Wittekerke

Wittekerke

Een lach, een traan, ruzies en romantiek... in het rustige kuststadje 'Wittekerke', waar mensen elkaar nog kennen, staat het leven niet stil.

80 afleveringen

In Wittekerke wordt jacht gemaakt op Stef, die Max heeft neergeschoten. Vooral Geert, die zich schuldig voelt om wat er met zijn collega gebeurd is, wil Stef koste wat het kost te pakken krijgen. Ondertussen helpt Tanja haar broer een schuilplaats zoeken. Ze kan nog steeds niet geloven dat Stef zoveel mensen leed heeft aangedaan.
Tijdens zijn arrestatie raakt Stef gewond en wordt naar het ziekenhuis afgevoerd. Tanja heeft dit gezien en wil niets meer met Geert te maken hebben. Georges en Bob hopen Stef aan de praat te krijgen en hun dochter en zoon een veroordeling te besparen. Greet is een depressie nabij.
Bart en Katrien komen net op tijd om samen met Max Stef uit de handen van Dirk te redden. Georges en Bob proberen met de moed der wanhoop om Stef te overtuigen om toe te geven dat hij de drugs in Barts auto heeft verstopt. Frieda maakt kennis met Naomi en achterhaalt ook de reden waarom Tante Jos haar naar Wittekerke heeft gelokt. H
De plaatselijke voetbalploeg W.V.V. doet het niet goed. Iedereen vindt dat voorzitter Marcel moet ingrijpen. Zowel Max als Frank bieden hun diensten aan. Omdat Astrid hem steeds minder kan helpen, gaat Chris op zoek naar een secretaresse. Tante Jos probeert op alle mogelijke manieren om Marcel en Naomi uit elkaar te drijven. Net nu ze wil uitgaan met Bart, staat Veerles gezicht vol met puistjes.
Frank droomt nog altijd van een carrière bij W.V.V., de voetbalploeg van Wittekerke. Geert is niet van plan om naar de politie terug te keren en gaat voor Marcel werken. Katrien krijgt een kans bij De Duingalm en overvalt Tanja meteen met een heleboel ideeën. Chris beseft nog niet dat hij met Tina het paard van Troje in huis heeft gehaald.
Er wordt hard gewerkt aan de fysieke conditie van de spelers van W.V.V., de voetbalclub van Wittekerke. Meneer Thijssen stuurt ter vervanging van Greet een nieuwe redactiechef naar ‘De Duingalm’. Frank durft Klaartje niet te vertellen dat hij geen plaats heeft gekregen in het elftal. Greet Ruytjens slaagt er niet in zich te ontspannen.
Veerle en Bart proberen voor de buitenwereld te verbergen dat ze elkaar gezoend hebben. Hij wil trouwens nog een stap verder gaan. Tussen Georges en Magda gaat het nog altijd niet goed. Ook Tanja en Alex hebben problemen. Hij wil het verhaal van Tina publiceren, maar Tanja gelooft haar beschuldigingen niet.
Op de voorpagina van ‘De Duingalm’ staat een foto van Bart en Veerle, die elkaar innig zoenen. Nellie is hier niet gelukkig mee. Na het incident met Tina gaat het tussen Tanja en Alex steeds beter. Hij nodigt haar zelfs uit voor een boottochtje. Tante Jos probeert nog altijd het huwelijk van Marcel en Naomi te boycotten.
Heel Wittekerke praat over het doelpunt van Frank, dat W.V.V. de overwinning heeft opgeleverd. Nellie maakt zich zorgen over Bart en Veerle. Bob vindt dat ze zich niet druk moet maken. Hun meningsverschil eindigt in een hoogoplopende ruzie. Chris en Astrid wachten geduldig op de komst van de baby. Georges heeft nog altijd geen tijd voor Magda.
Bart en Veerle bereiden zich voor op hun eerste nacht samen. Katrien is net zoals Georges druk bezig met de organisatie van de vrijgezellenfuif. Georges en Magda geven onderdak aan Victor, de broer van Naomi die voor het huwelijk naar Wittekerke is afgezakt. Net nu iedereen dacht dat tante Jos de strijdbijl begraven had, blijkt ze toch nog iets in het schild te voeren.
Vandaag trouwen Naomi en Marcel. Maar de bruidegom bevindt zich op de ferry naar Dover en het ziet er niet naar uit dat hij nog op tijd in Wittekerke zal geraken. Zowel Bart als Bob hebben na de laatste ontwikkelingen niet veel zin om Nellie en Veerle nog onder ogen te komen. Naomi is in de wolken als ze verneemt dat Marcel haar broer heeft uitgenodigd. Ondertussen worden Chris en Georges erg ongerust. Ze durven Noami niet te vertellen dat Marcel nergens te vinden is.
Marcel heeft nog een verrassing voor Naomi. Katrien wil een auto kopen en krijgt van iedereen raad. Tussen Bart en Veerle is het nog altijd koude oorlog. Nellie is kwaad op Frank omdat hij Klaartje beloofd heeft dat ze bij zijn ouders op vakantie mag gaan.
Greet heeft haar handen verbrand. Geert helpt haar en zorgt er ook voor dat de boot klaar geraakt. Nellie is niet gelukkig met het bezoek van Bob en Frank. Tanja wil Alex niet meer zien en neemt afscheid. Bart verneemt dat zijn stiefvader een ongeluk heeft gehad. De man zou het ontzettend op prijs stellen mocht Bart hem helpen in de varkenskwekerij. Victor doet Magda een voorstel.
Max wil graag in de plaatselijke voetbalploeg spelen, maar Marcel is niet echt enthousiast. Tante Jos belooft om een goed woordje voor hem te doen. Victor blijft Magda verwennen en wil dat ze met hem meegaat. Bart krijgt bezoek van zijn stiefmoeder. De tiener overweegt om met haar mee te gaan.
Nellie wil niet dat haar dochtertje met haar ex-schoonouders naar Disneyland gaat. Klaartje zet Nellie onder druk om toch haar toelating te geven. Victor wacht nog steeds op een antwoord van Magda. Hij is vastbesloten Wittekerke te verlaten, zelfs al wil ze niet met hem mee. Simon keert naar Witterkerke terug. Greet krijgt haar afgewerkte boot te zien.
Bob is ontroerd als hij verneemt dat Bart zijn naam wil overnemen. Klaartje vertrekt naar Disneyland. Georges is nog steeds spoorloos. Magda maakt zich zorgen. Katrien wil een karaokewedstrijd organiseren in het café. Bart schrijft zich in om samen met Elke een nummer te zingen.
Nellie besluit haar ex-man een lesje te leren wanneer hij zich neerbuigend uitlaat over huisdokters. Veerle heeft het moeilijk met Barts belangstelling voor Elke. Hij heeft trouwens steeds meer geld nodig om Elke te onderhouden. Magda verwijt Georges dat hij niet weet wat romantiek is. Hij is vastbesloten het tegendeel te bewijzen. Geert maakt zich steeds meer zorgen over Tuur. Simon trekt er als reporter van “De Duingalm” op uit.
De poets die Nellie haar ex-man gebakken heeft, dreigt zich tegen haar te keren. Geert vraagt Georges om met Felicia, de echtgenote van Tuur, te gaan praten. De agent doet dit, maar Felicia weigert alle hulp. Bart vertelt Bob dat zijn auto gestolen werd. Greet stelt aan Simon voor om zijn dagboek over zijn ziekte te publiceren. Veerle wil Bart jaloers maken en gaat met Max uit.
Astrid en Chris wachten vol ongeduld op de geboorte van hun eerste kind. Ze zijn ook begaan met Tuur en proberen hem te overtuigen om met iemand te gaan praten. Bart maakt zich zorgen over Veerles interesse voor Max. Geert wil terug bij de politie gaan werken. Felicia laat Tuur in de steek. Frank organiseert in het ziekenhuis een feestje voor de patiëntjes van de kindervleugel. Op dit feest zal Simons boek voorgesteld worden.
Wittekerke bereidt zich voor op de belangrijkste match van het seizoen. De hoop is op Max gesteld. Simon keert naar Zwitserland terug. Geert werkt opnieuw bij de politie, maar is niet te spreken over zijn job. Hij moet namelijk computerles geven aan jonge agenten. Veerle en Max kunnen het steeds beter met elkaar vinden. Tuur is razend als hij te weten komt dat Felicia gevlucht is. Astrid bevalt tijdens de voetbalmatch.
Nellie moet een voordracht geven over gezonde voeding. Ze ziet er nogal tegenop en drinkt zich moed in. Astrid bevalt van een dochtertje Maya. Tante Jos en Marcel zijn in de zevende hemel. Greet en Tanja willen de redactie van het handelsblad een lesje leren omdat ze geregeld met het nieuws van De Duingalm gaan lopen. Wanneer Chris zijn echtgenote en dochtertje in het ziekenhuis opzoekt, wordt hij met verschrikkelijk nieuws geconfronteerd...
De inwoners van Wittekerke zijn aangeslagen door de dood van Astrid. Chris weet echt niet hoe het nu verder moet. Nellie voelt zich schuldig over haar dronken optreden. Tot overmaat van ramp wordt ze door de Orde van Geneesheren op het matje geroepen. Veerle vindt het verschrikkelijk dat Bart en Max om haar willen vechten.
Chris kan het overlijden van Astrid niet verwerken en sluit zich voor iedereen af. Hij weigert zelfs om zijn dochtertje in het ziekenhuis op te zoeken. Zeer tegen de zin van tante Jos en Marcel, overweegt Chris om Maya aan de Megancks af te staan. In afwachting dat ze voor de orde van geneesheren moet verschijnen, probeert Nellie om Tuur en Felicia aan het praten te krijgen over hun problemen. Bart wil nog steeds boksen. Georges probeert Max wat assertiviteit en agressie bij te brengen.
Marcel probeert Chris te overhalen om Maya in het ziekenhuis te gaan bezoeken. Tussen Geert en Greet Ruytjens gaat het steeds beter. Klaartje is naar Disneyland geweest. Frank hypnotiseert Nellie om haar van haar spreekangst af te helpen. Dit beweert hij, maar het is duidelijk dat hij hoopt dat ze onder hypnose opnieuw verliefd op hem zal worden.
Marcel wil niet op zijn besluit terugkomen. Katrien blijft dus werkloos. Tante Jos en Naomi vinden dit schandalig en organiseren een proteststaking. Chris probeert voor Maya te zorgen, maar heeft het moeilijk. De boksmatch tussen Bart en Max komt steeds dichterbij. Veerle slaagt er niet in de kemphanen op andere gedachten te brengen. Magda’s zuster Rita komt op bezoek met haar kinderen Nikki en Koen.
Nu Rita verdwenen is, blijven Magda en Georges achter met Nikki en Koen. Er wordt in het café van Marcel nog altijd gestaakt. Tanja heeft zelfs nóg een manier gevonden om de cafébaas onder druk te zetten. Bart en Veerle zijn opnieuw een koppel en zoeken een lief voor Max. Ook Geert en Greet schijnen mekaar gevonden te hebben. Chris probeert met de moed der wanhoop voor Maya te zorgen.
Magda en Georges hebben hun handen meer dan vol met de kinderen van haar zus. Het moet gezegd dat Nikki en Koen allesbehalve doetjes zijn. Bart gaat samen met Bob en Veerle op bezoek bij zijn stiefouders. De tiener vertelt aan zijn stiefvader dat hij Bobs naam heeft aangenomen. Marcel is in alle staten wanneer in zijn café een journalist, die verantwoordelijk is voor een culinaire rubriek, zijn opwachting maakt. Georges heeft een tegenstander gevonden voor Max. Geert probeert zijn angst om een nieuwe relatie aan te gaan te overwinnen.
Koen woont niet graag bij tante Magda en oom Georges en hij loopt weg. Marcel probeert Tanja om te kopen wanneer hij ontdekt dat zij de culinaire journalist is. Frank en Bob hebben het er moeilijk mee dat Nellie uitgaat met de jonge Jaak. Chris probeert zijn leven te reorganiseren.
Magda en Georges trekken er met de kinderen op uit. Het wordt een dag vol verrassingen, vooral voor de agent. Nellie roept de hulp in van Bob wanneer haar nieuwe vriend zich opdringerig opstelt. Stef neemt contact op met Tanja. Hij wil dat ze een dure advocaat voor hem inschakelt. Geert koopt voor Greet een verlovingsring.
Greet en Geert kondigen hun verloving aan. Frank vertelt aan Klaartje dat hij op reis gaat. Koen en Nikki helpen een vrouw, die uit haar huis is gezet. Magda weet dat Georges nerveus wordt van de kinderen en vraagt aan Katrien of de jongelui bij haar mogen logeren. Chris schijnt het grote verdriet te verwerken. Bart en Veerle gaan naar de Ardennen. Stef is samen met zijn celgenoot ontsnapt.
Veerle en Bart verblijven in de Ardennen. Terwijl iedereen het verlovingsfeest van Greet en Geert voorbereidt, zoeken Semtex en Stef een schuilplaats. Koen en Nikki vragen zich af of ze niet beter bij Magda en Georges waren gebleven. Chris heeft problemen met zijn dochtertje Maya. De baby weigert te eten en huilt voortdurend. Georges en Max gaan op zoek naar Stef. Hij is nog altijd vastbesloten zich te wreken op de inwoners van Wittekerke. Bovenaan zijn lijstje staat Greet.
Geert is ongerust omdat Greet maar niet komt opdagen. Hij begrijpt niet wat er gebeurd kan zijn. Chris heeft nog altijd problemen met Maya en is verplicht om haar in het ziekenhuis te laten opnemen. Bart en Veerle keren vroeger dan voorzien naar huis terug. Bob en Max vinden in de duinen het lichaam van Greet. Georges brengt Geert op de hoogte, die meteen op wraak zint. Maar Stef wil zich ook op Geert wreken.
Nikki wil gaan werken en Magda denkt werk voor haar te kunnen vinden. Tanja heeft het moeilijk met wat Stef gedaan heeft. Georges en Max willen hem te pakken krijgen, maar ook Dokx zit achter hem aan. Nikki begint te werken in de polikliniek, maar Nellie is er niet gerust in. De politie zet een val op voor Stef. Chris is ervan overtuigd dat hij niet geschikt is om Maya op te voeden.
De jeugd van Wittekerke, meer bepaald Koen en zijn vrienden, is onder de indruk van Stef en van zijn ‘heldendaden’. Dit tot grote ergernis van Georges, Max en Geert. Ze besluiten de jongeren een lesje te leren. Ondertussen wordt Georges door Dockx, die geen hoge dunk heeft van het bureau in Wittekerke, onder druk gezet. Als er niet vlug resultaten komen, zou het bureau weleens gesloten kunnen worden. Tanja probeert met zichzelf in het reine te komen.
Stef heeft Semtex-explosieven gestolen. Georges is nu echt ongerust en vraagt zich af wie het volgende slachtoffer zal zijn. Chris schijnt zich eindelijk te herpakken en bereidt de doop van Maya voor. Nikki zoekt hulp bij Nellie om het roken af te leren. Naomi wil weg uit het café en droomt van een huis op de buiten. Marcel denkt erover de zaak te verkopen, tot grote ergenis van tante Jos. Stef plaatst een bom onder de auto van zijn volgende slachtoffer.
Tante Jos is nog altijd kwaad omdat Marcel het café wil verkopen. Nikki wil Max doen geloven dat hij tuberculose heeft. Nellie is niet bijster enthousiast over Nikki’s werk. Stef wacht ongeduldig op het moment dat de bom onder de auto tot ontploffing komt. Chris heeft besloten de doop thuis te laten doorgaan. Naomi heeft een huis gevonden en wil het aan Chris laten zien.
De politie ontdekt de verkoolde lijken van Naomi en Chris in wat er nog overblijft van Bobs wagen. Georges wacht de ondankbare taak Marcel en tante Jos op de hoogte te brengen van het drama. Ondertussen heeft Semtex aan Tanja verteld waar Stef zich schuilhoudt. Zij verwittigt Bob, die meteen samen met Nellie op zoek gaat naar Stef. Maar deze laatste wil zich nog altijd op Bob wreken...
Stef, in het nauw gedreven na de moordaanslag op Nellie, pleegt zelfmoord. Nellie zelf is er erg aan toe. Ze wordt overgebracht naar het ziekenhuis waar de artsen alles ondernemen om haar leven te redden. Ondertussen probeert tante Jos tevergeefs Marcel te troosten. Maar hij wil niemand meer zien en sluit zich samen met Maya op in zijn kamer. En terwijl heel Wittekerke treurt om Naomi en Chris, wacht Tanja de verrassing van haar leven...
Het ziet er naar uit dat Nellie de aanslag zal overleven, maar ze is wel nog steeds in coma. Dokter Franken is bang dat Nellie, als ze uit de coma ontwaakt, voor de rest van haar leven verlamd zal blijven. Ondertussen proberen Tanja en Alex de scherven te lijmen. Katrien doet een poging om Marcel uit zijn depressie te halen en organiseert een wake voor Naomi en Chris.
Nellie krijgt een bloeding en heel even ziet het er naar uit dat dokter Franken haar patiënte zal verliezen. Geert, die ondertussen teruggekeerd is uit Spanje, neemt ontslag als agent. Frank, die thuis is gekomen van zijn reis, verneemt wat er gebeurd is met Nellie en geeft Bob de schuld. Alex vraagt Tanja of ze zin heeft om mee te doen aan een zeilwedstrijd. Marcel overweegt om zijn café te verkopen.
Elke onderneemt opnieuw een poging om Bart te versieren. Met Nellie gaat het iets beter, maar dokter Franken waarschuwt Frank en Bob dat de revalidatie wel eens moeilijk zou kunnen verlopen en dat het helemaal niet zeker is dat Nellie weer helemaal normaal zal kunnen functioneren. Ondertussen is Nikki verliefd geworden op de dokter die Nellie tijdelijk moet vervangen. Er daagt een koper op voor het café van Marcel. Stef wordt begraven. Tanja en Alex beginnen aan de overtocht van de Atlantische Oceaan.
Naomi en Chris worden begraven. De schoonouders van Chris stellen voor om voor Maya te zorgen. Marcel en tante Jos vinden dat geen goed idee. Frank neemt voorlopig de praktijk van Nellie over. Vanaf dan loopt alles in het honderd. Geert zoekt werk. Bob moet zijn spijt vaststellen dat Nellie's ongeluk hen niet dichter bij elkaar heeft gebracht.
Camilla, de zus van Alex, doet haar intrede in Wittekerke en iedereen zal het geweten hebben. Geert zoekt nog altijd werk. Katrien besluit hem hierbij te helpen. Uiteindelijk vindt ze een baantje voor hem : hij mag een rol spelen in een pornofilm. Nellie mag eindelijk naar huis gaan. Frank en Bob sloven zich nog steeds voor haar uit, maar ze maakt het hen niet gemakkelijk. Christiane Meganck is vastbesloten om het hoederecht over Maya te krijgen. Tante Jos en Marcel vinden dit schandalig.
De boot van Alex is in een storm terechtgekomen. Zowel Tanja als Alex worden vermist. Tante Jos onderneemt een laatste poging om Christiane Meganck te overtuigen Maya bij hen te laten. Bob probeert opnieuw om Nellie voor zich te winnen, maar zij wil van geen relatie weten. Ze is er immers van overtuigd dat hij alleen maar medelijden met haar heeft. Nikki pest Max, maar krijgt hier spijt van.
Katrien weigert te geloven dat Tanja niet meer in leven is. Toch ziet het er steeds meer naar uit dat zij inderdaad verdronken is. Het werkt op Nellie's moraal dat de revalidatie zo moeizaam verloopt. Bob wordt het eerste slachtoffer van haar humeur. Nikki en Georges kunnen het steeds minder met mekaar vinden. Maar dan ontvangt zij een brief van haar moeder. Marcel en tante Jos maken zich zorgen over Maya, die ziek is.
Camilla probeert Max te verleiden. Tanja is teruggevonden, maar Alex is nog altijd spoorloos. Bart wil een verjaardagsgeschenk kopen voor Veerle en vraagt aan Nikki om hem hierbij te helpen. Nellie vindt dat ze niet snel genoeg herstelt en wordt met de dag ongeduldiger. Bob is niet te spreken over de manier waarop Frank zijn ex-vrouw probeert te helpen. Ondertussen sluit tante Jos vriendschap met Christiane Meganck en dat is niet naar de zin van Marcel.
Tanja heeft de schipbreuk goed doorstaan en wordt overgebracht naar het ziekenhuis van Wittekerke. Ze krijgt meteen bezoek van Camilla. Het is overduidelijk dat beide vrouwen elkaar niet kunnen uitstaan. Tante Jos probeert Marcel te overtuigen om zich vriendelijker op te stellen tegenover de Megancks. Frank wil niet dat Bob nog op bezoek gaat bij Nellie.
Nikki, Katrien en Koen vinden in de kelder van het café een foto van de Tornado's, een oude rockgroep. Het brengt hen op een idee. Tussen Nellie en Frank gaat het ogenschijnlijk beter. Bob voelt zich meer en meer buitengesloten. Van Alex is er nog altijd geen nieuws. Tante Jos loopt een oude minnaar tegen het lijf. Max geeft Camilla de bons.
Met de hulp van Veerle, Bart, Nikki en Koen probeert Katrien de Tornado's terug bij elkaar te krijgen. Ze wil een feest geven in het café van Marcel. Bob is met Frank op de vuist gegaan. Het gevolg is dat Nellie Bob niet meer wil zien. Marcel ziet met lede ogen aan hoe tante Jos Michel vertroetelt. Van Alex is er nog altijd geen nieuws. Tanja is wanhopig als vader Thijssen besluit om de zoekactie naar zijn zoon stop te zetten.
Georges en Magda verhuizen omwille van de kinderen naar een ruimere woning. Nikki is niet enthousiast. Ze krijgt het ook steeds meer aan de stok met Georges. Veerle heeft van haar vader geld gekregen om een auto te kopen. Bart denkt dat hij weet welk model ze nodig heeft.
Geert heeft het verlies van Greet niet zo goed verwerkt als hij zelf beweert. Bob raadpleegt een dokter. Die heeft slecht nieuws voor hem.
Tot grote ergernis van Georges geraakt Nikki steeds meer in de ban van Sneyers. Nellie probeert haar ouders terug bij elkaar te krijgen. Tanja gaat naar een herdenkingsplechtigheid voor Alex, maar de ceremonie wordt afgelast. Katrien vindt dit verdacht en ontdekt dat Alex teruggevonden is. Camilla wil echter niet dat hij Tanja nog ziet. Bob zwijgt in alle talen over zijn bezoek aan de dokter.
Het gaat niet goed met Bob, en niet alleen omdat het tussen Nellie en Frank opnieuw lijkt te klikken. De relatie van Tanja en Alex is niet meer wat ze was, maar daar zit Camilla voor iets tussen. Magda stelt Georges voor om Sneyers uit te nodigen voor een etentje bij hen thuis. Sneyers doet zijn uiterste best om een goede indruk te maken. Frank heeft een verrassing voor Nellie.
Bart maakt zich steeds meer zorgen over Bob en dringt bij Nellie aan op een gesprek. Het ziet ernaar uit dat het toch nog goed komt tussen hen, zelfs al heeft Bob haar niet alles verteld. Tanja en Alex ontdekken dat Camilla hen op alle mogelijke manieren uit elkaar probeert te drijven. Om wraak te nemen, neemt Alex zijn vriendin mee naar het verjaardagsfeest van zijn vader.
Nellie en Bob kunnen het steeds beter met elkaar vinden. Bart en Veerle groeien uit elkaar, vooral nu zij rijlessen krijgt van Katrien. Camilla is van plan om het bedrijf van haar vader over te nemen en wacht zelfs niet tot de man gestorven is om haar slag te slaan. Ze wil de Duingalm opdoeken en dit betekent dat Tanja, Alex en Bart hun werk verliezen. Annelies probeert via Koen Nikki te pesten.
Nikki, Koen en Sneyers zijn ervan overtuigd dat Annelies meer weet over de sigaretten en de drank in Koens schooltas. Geert stelt Veerle voor om haar te helpen met wiskunde. Katrien heeft het moeilijk nu het weer goed gaat tussen Tanja en Alex. Alex is niet opgezet met de manier waarop Camilla de zaken van hun vader regelt. Tanja moedigt hem aan om met zijn vader te gaan praten.
Wat voor Bob en Nellie een gezellig weekend had moeten worden, dreigt in een catastrofe uit te monden. Geert slooft zich nog altijd uit voor Veerle en helpt haar met haar wiskunde. Het meisje begrijpt niet waar ze zoveel aandacht aan verdiend heeft. Nikki en Georges maken ruzie over Sneyers.
Nellie en Bob keren vroeger dan verwacht terug uit Bretagne. Veerle vertelt aan Nellie dat ze zwanger is. Katrien vindt het niet leuk dat Alex bij haar en Tanja intrekt. Nikki loopt weg van huis en gaat in het café wonen. Bob brengt opnieuw een bezoek aan zijn dokter, die hem een echografie voorstelt om te zien of de kanker is uitgezaaid.
Nellie en Bart maken zich steeds meer zorgen over Bob. Frank ontdekt dat Geert zich aangetrokken voelt tot Veerle en ontdekt ook dat hij thuis een wapen verbergt. Bob slaagt er niet in om met Nellie over zijn problemen te praten. Rik blijft weigeren om Kust-TV uit handen te geven en komt hierdoor onder zware druk te staan. Nikki keert terug naar huis. Veerle krijgt een miskraam.
Geert verneemt dat Veerle een miskraam heeft gehad en in het ziekenhuis ligt. Tanja zoekt nog altijd tevergeefs werk. Camilla vindt een manier om Rik te chanteren en Kust-TV eindelijk in handen te krijgen. Sneyers kan aan de slag in het café.
Nellie probeert Bob tevergeefs uit te leggen dat prostaatkanker niet meteen fataal hoeft te zijn. Hij wil echter niet luisteren. Bart geraakt meer en meer in de ban van Camilla. Georges en Max weten niet meer wat ze met Geert moeten aanvangen. Wanneer Geert te weten komt dat Veerle mogelijk geen kinderen meer kan krijgen, slaan de stoppen bij hem door. Hij ontvoert Maya en brengt haar naar het ziekenhuis bij Veerle.
Bob vertelt aan Nellie dat hij van plan is om Wittekerke te verlaten. Hij weet echter niet hoe hij dit aan Bart moet vertellen. Ondertussen gaat Geert op zoek naar Bart, die volgens hem de enige schuldige is van Veerles ongeluk. Hij vindt Bart in de studio van Kust-TV en maakt een opgemerkt televisie-optreden.
Dankzij de tussenkomst van Max is Geert minder erg gewond dan eerst werd gevreesd. Camilla geniet van het succes van haar uitzending en wil op de ingeslagen weg verder gaan. Bob vertelt Bart eindelijk wat hij van plan is. Bart probeert zijn vader te begrijpen.
Iedereen is geschokt omdat Bob Wittekerke heeft verlaten zonder afscheid te nemen. Vooral Nellie en Bart hebben het moeilijk. Geert wordt ondertussen naar een psychiatrische instelling overgebracht. Katrien is verliefd, maar wil niet zeggen op wie. De Megancks hebben beslist om na alles wat er gebeurd is Maya mee te nemen naar Frankrijk.
Tanja maakt zich zorgen over Katriens aandacht voor Alex. Sneyers verschijnt op het werk met een blauw oog, een cadeau van zijn vader. Hij gaat thuis lopen, maar zijn broertje Tim komt hem achterna. Veerle is bezorgd om Bart, maar hij heeft ondertussen troost gevonden bij Camilla. Marcel heeft het moeilijk met het feit dat hij Maya niet meer zal zien. Tanja eist dat Alex duidelijke taal spreekt met Katrien.
Tim wil niet terug naar huis en vlucht. Georges en Max gaan naar hem op zoek. Camilla inviteert Alex en Tanja voor een etentje waar ze ook Els op uitgenodigd heeft. Tanja krijgt te horen dat Els en Alex ooit verloofd zijn geweest en heeft het daar moeilijk mee. Marcel vertelt tante Jos dat hij voor een tijdje naar Frankrijk gaat...
Katrien zorgt ervoor dat de ruzie tussen Tanja en Alex wordt bijgelegd. Bea en Nellie maken zich zorgen over Tim Sneyers. Bea gaat op onderzoek uit in de hoop meer te weten te komen over zijn vader. Wim probeert zijn vriendin Bea te overtuigen om haar huwelijk niet in gevaar te brengen.
Bea is totaal overstuur wanneer ze bij Nellie binnenvalt. Blijkt dat haar man is verdwenen en hun zoontje heeft meegenomen. Nellie maakt kennis met de vrouw van Tienne. Ze wil abortus plegen. Katrien maakt een video over Sneyers. Het is haar bedoeling om Georges te overtuigen dat de jongen helemaal niet zo slecht is als hij denkt. Wim doet een verschrikkelijke ontdekking in de garage van Tienne.
Wim, Nellie en Bea ontfermen zich over Jean, die tekenen vertoont van verregaande verwaarlozing. Ondertussen stuurt Camilla haar medewerkers Tanja, Alex en Bart op pad om een reportage te maken over het kind. Ze hoopt met een sensationeel verhaal terug te keren. Nikki begrijpt niet dat Sneyers zijn jongste broer in de steek heeft kunnen laten en verbreekt hun relatie.
Wim wijdt zich op een bijna fanatieke manier aan de opvoeding van Jean. Camilla is niet tevreden met het verzamelde materiaal over Tiennes zoon en eist meer. Wanneer Wim haar hardhandig de toegang tot zijn huis weigert, besluit ze Tienne te interviewen. Tot grote ergernis van Alex en Tanja stelt Camilla de man voor als het slachtoffer. Tienne is ondertussen buiten vervolging gesteld en eist zijn zoon terug. Maar Wim laat dit niet zomaar gebeuren...
Tanja en Alex hebben het steeds moeilijker met Camilla's manier van werken. Alleen Bart blijft haar onvoorwaardelijk trouw. Wim ontfermt zich nog steeds over Jean. Bea is bang dat hij overdrijft. Ze vindt dat Jean gespecialiseerde hulp nodig heeft. Tienne eist opnieuw zijn kind op en nu moet Wim toegeven. Jean gaat terug bij zijn vader wonen, maar Wim is niet van plan het hierbij te laten.
Wim heeft Jean bevrijd en neemt hem mee naar huis. Camilla is nog steeds van plan Wim het leven moeilijk te maken en wordt daarbij geholpen door Bart. Tanja is er ondertussen achter gekomen dat ze haar job te danken heeft aan Alex en is daar niet zo gelukkig mee. Tienne heeft ontdekt dat Jean verdwenen is en brengt een bezoek aan Wim. Hij wil zijn zoontje terug meenemen naar huis. De schermutseling die volgt, eindigt in een drama.
Georges en Max geloven niet dat Wim schuldig is aan moord. Maar Wim blijft volhouden dat hij Tienne uit de weg heeft geruimd en moet dus worden opgesloten. Camilla is de enige die geniet van deze onverwachte wending in het verhaal. Tanja en Alex geven Camilla hun ontslag.
Bea houdt zich nog steeds met Jean bezig, maar maakt zich ondertussen wel zorgen over Wim. Hij blijft koppig volhouden dat hij Tienne vermoord heeft. Frank vertelt Nellie dat hij haar mist. Katrien bekent aan Alex dat ze verliefd op hem is. Als Alex niet echt in haar geïnteresseerd blijkt, besluit ze terug te gaan naar haar moeder in Engeland.

Aflevering 75

Na de zoveelste ruzie met Tanja trekt Alex eruit en gaat op zijn boot wonen. Katrien bereidt haar verhuis naar Engeland voor. Ze slaagt er in Camilla te overtuigen om Tanja opnieuw in dienst te nemen. Veerle ziet dat het met Bart bergaf gaat en zoekt troost bij Max. Iedereen probeert Wim te overtuigen om de waarheid te vertellen, maar hij blijft koppig zwijgen.

Aflevering 76

Camilla begint een moddercampagne tegen Wim. Koen leert Jean voetballen. Wanneer ze hun bal in een verlaten huis schoppen, komen ze onverwacht in de problemen. Frank zit nog altijd achter Nellie aan. Veerle doet verwoede pogingen om de aandacht van Max naar zich toe te trekken.

Aflevering 77

Dankzij Jean wordt Koen nog net op tijd teruggevonden en uit zijn benarde situatie gered. Birgit vindt een voorlopig onderkomen in het café. Tanja brengt haar in contact met Lukas, een cynische schrijver aan wie ze haar eerste roman laat lezen. Georges dringt er bij Wim op aan om klacht tegen Camilla in te dienen. Het toeval helpt Georges een handje als hij Camilla wil arresteren.

Aflevering 78

Georges heeft Camilla gearresteerd. Ze pest hem het bloed van onder zijn nagels en slaagt er zelfs in om haar cel tot een kantoor te transformeren. Veerle heeft besloten om naar Zwitserland te verhuizen, waar haar familie woont. Nellie is nog altijd niet op de hoogte van haar plan. Birgit ergert zich dood aan de pretentieuze Lukas. Alex zoekt naar een manier om Wims onschuld te bewijzen. Ondertussen probeert Frank nog steeds Nellie van zijn goeie bedoelingen te overtuigen.

Aflevering 79

Georges vindt het verschrikkelijk dat hij Camilla moet vrijlaten. Veerle vertelt aan Nellie dat ze naar Zwitserland wil verhuizen. De arts en Klaartje hebben het hier ontzettend moeilijk mee. Alex probeert nog steeds te bewijzen dat Wim onschuldig is, maar de sociaal assistent weigert mee te werken. Tante Jos is onder de indruk van Birgits roman.

Aflevering 80

Alex denkt eindelijk een manier te hebben gevonden om Wims onschuld te bewijzen. Maar noch Georges, noch de openbare aanklager zijn erg onder de indruk. De cynische Lukas vernedert Birgit in het publiek. Zij zoekt troost bij haar vader. Klaartje probeert Bart in te schakelen om Veerle te overhalen in Wittekerke te blijven.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.