Aspe

Aspe

Herbert Flack in de rol van hoofdinspecteur Pieter Van In, die samen met zijn gedreven team misdaden in en rond Brugge oplost. Gebaseerd op de boeken van Pieter Aspe.

13 afleveringen

1. De Patrouille - deel 1

Tijdens een interventie na een inbraak wordt agent Ronald Vekes neergeschoten. Inspecteur Jelle Cockx vermoedt dat de dood van Vekes geen spijtig ongeval is. Ze start een eigen onderzoek. Inspecteur Smeekens keert terug uit Brazilië.

2. De patrouille - deel 2

Hoofdinspecteur Van In wordt door de dienst Intern Toezicht gearresteerd op verdenking van moord, nadat het moordwapen waarmee agent Timo Janssens werd neergeschoten bij hem thuis wordt teruggevonden. Van In houdt zijn onschuld vol en is niet van plan om bij de pakken te blijven zitten. Ook zijn collega's zetten de grote middelen in om te bewijzen dat hun chef niets met de zaak te maken heeft.

3. Publiek geheim

Jelle Cockx wordt door commissaris De Kee aangesteld als nieuw lid van de Lokale Opsporingsdienst Brugge. Ze mag onmiddellijk haar tanden zetten in de onrustwekkende verdwijning van Lieve Opdebeeck. Die was de avond voordien vertrokken naar de yogales, maar is daar nooit aangekomen. Wanneer haar levenloze lichaam onder een brug over de autoweg wordt teruggevonden, denkt iedereen aan zelfmoord.
Carlos Vermeire, een succesvol zakenman, is in alle staten omdat zijn dochter Marlies niet is thuisgekomen na een etentje. Marlies heeft de bus naar huis genomen en is sindsdien spoorloos. Alles wordt in het werk gesteld om het verdwenen meisje terug te vinden. De zaak loopt fout wanneer haar vader één miljoen euro belooft aan wie een waardevolle tip kan geven.

5. Lüger

Op een braakliggend terrein wordt het lichaam gevonden van Ralph Schepens, dodelijk getroffen door twee kogels. Eén van de mogelijke daders is Abou Boukla, alias de kalief, een beruchte drugshandelaar. Maar ook Schepens ex-vrouw, Charlotte Dondeyne, heeft redenen genoeg om haar voormalige echtgenoot uit de weg te willen ruimen.

6. Swingers

Een overval op een spaarbank loopt verkeerd af. Het onderzoek leidt de speurders naar de bende van Daniël De Greef, die vermoedelijk nog een grotere slag wil slaan. Om daar meer over te weten te komen, gaan inspecteurs Jelle Cockx en Rob De Maegd undercover.

7. Bloedmooi

Aan de vooravond van de opening van zijn expositie wordt Alain Serneels dood teruggevonden in één van zijn kunstwerken. Het onderzoek legt heel wat spanningen en intriges bloot in het milieu van kunstenaars en galerijhouders.

8. Trauma

Het team onderzoekt de moord op Joerie Corneels, die op klaarlichte dag in zijn appartement werd neergeschoten met een jachtgeweer zonder dat één van de buurtbewoners iets heeft gehoord of gezien. Van In krijgt het bericht dat een oude bekende binnenkort vrijkomt uit de gevangenis.

9. Vigilante

Het team van Van In wordt geconfronteerd met enkele bizarre moorden. Carrossier Freddy Verstraete wordt in zijn eigen garage dood aangetroffen, zijn handen vastgebonden aan het stuur van een 4x4 en gestikt door de uitlaatgassen van de auto. Kort daarna wordt ook het dode lichaam van groentekweker Mark Descamps in zijn serre teruggevonden.

10. De slimste mens

Eddy Hemrechts is patiënt van een psychiatrische instelling en wordt op een ochtend dood teruggevonden in een van de paardenstallen van de instelling. Mogelijk gaat het om een ongeval en werd Hemrechts vertrappeld onder de paardenhoeven. Van In vermoedt echter dat er meer aan de hand is. Er zijn immers verschillende betrokkenen die er voordeel bij hebben als Hemrechts uit hun leven zou verdwijnen.
Brugge wordt geteisterd door een bende carjackers, die het vooral gemunt hebben op dure cabrio's. Wanneer er bij een van de overvallen een dodelijk slachtoffer valt, komt de zaak in handen van het team van Van In. De spanningen tussen Van In en De Maegd lopen hoog op als het onderzoek hen naar Belgo Shipping leidt, het bedrijf waarvoor sinds kort ook Ivo Verbruggen werkt.
Onderzoeksjournalist Gert De Loo komt de onrustwekkende verdwijning aangeven van klokkenluider Manuel Van Damme. Van Damme was De Loo's belangrijkste informant in zijn onderzoek naar corruptie en wanpraktijken binnen de holding van baron Hubert Dauxois. Die laatste wordt er onder andere van verdacht seksfeestjes te organiseren voor politici om op die manier naar hun gunsten te dingen.
Sandy Borghs, de callgirl die Manuel Van Damme het laatst in leven heeft gezien, overleeft maar amper een aanslag op haar leven. Van In is ervan overtuigd dat Sandy hem kan helpen in het oplossen van de moord op Van Damme en trekt met zijn team naar Tongeren. Het wordt er een blij weerzien met Hannelore Martens. Samen zullen zij proberen deze complexe zaak tot een goed einde te brengen.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.