Wittekerke

Wittekerke

Een lach, een traan, ruzies en romantiek... in het rustige kuststadje 'Wittekerke', waar mensen elkaar nog kennen, staat het leven niet stil.

37 afleveringen

Jos is terug en daar zijn de meeste mensen van Wittekerke niet bepaald blij om. Vooral Patsy niet, die ooit door diezelfde Jos, de vriend van haar moeder, werd aangerand. Maar er zijn nog mensen in Wittekerke die problemen hebben. Chris vraagt zich af of Patsy wel van hem houdt. Nellie en haar ex-man Frank maken ruzie over het hoederecht over hun dochtertje.
Dominique dringt er bij haar vriend Frank nog steeds op aan om het hoederecht over zijn dochter Klaartje op te eisen. Franks ex-vrouw Nellie vindt dit verschrikkelijk. Patsy begrijpt niet waarom Jos opnieuw bij haar moeder ingetrokken is. Na alles wat er gebeurd is, durft ze hem niet meer te vertrouwen. Gelukkig vindt Patsy troost en steun bij Chris.
Bob heeft het er moeilijk mee dat Nellie zijn gevoelens voor haar niet schijnt op te merken. Chris wil een verlovingsring kopen voor Patsy en vraagt Geert hem daarbij te helpen. Dominique probeert nog steeds Klaartje bij haar moeder weg te halen. Jos heeft blijkbaar zijn leven gebeterd, maar dat kan Georges niet geloven.
Bob vertelt Christel welke gevoelens hij koestert voor Nellie. Zij gaat samen met Christel naar een video-rendez-vous en ontmoet er piloot Ronnie. Het is liefde op het eerste gezicht. Geert heeft eindelijk besloten de kleren van zijn overleden vrouw van de hand te doen. Frank blijft bij zijn eis voor het hoederecht. Jos lijkt steeds meer geobsedeerd door Christel.
Vandaag zal de rechtbank beslissen wie het hoederecht over Klaartje krijgt. Die beslissing wordt echter uitgesteld wanneer blijkt dat Christel, de advocate van Nellie, brutaal werd vermoord. Voor Georges is het duidelijk dat Jos de dader is, maar hij heeft geen bewijzen. Wittekerke treurt om Christels dood. Ronnie nodigt Nellie en Klaartje uit om het weekend op zijn boot door te brengen.
Georges slaagt er niet in het alibi van Jos te doorprikken. Frank heeft Dominique de bons gegeven en hoopt dat alles weer goed komt tussen hem en zijn ex-vrouw. Nellie beslist om toch maar niet in te gaan op de uitnodiging van Ronnie. Jos wil Annie meenemen op vakantie, maar ze moet onverwachts naar het ziekenhuis voor een onderzoek.
Ronnie heeft Nellie uitgenodigd voor een etentje. Alles lijkt toch nog goed te komen tussen hen, tot grote ergernis van Frank. Hij probeert op alle mogelijke manieren Nellie opnieuw voor zich te winnen. Wanneer hij echter te opdringerig wordt, zet zij hem aan de deur. Annie moet in het ziekenhuis blijven.
Véronique doet haar intrede in Wittekerke. Alle mannen zijn onder de indruk. Vooral Frank slooft zich uit om bij haar in de smaak te vallen. Annie wacht nog steeds op de resultaten van het onderzoek. Ronnie nodigt Nellie andermaal uit om een weekend met hem door te brengen op zijn boot. Jos krijgt het aan de stok met Georges.
Nellie gaat mee met Ronnie's boot varen. Wanneer Simon ziek wordt, moet de reis onderbroken worden. Frank heeft het nog steeds moeilijk met Nellie's aandacht voor Ronnie en besluit het hoederecht over Klaartje weer op te eisen. Véronique nodigt Geert uit voor een etentje bij haar thuis. Geert is in de wolken, maar schrikt wel even als hij ziet dat hij niet de enige is die uitgenodigd werd.
Magda vertelt Wielemans dat er een kans bestaat dat hij weer zal kunnen lopen. Geert toont steeds meer belangstelling voor Véronique. Frank kan nog steeds niet aanvaarden dat Nellie en Ronnie elkaar hebben gevonden. Chris maakt zich zorgen omdat Patsy nogal veel tijd doorbrengt met Wielemans, maar zij stelt hem gerust. Niets staat hun verlovingsfeest nog in de weg.
Chris vraagt zich af of er niets meer is tussen zijn verloofde Patsy en Wielemans. Geert en Véronique schijnen elkaar definitief gevonden te hebben, tot grote ergernis van haar vader. Frank wil ander werk zoeken en voor Klaartje zorgen. Tussen Nellie en Ronnie gaat alles goed. Zelfs zijn kinderen lijken haar eindelijk aanvaard te hebben.
Frank doet zijn uiterste best om Klaartje voor zich te winnen. De vader van Véronique dreigt ermee Geert te laten overplaatsen. Ondertussen hebben Patsy en Chris vrede gesloten. Het verlovingsfeest wordt een succes. Heel Wittekerke is aanwezig, behalve Jos. Als Patsy terug thuis komt, merkt ze dat ze een oorbel kwijt is. Ze gaat terug naar de feestzaal, maar Jos volgt haar.
Patsy is naar Wielemans gevlucht. Ze wil niemand zien en kan zich duidelijk niet meer herinneren wie haar heeft verkracht. Nellie is niet echt blij wanneer Klaartje voor een paar dagen bij Frank gaat logeren. Wanneer Georges hoort wat Patsy overkomen is, denkt hij te weten wie de dader is. Katrien, de dochter van Georges, vliegt met Ronnie mee naar België.
Het vliegtuig van Ronnie stort neer boven zee. Nellie maakt zich zorgen om Ronnie en Georges om zijn dochter Katrien. Patsy wil nog steeds met niemand praten. Zelfs Chris wil ze niet meer zien. Georges beschuldigt Jos ervan Patsy verkracht te hebben, ook al kan hij dit nog niet bewijzen. Jos wil Patsy uit de weg ruimen voor ze de kans krijgt te spreken.
Nellie wil Patsy onder hypnose brengen om te weten te komen wat er precies gebeurd is en wie de dader is. Ronnie en Katrien zijn er minder erg aan toe dan gevreesd werd. Paula, de ex-vrouw van Georges, komt naar Wittekerke om haar dochter te bezoeken. Veronique en Geert krijgen ruzie over het feit dat zij Jos wil verdedigen en tot overmaat van ramp wordt ook nog de wetswinkel gesloten.
Veronique en Bob verhuizen. Frank krijgt het steeds moeilijker om voor Klaartje te zorgen en zij wil terug naar Nellie. Georges maakt zich zorgen om zijn ex-vrouw. Katrien loopt weg uit het ziekenhuis. Annie vraagt zich af of Jos wel zo onschuldig is als hij haar wil doen geloven. Als Jos wil vluchten, ziet ze hem eindelijk zoals hij werkelijk is.
Annie bekent dat ze Jos heeft vermoord. Katrien krijgt het aan de stok met Marcel. Paula probeert Georges opnieuw voor zich te winnen, tot grote ergernis van Magda. Bob en Veronique komen te weten wie verantwoordelijk is voor de verkoop van de wetswinkel. Nellie vertelt Klaartje dat er niets veranderd is tussen hen. Frank belooft andermaal zijn leven te beteren.
Frank is blijkbaar echt van plan een nieuw leven te beginnen. Tussen Nellie en Ronnie gaat het steeds minder goed. Patsy en Wielemans kunnen het daarentegen steeds beter met mekaar vinden, net als Georges en Paula. Annie wil nog steeds niet geholpen worden. Tegen beter weten in houdt ze vol dat ze Jos met voorbedachte rade heeft vermoord.
Annie blijft bij haar verklaring en niemand kan haar nog helpen. Ronnie is er het hart van in dat Nellie een einde gemaakt heeft aan hun relatie. Veronique leert Bervoets kennen, een nogal eigenzinnige inspecteur. Georges en Magda vinden mekaar terug maar Paula is niet van plan om Georges nu al op te geven. Frank en Chris zijn beiden teleurgesteld in de vrouwen en bedrinken zich.
Chris moet zijn schulden terugbetalen en is verplicht voor zijn vader te gaan werken. Paula slaagt erin Georges terug te winnen. Patsy gaat bij Wielemans wonen. Ronnie en Nellie willen het toch nog eens opnieuw proberen. Veronique voelt zich steeds meer aangetrokken tot Bervoets. Chris ontmoet Astrid, een meisje met problemen.
Patsy wil van de loods haar nieuwe thuis maken. Wielemans gaat voor het eerst naar het revalidatiecentrum. Katrien en Chris ontdekken Astrids geheim. Frank is bereid voor de kinderen te zorgen terwijl Ronnie en Nellie een romantisch weekend doorbrengen. Bervoets neemt zijn intrek bij Veronique. Magda stelt Georges een ultimatum.
Astrids ouders kijken raar op als ze vernemen dat hun dochter zwanger is. Terwijl Ronnie en Nellie elkaar opnieuw leren kennen, ondervindt Frank dat het niet gemakkelijk is 'babysit' te zijn. Magda besluit Georges terug te winnen. Patsy en Wielemans beseffen dat ze meer dan alleen goede vrienden zijn. Veronique leert een andere Bervoets kennen.
De Megancks willen dat Astrid abortus pleegt. Katrien wordt verliefd op Wielemans. Paula ziet in dat ze Georges waarschijnlijk nooit zal terugkrijgen en besluit Wittekerke te verlaten. Veronique krijgt het steeds moeilijker met Bervoets, die duidelijk niet van plan is haar op te geven. Frank besluit om niet meer voor de televisie te werken.
Wielemans en Patsy moeten toegeven dat ze verliefd zijn op elkaar. Simon beschouwt Nellie steeds meer als een nieuwe moeder en Veerle heeft het daar moeilijk mee. Georges wil vrede sluiten met Magda maar die heeft daar geen oren naar. Bervoets wil niet geloven dat Veronique hem niet meer wil zien. Chris vraagt Astrid om met hem te trouwen. Simon wordt ziek.
Simon blijkt er erger aan toe dan eerst gedacht en moet geopereerd worden. Ronnie is er het hart van in en zoekt troost bij Nellie. Katrien wil Georges helpen om Magda terug te winnen op voorwaarde dat hij iets aan zijn uiterlijk doet. Chris en Astrid vertellen hun ouders over hun trouwplannen. Bervoets ziet eindelijk in dat hij Veronique niet van zijn liefde zal kunnen overtuigen.
Bob probeert Simon te helpen zijn ziekte te aanvaarden, iets waar Ronnie niet in slaagt. Chris en Astrid trouwen. Tijdens de plechtigheid zorgt Wielemans voor een verrassing. Georges heeft op aanraden van Katrien zijn haar geverfd, tot groot jolijt van iedereen die hem kent.
Simon wordt geopereerd. Frank assisteert bij de ingreep. Wielemans heeft zijn rolstoel niet meer nodig. Patsy gaat terug aan de slag bij Marcel. Veronique heeft financiële moeilijkheden en zoekt iemand om haar appartement mee te delen. Chris en Astrid genieten van hun wittebroodsweken. Georges en Magda sluiten eindelijk vrede.
Ronnie kan Simons ziekte moeilijk verwerken en krijgt ruzie met Nellie. Simon heeft besloten de moed niet op te geven. Georges gaat bij Magda wonen. Chris en Astrid nodigen Geert en Katrien uit voor een etentje. Het wordt een mislukking. Veronique slaagt er niet in een medehuurder te vinden. Wielemans vindt maar geen werk en tot overmaat van ramp duikt zijn ex-vriendin Joke op.
Joke vertelt Patsy dat Wielemans een dief is, maar Patsy gelooft haar niet. Simon begint moedig aan zijn chemotherapie. Nellie en Ronnie sluiten vrede. Chris en Astrid lijken volmaakt gelukkig met hun nieuw leven. Georges vraagt Geert of hij niet met Katrien wil uitgaan. Veronique vindt uiteindelijk een nieuwe huurder.
Patsy kan Marcel overhalen om Joke in het café te laten optreden, maar Marcel stelt zijn voorwaarden. Elsje zoekt aandacht en wanneer ze die niet krijgt, loopt ze weg van huis. Veerle heeft het er moeilijk mee dat Ronnie alleen maar aan Simon kan denken. Ze leert een meisje kennen dat beweert haar te kunnen helpen. Veronique en Frank hebben hun eerste ruzie.
Magda neemt het niet dat Georges haar niet heeft verteld dat hij nog altijd niet gescheiden is. Marcel wordt verliefd op Joke. Veerle krijgt ruzie met Ronnie en belandt in een sekte. Chris vergeet het etentje dat Astrid voor haar ouders had georganiseerd. Frank krijgt ruzie met Nellie over het cadeau dat hij voor Klaartjes verjaardag heeft gekocht.
Klaartje viert haar verjaardag. Veerle is bereid alle banden met haar familie door te snijden en wordt lid van de sekte. Joke leert Simon kennen en Marcel geeft haar een idee voor een lied. Wielemans verliest zijn werk in de vismijn. Georges maakt kans op promotie maar dan zal hij Wittekerke wel moeten verlaten.
Magda weet niet wat ze moet denken wanneer Georges haar vertelt dat hij kans maakt op promotie. Joke neemt een plaat op en wordt door Chris aangepakt omdat ze zijn vader heeft verleid. Katrien vindt dat Astrid zich teveel opsluit. Veerle raakt steeds meer in de ban van de sekte. Bob maakt zich zorgen.
Ronnie krijgt het aan de stok met de leidster van de sekte als hij probeert Veerle te overtuigen terug naar huis te komen. Frank leert Bob en Veronique golf spelen. Joke begint te begrijpen wat Marcel voor haar voelt en is daar niet zo gelukkig mee. Astrid nodigt haar schoolvriendinnen van vroeger uit. Georges vraagt zich af of hij Wittekerke wel zal kunnen vergeten.
Wielemans gaat in het café van Marcel werken. Hij heeft het onmiddellijk aan de stok met zijn nieuwe baas. Ondertussen heeft Marcel het er moeilijk mee dat Joke hem heeft afgescheept. Chris en Astrid vragen zich af hoe ze hem kunnen opbeuren. Veerle wordt gestraft omdat ze zich niet aan de regels van de sekte houdt.
Chris en Astrid organiseren een feest ter ere van Marcel. Ze geven hem in naam van al zijn vrienden een zeer origineel geschenk. Joke vraagt Wielemans of hij met haar en de groep op tournee wil gaan. Veronique en Frank maken ruzie over het gebruik van het appartement. Ronnie en Bob bevrijden Veerle uit de sekte, maar het meisje keert terug.
Georges ondervraagt Suzanne in de hoop iets meer te weten te komen over Sonja. Marcel bereidt zich voor op zijn grote reis. Hij is er niet gerust in dat hij het café aan Patsy en Katrien moet overlaten. Joke begrijpt niet waarom Wielemans niet mee wil op tournee. Veerle krijgt het opnieuw aan de stok met Ronnie en loopt weg van huis.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.