Wittekerke

Wittekerke

Een lach, een traan, ruzies en romantiek... in het rustige kuststadje 'Wittekerke', waar mensen elkaar nog kennen, staat het leven niet stil.

76 afleveringen

Marie-Jeanne heeft in de kamer van Jimmy chassisnummers gevonden, het bewijs dat hij een illegale handel in auto’s heeft opgezet. Een heftige discussie breekt los als ze hem met de ontdekking confronteert. Jimmy haalt uit, iets wat hij zich enkele minuten later dik beklaagt. George is op het gemeentehuis in de bloemetjes gezet. Hij valt van zijn wolk als hij thuis Ricardo aantreft. Geen haar op zijn hoofd denkt er aan om met zijn rivaal onder één dak te blijven, ook al is het maar voor één nacht. Ivo, de echtgenoot van Sam, is sneller dan voorzien teruggekeerd uit Reims. Hij klopt meteen aan bij zijn minnares Camilla en probeert haar te overtuigen samen met hem terug te keren naar Frankrijk. Sneyers moet de motor van zijn vriend Steyn van de hand doen. De garagiste Elke is geïnteresseerd in de tweewieler. Marcel helpt Joke nog altijd met de zoektocht naar haar kind.
Joke en Georges vinden het lichaam van Marie-Jeanne. Ze moet achterover zijn gevallen en met het hoofd op de rand van de tafel zijn terechtgekomen, met de onmiddellijke dood tot gevolg. Georges twijfelt aan deze stelling. Hij is geïntrigeerd door het stukje papier dat ze tussen de vingers houdt. Hij gelooft niet dat het om een ongeval gaat. In elk geval moet het parket de zaak uitpluizen. De dood van Marie-Jeanne laat in Wittekerke niemand onberoerd. Magda is hysterisch, ook al omdat Georges weigert terug naar huis te komen. De passionele nachten met Ivo blijven voor Camilla niet zonder gevolgen. Hoewel ze nog niet beslist heeft wat haar volgende zet is, vraagt ze aan Valerie om vanaf nu op de voorgrond te treden.
Georges is er zeker van dat Jimmy alles te maken heeft met de dood van Marie-Jeanne, hoewel de politie niets ten laste heeft kunnen leggen. De oud-agent blijft hardnekkig naar de nodige bewijzen zoeken. Zijn problemen met Magda heeft hij naar het tweede plan verschoven. Zij is daar niet gelukkig mee, maar staat machteloos. Sam en Frank brengen samen een gezellige avond door. Voor het eerst sinds lang is ze gelukkig en laat ze haar gevoelens de vrije loop. Joke en Sneyers weten niet wat er met het café zal gebeuren. Moeten ze uitkijken naar een andere baan ? Maggie probeert Bart te beschermen tegen Jimmy.
De politie-inspecteur gelooft Georges als die vertelt dat Jimmy betrokken is bij de autodiefstallen. Maar omdat er geen harde bewijzen zijn, kan er niets ondernomen worden. Hopelijk levert de huiszoeking wel resultaten op. Jimmy wordt trouwens rusteloos. Hij wil zo snel mogelijk Wittekerke verlaten, maar niet voordat hij de dertig miljoen van Bart op zak heeft. Caro is gesommeerd door haar moeder. Max weet dat zijn vriendin opziet tegen het bezoek en besluit haar te vergezellen. Bertrand zorgt ervoor dat zijn dochter Elke en Sneyers samen uitgaan. Magda mist Nellie, zeker nu de problemen met Georges niet opgelost geraken. Ook de patiënten hopen dat de dokter snel terugkeert. Camilla krijgt van Sam de raad om werk te maken van haar stiekeme relatie.
Georges zet verbeten zijn onderzoek verder. Hij voelt opnieuw Jean aan de tand en probeert ook een reactie van Jimmy uit te lokken. Tijdens het bezoek aan Caro’s ouders zorgt Max voor de verrassing van de avond. Ook het afspraakje van Sneyers en Elke krijgt een onverwachte wending. Camilla heeft nog altijd niet besloten of ze het kind zal houden. In elk geval houdt ze zich op zakelijk vlak gedeisd en laat ze Valerie op de voorgrond treden. Marcel en Joke ruimen de kamer van Marie-Jeanne op. Maggie praat met Sam over de problemen van Bart.
Max staat op straat oog in oog met een gewapende en gemaskerde overvaller. Ook Magda is ter plaatse. Zij wil een schietpartij voorkomen en loopt zonder kijken de straat over. Een ongeval is niet te vermijden. De gangster maakt van de verwarring gebruik om te vluchten. Ondertussen gaat Georges opnieuw met Jean praten. De cafébaas wil zijn vel redden en gaat over tot bekentenissen. Frank wil niets meer met Camilla te maken hebben. Sneyers en Bertrand begrijpen er niets van. Caro probeert Maggie tegen Jimmy te beschermen.
Jimmy is gearresteerd. De agenten van Wittekerke hebben alweer een andere opdracht, nl. Bart terugvinden. Die is nog altijd spoorloos. Ook Marcel wordt vermist. Joke vreest dat hij Wittekerke verlaten heeft en voelt zich in de steek gelaten. Frank weet dat Ivo en Camilla een verhouding hebben. De arts twijfelt of hij Sam op de hoogte zal brengen. Magda verblijft nog altijd in het ziekenhuis. Hoewel Bart verantwoordelijk is voor haar verwondingen, blijft ze zich zorgen over hem maken. Sneyers weet dat Elke een masker opzet en raadt haar aan zichzelf te zijn. Voor de garagiste is dat makkelijker gezegd dan gedaan. De inwoners van Wittekerke nemen afscheid van Marie-Jeanne.
Na de crematie gaan Joke en Sneyers in de duinen op zoek naar de mobilhome van Marcel. Ze vinden alleen Barts motor, waarop flink wat bloedspatten zitten. Joke weet dat Bart labiel is en vreest het ergste. Dat is niets overdreven. Bart houdt nu ook Maggie en Frank gegijzeld. Hoewel hij helse pijnen lijdt en de kogel dringend verwijderd moet worden, weigert hij naar het ziekenhuis te gaan. Max wil Caro’s hand vragen, maar vindt het gepaste moment niet. Bertrand en Sneyers gaan met de burgemeester praten over het opvangtehuis. Frank probeert Sam in bedekte termen duidelijk te maken dat haar huwelijk in gevaar is.
Sam weet nu dat haar man Ivo een verhouding heeft met Camilla. De anders zo rustige psychologe is in alle staten. Ze voelt zich verraden, gekwetst en ze is boos. Op zichzelf, op Ivo én op Frank. Waarom heeft hij haar niet eerder op de hoogte gebracht ? Voor Joke en Marcel wordt het almaar moeilijker om hun gevoelens te negeren. Sneyers is woedend omdat de plannen in verband met het tehuis afgeblazen zijn. Hij reageert zijn frustraties af op iedereen die in zijn buurt durft te komen. Caro krijgt de resultaten van de medische controle. Bart verblijft nog altijd in het ziekenhuis. Hij beseft nu pas welke schade hij heeft aangericht en vreest gerechtelijke vervolging.
Max zit in zak en as omdat Caro de verlovingsring heeft geweigerd. Hij begrijpt er niets van en zoekt steun bij Sneyers. Zoals gewoonlijk is die alleen met zijn eigen problemen begaan. Hij vindt het verschrikkelijk dat het opvangtehuis er niet zal komen en dat door de schuld van één vrouw, nl. Camilla. Sam is nog niet gekalmeerd. Ze wil niet langer samenleven met een man die haar bedriegt en ze eist dat Ivo elders gaat wonen. Nu ze uit het ziekenhuis ontslagen is, maken Magda en Georges volop toekomstplannen. Ook Marcel en Joke willen samen verdergaan, maar waarom probeert hij dat geheim te houden. Frank is overstuur door de brief van zijn dochter.
Max zit in zak en as. Waarom wil Caro niets meer met hem te maken hebben ? Waarom zegt ze dat ze van hem houdt maar kiest ze toch voor de vrijheid ? De agent begrijpt er niets van en gaat met Magda en Georges praten. Hij voelt ook Caro’s moeder en zus aan de tand. “De Schorre” gaat opnieuw open. Cafébazin Joke is bloednerveus en ziet allerlei rampscenario’s voor ogen. Gelukkig staat ze er niet alleen voor en zal Marcel de administratie voor zijn rekening nemen. Hij zet ook de zoektocht naar Jokes dochter verder. Sneyers vindt het schandalig dat het opvangtehuis niet langer tot Camilla’s plannen behoort. Hij is vastbesloten terug te vechten en gaat praten met de schepen van sociale zaken. Ook Valerie zoekt zakelijke partners.
Caro is bij Magda en Georges ingetrokken. Momenteel kennen in Wittekerke alleen zij het geheim van de agente. Caro wil dat zo houden, hoewel ze beseft dat Max het zeer moeilijk heeft. En dat is niets overdreven. Hij voelt zich ellendig en zoekt troost in de drank. Het doet hem ook pijn dat zelfs Georges de waarheid verzwijgt. Het huwelijk van Ivo en Sam is niet meer te redden, zeker niet sinds hij getuige was van haar intieme moment met Frank. Bart mag het ziekenhuis verlaten. Eindelijk kan hij aan de zijde van Maggie een nieuw leven opbouwen. Joke is dolgelukkig als blijkt dat Marcel haar dochter heeft opgespoord. Toch is ze niet klaar voor een confrontatie met haar kind.
Georges vertelt Max dat Caro leukemie heeft. Het slechte nieuws komt zeer hard aan en maakt een waaier aan emoties los. Vandaag vertrekken Bart en Maggie naar Engeland, waar ze een nieuw leven zullen opbouwen. Bart wil maar één herinnering aan Wittekerke meenemen : de motor van Steyn. Elke heeft de tweewieler in haar bezit en stelt een ontzettend hoge prijs. Valerie bespreekt met haar oom Laurent de ambitieuze plannen die ze in Wittekerke wil realiseren. Joke weet dat ze niet het recht heeft om in het leven van haar dochter binnen te dringen, maar haar hart spreekt een andere taal. Nu Ivo akkoord gaat om te scheiden, staat niets nog de romance van Sam en Frank in de weg.
Max en Caro willen volop genieten van de tijd die hen rest. Max wil elke seconde van de dag bij zijn geliefde zijn en laat Georges het politiekantoor openen. Die krijgt meteen met een verdwijningszaak te maken. Joke is immers weg ! Georges probeert Marcel te kalmeren en wijst erop dat Joke hem mogelijk heeft laten stikken. Sneyers is totaal de kluts kwijt als hij verneemt dat Caro leukemie heeft. Hij wordt opgevangen door Elke, die zich van haar gevoelige kant laat zien. Frank heeft goed nieuws wat het tehuis van Sam betreft.
Max kan niet aanvaarden dat Caro er binnenkort niet meer zal zijn en probeert haar te overtuigen alsnog een therapie te volgen. Voor Caro is dat uitgesloten. Haar hoofddoel is genieten van elke minuut die ze heeft. Sam en Ivo zijn in een pijnlijke echtscheidingsstrijd verwikkeld. Zij is bang voor haar ex-man en de surprises hij mogelijk nog in petto heeft. Marcel weet dat Joke in Monaco verblijft, maar toch blijft hij zich zorgen maken. Veel tijd om na te denken heeft hij niet, want in het café gaat alles fout. Ook Bertrand blijft terugbotsen met zijn plannen om “De Schorre” te verbouwen. Sneyers en Elke hebben hun eerste echte afspraakje. Magda heeft een vreemd maar leuk gesprek met Jan Struys, de vervanger van dokter Nellie. Valerie onthult haar ambitieuze plannen aan haar oom Laurent.
Valerie en Camilla willen in Wittekerke aan projectontwikkeling gaan doen. Een groot hotel of beautyfarm met zicht op zee lijkt hen wel wat. Om het plan te realiseren, moeten een flink aantal huizen opgekocht en daarna gesloopt worden. De panden in handen krijgen is een klus voor Laurent Sirjacobs, de oom van Valerie. Hij benadert garagiste Elke, die het steeds moeilijker heeft om de eindjes aan elkaar te knopen. Magda besluit op de jobaanbieding van Frank in te gaan. De twijfels rijzen als ze hoort hoe hij over medische secretaresses denkt. Ivo heeft alle sloten van het huis verwisseld, waardoor Sam noodgedwongen bij Frank is ingetrokken. Sneyers wil een volksvergadering in De Schorre organiseren. Marcel heeft hier een probleem mee tot hij verneemt dat de burgemeester op de afspraak zal zijn.
De volksvergadering in De Schorre is een fiasco geworden. Sneyers kon zich niet verweren tegen de burgemeester en de jonge idealist vond bij de aanwezigen geen steun voor het tehuis. Maar Sneyers laat het hoofd niet zakken en organiseert een nieuwe protestactie, dit keer tegen de burgemeester. Het is Valerie al duidelijk geworden dat de inwoners van Wittekerke zich niet zo gemakkelijk uit hun huizen laten verdrijven. Het angstzweet breekt Elke uit als ze de milieu-inspectie over de vloer krijgt. Max en Caro brengen enkele romantische dagen in Normandië door. Marcel wordt door de Griekse kok Christos voortdurend voor voldongen feiten gesteld.
Het Griekse feestje in “De Schorre” is zwaar uit de hand gelopen. Marcel apprecieert het niet dat alle borden gesneuveld zijn en ontslaat de Griekse kok Christos. De cafébaas stuurt ook Bertrand wandelen als die opnieuw aandringt om De Schorre te renoveren. En enkele uren later, na een telefoontje uit Monaco, pakt Marcel zelf zijn biezen. Georges moet het café runnen en dat valt niet mee. Op de hulp van Sneyers hoeft hij niet te rekenen. Die heeft de handen vol met de opvang van Gino, een jonge dakloze die hij op de dijk ontmoet heeft. Elke vreest dat ze haar garage van de hand zal moeten doen en vraagt juridische raad aan Valerie. Caro en Max verblijven nog altijd in Normandië. Ivo wil Sam het huis laten voor acht miljoen frank.
Sneyers ontfermt zich nog altijd over de jonge dakloze Gino en zorgt ervoor dat hij in De Schorre aan de slag kan. Georges, die tijdelijk de leiding over het café heeft, kan in de keuken hulp gebruiken. Voor de ex-flik valt de samenwerking met de eigenwijze Gino niet mee. Sam wordt door haar ex-man Ivo hard aangepakt. De blauwe vlekken in haar nek zijn de bewijzen van zijn agressie. Frank vindt dat de psychologe klacht moet neerleggen, maar zij twijfelt. Ook Magda moet dringend bij de politie een aangifte doen. Haar handtas is immers gestolen door een jongeman op een motor. Valerie werkt verder aan haar plan om Wittekerke te saneren. Oom Laurent zit evenmin stil en hij zorgt ervoor dat garagiste Elke een zware financiële opdoffer krijgt.
De criminaliteit in Wittekerke neemt toe. Eerst werd Magda op straat van haar handtas beroofd en nu ligt Bertrand in het ziekenhuis. Hij is gisterenavond in de buurt van Elkes garage in elkaar geslagen. Laurent Sirjacobs weet dat dit geen toeval is en voelt er veel voor om de samenwerking met Valerie en Camilla stop te zetten. Maar er is geen weg terug. Georges runt nog altijd “De Schorre”. Het zit hem flink dwars dat zijn rekening niet klopt. Er ontbreekt 2.000 frank, wat betekent dat iemand met zijn vingers in de kassa heeft gezeten. Georges heeft ook de grootste miserie met Gino, die tijdelijk in de keuken werkt. De jongeman is eigenwijs en duldt geen enkele vorm van autoriteit. Magda krijgt slecht nieuws uit Frankrijk.
Marcel en Joke zijn terug uit Monaco. Tijdens de terugreis heeft ze geen woord gezegd en ook nu hult ze zich in stilzwijgen. Marcel wil zijn vriendin graag helpen maar hij staat machteloos. Hij vindt dat verschrikkelijk en lucht zijn hart bij Georges. Die heeft zware vermoedens dat Gino, de tijdelijke kracht in “De Schorre”, vierduizend frank uit de kassa heeft gestolen. Sam wordt door de twee mannen in haar leven onder zware druk gezet. Ivo stuurt op een verzoening aan en Frank wil met haar gaan samenwonen. Bertrand is uit het ziekenhuis ontslagen. Fysiek voelt hij zich redelijk goed, maar hij heeft nog altijd kopzorgen. De overvaller is immers met honderdduizend frank aan de haal, de som die bestemd was om de financiële problemen van Elke op te lossen. Valerie blijft dokter Struys om voorschriften voor slaapmiddelen vragen. Elke ontdekt de ware identiteit van Luc, de jongeman wiens kart in haar garage gestald staat.
Max is alleen teruggekeerd naar Wittekerke. Zijn vrienden willen hem opvangen, maar de agent weigert over Caro’s dood en over zijn verdriet te praten. Joke kan niet verwerken dat haar dochter Debbie niets met haar te maken wil hebben. De cafébazin is er zeker van dat haar werk aan de basis ligt en weigert nog langer achter de toog te staan. Ze reageert ook niet als Luc een kamer wil zien. Omdat haar oom Laurent nog maar negen huizen heeft kunnen opkopen, besluit Valerie zich te concentreren op de betere buurt van Wittekerke. Ze doet zelf een bod op de woning van Ivo en Sam. Hij reageert koeltjes en beweert dat een verzoening met Sam slechts een kwestie is van tijd. Dokter Jan Struys wordt door Frank aangepakt over de verdwenen medicijnen. Nellie verblijft nog altijd in Senegal, maar wat haar betreft zal dat niet lang meer duren.
Joke heeft een immens verdriet omdat haar dochter niets met haar te maken wil hebben en zakt dieper weg in een depressie. Marcel is ten einde raad en vraagt Sneyers om met Joke te praten. Ook Max gedraagt zich zeer vreemd. Hij heeft nog geen traan om Caro gelaten en overweegt zelfs om een fuif voor haar te organiseren. Elke heeft het rapport van de milieu-inspectie ontvangen. Zowat alles in haar garage moet vernieuwd worden. Dergelijke investeringen kan ze financieel niet aan en ze denkt er sterk over om haar zaak van de hand te doen. Ivo blijft zich uitsloven voor Sam, in de hoop dat ze hem de misstap zal vergeven en hun huwelijk een nieuwe kans zal geven. Georges heeft zich geëngageerd om een artikel te schrijven over de onveiligheid in Wittekerke.
Joke heeft Sven, de eigenzinnige jongeman die ze op de dijk ontmoet heeft, mee naar het café genomen. Ze zet hem zelfs aan het werk in de keuken in ruil voor inwoon. Dit zint Marcel niet, maar hij durft niet tegen Joke ingaan. Agent Luc heeft de criminaliteit in Wittekerke in kaart gebracht. Volgens hem zijn het vandalisme en de diefstallen het werk van één iemand. Georges zet Luc op het spoor van Gino, die nog altijd bij Sneyers logeert. Frank vindt dat Sam haar ex moet loslaten. Sneyers geeft aan Max de brief, die Caro bij hem in bewaring gaf. Magda is niet te spreken over het artikel dat Georges geschreven heeft over de toenemende onveiligheid in het kuststadje. Ze vindt de toon veel te hard en te radicaal. Valerie heeft een andere mening.
Vannacht is er ingebroken in een CD-winkel. Vanochtend heeft Sneyers van Gino een CD gekregen. Sneyers telt beide zaken op en is ervan overtuigd dat zijn logé de dader is. Hij weet dat het zijn plicht is om Gino aan te geven, maar probeert dat zo lang mogelijk uit te stellen. Marcel zoekt Debbie in de tennisclub op en knoopt voorzichtig een gesprek aan. Alles gaat goed, tot hij vertelt dat Joke wel degelijk haar natuurlijke moeder is. Frank stelt Ivo voor om diens woning te kopen en doet een aanlokkelijk bod. Ivo weigert en blijft volhouden dat hij en Sam zich heel binnenkort zullen verzoenen. Dokter Jan Struys is vastbesloten om Valerie af te helpen van haar verslaving aan medicatie. Bertrand is er niet gelukkig mee dat zijn zoon teruggekeerd is naar Wittekerke en besluit geen voet meer in De Schorre te zetten zolang Sven er werkt.
Joke weet dat Marcel achter haar rug contact gezocht heeft met Debbie. Langs de ene kant is Joke boos op haar vriend, maar langs de andere kant vindt ze het ontzettend lief. Max is nerveus voor zijn afspraak met de burgemeester. Zou Gino klacht ingediend hebben voor de harde en agressieve aanpak van gisteren, of is er ander slecht nieuws ? Vandaag keren Nellie en Klaartje uit Afrika terug en dat maakt een waaier aan emoties los. Magda is dolgelukkig, Jan Struys vreest voor zijn baan, Frank is nerveus en Sam is nieuwsgierig. Elke vindt het belachelijk dat Sven en Bertrand nog altijd ruzie hebben en probeert een verzoening te forceren tussen haar broer en hun vader. De burgemeester is niet te spreken over het artikel dat Georges geschreven heeft over de toenemende criminaliteit in Wittekerke.
De burgemeester wil vandaag nog Georges spreken. De ex-agent verwacht zich aan een donderpreek over het artikel en begrijpt er niets van als hij cognac en een sigaar aangeboden krijgt. En dan heeft hij het aanlokkelijke voorstel van de burgemeester nog niet gehoord. Sinds hij de brief van Caro gelezen heeft, is voor Max het rouwproces begonnen. Hij heeft haar foto en kaarsen op de schouw gezet en praat constant met haar. Sneyers vindt dat niet gezond en vraagt raad aan Sam. Hoewel ze nauwelijks enkele dagen terug in Wittekerke is, kan Klaartje niet wachten om naar Amerika te vertrekken. Frank heeft het hier ontzettend moeilijk mee. Sven sluit zich op in de keuken van De Schorre als een zekere Christel haar opwachting maakt in het café. Valerie heeft een oplossing voor de financiële problemen van Elke.
Joke is de gelukkigste vrouw van de wereld. Haar dochter Debbie heeft eindelijk toenadering gezocht. Hoewel het tienermeisje klaar en duidelijk laat verstaan dat zijzelf zal bepalen of ze elkaar in de toekomst nog zullen zien, loopt Joke op wolkjes. Georges heeft het voorstel van de burgemeester aanvaard en zal zich tijdens de komende verkiezingen op de lijst zetten. Ook Sneyers wordt besmet door de verkiezingskoorts. Dokter Jan Struys brengt samen met Valerie de dag door op het domein van haar schatrijke vrienden. De arts past niet in het wereldje maar laat zich niet als een schoothondje behandelen. Christel duikt terug op in De Schorre en laat zich niet afschepen. Ze moet en zal Sven spreken. Valerie ondervindt flink wat moeilijkheden bij het opkopen van de huizen in Wittekerke.
Na Georges stort ook Sneyers zich in de politiek. Hij zal bij de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst staan van Groen & Veilig Wittekerke. Een programma heeft Sneyers niet, maar hij bruist van de energie en het enthousiasme. Christel maakt opnieuw haar opwachting in het café. Ze wil van Sven weten waarom hij haar enkele jaren geleden voor het altaar heeft laten staan. Frank is door de ziekenhuisdirectie in een hoek gedrumd. Hij heeft het er zeer moeilijk mee dat zijn sociale beleidsvernieuwingen niet meteen goedgekeurd zijn. Eerst zal het advies van verschillende collega’s worden ingewonnen. Ook Nellie heeft een stem in het kapittel. Frank rekent op de steun van zijn ex en zoekt haar op. In de woning wacht hem een zeer onaangename verrassing. Joke kan haar dochter Debbie eindelijk uitleggen waarom ze haar destijds afgestaan heeft voor adoptie.
Debbie krijgt het thuis zwaar te verduren en dat omdat ze steeds vaker optrekt met Joke. Het tienermeisje vindt de houding van haar moeder zeer snob en rebelleert. Alles wijst er op dat in Wittekerke een pyromaan aan het werk is. Enkele dagen geleden werden op het strand verschillende cabines in de fik gestoken. De poging tot brandstichting in het huis van Frank en Nellie mislukte gelukkig. Maar vandaag worden de spuitgasten te laat gealarmeerd. Voor Max is dat de druppel en hij hervat zijn werkzaamheden in het politiekantoor. Nellie logeert voorlopig bij Sam en Frank. De arts en de psychologe schieten goed op en nemen elkaar in vertrouwen over hun gevoelens. Dokter Jan Struys en Valerie kunnen hun gevoelens voor elkaar niet langer onderdrukken.
Valerie is door de politie aan de tand gevoeld over Andy, de gangster die de garage van Elke in brand heeft gestoken. Valerie wil vermijden dat haar betrokkenheid aan het licht komt en eist dat Andy onmiddellijk het kuststadje verlaat. Nellie heeft bedenkingen bij het opvangcentrum voor probleemjongeren dat Frank binnen de muren van het ziekenhuis wil oprichten. Jan staat positief tegenover het project. Joke is dolgelukkig als Debbie haar opnieuw opzoekt. Hun gesprek verloopt echter zeer stroef omdat de tiener zich als een verwende snob gedraagt. Georges kondigt trots aan dat hij een plaats veroverd heeft op de verkiezingslijst. Magda is niet onder de indruk. Elke vindt dat het rouwproces van Max lang genoeg geduurd heeft.
Valerie krijgt de schok van haar leven als blijkt dat Andy nog altijd in Wittekerke verblijft. Hij weigert te vertrekken zolang hij niet uitbetaald is en zet met een revolver zijn eis kracht bij. Max en Sneyers weten niet hoe te reageren als Elke voorstelt om definitief bij hen in te trekken. Nellie is helemaal de kluts kwijt als ze condooms vindt tussen de bagage van haar dochter, die over enkele dagen naar Amerika vertrekt. Sam is teleurgesteld als blijkt dat er geen opvangcentrum voor probleemjongeren komt in het ziekenhuis. Ook Jan loopt een teleurstelling op wanneer Valerie hem vertelt dat een relatie uitgesloten is. Agent Luc wordt door de burgemeester aangepakt over zijn onderzoek naar de branden. Debbie schaamt zich wanneer Joke haar opwachting maakt in de tennisclub.
Alain en Ria, de adoptiemoeder van Debbie, verliezen steeds meer grip op de tiener. Debbie negeert alle opmerkingen en is elk vrij moment in De Schorre te vinden. Alain en Ria willen niet dat hun toekomstplannen in gevaar worden gebracht en ze besluiten een wig te drijven tussen Debbie en Joke. Max rouwt nog altijd om Caro. Voor hem zijn de foto’s relikwieën. Elke vindt het ziekelijk en maakt dat de agent op nogal brutale manier duidelijk. Klaartje vertrekt naar Amerika. Het afscheid valt Frank, Nellie en Sam ontzettend zwaar. Agent Luc ziet in De Schorre een man uit zijn verleden terug. Magda vindt dat haar echtgenoot door zijn politieke vrienden gebruikt wordt.
Elke verwent Max en Sneyers met een zelfbereide maaltijd. Het is haar manier om de heren te bedanken omdat ze bij hen mag blijven wonen. Sam piekert over haar professionele toekomst. Ze twijfelt of het wel een goed idee is om haar privé-praktijk op te doeken. Eigenlijk vindt ze dat psychosociale hulp bieden vanuit een ziekenhuis een lapmiddel is. Met Frank kan ze dit onderwerp niet bespreken. Elke ziet in De Schorre haar vriendin Anja terug, het meisje dat al een paar keer op consultatie is geweest bij Jan Struys. Agent Luc wil vanaf deze week elke woensdagnamiddag vrij hebben. Joke neemt tennisles bij Alain, de vriend en coach van Debbie. Georges doet een onrustwekkende ontdekking over de toekomst van Wittekerke.
Georges neemt Marcel in vertrouwen over de maquette van het nieuwe Wittekerke, die hij in de woning van Valerie heeft ontdekt. De cafébaas wil het kuststadje redden en besluit naar de pers te stappen. Maar de heren hebben wel foto’s van de maquette nodig en dat is een ander paar mouwen. Elke vindt het schandalig dat haar vriendin Anja nog altijd kreupel is en dat anderhalf jaar na het ongeval. Elke wil het fijne van de zaak weten en vraagt Max om een en ander op te snorren in de politiedossiers. Marcel wil dringend werk maken van de renovatie van De Schorre, zeker nu de surfclub de deuren opent. Nellie vangt Jonas op, het zoontje van dokter Jan Struys.
Terwijl Valerie naar de fuif van de surfclub is, dringen Marcel en Georges haar woning binnen en maken foto’s van de maquette. Bij het verlaten van het huis staat de politie hen op te wachten. Agent Luc wil de 'inbrekers' een nachtje laten brommen, maar collega Max twijfelt. Tijdens de party in de surfclub beleven Sneyers en Debbie passionele momenten. Haar coach Alain kan zijn jaloezie nauwelijks onderdrukken. Ook Elke is teleurgesteld als Sneyers haar uitgebreid verslag doet over zijn avond met Debbie. Max vindt het vreemd dat in geen enkel computerbestand een proces verbaal is terug te vinden van het ongeval, waarbij Anja zo’n jaar geleden betrokken was. De agent hoopt dat Anja’s vader een en ander kan ophelderen. Sven verliest de pedalen als een zekere Yvan in De Schorre zijn opwachting maakt.
Joke en Marcel maken zich zorgen over Sven. Na het vertrek van Yvan heeft de kok zich in zijn kamer opgesloten en met de regelmaat van de klok smijt hij het meubilair aan diggelen. Elke wordt erbij geroepen om uit te vissen wat er met haar broer aan de hand is. Luc bekent aan dokter Jan Struys en aan Max dat hij verantwoordelijk is voor Anja’s handicap. Sneyers is tot over zijn oren verliefd op Debbie. Dat is niet naar de zin van Joke en Marcel en samen proberen ze Sneyers te ontmoedigen. In de krant is een artikel verschenen over de sanering van Wittekerke. Het stuk wordt geïllustreerd met een foto van de maquette. De burgemeester zit met de zaak verveeld en vreest voor zijn politieke carrière. Jan Struys en Nellie gaan samen op stap in het kuststadje. Ivo is terug uit Zwitserland.
Sneyers is tot over zijn oren verliefd op Debbie. Hij begrijpt niet waarom Joke hem probeert te ontmoedigen en lucht zijn hart bij Elke. Ook Nellie heeft nood aan een goed gesprek. Ze bekent aan haar hartsvriendin Magda dat ze verliefd aan het worden is op Jan Struys. Magda reageert zeer hard. Cupido’s pijlen raken ook opnieuw Sven en Yvan. Elke is met de renovatie van De Schorre begonnen. De tijdsdruk is zeer groot, zeker na het bezoek van de burgemeester. Max overweegt om Anja’s vader, wiens vissersboot gemoderniseerd moet worden, financieel te helpen. Sam krijgt de schok van haar leven als Ivo opduikt.
Elke is begonnen met de renovatie van De Schorre. Marcel eist dat ze razendsnel werkt want vanavond gaat in het café het debat door met de burgemeester en de vertegenwoordiger van Groen & Veilig Wittekerke. Georges is vereerd wanneer hij gevraagd wordt om de discussie te leiden. Magda is niet zo enthousiast. Nellie heeft een boontje voor dokter Jan Struys, maar voorlopig wil ze alleen een vriendschapsrelatie uitbouwen. Dat er nog aanbidders zijn, wordt duidelijk als ze een prachtig boeket ontvangt én een intrigerende uitnodiging. Sneyers is tot over zijn oren verliefd op Debbie. Ook zij voelt zich tot Sneyers aangetrokken, maar herinnert hem eraan dat ze al een relatie heeft. Max wil zijn spaarcenten in de vissersboot van Cyriel investeren.
Georges is bloednerveus voor het debat met de burgemeester en hij raakt niet uit zijn woorden. Zijn argumenten komen allesbehalve overtuigend over en hij slaagt er niet in de burgemeester de mond te snoeren. Anja kan dat wel. Nellie is de kluts kwijt als ze Wim op de pier treft. Hij heeft nog meer verrassingen in petto. Sams verlangen naar een kind wordt met de dag groter. Het onderwerp is onbespreekbaar voor haar vriend Frank. Hij hoeft niet zo nodig nog een kind. Alain is jaloers als Debbie vertelt dat ze een afspraakje heeft met Sneyers en hij besluit zijn rivaal een lesje te leren.
Sneyers is op straat in elkaar geslagen en naar het ziekenhuis overgebracht. Max en Luc nemen de zaak ernstig en stellen een onderzoek in. Ze vinden het vreemd dat Sneyers zijn aanrander niet kan beschrijven. Of wil hij dat niet ? De agenten vermoeden ook dat Debbie informatie achterhoudt. Elke zoekt meteen Sneyers op als ze verneemt wat er gebeurd is. En Joke gaat onmiddellijk op zoek naar haar dochter. Marcel wordt er bloednerveus van en vreest dat de werken in De Schorre nooit tijdig af zullen geraken. Wim is in zijn opzet geslaagd: hij heeft Nellie écht verrast en dat niet alleen met zijn onverwachte terugkeer naar België. Max is woedend als blijkt dat Luc een lucratief handeltje in videotoestellen heeft opgezet.
Nellie heeft een beslissing genomen wat het voorstel van Wim betreft om samen voor vijf jaar in Afrika te gaan wonen. Vanop haar onderduikadres neemt ze contact op met Sam en vraagt de psychotherapeute het nieuws aan Wim te vertellen. Hoewel de verkiezingsstrijd nog niet is losgebarsten, doet iedereen alsof Georges de overwinning al op zak heeft. En allemaal hebben ze een gunst nodig. De videotoestellen van Luc verkopen als zoete broodjes. Sneyers heeft Elke afgewezen en heeft daarbij klare taal gesproken. Valerie is verrast als Camilla en Ivo met hun baby terugkeren naar Wittekerke.
De renovatie van De Schorre is eindelijk achter de rug en vanavond gaat het café opnieuw open. Het moet een groot feest worden, met als apotheose het verrassingsoptreden van Marcel. Sneyers heeft weinig zin om naar de heropening te gaan. Hij heeft liefdesverdriet. Daar kan Elke over meespreken. Magda is vastbesloten om haar echtgenoot naar de verkiezingsoverwinning te loodsen en ontpopt zich tot zijn adviseur. In de haven is een grote lading videotoestellen gestolen. Max moet de zaak onderzoeken. Hoewel ze pas gisteren naar Wittekerke is teruggekeerd, wil Camilla er meteen invliegen. Het ontgaat de zakenvrouw niet dat Valerie treuzelt om de stand van zaken op te maken. Wim heeft een beslissing genomen die bepalend is voor zijn verdere leven.
Het feestje in De Schorre eindigt in mineur als Marcel opeens in mekaar stuikt. Georges ontfermt zich meteen over de cafébaas en zorgt dat er een ziekenwagen opgeroepen wordt. Sneyers bewondert Georges om diens koelbloedige optreden, maar kan toch een vleugje van jaloezie niet onderdrukken. Camilla kan zich voor het hoofd slaan omdat ze Valerie de zaken heeft laten behartigen, met de financiële strop tot gevolg. Camilla is vastbesloten zich te wreken en vindt in de burgemeester een bondgenoot. Vandaag keert Wim naar Afrika terug. Hij wil geen afscheid nemen van zijn vrienden en kennissen. Nellie wil toch het hoofdstuk Wim in schoonheid afsluiten en maakt haar opwachting in de luchthaven. Tijdens de receptie in het ziekenhuis steelt Sams vader de show.
Hoewel hij goed hersteld is van zijn hartaanval blijft Marcel de toekomst somber inzien. Hij gedraagt zich als een oude bejaarde man, die niets meer van het leven te verwachten heeft. Joke probeert haar vriend op te beuren, maar veel haalt het niet uit. Max en Luc zitten nog altijd verveeld met de zaak van de gestolen videotoestellen. De agenten beramen een plan om de heler in de val te lokken. Nellie heeft besloten om vandaag nog naar Amerika te vertrekken. Ze wil haar dochter zien, maar ook ernstig over haar toekomst nadenken. Camilla stelt Sirjacobs een minnelijke schikking voor. De advocaat kan zich permitteren om het spel hard te spelen, want juridisch gezien maakt de zakenvrouw geen schijn van kans als het toch tot een proces zou komen. Sam overweegt om Jan Struys aan te klagen. Alain pakt Debbie zeer hard aan.
Na de ruzie met Alain is Debbie naar De Schorre gevlucht, waar ze de nacht heeft doorgebracht. Sven heeft zijn bed niet eens gezien. Hij heeft de ganse nacht in de straten van Wittekerke rondgelopen, op zoek naar zijn vriend Ivan. Sinds hij in het ziekenhuis heeft gelegen, doet Marcel niets anders dan medische boeken bestuderen. Joke vindt het ondertussen welletjes en eist dat haar vriend opnieuw van het leven gaat genieten. Morgen zijn het verkiezingen in Wittekerke. Magda wil dat haar man de laatste dag optimaal benut om stemmen te ronselen en werkt een druk programma uit. Georges heeft hier geen zin in en zoekt een goede smoes. Hij vindt een bondgenoot in dokter Jan Struys. Camilla zet Laurent Sirjacobs onder druk om de miljoenen terug te betalen. Valerie hangt steeds vaker in de surfclub van Alain rond. Hij beweert een prima investering op het oog te hebben en stelt voor samen zaken te doen.
Voor Georges, Sneyers en de burgemeester is het D-day. Vandaag beslissen de inwoners van Wittekerke wie het stadje de volgende jaren zal besturen. Sneyers deelt aan het stemlokaal de laatste pamfletten uit en ook de burgemeester kan het niet laten campagne te voeren. Dit is tegen de wet en Max is verplicht in te grijpen. Van het kieshokje trekken de meeste stemmers naar De Schorre, waar ze de uitslag afwachten. In het café is het dan ook ontzettend druk en Joke verplicht haar dochter Debbie een handje toe te steken. Sinds hij zijn ex-schoonzoon gezien heeft met de kleine Alex is de commandant geobsedeerd door een kleinkind. Hij begrijpt niet waarom Frank en Sam geen werk maken van kindjes en voelt hen aan de tand. Camilla heeft van Sirjacobs een wapen in handen gekregen om Valerie onder druk te zetten. Zij raakt ondertussen meer en meer betrokken in de louche zaken van Alain.
Camilla betrapt een inbreker in haar kantoor. Zoals altijd reageert ze koelbloedig. Ze houdt de gangster onder schot en verplicht hem zijn bivakmuts af te doen. De verrassing is zeer aangenaam. Marcel blijft ervan overtuigd dat hij ernstig ziek is en consulteert opnieuw dokter Jan Struys. Debbie woont nog altijd in De Schorre maar ze mist luxe en privacy. Ook het bazige karakter van Joke begint haar te enerveren. Sneyers heeft misschien een oplossing voor Debbie’s probleem. Max is in alle staten als hij verneemt dat er drugs verstopt zat in de dozen van de videotoestellen. De agent is er zeker van een grote deal op het spoor te zijn en wil de zaak tot op het bot uitspitten. Luc vindt het beter om de collega’s van de gerechtelijke politie in te schakelen. Magda is de gelukkigste vrouw van de hele wereld.
Camilla wil zich nog altijd wreken op Valerie en bedenkt een sinister plan, waarvan het welslagen volledig afhangt van Ivo. Hij voelt er weinig voor om de criminele weg op te gaan, maar hij heeft geen keuze. Georges gaat een glas drinken in De Schorre om te bekomen van de eerste vergadering van het partijbestuur. De politicus wil het agendapunt bespreken met zijn goede vriend Marcel, maar die heeft zelf kopzorgen. Hij is bloednerveus omdat er morgen in het ziekenhuis foto’s gemaakt worden van zijn darmen. Max, Sneyers en Debbie zijn door Cyriel uitgenodigd voor een boottochtje. Ondertussen in het politiekantoor krijgt Luc alleen maar problemen te verwerken : een ongeval, een ontvoering en een opgevist lijk
De politie onderzoekt de ontvoering van Ivo. De hoofdverdachte is Camilla’s ex-zakenpartner Valerie, maar zij wordt voorlopig niet ondervraagd. Sirjacobs wordt wel op het matje geroepen. Hij bevestigt de bedreigingen van zijn nichtje aan het adres van Camilla. Magda is ontzettend trots op haar man Georges, die door de partij voorgedragen is als burgemeester. Ze begrijpt niet dat hij over het voorstel moet nadenken. De commandant maakt een scène in het ziekenhuis als hij dokter Jan Struys niet te spreken krijgt. Sams vader beweert dat de arts hem nog vijftigduizend frank moet en is vastbesloten zijn geld in handen te krijgen. Jan Struys vertelt een heel ander verhaal. Debbie’s adoptiemoeder zet het huis van Sneyers op stelten.
Na lang beraad heeft Georges de knoop doorgehakt. Hij wordt niet de burgemeester van Wittekerke. Magda vermoedt dat haar man faalangst heeft en probeert hem te overtuigen dat hij de geschikte man voor de job is. Omdat haar argumenten in dovemansoren belanden, besluit ze hem op een meer subtiele manier te bewerken. Max en Olivier vinden het vreemd dat Camilla haar ex-zakenpartner Valerie blijft beschuldigen van Ivo’s ontvoering. De agenten hopen dat Sirjacobs meer weet over de vete tussen de vrouwen en voelen hem opnieuw aan de tand. De commandant houdt de wacht voor het ziekenhuis. De bejaarde man is vastbesloten te blijven zitten tot dokter Jan Struys zijn schuld heeft afbetaald. Maar de arts is al even koppig. Debbie woont nog altijd ten huize Sneyers. Ze krijgt het hoe langer hoe moeilijker om vriendschap en liefde gescheiden te houden.
Het onderzoek van Max en inspecteur Olivier komt eindelijk in een stroomversnelling. Ze achterhalen dat Ivo mogelijk in de verlaten loods of in de oude cementfabriek vastgehouden wordt. Alle politie-eenheden worden opgeroepen om de panden uit te kammen. De commandant is opgelucht nu Jan Struys bereid is om de vijftigduizend frank te betalen. Zijn blijdschap slaat om in woede als blijkt dat de zaak niet zo eenvoudig is als ze lijkt. Vandaag wordt Anja geopereerd. Hoewel topchirurge Michele de ingreep zal uitvoeren, maakt Cyriel zich toch zorgen over zijn dochter. Wat als er complicaties optreden en Anja in een rolstoel belandt ? Op vraag van Ria probeert Alain de brokken met Debbie te lijmen. Zijn timing is zeer slecht.
Camilla is over haar toeren als ze het lichaam van Ivo moet identificeren. Ook Sam is aangeslagen als ze verneemt dat haar ex-man is vermoord. De psychologe heeft slechts één vraag : Waarom ? Max moet het antwoord schuldig blijven. Er is geen enkele aanwijzing of spoor. Anja heeft de operatie overleefd, hoewel het even kantje boord is geweest. Chirurge Michelle speelt open kaart met haar patiënte en vertelt wat er tijdens de ingreep allemaal is gebeurd. Sven maakt zich zorgen over Ivan, die na de laatste ruzie niet meer is teruggekomen. Joke weet meer. Georges is blij verrast als blijkt dat Angèle, de tante van schepen Robert, hem zal wegwijs maken in de gemeentepolitiek. De twee hebben een verleden samen, maar besluiten dit geheim te houden. Sneyers is er zeker van dat Debbie de vrouw van zijn leven is en loopt op wolkjes. Elke voelt zich geroepen hem van zijn wolk te halen.
Sven heeft eindelijk de knoop doorgehakt wat zijn relatie met Ivan betreft. Dit kan niet van Debbie gezegd worden. Zij kan maar niet kiezen tussen Alain en Sneyers. Rechercheur Olivier is vastbesloten om de moord op Ivo op te helderen, maar heeft geen enkele piste die hij kan volgen. Wat wel vaststaat, is dat Valerie niets met het misdrijf te maken heeft. Max biecht de zaak over de drugshandel op aan zijn ex-baas Georges. Joke wordt gek van Marcel, die ervan overtuigd blijft dat hij ernstig ziek is en nu zelfs aan de kalmeerpillen zit. Ze wil haar vriend helpen en vraagt raad aan Jan Struys. Sam wil absoluut een kind adopteren, maar stuit op tegenargumenten van Frank. En Magda, die heeft grootse plannen.
Georges heeft Olivier ingelicht over de stommiteiten van Luc en Max. De inspecteur is woedend en vooral op Luc, die de blunders opgestapeld heeft. Olivier vindt dat de agent naar het Comité P moet gestuurd worden. Joke verplicht Marcel om Sam te consulteren, zoniet trapt ze het af. Nu Georges burgemeester wordt, wil Magda dolgraag in het huwelijksbootje stappen. Ze is niet de enige met trouwplannen. De commandant is duidelijk van plan om bij Sam en Frank te blijven wonen en laat Elke en Sven zijn meubeltjes uit het bejaardentehuis verhuizen. Anja herstelt goed van de operatie. Sam probeert Frank te overhalen om een kind te adopteren.
Debbie heeft de knoop doorgehakt: Sneyers is de man van haar leven. Max is blij voor het koppeltje, maar Elke kan haar jaloezie niet filteren. Ze verplicht Debbie om vanaf nu een deel van de huur voor haar rekening te nemen en ook huishoudelijke klussen op te knappen. Luc en Max onderzoeken nog altijd de zaak van de gestolen videotoestellen. Hun speurtocht brengt hen bij Ria, de moeder van Debbie. Tussen de bedrijven door gaat Luc in het ziekenhuis op bezoek bij Anja. Zij heeft goed nieuws voor de agent. Magda blijft bij Georges aandringen om te trouwen. Camilla is woedend als blijkt dat ze niet langer politiebewaking krijgt. En Frank heeft problemen met zijn toekomstige schoonvader.
Joke heeft zich verzoend met de relatie van Debbie en Sneyers. Dit kan niet gezegd worden van Ria. Zij wil dat haar adoptiedochter terugkeert naar Alain en gaat tot de actie over. Marcel voelt zich stukken beter sinds hij in therapie is bij Sam. Toch krijgt hij een terugval en daar heeft de commandant alles mee te maken. De oude man doet ook een aanslag op het geduld van zijn dochter. Camilla is nog altijd verbitterd over de dramatische afloop van Ivo’s ontvoering en zint op wraak. Ze gaat alvast op zoek naar een wapen. Magda heeft er geen probleem mee dat Angèle zich uitslooft voor Georges, maar de vrouw moet uit Magda’s keuken blijven. Sam is teleurgesteld als blijkt dat ze te oud is om een kind te adopteren.
Vandaag is Ivo in intieme kring begraven. Na de plechtigheid gaat Max met Camilla een koffie drinken in De Schorre. Ze is nog altijd verbitterd over de dood van Ivo en maakt een scène als Valerie het café binnenkomt. Nellie is terug uit Amerika. Aangezien de commandant de extra slaapkamer ten huize Sam en Frank heeft ingenomen, gaat Nellie bij haar hartsvriendin Magda logeren. Sam geeft haar kinderdroom niet op en polst bij Frank of hij het ziet zitten om pleegkinderen op te vangen. Debbie geeft een feestje. Ze ziet de party nogal groot en laadt in de supermarkt een hele kar vol. Aan de kassa wacht haar een onaangename verrassing. Joke is de klachten van de gasten kotsbeu en eist dat het sanitair in het hotel vernieuwd wordt. Ook Georges raadt Marcel aan een en ander op te knappen, zoniet is hij verplicht maatregelen te treffen. Magda is verrast als Angèle haar in vertrouwen neemt.
Ria heeft de geldkraan dichtgedraaid, met als gevolg dat Debbie financieel aan de grond zit. De tiener hoopt dat Joke en Marcel haar maandelijks een som zullen toestoppen, maar ze komt van een kale reis thuis. Max vreest dat er ongelukken zullen gebeuren als de vete tussen Camilla en Valerie niet opgelost geraakt. De agent dringt bij Valerie aan om de eerste stap te zetten. Sam en Frank gaan naar een info-avond over het plaatsen van kinderen. De commandant heeft andere dingen aan zijn hoofd. Hij zoekt een vrouw. Nu ze terug is in Wittekerke wil Nellie zo snel mogelijk terug aan de slag in het ziekenhuis. Magda vindt een bondgenote in Angèle om Georges tot een huwelijk te verleiden. Joke maakt zich zorgen over Marcel, die voortdurend naar het toilet moet. Anja is vandaag uit het ziekenhuis ontslagen.
Debbie wil aan Joke en Ria bewijzen dat ze wel degelijk op eigen benen kan staan en gaat op zoek naar werk. Ook Sneyers biedt zich opnieuw aan op de arbeidsmarkt. Frank ziet er tegenop om een goede arts als Jan te ontslaan, gewoonweg omdat Nellie haar baan opeist. Met de hulp van Michelle doktert hij een oplossing uit.
Frank is blij verrast wanneer de commandant vertelt dat hij op zoek is naar een vrouw. Met een beetje geluk gaat de bejaarde man samenwonen en hebben Frank en Sam opnieuw hun huis voor zich. Vandaag moet Georges de eed afleggen als burgemeester. Magda wil dit moment voor geen goud missen en nodigt zichzelf uit. Nellie gaat akkoord om de huisartsenpraktijk met Jan te delen.
Max en Luc maken hun opwachting in het ziekenhuis, waar een meisje is opgenomen dat aan de verdrinkingsdood is ontsnapt. In haar bloed zijn sporen van cocaïne gevonden. De agenten willen haar onmiddellijk ondervragen, maar dokter Jan vraagt hen te wachten. De commandant heeft in De Schorre een date met de dames die gereageerd hebben op zijn contactadvertentie.
Max en Luc hebben van hogerhand het verbod gekregen om de zaak Lin Claes verder te onderzoeken. De agenten hebben het hier zeer moeilijk mee, maar durven niet in te gaan tegen de beslissing van het hoofdbureau. Ze concentreren zich dan maar op de diefstal in de surfclub. Andy kiest partij voor de hoogste bieder en gaat in zee met Alain.
Sneyers vindt het verschrikkelijk dat Debbie in de zaak van haar ex-vriend gaat werken. Hij voelt het aan als verraad en wordt verteerd door jaloezie. Vandaag biedt Georges in De Schorre een receptie aan om zijn burgemeesterschap te vieren. Hij houdt het feestje bewust sober, maar voor Magda heeft hij wel een prachtig geschenk voorzien.
Tijdens de receptie in De Schorre heeft Georges Magda ten huwelijk gevraagd. Zij is dolgelukkig en droomt luidop van een romantische huwelijksreis, een groot feest en nieuwe huisraad. De aanstaande bruidegom ziet het niet zo groot, maar het is zeer de vraag of hij een vinger in de pap te brokken heeft.
Sneyers voelt zich ellendig omdat hij Debbie verkeerd heeft aangepakt en hij kan de moed niet opbrengen om in het ziekenhuis de clown uit te hangen. Olivier verdenkt er Camilla nog altijd van Valerie en Andy te hebben vermoord. De inspecteur is er zeker van dat een huiszoeking de nodige bewijzen zal opleveren. Frank is niet te genieten en daar heeft Michelle alles mee te maken.
Morgen wordt Debbie achttien jaar. Ria vindt dat meer dan reden genoeg om een feestje in de surfclub te organiseren. Ze huurt ook een studio voor haar adoptiedochter. Debbie is blij eindelijk op eigen benen te kunnen staan en vertelt Joke onmiddellijk het grote nieuws. Ook voor Frank en Sam is het morgen een belangrijke dag, want er is een ontmoeting met een pleegkindje gepland.
Het feestje in de surfclub voor Debbie's verjaardag is een groot succes. De sfeer zit goed en alle gasten zijn uitgelaten. Ook Joke en Marcel zijn komen opdagen, hoewel zij het niet zo begrepen hebben op exclusieve party's. De grote afwezige is Sneyers. Hij weigert ook maar een voet in de surfclub te zetten.
Alain en Ria zitten er ontzettend mee verveeld dat Debbie hen betrapt heeft. Ria mag er niet aan denken haar adoptiedochter te zullen verliezen en wil de zaak meteen rechtzetten. Dat is een probleem, want de tiener is nergens te vinden. Max haast zich naar de gevangenis, waar Camilla de cipier onder schot houdt. De agent probeert op de radeloze Camilla in te praten.
Magda vindt het verschrikkelijk dat haar huwelijk moet worden uitgesteld. Ze is woedend en begint zelfs te twijfelen of ze met Georges verder wil. Debbie ligt nog altijd in het ziekenhuis. Ze krijgt leuke bezoekjes van Sneyers en Joke. Ze rent van de ene ziekenkamer naar de andere, want Marcel is sneller dan voorzien geopereerd.
Debbie mag vandaag het ziekenhuis verlaten. Ze wil alle banden met het verleden doorknippen en wil niets meer met haar adoptiemoeder Ria en met Alain te maken hebben. Het liefst wil ze opnieuw bij Joke en Marcel gaan wonen. Zij kunnen haar geen luxe geven, maar wel vriendschap en geborgenheid. Magda is opgelucht nu haar huwelijk toch kan doorgaan.
Sneyers kan zijn oren niet geloven wanneer Sven hem zijn liefde verklaart. Zodra hij van de schok bekomen is, zet Sneyers de puntjes op de i. Hij loopt trouwens nog altijd stapel van Debbie, hoewel zij zich onmogelijk gedraagt. Ze verkrampt telkens Sneyers in haar buurt komt en ze is al helemaal niet te spreken over zijn speculaties wat de relatie tussen Ria en Alain betreft.
Vandaag stappen Magda en Georges in het huwelijksbootje. De bruid voelt zich echter niet in de zevende hemel. Ze blijft het spijtig vinden dat het een sober feest in De Schorre zal zijn. Magda kan niet vermoeden welke verrassingen Angèle, Sven, Joke, Elke, Max, Luc en de anderen voor haar en Georges in petto hebben.
Het huwelijksfeest in De Schorre heeft tot in de vroege uurtjes geduurd. Sven ontwaakt uit zijn roes wanneer hij de ravage in het café ziet. Hij heeft weinig zin om de rommel op te ruimen, zeker omdat hij er alleen voorstaat. Marcel mag nog niet werken, Joke slaapt nog en Sneyers is nergens te bespeuren. Ook ten huize Magda en Georges is het ontzettend druk.
Sneyers is nog altijd vastbesloten te bewijzen dat Alain in zaken betrokken is die het daglicht niet mogen zien en schaduwt hem tijdens elk vrij moment. De achtervolging leidt naar een afgelegen plek, waar Alain in een zwarte Mercedes stapt. Debbie durft Joke niet te vertellen dat ze zwanger is.
Onder druk van Sven en Elke stapt Sneyers met zijn verdachtmakingen aan het adres van Alain naar de politie. Max gelooft in eerste instantie niets van het indianenverhaal, maar later besluit hij toch te onderzoeken of Alain al dan niet criminele bedoelingen heeft. Luc moet bij het speuren helpen.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.