Aspe

Aspe

Hoofdinspecteur Pieter Van In en zijn team lossen misdaden en moorden op in en rond Brugge. Gebaseerd op de boeken van Pieter Aspe.

13 afleveringen

Tijdens een interventie na een inbraak wordt agent Ronald Vekes neergeschoten. Inspecteur Jelle Cockx vermoedt dat de dood van Vekes geen spijtig ongeval is. Ze start een eigen onderzoek. Inspecteur Smeekens keert terug uit Brazilië.
Hoofdinspecteur Van In wordt door de dienst Intern Toezicht gearresteerd op verdenking van moord, nadat het moordwapen waarmee agent Timo Janssens werd neergeschoten bij hem thuis wordt teruggevonden. Van In houdt zijn onschuld vol en is niet van plan om bij de pakken te blijven zitten. Ook zijn collega's zetten de grote middelen in om te bewijzen dat hun chef niets met de zaak te maken heeft.
Jelle Cockx wordt door commissaris De Kee aangesteld als nieuw lid van de Lokale Opsporingsdienst Brugge. Ze mag onmiddellijk haar tanden zetten in de onrustwekkende verdwijning van Lieve Opdebeeck. Wanneer het levenloze lichaam van Lieve onder een brug over de autoweg wordt teruggevonden, denkt iedereen aan zelfmoord.
Carlos Vermeire, een succesvol zakenman, is in alle staten omdat zijn dochter Marlies niet is thuisgekomen na een etentje. Marlies heeft de bus naar huis genomen en is sindsdien spoorloos. Alles wordt in het werk gesteld om het verdwenen meisje terug te vinden. De zaak loopt fout wanneer haar vader één miljoen euro belooft aan wie een waardevolle tip kan geven.

5. Lüger

Op een braakliggend terrein wordt het lichaam van Ralph Schepens gevonden, die dodelijk getroffen werd door twee kogels. Schepens is geen onbekende voor het gerecht en aan mogelijke daders is er geen gebrek. De zaak neemt bovendien een onverwachte wending wanneer het moordwapen gestolen blijkt te zijn uit de collectie van Ari Kahn, een schatrijke diamantair.

6. Swingers

Een overval op een spaarbank loopt verkeerd af. De directeur slaagt erin een van de overvallers neer te schieten, maar overleeft de schietpartij zelf niet. Het onderzoek leidt de speurders naar de bende van Daniël De Greef, die vermoedelijk nog een grotere slag wil slaan. Om daar meer over te weten te komen gaan inspecteurs Cockx en De Maegd undercover naar een swingersclub.

7. Bloedmooi

Aan de vooravond van de opening van zijn expositie wordt Alain Serneels dood teruggevonden in één van zijn kunstwerken. Het onderzoek legt heel wat spanningen en intriges bloot in het milieu van kunstenaars en galerijhouders.

8. Trauma

Joerie Corneels wordt op klaarlichte dag in zijn appartement neergeschoten met een jachtgeweer, zonder dat een van de buurtbewoners iets heeft gehoord of gezien. Uit het onderzoek blijkt dat Corneels de ontvoering aan het voorbereiden was van Francis Steegmans, zaakvoerder van de vleesfabriek West-Flanders Meat Group.

9. Vigilante

Freddy Verstraete wordt dood aangetroffen in zijn garage; zijn handen vastgebonden aan het stuur van een 4x4 en gestikt door uitlaatgassen. Kort daarna wordt ook groentekweker Mark Descamps dood teruggevonden in zijn serre, gestorven door een alcoholoverdosis via een infuus. Hoewel er geen direct verband lijkt te zijn tussen de misdaden, vermoeden de speurders dat de mannen door dezelfde dader zijn vermoord.
Eddy Hemrechts is een patiënt in een psychiatrische instelling en wordt op een ochtend dood teruggevonden in een van de paardenstallen van de instelling. Mogelijk gaat het om een ongeval en werd Hemrechts vertrappeld onder de paardenhoeven, maar Van In vermoedt dat er meer aan de hand is.
Brugge wordt geteisterd door een bende carjackers, die het vooral gemunt hebben op dure cabrio's. Wanneer er bij een van de overvallen een dodelijk slachtoffer valt, komt de zaak in handen van het team van Van In. De spanningen tussen Van In en De Maegd lopen hoog op wanneer Van Ins vroegere partner, Ivo Verbruggen, een van de verdachten blijkt te zijn.
Onderzoeksjournalist Gert De Loo meldt de onrustwekkende verdwijning van klokkenluider Manuel Van Damme. Van Damme was De Loo's belangrijkste informant in zijn onderzoek naar corruptie binnen de holding van baron Hubert Dauxois. Die laatste wordt er onder andere van verdacht seksfeestjes te organiseren voor politici.
Sandy Borghs, de callgirl die Manuel Van Damme het laatst in leven heeft gezien, overleeft maar amper een aanslag op haar leven. Van In is ervan overtuigd dat Sandy hem kan helpen in het oplossen van de moord op Van Damme en trekt met zijn team naar Tongeren. Alle politieke intriges en persoonlijke conflicten stellen plots niets meer voor wanner Tom Smeekens tijdens een interventie levensgevaarlijk gewond geraakt in een poging om zijn partner Jelle Cockx te beschermen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.