gaan, maar die wil daar niets van weten. Ondanks het verbod van Ronnie blijven Veerle en Bart elkaar zien. Ronnie heeft ondertussen twijfels over zijn relatie met Veronique, maar kan de knoop niet doorhakken. Naomi wacht nog steeds op haar geheimzinnige achtervolger.
Chris kan het niet over zijn hart krijgen om Astrid te laten opnemen. Ronnie en Veronique blijven mekaar zien, net zoals Bart en Veerle. Simon stoot zijn been tijdens het sporten en moet naar het ziekenhuis gebracht worden. Naomi komt eindelijk te weten wie haar al die tijd achtervolgd heeft. Tante Jos doet haar intrede in Wittekerke.
Tante Jos bemoeit zich met alles en iedereen en heeft het vooral moeilijk met Naomi, de nieuwe vrouw in het leven van Marcel. Bart heeft een originele oplossing gevonden om niet langer het gras te moeten maaien. Frank kan Chris er eindelijk van overtuigen Astrid te laten opnemen. Ronnie vertelt Veronique dat hij haar liever niet meer wil zien. Zij geeft echter niet op.
Tante Jos blijft het moeilijk hebben met Naomi. Katrien wordt verliefd op Geert. Chris neemt het zichzelf kwalijk dat hij Astrid heeft laten opnemen en vraagt zich af hoe ze zal reageren. Veronique zit nog steeds achter Ronnie aan.
Katrien probeert op alle mogelijke manieren de aandacht van Geert naar zich toe te halen, maar hij hapt niet toe. Chris maakt zich zorgen om Astrid. Simon kan alleen gered worden in een speciale kliniek in Zwitserland, maar dat kost geld en er is een lange wachtlijst. Tante Jos maakt Naomi nog steeds het leven lastig.
Katrien loopt achter Geert aan. Ronnie is verwonderd wanneer Veronique ervoor zorgt dat Simon naar Zwitserland kan. De piloot is vastbesloten voor eens en altijd een einde te maken aan de verhouding van Bart en Veerle. Astrid lijkt aan de beterhand. Tante Jos en Naomi vechten om de titel van keukenprinses.
Tanja is het constante geruzie tussen Naomi en Tante Jos beu en overweegt een andere job te zoeken. Katrien probeert nog steeds Geert voor zich te winnen en schakelt Tanja in om haar doel te bereiken. Astrid is in verwachting. Ze maakt zich zorgen om haar ongeboren kind. Bart probeert Ronnie ervan te overtuigen dat hij het goed meent met Veerle.
Nellie vertelt Ronnie dat ze hem liever niet meer wil zien. Katrien ziet eindelijk in dat Geert geen interesse heeft. Astrid mag naar huis. Chris is dolblij wanneer moeder en kind het goed stellen. Ronnie breekt met Veronique. Veerle vertelt Bart dat ze naar Zwitserland verhuizen. Tante Jos houdt niet op Naomi te plagen. Ze deinst er zelfs niet voor terug Naomi's kookkunst te saboteren.
Als Katrien erachter komt dat Geert meer in Tanja geïnteresseerd is dan in haar, zweert ze nooit meer met Tanja te praten. Ronnie bereidt zich voor op het vertrek naar Zwitserland. Nellie houdt zich sterk, maar Bart heeft het er moeilijk mee dat hij Veerle niet meer zal terugzien. Veronique raakt na de breuk met Ronnie meer en meer geïsoleerd.
De moeder van Astrid heeft gehoord wat er met haar dochter gebeurd is en probeert haar te overhalen weg te gaan bij Chris. Tanja gaat solliciteren en vindt werk. Ronnie en de kinderen maken zich klaar om naar de luchthaven te vertrekken. Dan ontdekt Veerle dat haar vader een verhouding heeft gehad met Veronique.
Chris sluit de koop van de eeuw, maar er wachten hem en Astrid een onaangename verrassing. Tanja begint aan haar eerste dag op haar nieuwe job. Veerle gaat bij Nellie inwonen. Nu Ronnie weg is, maakt Frank zich zorgen om zijn ex-vrouw. Bart en Veerle maken voor het eerst ruzie. Ondanks alle mooie beloftes raken tante Jos en Naomi terug slaags.
Frank doet zijn uiterste best om Nellie op te beuren. Chris en Astrid werden niet alleen uit hun huis gezet, hij is op de koop toe nog zijn werk kwijt. Tanja's nieuwe job lijkt een slag in het water. Marcel probeert een einde te maken aan de rivaliteit tussen tante Jos en Naomi door Katrien tot cafébaas te promoveren. Bob heeft het de laatste tijd zeer moeilijk. Georges krijgt slecht nieuws.
Bart schakelt een zekere Jef in om Bob uit zijn depressie te halen. Bob verheugt zich op het weekend, maar is tegelijkertijd nogal zenuwachtig. Het is immers lang geleden dat hij Jef nog gezien heeft. Chris en Astrid zijn door haar ouders uit hun huis gezet. Hij wil een proces inspannen. Zal Astrid akkoord gaan ? Naomi en Tante Jos kunnen elkaar nog steeds niet luchten.
Katrien is meer dan onder de indruk van Stef, die besloten heeft voorlopig in Wittekerke te blijven. Georges vindt dit verschrikkelijk en vertrouwt de ex-gedetineerde voor geen haar. Tanja krijgt haar werk terug. Bart probeert met de hulp van Jef Bob uit zijn depressie te halen. Marcel heeft last van een hernia en tante Jos stelt voor om hem te helpen. Frank probeert Nellie te verwennen.
Marcel heeft nog steeds last van zijn hernia. Tante Jos profiteert van de situatie. Katrien is helemaal in de ban van Stef, tot groot ongenoegen van Georges. Bob keert uit Zeeland terug en is vastbesloten aan Nellie te vertellen wat hij voor haar voelt. Astrid en Chris gaan voor een paar dagen naar de Ardennen. Veerle wil niets meer met Bart te maken hebben.
In het café van Marcel zakt een man in elkaar. Ruytjens ziet hier een verhaal in voor de Duingalm. Bob wil met Nellie praten over zijn gevoelens, maar Frank is hem voor. Naomi verdenkt er Marcel van een verhouding te hebben met Magda. Bart gaat voor de Duingalm werken. Hij maakt ook kennis met Stef, die Tanja en Katrien nog steeds een rad voor de ogen draait.
Katrien demonstreert haar schrijftalent. Bij hun terugkeer uit de Ardennen vernemen Chris en Astrid dat Marcel in het ziekenhuis ligt. Naomi en tante Jos maken van zijn afwezigheid gebruik om elkaar de oorlog te verklaren. Georges en Geert krijgen een nieuwe collega. De Duingalm wordt opgedoekt. Katrien wil Stef leren lezen. Hij maakt ook kennis met Ruytjens.
Bart is jaloers wanneer Veerle met Sven naar de schoolfuif gaat. Hij zoekt troost bij Stef, die hem een andere wereld leert kennen. Astrid treurt nog steeds over het verlies van haar huis, dat openbaar verkocht zal worden. Tanja en Ruytjens krijgen vier weken de tijd om te bewijzen dat de Duingalm leefbaar is. Georges maakt kennis met zijn nieuwe collega Max Moelands.
Marcel is terug thuis, maar moet het van de dokter kalm aan doen. Hij neemt het advies van Nellie zeer letterlijk op. Hij blijft de ganse dag in bed liggen, laat zich door Tante Jos en Naomi vertroetelen en geniet van een sigaartje wanneer zij in het café werken. Astrid en Chris hebben hun huis terug en dit dankzij Geert. Het regent klachten bij Georges over Max, de nieuwe agent van Wittekerke.
Hoewel Frank beweert dat hij geen tijd en energie meer aan vrouwen wil verspillen, kan hij het jagen niet laten. Nu heeft hij zijn zinnen gezet op de aerobicslerares van Veerle en Klaartje. Geert heeft gezien dat Bart aan de ex-gedetineerde Stef geld gegeven heeft. Zat de som misschien in de handtas van Tante Jos ?
Stef voelt zich aangetrokken tot Greet Ruytjens, maar wil op veilig spelen en blijft Katrien aan het lijntje houden. Ook Geert heeft een oogje laten vallen op de hoofdredactrice van De Duingalm. Agent Max blijft iedereen voor de voeten lopen. Tante Jos sluit zich op in haar kamer. Chris en Tuur richten Fidel Immo op. Stef neemt Veerle, Katrien en Bart mee op een helse rit. Frank denkt aan trouwen.
Bart en Veerle maken ruzie om Stef. Ook Katrien begint aan zijn goede bedoelingen te twijfelen. Klaartje en Veerle voeren actie tegen Fidel Immo, het bedrijf van Chris en Tuur. De meisjes vinden het maar niets dat er in de duinen gebouwd zal worden. Ze proberen tante Jos bij hun initiatief te betrekken, maar zij wil niet meedoen omdat ze van plan is Wittekerke te verlaten.
Geert is jaloers wanneer hij verneemt dat Stef Greet naar huis heeft gebracht. Klaartje en Veerle voeren nog steeds actie tegen de bouwplannen van Chris. Hun petitielijst is zo'n groot succes dat de hongerstaking niet eens meer moet overwogen worden. Tante Jos heeft de supporters van FC Wittekerke in het café van Marcel uitgenodigd. Ze maken zoveel kabaal dat de buren gaan klagen bij de politie.
Tante Jos is samen met een groepje sympathisanten opnieuw gaan demonstreren voor het behoud van de vijver. Net wanneer Greet een foto wil maken voor De Duingalm, verschijnen Max, Geert en in hun kielzog collega's van de rijkswacht. Iedereen wordt opgepakt. Tante Jos bezorgt George kopzorgen wanneer ze weigert haar PV te ondertekenen. Natuurlijk wordt haar voorbeeld gevolgd.
Tanja is jarig. Ze is dolgelukkig wanneer Stef haar een zelfgeschreven kaart en een prachtig cadeau geeft. Katrien heeft voor Tanja een verrassingsfuif georganiseerd ten huize Bob. De eendjes zijn dood. Veerle en Klaartje hebben Chris in de buurt van de vijver gezien en verdenken hem ervan de diertjes te hebben vermoord.
Stef vertelt Tanja en Katrien dat hij naar Antwerpen gaat. In Wittekerke vindt hij toch geen werk en bovendien heeft hij al lang genoeg op hun kap geleefd. Maar Stef vertrekt helemaal niet. Hij gaat bij Greet wonen, die haar intrek heeft genomen in het huis van Ronnie. Zij zal hem helpen afkicken. Chris heeft met aannemer Buytaert gebroken en zit nu volledig aan de grond.
Ronnie heeft gebeld. Het gaat niet goed met Simon. De behandeling werkt niet en nu blijft alleen nog een beendermergtransplantatie over. Veerle is over haar toeren en ziet de toekomst zwart in. Marcel moet er nog altijd aan wennen dat Naomi een buitenshuis werkende vrouw is. Hij, in tegenstelling tot Tante Jos, mist haar ontzettend in het café.
Bart heeft werk gevonden: tweedehandswagens van Nederland naar Wittekerke overbrengen. Bob is best wel trots op zijn zoon tot hij hoort dat Bart de baan via Stef gekregen heeft. Veerle laat zich testen om te zien of zij in aanmerking komt als beendermergdonor voor haar broertje Simon. Max is Bob behulpzaam in het huishouden. Katrien is in de war wanneer ze Stef meent gezien te hebben op straat.
De groep van Joke treedt op in Wittekerke. Tanja en Katrien zijn vastbesloten naar het concert te gaan en hopen na afloop met Patsy en Wielemans bij te praten. Sinds Max bij hem in huis woont, valt Bob van de ene verrassing in de andere. Chris en Astrid nemen het op tegen zakenvrouw Naomi. Tante Jos is van beenhouwer veranderd.
De inwoners van Wittekerke herstellen langzaam van het incident met het bedorven stoofvlees. Bob wil niet dat Max nog langer bij hem inwoont. Gelukkig kan hij Geerts kamer boven het café overnemen. Greet heeft Stef de deur nog niet gewezen, of er melden zich al twee andere huurders. Veerle moet onmiddellijk naar Zwitserland vertrekken. Naomi krijgt het bericht dat ze het land wordt uitgezet.
Geert en Frank zijn bij Greet ingetrokken. Het zijn vooral de heren die zich aan elkaar ergeren en er moeite mee hebben om onder één dak te leven. Veerle vertrekt vandaag naar Zwitserland. Ze is een beetje verdrietig omdat Bart niet eens de moeite neemt om afscheid te nemen. Er moet een nieuwe voorzitter gekozen worden voor de voetbalploeg.
Bart voelt zich schuldig omdat hij geen afscheid genomen heeft van Veerle. Hij laat zich gaan en begint opnieuw te drinken. Katrien kan nauwelijks verstoppen dat ze verliefd is op Stef. Tanja vindt dat haar vriendin recht heeft op de waarheid en vertelt dat haar broer een boontje heeft voor Greet. Max is nerveus omdat hij verkeersles aan de kinderen moet geven.
Marcel kan niet geloven dat Naomi alleen maar met hem wil trouwen om niet het land uitgezet te worden. Het kantoor van Greet is vernield. Bob kent de dader en licht Georges in. Frank ambieert opnieuw een carrière als televisiedokter. Klaartje brengt haar nieuwe vriend mee naar huis. Nellie is verbaasd wanneer het Max blijkt te zijn. Naomi verlaat Marcel.
Frank bereidt zich voor op zijn televisieoptreden. Hij maakt zich vooral zorgen over zijn imago. Katrien stelt voor om hem te helpen. Marcel kan niet zonder Naomi leven en gaat naar haar op zoek. Bart raakt nog meer in de ban van Stef. Tegelijkertijd lopen de spanningen met zijn vader hoog op. Max probeert Klaartje uit te leggen waarom het niets kan worden tussen hen.
Klaartjes nieuwe vriendje Sam en zijn babyzusje Sandra zijn door hun moeder in de steek gelaten. Georges en Magda ontfermen zich over de kinderen en Tanja schrijft er een artikel over. Katrien is tot over haar oren verliefd op Stef. Chris ontdekt dat zijn schoonvader hem nog altijd probeert te saboteren. Naomi is bloednerveus. Marcel heeft nog steeds geen beslissing genomen.
Magda is de kluts kwijt wanneer ze bezoek krijgt van een dame van de kinderbescherming. Ze vindt het niet goed dat Sam en Sandra opgevangen worden door Magda en Georges en wil hen in een inrichting onderbrengen. Bart heeft samen met Stef de nachtwinkel overvallen. Bart is doodsbang. Hij wil de waarheid opbiechten aan Georges, maar Stef koopt hem om.
Bob begrijpt niet hoe Bart aan het geld voor zijn auto geraakt is. Naomi valt van de ene verrassing in de andere: eerst zegt Marcel dat hij niet met haar wil trouwen, maar vervolgens nodigt hij haar uit naar een tropisch paradijs. Tanja wil Louise helpen om haar kinderen terug te krijgen. Geert maakt zich zorgen over Stef. Deze nodigt Katrien en Bart uit om samen met hem op reis te gaan.
In hun tropisch paradijs vraagt Marcel eindelijk zijn Naomi ten huwelijk. In Wittekerke zelf leeft iedereen met Bart en Katrien mee. Niemand kan geloven dat ze werkelijk schuldig zijn. Men vermoedt dat Stef iets met hun aanhouding te maken heeft, maar er zijn geen bewijzen voorhanden om die theorie hard te maken. Geert maakt zich steeds meer zorgen over Greet.
Bob en Georges proberen op alle mogelijke manieren de onschuld van Bart en Katrien te bewijzen. Chris en Astrid organiseren een feestje voor Marcel en Naomi, die nu toch gaan trouwen. Geert en Max besluiten Stef te schaduwen. Ze ontdekken dat hij Greet Ruytjens, de hoofdredactrice van 'De Duingalm' gijzelt. Wanneer ze haar willen bevrijden, komt het tot een vuurgevecht.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.