Aspe

Aspe

Hoofdinspecteur Pieter Van In en zijn team lossen misdaden en moorden op in en rond Brugge. Gebaseerd op de boeken van Pieter Aspe.

12 afleveringen

Isabelle Van Stavoort, de dochter van een succesvolle zakenman, wordt op klaarlichte dag ontvoerd. De daders gaan daarbij zeer brutaal te werk en schieten Isabelles lijfwacht koelbloedig neer. Al snel wordt duidelijk dat het niet om een gewone ontvoering gaat. Van In vermoedt zelfs dat Luc De Ghandt, Isabelles echtgenoot, betrokken zou kunnen zijn bij de zaak.

2. Romeo & Julia

Pierre Lenaerts, eigenaar van een koetsiersbedrijf dat toeristen rondrijdt in Brugge, wordt dood aangetroffen in zijn paardenstal. De eerste tekenen wijzen op zelfmoord. Wanneer echter blijkt dat de familie van Pierre in een zwaar conflict met een concurrerend bedrijf betrokken is, begint Van In steeds meer in kwaad opzet te geloven. Het is slechts het begin van een reeks verrassende ontdekkingen.
Schepen Thérèse Desmedt is volop in de running om de toekomstige burgemeester van Brugge te worden, wanneer ze plots de hulp van de LOD inroept. Ze beweert het slachtoffer te zijn van pesterijen en wijst de schuldige aan binnen politieke kringen. Van In vermoedt dat er veel meer aan de hand is. Wanneer er uiteindelijk een dodelijk slachtoffer valt, blijkt hij gelijk te hebben.

4. De Weddenschap

Zaakvoerder Renaat Filips komt op gruwelijke wijze om het leven in zijn eigen sauna. De eerste verdachte is de minnaar van Filips vrouw. Wanneer er een tweede dode valt, vreest Van In dat de zaak veel complexer is dan dat. Uiteindelijk wordt het een race tegen de klok om te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen.

5. Knock Out

Rita Batsleer, de uitbaatster van een boksclub, meldt de verdwijning van haar zoon Frederiek Devusschere. De speurders ontdekken dat Devusschere enkele dagen voor zijn verdwijning Maria-Sofia di Luca had aangerand. Wanneer blijkt dat Maria-Sofia de dochter is van topcrimineel Renato di Luca, hoeven de speurders niet ver te zoeken om een mogelijke dader te vinden.

6. De zaak-De Maegd

Roeland Pieters wordt na een avondje squashen neergeschoten op de parking van de sportclub. De speurders hebben geen idee wie de dader is of wat het motief kan zijn, totdat ze ontdekken dat Pieters de man is met wie Patricia De Maegd een verhouding had. Inspecteur De Maegd komt daardoor in het oog van de storm te zitten.

8. Verdwenen

Fred Sermont neemt samen met nog drie andere proefkonijnen deel aan een experiment om een nieuw medicijn te testen. Op een nacht verdwijnt hij uit het ziekenhuis, zonder enig spoor na te laten. Aanvankelijk hecht het team van Van In weinig belang aan de zaak, tot Karel Sermont, Freds tweelingbroer, komt vertellen dat er meer aan de hand is.

9. In eigen handen

Ex-paracommando Ben Van Marcke staat terecht voor de moord op zijn vrouw. Van Marcke, die van in het begin zijn onschuld heeft staande gehouden, slaagt erin om nog voor het proces start te ontsnappen. Van In raakt steeds meer overtuigd van Van Marckes onschuld en vreest nu dat die eigenhandig op zoek zal gaan naar de echte dader.
Het team van Van In wordt opgeroepen voor een moordzaak in het Europacollege in Brugge. Hans Van Acker, een van de studenten, is op zijn kamer dood aangetroffen met een ingeslagen schedel. Dan blijkt plots Hans Van Acker helemaal niet te bestaan. De bal gaat pas echt aan het rollen wanneer de Staatsveiligheid het onderzoek naar zich wil toetrekken.
Op een ochtend hangt tegen de gevel van het Concertgebouw het gekruisigde lichaam van de bekende Brugse tenor Filip Verstraete, alias Felipe. Het blijkt al snel om een misplaatste grap te gaan. Commissaris De Kee vermoedt echter dat het om een regelrechte doodsbedreiging gaat en wil het geplande optreden van de tenor laten afgelasten.
Albert Van Gastel wordt met een kogel in het hoofd aangetroffen in het kantoor van zijn transportfirma. Het onderzoek leidt de speurders naar Anton Konings. Konings is geen onbekende voor het gerecht en wordt verdacht van grootschalige drugshandel. Tegelijkertijd onderzoekt het team van Van In de dood van Patrick Diels, die op het eerste gezicht is gestorven aan een overdosis.
Wanneer zowel Linde als Machteld verdwenen blijkt te zijn na een therapeutische sessie, vermoedt De Maegd onmiddellijk kwaad opzet. Smeekens van zijn kant ziet in de verdwijning een bevestiging van zijn vermoeden dat de dood van ex-rechercheur Patrick Diels iets te maken heeft met de dubbele moord die het team onderzoekt.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.