Aspe

Aspe

Herbert Flack in de rol van hoofdinspecteur Pieter Van In, die samen met zijn gedreven team misdaden in en rond Brugge oplost. Gebaseerd op de boeken van Pieter Aspe.

7 afleveringen

Kevin Tuypers en Arend Van Hoogten zijn lid van de neonaziclub 'Bloed en Bodem' en werden allebei op dezelfde manier vermoord. Commissaris Alain Devroe van de cel georganiseerde criminaliteit maakt al een tijd jacht op de neonazi's en wil het onderzoek naar zich toe trekken, maar dat is uiteraard buiten Van In gerekend.
De 20-jarige Barbara Verreycken wordt na een overdosis drugs op de dienst spoedgevallen gedumpt door een onbekende. Tot verbazing van de speurders leidt het eerste spoor naar Machteld, de dochter van De Maegd. Zij werd de avond voordien samen met Barbara op een feestje gesignaleerd. De organisator van dat feestje, Mike Desutter, lijkt nergens van te weten.
Een Nederlandse filmploeg neemt voor opnames haar intrek in Brugge. Wanneer hoofdrolspeelster Shirley Veenstra uit het raam van haar hotelkamer valt, wordt in de eerste plaats aan zelfmoord gedacht. Maar wanneer blijkt dat meerdere leden van cast en crew baat hebben bij haar dood, wordt ook kwaad opzet niet uitgesloten. Inspecteur Smeekens bijt zich vast in de zaak.

9. Oude Vrienden

De directeur van de politieschool wordt tijdens een inbraak neergeschoten. Op het eerste gezicht lijkt het een spijtig voorval, maar dan blijkt een oude vriend en klasgenoot van Van In, John Daniëls, een motief te hebben voor de moord. Dat Van In vervolgens met zijn onderzoek de politieschool op zijn kop zet, wordt vooral door een van de docenten, Marianne Vissers, niet geapprecieerd.

10. De Ontslagpremie

Van In en co worden opgeroepen voor een gijzelingszaak bij Trans-It, een bedrijf in de haven van Zeebrugge. Daar dreigt Ivan Naegels zichzelf en zijn ex-collega's met een bom op te blazen, tenzij hij eerherstel krijgt. Naar eigen zeggen werd Naegels onterecht ontslagen. Van In krijgt hulp van Marianne Vissers, die er als onderhandelingsspecialiste alles aan doet om Naegels tot overgave te bewegen.

11. À charge

De 23-jarige Dorothée Paulissen wordt in haar woonkamer aangerand en vermoord. De moordenaar heeft Dorothées slipje als trofee meegenomen. Het onderzoek brengt Van In op het spoor van Guillaume Rozenveld, de zoon van strafpleiter Ignace Rozenveld en het vriendje van Dorothée. Maar al snel wordt de veroordeelde pedofiel Frank Mariman hoofdverdachte.
Dankzij Ivo Verbruggen, de ex-partner van Van In, hebben de speurders de dader van de apocalypsmoorden kunnen identificeren. Het wordt een race tegen de tijd. Zal Van In de seriemoordenaar kunnen vatten voor hij nog meer moorden pleegt? Gemakkelijk zal het niet worden, de dader is immers tot alles in staat.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.