Wittekerke

Wittekerke

Een lach, een traan, ruzies en romantiek... in het rustige kuststadje 'Wittekerke', waar mensen elkaar nog kennen, staat het leven niet stil.

59 afleveringen

Elke is spoorloos net nu er een hoornvliesdonor beschikbaar is. Max gaat een race aan tegen de tijd om zijn vriendin op te sporen en hij wordt hierbij geholpen door Marcel en Joke. Jan heeft vanuit de gevangenis een brief ontvangen van zijn broer Jempi. De arts weet niet of hij de confrontatie aankan en bovendien wil Nellie niet dat hij contact zoekt met Jempi. En alsof Jan nog niet genoeg zorgen heeft, doet zijn ex-vrouw er een schep bovenop door naar België terug te keren. Wat als ze opnieuw het hoederecht opeist ? Sam voelt de grond onder haar voeten wegzakken als ze verneemt dat Daniel na een zelfmoordpoging in het ziekenhuis is opgenomen. De schuldgevoelens steken onmiddellijk de kop op en ze verwijt zichzelf dat ze de hulpkreet van Daniel heeft genegeerd. Max moet vandaag voor de raadkamer verschijnen, waar beslist wordt of de aanklacht van Jempi naar de correctionele wordt doorverwezen. Rita krijgt op het politiekantoor weeën.
Jans ex-vrouw Miriam is naar Wittekerke teruggekeerd. Ze wil de band met haar zoontje aanhalen en pikt Jonas op om samen de dag door te brengen. Nellie heeft het hier zeer moeilijk mee. Daniel ligt nog altijd in een coma. Zijn toestand is zeer kritiek en zeker wanneer hij nieuwe inwendige bloedingen krijgt. Sam stelt zichzelf verantwoordelijk voor Daniels toestand. Op begrip en medeleven van Frank kan ze niet rekenen. Hij wordt volledig opgeslorpt door zijn werk in het ziekenhuis en de plannen met de polikliniek. Het verband mag eindelijk van Elkes ogen. Ze is ongeduldig en tegelijkertijd doodsbang. Wat als de transplantatie is mislukt ? Angèle wil Sneyers helpen een zendvergunning te bemachtigen voor zijn radiostation. Magda kan maar niet beslissen of ze nu een borstreconstructie zal laten doen.
Jan is bang dat hij opnieuw het hoederecht zal verliezen en hij vraagt raad aan zijn advocate. De juriste kan hem niet geruststellen. Frank vertelt aan Nellie dat het ziekenhuis zich meer zal specialiseren en dat het aandeel van de polikliniek gradueel verminderd wordt. Nellie reageert furieus en stelt meteen een strijdplan op. Angèle heeft goed nieuws voor Sneyers. Hij kan de frequentie delen met Radio Zandbank. Jan zoekt nu toch zijn broer Jempi in de gevangenis op. Max moet naar het Comité P voor de definitieve uitspraak. Elke mag vandaag het ziekenhuis verlaten. Daniel is eindelijk uit de coma ontwaakt. Hij vraagt meteen naar Sam.
Max moet vandaag naar het Comité P voor de definitieve uitspraak. Georges vergezelt hem. Nellie wil de polikliniek van de sluiting redden en organiseert een vergadering voor het ziekenhuispersoneel in De Schorre. Jan komt later want hij heeft een afspraak met zijn ex-vrouw Miriam om de opvang van hun zoontje te bespreken. Sneyers doet een test met zijn radiostation, maar het loopt niet echt gesmeerd. Sam vindt niet dat ze Daniel een gesprek kan weigeren, zeker niet nu hij op sterven ligt. Magda laat zich door Ingrid overhalen om te gaan fitnessen. Elke doet Max een huwelijksaanzoek. Jan gaat in de gevangenis opnieuw op bezoek bij zijn broer Jean-Pierre. En daar heeft Nellie het ontzettend moeilijk mee...
De dokters en het verplegend personeel vrezen voor de sluiting van de polikliniek en houden een protestactie. Nellie vindt het schandalig dat haar vriend Jan net nu zijn broer gaat opzoeken in de gevangenis. De huisbaas van Sneyers moet zijn akkoord geven voor de plaatsing van een radiomast en komt op inspectie. Alles gaat goed tot Debbie, Elke en Max opeens opduiken. Joke en Marcel hebben besloten om de bingokast van de hand te doen. De cafébazen kunnen het niet meer aanzien hoe hun goeie klanten en vrienden hun zuurverdiende geld op de kast verliezen. De gokmachine heeft zelfs al een wig gedreven tussen Anja en Luc. Sam blijft Daniel in het ziekenhuis opzoeken. Ze staat voor een dilemma wanneer hij haar vraagt om zijn dochtertje nog één keer te mogen zien. Max is opnieuw aan de slag bij het politiekorps.
Celine kan zich wel voor het hoofd slaan omdat ze er niet in geslaagd is de witte woede te bedaren. Ze weet echt niet hoe ze deze lastige affaire moet oplossen, maar gelukkig kent haar vader nog enkele trucs. Sneyers heeft eindelijk zijn radiovergunning in handen. Hij wil meteen aan de slag gaan en stelt Elke voor zijn copresentatrice te worden. Maar ook Debbie droomt van een radiocarrière. Nellie belooft haar uiterste best te doen om toleranter te zijn wat de bezoeken van Jan aan Jempi betreft. Toch maakt ze opnieuw een scène als ze ontdekt dat haar vriend een topadvocaat voor zijn broer gezocht heeft. Magda is er nog altijd niet uit of ze nu al dan niet een borstreconstructie zal laten doen. Luc en Anja zijn eindelijk een koppel.
Nellie begrijpt niet waarom haar vriend Jan zich door Jempi met een schuldgevoelen laat opzadelen. Haar tirade opent de arts de ogen en hij besluit zich niet langer te laten manipuleren. Hij keert ook op zijn beslissing terug om een advocaat voor zijn broer te betalen. Jempi reageert hier zeer slecht op en neemt wraak met een schokkende onthulling. Sam krijgt het niet over haar hart om Dina te vertellen dat haar papa op sterven ligt en dat hij haar een laatste keer wil zien. De commandant begrijpt dat dit gesprek zeer moeilijk is en stelt voor het van haar over te nemen. Cyriel blijft zich verzetten tegen de relatie van zijn dochter met Luc. Voor Anja wordt de situatie thuis onhoudbaar en ze vraagt Luc om haar vader van zijn goede bedoelingen te overtuigen. Debbie maakt een opmerkelijk debuut als presentatrice van Radio Angèle, de zender van haar vriend Sneyers. Magda heeft eindelijk de knoop doorgehakt wat de borstreconstructie betreft.
Celine heeft amper de problemen met de polikliniek opgelost en de volgende crisis dient zich al aan : er is een naaktfoto van Debbie verschenen in een roddelblad. Celine is in alle staten, om van Debbie zelf, Sneyers, Julia en Joke te zwijgen. Jan heeft de ganse nacht liggen piekeren over de schokkende onthulling van zijn broer. Omdat hij zekerheid wil, besluit hij Miriam te confronteren. Agent Luc bezoekt tijdens de diensturen een lunapark en kan niet aan de verleiding weerstaan om zijn kans te wagen op de bingo. De commandant houdt woord en probeert Dina te vertellen dat haar papa op sterven ligt. Frank zoekt ondertussen Daniël op en vraagt hem het meisje niet te gebruiken in een of ander spelletje. Marcel stoort zich hoe langer hoe meer aan lastige klanten en de rompslomp in het café. Sneyers en Elke ronselen in “De Schorre” reacties van Wittekerkenaren op hun eerste radio-uitzending.
Marcel interesseert zich nauwelijks nog voor het café en gaat op de meest onmogelijke uren wandelen. Joke vindt dit niet grappig, maar staat machteloos. Sneyers weet niet hoe hij Debbie moet vertellen dat ze niet voor het radiowerk in de wieg is gelegd. Hij wil hun relatie niet verzuren en daar komt nog bij dat zij de installatie volledig heeft betaald. Jan wil met zekerheid weten of Jonas zijn zoon is en overweegt om een DNA-test te laten doen. De commandant weet dat zijn dochter Sam het ontzettend moeilijk heeft, maar vindt toch dat ze steun moet blijven zoeken bij Frank. Hij voelt zich echter hoe langer hoe meer aangetrokken tot Celine en daar maakt fotograaf Elias misbruik van. Luc komt niet opdagen voor zijn afspraak met Anja. Dina heeft besloten om haar papa niet te bezoeken in het ziekenhuis.
Marcel heeft niet het gevoel dat hij écht leeft. Hij is het beu om elke dag naar het gezeur van de klanten te moeten luisteren en verlangt naar het moment waarop hij de boel de boel kan laten en van het leven genieten. Frank is in alle staten wanneer Celine zich door haar vader laat vervangen voor een belangrijke vergadering. Na haar gesprek met Jonas besluit Dina haar papa toch op te zoeken in het ziekenhuis. Joke is boos op Luc omdat hij Anja heeft laten stikken voor hun avondje uit. De cafébazin vermoedt dat de agent opnieuw in het lunapark heeft gezeten en raadt hem aan hulp te zoeken voor zijn gokverslaving. Jan begrijpt dat zijn ex-vrouw Miriam gedurende tien jaar in een hel heeft geleefd, maar vindt toch dat ze hem had moeten in vertrouwen nemen over de verkrachting. Hij wil trouwens met zekerheid weten of hij de natuurlijke vader is van Jonas.
Joke weet dat Marcel het café beu is en stelt hem voor om met vakantie te gaan. Maar hij wil hun leven een totaal andere wending geven en het kuststadje voorgoed verlaten. Sinds hij zijn dochtertje Dina heeft gezien, heeft Daniël het vechten opgegeven en is opnieuw in een coma gevallen. Sam weet dat het einde onafwendbaar is en ze neemt op zeer emotionele wijze afscheid. Jan gaat kapot aan de onzekerheid of Jonas al dan niet zijn zoon is en hij vertelt aan zijn ex-vrouw Miriam dat hij een DNA-onderzoek wil. Luc wil zijn relatie met Anja publiekelijk maken en hij organiseert voor zijn vrienden en kennissen een drink in "De Schorre". Celine is in alle staten wanneer ze compromitterende foto's ontvangt van haar avontuurtje met Frank.
Marcel is nog altijd vastbesloten om een wereldreis te maken en hij koopt stiekem een boot. De commandant licht Nellie in over de problemen van Sam en Frank. De oude man maakt zich zorgen over zijn dochter, die sinds de dood van Daniël alle levenslust heeft verloren. De commandant vreest dat een breuk onafwendbaar is. Sneyers wil het mysterie ophelderen van de onverklaarbare huiduitslag die verschillende kinderen in Wittekerke hebben. De onzekerheid vreet aan Jan en hij reageert zijn angst en frustratie af op Jonas. Frank beseft dat hij en Sam steeds meer uit elkaar groeien en onderneemt een poging om met haar te praten. Agent Luc komt niet opdagen voor zijn eigen verlovingsfeest.
Marcel meent het dat hij zijn jongensdroom wil realiseren en de wereld rondvaren. Het is echter zeer de vraag of Joke haar familie, vrienden en het café wil achterlaten. Hoewel hij kneuzingen, bloeduitstortingen en een lichte hersenschudding heeft, ontslaat Luc zichzelf uit het ziekenhuis. Tussen Frank en Sam gaat het nog altijd niet goed. Hij heeft zelfs de nacht op kantoor doorgebracht. Sam is er niet langer van overtuigd dat haar relatie deze crisis zal overleven en informeert naar de gevolgen van een definitieve breuk voor Dina. Sneyers onthult tijdens zijn radioprogramma dat de kinderen de onverklaarbare huiduitslag op het speelplein van de gemeente hebben opgelopen en hij wijst een beschuldigende vinger naar het schepencollege. Jan ontvangt eindelijk de resultaten van het DNA-onderzoek. Max en Luc moeten een moord ophelderen.
Luc ligt opnieuw in het ziekenhuis, nadat hij in "De Schorre" flauw was gevallen. Zijn timing is zeer slecht want Max heeft de handen vol met de gewelddadige moord. Jan en Miriam besluiten Jonas niets te vertellen over de resultaten van het DNA-onderzoek. Tijdens de gemeenteraad wordt Georges zwaar aangepakt over de verontreinigde grond van het speelpleintje. Vooral Der Deyn spaart de burgemeester niet. Joke hoopt nog altijd dat ze Marcel zal kunnen overhalen om toch in Wittekerke te blijven en vooral als ze van Cyriel verneemt dat de herstellingen aan de boot lang zullen duren en handenvol geld zullen kosten. Voor Frank wordt met de begrafenis van Daniël een hoofdstuk afgesloten en hij wil met Sam de draad oppikken. Maar zij ziet het helemaal anders. Frank pakt de zaken ook verkeerd aan met Celine.
Jan heeft de ganse nacht liggen piekeren over het dreigende telefoontje van Jempi. Wat als die woord houdt en contact zoekt met Jonas ? Luc is gezond en wel verklaard en mag het ziekenhuis verlaten. De betaling van de factuur vormt echter een probleem. Hoewel het gemeentebestuur een onderzoek heeft ingesteld naar de verontreiniging van het speelpleintje, neemt Sneyers zelf ook bodemstalen. Voor Georges is de hele zaak een zeer bittere pil om slikken en hij overweegt om met de politiek te kappen. Joke gelooft haar oren niet als Marcel van plan blijkt om het café te verkopen. Voor de politie van Wittekerke is de opheldering van de moord op fotograaf Elias prioritair. Al zijn foto's worden onder de loep genomen en het is tijdens dit werkje dat Luc een intrigerende ontdekking doet. Elke vertrouwt Sneyers haar geheim toe. De commandant maakt zich grote zorgen over zijn dochter Sam, die de dood van Daniel zeer slecht verwerkt.
Sam rouwt nog altijd om de dood van Daniël en is niet in staat om te gaan werken. Jan is woedend als hij een fotopostkaart van zijn broer onderschept en gaat meteen naar de gevangenis. Joke, Sneyers en Julia slagen er niet in om Marcel op andere gedachten te brengen. Het gevolg is dat het café verkocht zal worden en dat zij mogelijk zonder werk komen te zitten. Luc neemt zijn zus niet in bescherming en toont aan Max en Olivier de compromitterende beelden van haar en Frank. Georges onthult tijdens een persconferentie de resultaten van het bodemonderzoek. Celine en haar vader bekokstoven een plannetje om een breuk tussen Anja en Luc te bewerkstelligen. De agent heeft zijn gokverslaving trouwens nog niet onder controle.
Elke en Max hebben besloten om de grote stap te zetten. Zij wil niet tot haar huwelijk wachten om een eigen nestje te bouwen en wil er nu al werk van maken. Voor Max is dit niet prioritair. Hij wordt opgeslorpt door de moord op Elias. In dit dossier zijn er nieuwe ontwikkelingen en dat zullen Celine en Frank geweten hebben.
Joke spaart geen enkele moeite om de potentiële kopers van De Schorre te ontmoedigen. Voor een keer kan ze op de medewerking van haar moeder rekenen. De moord op fotograaf Elias is opgehelderd. Luc wordt nog altijd opgejaagd door zijn schuldeisers, maar hij krijgt hulp uit onverwachte hoek. Jan en Nellie panikeren wanneer ze vernemen dat zijn broer Jempi uit de gevangenis is ontsnapt.
Jempi houdt zich nog altijd schuil in de verlaten bunker in de duinen. Het ontbreekt hem aan niets, want Jonas brengt hem heel geregeld eten en verzorgt ook de wonde die hij opgelopen heeft tijdens zijn ontsnapping. Voor Georges blijft de bodemverontreiniging van het speelpleintje topprioriteit en hij schakelt de politie in om de aannemer aan de tand te voelen.
Tussen Sam en Frank zijn de brokken niet meer te lijmen. Wat haar betreft is hun relatie voorgoed verleden tijd en ze zet hem het huis uit. Frank voelt er niets voor om in zijn eentje op een hotelkamer te zitten kniezen en stapt met zijn koffers naar Celine. Ook de relatie van Marcel en Joke lijkt niet meer te redden. De politie van Wittekerke zoekt nog altijd naar de voortvluchtige Jempi.
Elke en Max verlangen naar een eigen nestje en willen na hun huwelijk de woning overnemen. Voor Debbie is dat echter uitgesloten en ze weigert te verhuizen. Ook Marcel blijft koppig aan zijn boot verderwerken en het ziet er niet naar uit dat de brokken met Joke ooit nog gelijmd geraken. De relatie van Luc en Anja is eveneens voltooid verleden tijd.
In de verlaten bunker worden Jan en Jonas bedreigd door Jempi. De ontsnapte gevangene heeft de pedalen verloren en is tot alles in staat. Hij eist zelfs dat Jan de resultaten van de DNA-onderzoeken onthult. Ondertussen wordt de bunker omsingeld door de politie. Inspecteur Olivier neemt de leiding en geeft Jempi twee minuten om zich over te geven. Marcel haalt zijn kleren op in De Schorre.
De spanningen die nu al een paar weken aanslepen eisen bij Joke hun tol. Ze kan niet meer slapen, ze windt zich voor de kleinste futiliteit ontzettend op en haar bloeddruk is alarmerend hoog. Nellie wil geen risico's nemen en laat de cafébazin in het ziekenhuis opnemen. Ook de commandant belandt in het hospitaal. Op aanraden van Joke gaat Debbie met haar adoptievader Ward praten.
Dina is bang dat de commandant niet zal herstellen van de hersenbloeding en in het ziekenhuis zal overlijden. Nellie en Jan proberen het meisje zo goed als mogelijk op te vangen en hoop te geven. De sanering van het speelpleintje zal twee miljoen frank kosten. Georges weet niet op welke post hij deze som moet vrijmaken, maar Sneyers heeft al een plannetje.
Celines vader heeft het onderspit moeten delven en heeft de curator de kopie van de stortvergunning niet kunnen ontfutselen. Er zit dus niets anders op dan aan Sneyers' chantage toe te geven en de sanering van het speelpleintje te betalen. Cyriel vindt het maar niets dat Anja zich opnieuw verzoend heeft met Luc. Vandaag wordt Jempi ten grave gedragen.
Ward heeft zijn adoptiedochter Debbie het hoofd op hol gebracht om hem in Abu Dhabi te bezoeken. Sneyers heeft niets tegen de reis, maar vindt de timing niet kunnen. Hun plaats is nu bij Joke, die sinds het vertrek van Marcel hun steun hard nodig heeft.
Sinds het vertrek van Marcel is Joke bloednerveus en stoort ze zich aan alles en iedereen. Ook Sneyers krijgt er van langs wanneer hij het aapje meebrengt naar het café. Julia is niet zo negatief en ontfermt zich liefdevol over het diertje. Anja kan haar meisjesdroom realiseren en als ontwikkelingshelpster voor zes maanden naar Nicaragua reizen.
Marcel bekent aan Georges dat hij nog niet geslapen heeft sinds hij uit Wittekerke vertrokken is. Hij mist Joke en zijn vrienden. De commandant krijgt in het ziekenhuis geregeld het bezoek van priester Dirk. Het klikt tussen hen en de basis van een mooie vriendschap is snel gelegd. Nellie heeft zich door Jonas en Miriam laten overhalen om te leren paardrijden.
In De Schorre worden alle slingers uit de kast gehaald en de lampionnen opgehangen. Er is dan ook een goede reden om feest te vieren, want Marcel is op de terugreis. Joke is dolgelukkig en telt de minuten af. Ook haar moeder Julia is opvallend vrolijk en dat sinds ze een zekere Jesus heeft teruggezien.
In De Schorre worden alle slingers uit de kast gehaald en de lampionnen opgehangen. Er is dan ook een goede reden om feest te vieren, want Marcel is op de terugreis.
Joke is nog altijd over haar toeren, maar toch laat dokter Jan haar naar huis gaan. Deze beslissing wordt hem niet in dank afgenomen door Magda en zeker niet door Sneyers. En gelijk hebben ze, want Joke is ontzettend in de war en blijft ervan overtuigd dat Marcel zal terugkeren. Schepen Robert Cools laat zich door Celine inpakken en is bereid haar bouwproject te blijven verdedigen.
Celine en haar vader zijn vastbesloten om in het beschermde natuurgebied een kuuroord te bouwen. Hun plan heeft alleen kans op slagen wanneer de burgemeester buitenspel gezet wordt en daarvoor rekenen ze op de hulp van schepen Robert Cools. Er wordt een verpleegster gezocht in het ziekenhuis. Wat Frank betreft, komen alleen de knapste meisjes in aanmerking.
Sinds haar vader in de woonkamer overnacht, mist Sam privacy in haar eigen huis. Ze verlangt naar rust en verplicht de commandant om in de kamer van Dina in te trekken. Jan heeft met zijn ex-vrouw Miriam de nacht doorgebracht. De enkele uren samen waren zalig, maar nu wordt Jan verteerd door schuldgevoelens.
Jan raapt zijn moed bij elkaar en bekent aan Nellie dat hij in een zwak moment met zijn ex-vrouw Miriam heeft geslapen. Het is niet de eerste keer dat Nellie in een relatie bedrogen wordt, maar dat maakt de pijn er niet minder om. Magda zit in zak en as omdat Georges vannacht niet naar huis is gekomen. Ze staat op het punt om hem te gaan zoeken wanneer ze telefoon krijgt van Max.
Er is nog altijd geen verandering in de toestand van Joke. Julia wil tijdens de afwezigheid van haar dochter samen met Debbie en Sneyers De Schorre openhouden, maar dat is buiten het voorstel van Jesus gerekend. Max kan niet geloven dat Georges de boel kort en klein heeft geslagen in het baancafé en geprobeerd heeft de uitbaatster te verkrachten.
Debbie en Sneyers hebben in de instelling een afspraak met de psychiater van Joke. Ze hopen ook met haar te kunnen praten, maar Joke is niet meer van deze wereld. Jesus windt er geen doekjes om dat hij samen met Julia oud wil worden. Hij vraagt haar haar hart te volgen en samen met hem naar het buitenland te trekken. Nellie wil dat Jan duidelijke afspraken maakt met zijn ex-vrouw.
Na afloop van de benefiet kunnen Sam en pastoor Dirk hun gevoelens voor elkaar niet langer negeren. Er is echter een getuige van hun passionele zoen. Max is blij verrast wanneer Elke vertelt dat ze niet langer de pil neemt. Merel en Jelle vertoeven nog altijd in Wittekerke. Zij voelt de grond onder haar voeten wegzakken wanneer ze op straat een oude bekende ziet. Julia volgt de stem van haar hart en besluit met Jesus uit het kuststadje weg te trekken. Debbie neemt het nieuws niet goed op en voelt zich zelfs in de steek gelaten. Magda vermoedt dat Robert Cools onder een hoedje speelt met de Derdeyns. Ook Angele heeft geen goed woord over voor haar neef. Miriam neemt het niet dat Jan haar negeert. Ze is helemaal niet van plan om haar ex-man los te laten en daar heeft ze een gegronde reden voor.
Magda wil weten wat er zich precies in het baancafé heeft afgespeeld en ze voelt het hoertje aan de tand. De situatie loopt zwaar uit de hand wanneer Robert Cools opeens in de bar verschijnt. Max heeft de moeilijke taak om Georges op de hoogte te brengen van het drama. Nellie reageert zeer scherp wanneer Jan terug een en ander op te biechten heeft. Julia verlaat samen met Jesus het kuststadje. Het afscheid van Debbie, Sneyers en Joke valt haar zeer zwaar. Jelle maakt zijn opwachting in "De Schorre". Sneyers heeft met de kerel te doen en geeft hem eten.
Jan heeft zijn ex-vrouw Miriam niet kunnen overtuigen dat een abortus de beste oplossing is. Hij ziet dan ook geen andere mogelijkheid dan zijn verantwoordelijkheid op te nemen. Voor Nellie is dit een slag in het gezicht, maar ze blijft niet bij de pakken zitten en probeert revanche te nemen op Miriam. Debbie baalt er van om hele dagen pinten te tappen en ze zeurt hoe langer hoe meer. Dina vertelt aan de commandant dat ze Sam en Dirk heeft zien kussen zoals in de film. Sneyers is geïntrigeerd door de mysterieuze Jelle en volgt hem naar de gekraakte boot. Max weet dat Georges de man niet is om alleen te zijn en wil voor een tijdje bij hem intrekken. Merels pooier Rudy doet in "De Schorre" navraag naar haar.
Sam en Dirk slagen er niet in om hun verboden relatie geheim te houden. Na Frank is nu ook haar vader op de hoogte en hij pakt de pastoor hard aan. Elke en Max zijn bij Georges ingetrokken om hem te helpen de dood van Magda te verwerken. Ook Angele wil Georges steunen, maar ze durft hem niet recht in de ogen kijken omdat haar neef alle ellende veroorzaakt heeft. Jan is vannacht niet naar huis gekomen. Nellie vreest dat hij bij zijn ex heeft overnacht en ze is dan ook opgelucht als ze verneemt dat hij een kamer gehuurd heeft in "De Schorre". Sneyers wil Jelle en Merel helpen en neemt het voor hen op bij Frank. Celine is op haar hoede wanneer haar broer polst naar haar band met schepen Cools.
De inwoners van Wittekerke nemen vandaag afscheid van Magda. Celine durft niet naar de begrafenis te gaan. Haar vader wil echter de schijn hoog houden en woont de uitvaartplechtigheid bij. Maar dat breekt hem zuur op. Een verzoening tussen Jan en Nellie lijkt verderaf dan ooit. Ook tussen Frank en Sam is het nog altijd oorlog en zeker wanneer hij haar om dringende redenen ontslaat. De psychologe blijft echter niet bij de pakken zitten en meent een wapen in handen te hebben als ze ontdekt dat Jelle de zoon van Frank is. De ruzies tussen Sneyers en Debbie stapelen zich eveneens op. Dina wordt op school gepest omdat haar pleegmoeder een relatie heeft met pastoor Dirk. Frank neemt Jelle en Merel in huis.
Waarom is Magda gestorven ? Deze vraag blijft door het hoofd van Georges tollen en hij is vastbesloten om het mysterie op te helderen. Max vindt dat zijn vriend tegen zichzelf beschermd moet worden en weigert aan het onderzoek mee te werken. Jan heeft voor zijn zwangere ex-vrouw gekozen en trekt opnieuw bij haar in.
Nellie weet met zekerheid dat Miriam niet zwanger is en confronteert haar met de resultaten van het bloedonderzoek. Ook Georges gaat op oorlogspad wanneer hij ontdekt dat het gewestplan gewijzigd is ten voordele van de bouwplannen van Celine Derdeyn. Voor hem is dit het ultieme bewijs dat de Derdeyns verantwoordelijk zijn voor de dood van Magda.
Miriam heeft klacht neergelegd met als gevolg dat Nellie in de gevangenis is opgesloten. Elke vindt het de hoogste tijd dat er iemand extra aangeworven wordt in De Schorre. Het toeval wil dat ze een jonge vlotte vrouw kent, die graag de handen uit de mouwen steekt. Jan kan nog altijd niet geloven dat Nellie moedwillig Miriam heeft aangereden.
Merel is enkel en alleen naar de club teruggekeerd om haar zwangere en verslaafde vriendin Pascale te helpen. Maar Rudy weet dat Merel iets aan het bekokstoven is en gaat eveneens tot de actie over. Jan zoekt Nellie opnieuw in de gevangenis op en probeert haar van zijn liefde te overtuigen.
Nellie verblijft niet meer in de gevangenis. Jan is dolgelukkig dat ze terug thuis is en verwelkomt haar met bloemen. Het maakt echter weinig indruk en ze vraagt hem in De Schorre te gaan logeren zodat zij rustig alles op een rijtje kan zetten. Sam is geschokt wanneer ze verneemt dat pastoor Dirk zijn overplaatsing heeft aangevraagd.
Frank heeft Merel voor de ganse nacht ingehuurd. Het plan is om 's morgens vroeg uit de club weg te lopen, maar daar steekt Rudy een stokje voor. Er is nog altijd geen verandering in Dina's toestand. De commandant maakt zijn dochter stille verwijten en hij neemt het haar ook kwalijk dat ze pastoor Dirk heeft laten overnachten.
Georges is verblind door haat en trekt met het wapen dat hij op de zwarte markt heeft gekocht naar het kantoor van Celine en Jean-Paul Derdeyn. De burgemeester wil de dood van Magda wreken en doet zijn vijand kruipen. Ondertussen wachten Angele en Max thuis gespannen op de terugkeer van Georges. Wanneer de agent een doosje kogels ziet liggen, valt meteen zijn frank.
Sneyers en Suzanne hebben tijdens de karaokeavond iets te diep in het glas gekeken, met als gevolg dat ze samen in bed zijn beland. Voor Sneyers is het ontwaken als een koude douche. Hij weet dat hij een stommiteit heeft begaan en wordt verteerd door schuldgevoelens. Jelle krijgt slecht nieuws van Nellie.
Julia is teruggekeerd naar De Schorre. Haar eerste werk is het nakijken van alle facturen. Ook de boekhouding van Celine wordt doorgelicht. Zij heeft totaal onverwacht het bezoek gekregen van Henry Sharp, senior account manager van Health International. Celine weet dat haar resultaten beneden de verwachtingen liggen en ze maakt zich luidop zorgen over de toekomst van haar filiaal.
Miriam heeft het proces tegen Nellie verloren, waardoor ze opdraait voor de gerechtskosten. Erger nog is dat ze het hoederecht over Jonas heeft verloren. Deze nederlaag schiet in het verkeerde keelgat en ze is vastbesloten om Nellie te laten bloeden. Vandaag nemen de Wittekerkenaren afscheid van Dina. Sam is een wrak en ze mist nu meer dan ooit de steun en de troost van haar vader.
De toekomst van Celine ziet er somber uit nu Health International haar aan de kant heeft gezet. Ook Jan en Nellie beleven geen topdagen en daar heeft zijn ex-vrouw Miriam alles mee te maken. Zij draait volledig door en terroriseert Nellie. Jan hoopt dat de politie het stalkingprobleem zal kunnen oplossen, maar Luc heeft teleurstellend nieuws.
Suzanne geeft salsaleraar Antoine een voorkeursbehandeling. Al zijn drankjes worden op een rekening gezet, hij krijgt 's ochtends vroeg een ontbijt geserveerd en hij mag aan een verminderde prijs in De Schorre logeren. Vooral dat laatste schiet bij Julia in het verkeerde keelgat. Zij ergert zich de laatste dagen ook blauw aan Angele, de secretaresse van Georges.
De stoppen zijn bij Miriam helemaal doorgeslagen. Ze belt 's avonds laat bij haar ex-man Jan aan en schiet hem in koelen bloede neer. Het schot is niet fataal, maar Jan wordt wel in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Frank kan zijn gevoelens voor Merel niet langer negeren en hij verklaart haar zijn liefde. Ze probeert hem op een vriendelijke manier af te wijzen.
Vandaag stappen Elke en Max in het huwelijksbootje. Hoewel het de gelukkigste dag van haar leven zou moeten zijn, vertoeft Elke niet in hogere sferen. Max weet dat zijn bruidje het spijtig vindt dat haar ouders schitteren door afwezigheid en probeert haar te troosten. Ondertussen wordt in De Schorre alles in gereedheid gebracht voor het huwelijksfeest.
Elke en Jan liggen nog altijd in het ziekenhuis en hebben elk een groot drama te verwerken. Ze hebben het moeilijk om zich met de realiteit te verzoenen en zijn uitermate verbitterd. Vooral Jan komt zeer cynisch uit de hoek en reageert zijn frustratie af op zijn vriendin Nellie. En ondertussen is Miriam nog altijd voortvluchtig.
Jan kan zijn verlamming niet aanvaarden en is één brok opgekropte woede. Hij reageert zijn onmacht en frustratie af op zijn zoontje Jonas en op zijn vriendin Nellie. Ook met Elke gaat het niet goed. Ze voelt zich geen echte vrouw meer en vindt dat ze Max in de steek heeft gelaten. Sneyers doet bij Julia een goed woordje voor Merel.
Hoewel Antoine zijn openstaande rekening in De Schorre heeft vereffend, vertrouwt Sneyers de salsaleraar nog altijd niet. Hij maakt zich ook grote zorgen over Suzanne, die stapelverliefd is op Antoine en al zijn mooie praatjes gelooft. Frank weet dat hij zich aangesteld heeft bij Merel en hij wil het conflict bijleggen.
Jan wordt uit het ziekenhuis ontslagen. Thuis wacht hem een warme verwelkoming, maar Nellie en Jonas hadden zich de moeite kunnen besparen. Jan is nog steeds zeer negatief ingesteld en hij ziet zelfs het nut van de revalidatie niet in. Ook Elke zit nog altijd in een neerwaartse spiraal en ze blijft weigeren om Max te zien.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.