Aspe

Aspe

Hoofdinspecteur Pieter Van In en zijn team lossen misdaden en moorden op in en rond Brugge. Gebaseerd op de boeken van Pieter Aspe.

12 afleveringen

Wanneer in een chique maar onbewoonde penthouse aan de Zeebrugse dijk het naakte lijk wordt gevonden van de mooie jonge Debbie Wostyn, staan hoofdinspecteur Pieter Van In en zijn team voor een raadsel. Debbie was een voorbeeldige studente verpleegkunde en enig kind uit een zeer godsvruchtig gezin. Al snel blijkt Debbie's levenswandel echter niet zo onbesproken.

2. Ijskoningin

Virginie, een talentvolle ijsschaatsster en deelneemster aan het Brugse IJsfestijn wordt vermoord teruggevonden in een koelruimte van de ijshal. Uit het pathologisch onderzoek blijkt dat ze enkele minuten voor haar dood seks heeft gehad. De organisator van het evenement, Lodewijk Verdonck, is hoogst ongelukkig over de negatieve reclame die het moordonderzoek met zich meebrengt.
De families Persyn, Goeminne en Yperman baten sinds jaar en dag de toeristische rondvaartbootjes uit in Brugge. Op een dag wordt Jeanine Persyn, één van de uitbaatsters, vermoord teruggevonden in haar boothuis. Ze is aan haar voeten opgehangen, met het hoofd in het water en de billen bloot, iets wat Van In intrigeert.
Felix Vermandere, een schatrijke Brugse antiquair, is vermoord teruggevonden in zijn woning door zijn schoondochter Yvette. Zij wijst beschuldigend naar de dertig jaar jongere vrouw van de antiquair, Nine Swart. Van In heeft zowat onmiddellijk een hekel aan de hysterische schoondochter.
Op het binnenplein van de prestigieuze hotelschool wordt het lijk gevonden van de 17-jarige internaatstudente Denise Vercruyft. Het meisje is van het dak van de school gevallen, een vluchtweg die wel eens door studenten gebruikt wordt om 's nachts ongezien het internaat te verlaten en een stapje in de wereld te zetten.
De rijke bouwondernemer Baardemaker wordt vermoord en begraven in een betonnen pijler van één van zijn constructies. De man bleek wel wat vijanden te hebben, maar geen van hen had een echt motief om hem te vermoorden. De politie tast dan ook in het duister, tot ook het lijk gevonden wordt van rechter Schoeters.
Brugge wordt geplaagd door een bende gauwdieven en er wordt druk gezet op Van In & co om die zo snel mogelijk te vatten. Van In is echter veel meer geïnteresseerd in de moord op trucker Mike Van Hees, wiens lijk uit de zee werd opgevist. Van Hees bleek te werken voor een bende mensensmokkelaars en dat spoor leidt de politie regelrecht naar de gauwdieven.

8. Free Willy

Midden in een persconferentie in een Brugs hotel, stuikt de Amerikaanse miljonair O'Reilly in elkaar. De man blijkt vergiftigd met rattenvergif. O'Reilly was in Brugge om een overeenkomst te sluiten met het Brugse dolfinarium. Hij wilde een aantal dolfijnen overbrengen naar Amerika en inzetten in een wetenschappelijk experiment, een plan dat niet door iedereen op gejuich werd onthaald.
De Brugse voetbalbelofte Jan Somers wordt 's avonds na een feestje op straat doodgereden door een SUV. Een ongeval met vluchtmisdrijf of moord? Van In raakt meer en meer overtuigd van die tweede hypothese naarmate hij in het leven van de voetballer graaft. De spits blijkt net van Cercle naar het Club Brugge te zijn overgestapt, tegen de zin van zijn manager en van enkele van zijn ex-ploegmaats.
Kristel Fimmers wuift 's morgens haar man en dochter uit wanneer die respectievelijk naar kantoor en naar school vertrekken. Vervolgens loopt Kristel snel even naar de woonst van de buren: haar eigen zus Linda, schoonbroer Joris Brugmans en de kinderen Tim en Sarah zitten levenloos rond de tafel, ze zijn vergiftigd.
Twee drugshoertjes worden vermoord aangetroffen: een zaak voor Van In en Versavel. Van hogerhand krijgen ze echter de opdracht zich te concentreren op de internationale drugstrafiek die de haven van Zeebrugge teistert. Hoofdcommissaris Van In en zijn team krijgen hiervoor versterking van hun Nederlandse collega Freek Dullens. Van In en Dullens kunnen van bij de start slecht met elkaar opschieten.
Van In tracht vooruitgang te boeken in de zaak van de vermoorde drugshoertjes, maar dan wordt er een aanslag gepleegd op zijn hoofdgetuige. Opnieuw wordt Van In duidelijk gemaakt dat hij voorrang moet verlenen aan de zaak van de internationale drugstrafiek. Volgens Van In tonen beide zaken echter onderlinge verbanden.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.