Aspe

Aspe

Herbert Flack in de rol van hoofdinspecteur Pieter Van In, die samen met zijn gedreven team misdaden in en rond Brugge oplost. Gebaseerd op de boeken van Pieter Aspe.

12 afleveringen

Isabelle Van Stavoort, de dochter van een succesvolle zakenman, wordt op klaarlichte dag ontvoerd. De daders gaan daarbij heel driest te werk en schieten Isabelles lijfwacht in koelen bloede neer. Al snel blijkt dat het niet om een gewone ontvoering gaat. Van In vermoedt zelfs dat Luc De Ghandt, Isabelles echtgenoot, betrokken zou kunnen zijn bij de zaak.
Pierre Lenaerts, eigenaar van een koetsiersbedrijf dat toeristen rondrijdt in Brugge, wordt dood aangetroffen in zijn paardenstal. De eerste tekenen wijzen op zelfmoord. Wanneer echter blijkt dat de familie van Pierre in een zwaar conflict met een concurrerend bedrijf betrokken is, begint Van In steeds meer in kwaad opzet te geloven. Het is slechts het begin van een reeks verrassende ontdekkingen.
Schepen Thérèse Desmedt is in de running om de toekomstige burgemeester van Brugge te worden, wanneer ze de hulp van de LOD inroept. Ze beweert het slachtoffer te zijn van pesterijen en wijst de schuldige aan binnen politieke kringen. Van In, die zich niet graag de wet laat dicteren, vermoedt dat er veel meer aan de hand is. Wanneer er uiteindelijk een dodelijk slachtoffer valt, krijgt hij gelijk.
Zaakvoerder Renaat Filips komt op gruwelijke wijze om het leven in zijn eigen sauna. De eerste verdachte is de minnaar van Filips vrouw. Wanneer er een tweede dode valt, vreest Van In dat de zaak veel complexer is dan dat. Uiteindelijk wordt het een race tegen de klok om te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen.
Rita Batsleer, de uitbaatster van een boksclub, komt de verdwijning van haar zoon Frederiek Devusschere aangeven. De speurders ontdekken dat Devusschere enkele dagen voor zijn verdwijning Maria-Sofia di Luca had aangerand. Wanneer blijkt dat Maria-Sofia de dochter is van topcrimineel Renato di Luca, moeten de speurders niet ver zoeken om een mogelijke dader te vinden.
Roeland Pieters wordt na een avondje squashen neergeschoten op de parking van de sportclub. De speurders hebben geen idee van de dader of het motief, tot ze vernemen dat Pieters de man is met wie Patricia De Maegd een verhouding had. Inspecteur De Maegd komt daardoor in het oog van de storm te zitten. Het team van Van In schaart zich achter hun collega en probeert zijn onschuld te bewijzen.
Fred Sermont neemt samen met nog drie andere proefkonijnen deel aan een experiment om een nieuw medicijn te testen. Op een nacht verdwijnt hij uit het ziekenhuis, zonder enig spoor na te laten. Aanvankelijk hecht het team van Van In weinig belang aan de zaak, tot Karel Sermont, Freds tweelingbroer, komt vertellen dat er meer aan de hand is.
Ex-paracommando Ben Van Marcke staat terecht voor de moord op zijn vrouw Elke De Jong. Van Marcke, die van in het begin zijn onschuld heeft staande gehouden, slaagt erin om nog voor het proces te ontsnappen. Van In raakt steeds meer overtuigd van Van Marckes onschuld en vreest nu dat die op zoek zal gaan naar de echte dader. De zaak brengt de speurders in een gevaarlijk parket.
Het team van Van In wordt opgeroepen voor een moordzaak in het Europacollege in Brugge. Hans Van Acker, een van de studenten, is op zijn kamer dood aangetroffen met ingeslagen schedel. Maar dan blijkt Hans Van Acker helemaal niet te bestaan. De bal gaat pas echt aan het rollen wanneer de Staatsveiligheid het onderzoek naar zich wil toetrekken. Dat is uiteraard buiten Van In gerekend.
Op een ochtend hangt tegen de gevel van het Concertgebouw het gekruisigde lichaam van de bekende Brugse tenor Filip Verstraete, alias Felipe. Het blijkt al snel om een misplaatste grap te gaan. Commissaris De Kee vermoedt echter dat het om een regelrechte doodsbedreiging gaat en wil het geplande optreden van de tenor laten afgelasten.
Albert Van Gastel wordt met een kogel in het hoofd aangetroffen in het kantoor van zijn transportfirma. Het onderzoek leidt de speurders naar Anton Konings. Konings is geen onbekende voor het gerecht en wordt verdacht van grootschalige drugshandel. Tegelijk onderzoekt het team van Van In de dood van Patrick Diels. Op het eerste gezicht is die gestorven aan de gevolgen van een overdosis.
Wanneer zowel Linde als Machteld verdwenen blijken te zijn na een therapeutische sessie, vermoedt De Maegd onmiddellijk kwaad opzet. Smeekens van zijn kant ziet in de verdwijning een bevestiging van zijn vermoeden dat de dood van ex-rechercheur Patrick Diels iets te maken heeft met de dubbele moord die het team onderzoekt.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.