Aspe

Aspe

Herbert Flack in de rol van hoofdinspecteur Pieter Van In, die samen met zijn gedreven team misdaden in en rond Brugge oplost. Gebaseerd op de boeken van Pieter Aspe.

7 afleveringen

Postbode Maurice Heylants is op ronde wanneer hij koelbloedig wordt neergeschoten. Hij kreeg een kogel recht door het hart en een kogel in de buik. De ondervraging van Mathilde Dekoninck, de buurtbewoonster die het lichaam vond, levert alleen op dat de postbode nog niet lang geleden werd overgeplaatst op deze route. Annie Heylants is erg aangeslagen door de dood van haar broer.
Een knappe jongedame verlaat een riante villa. Remco en Robert, twee bodyguards, grijnzen. Wanneer mevrouw niet thuis is, laat hun baas wel eens een luxe callgirl komen om zijn SM-fantasieën te botvieren. Even later gaat de bel en voor de deur staat een andere prostituee. De bodyguards spurten naar boven en vinden het levenloze, zwaar toegetakelde lichaam van Richard Moens.
De familie Cuyvers zit aan het ontbijt wanneer de politie onder leiding van David Peeters, van de cel georganiseerde misdaad, bij hen binnenvalt. Nico Cuyvers was jarenlang boekhouder en leidde de witwaspraktijken van topgangster Reinhard Stievus. Nu hij alles aan de politie wil opbiechten is zijn gezin in gevaar.
Mitch Dedecker krijgt op kantoor telefoon van Rudy De Roo, een bejaarde man die buurtwachter speelt en om de haverklap aangifte doet voor de kleinste futiliteit. Dit keer duurt het gesprek nauwelijks enkele seconden, want Rudy wordt neergeslagen terwijl hij aan de lijn hangt. Een patrouille wordt meteen naar zijn woning gestuurd en vindt zijn levenloze lichaam in de keuken.
In het Memlingmuseum zijn de portretten van Willem Moreel en Barbara Van Vlaenderberch gestolen. Volgens de museumdirectrice moet het een diefstal op bestelling zijn geweest, want de werken zijn heel bekend en dus onverkoopbaar. De nachtwaker wordt al snel de hoofdverdachte wanneer blijkt dat de opnames van de bewakingscamera werden onderbroken en dat het alarm voor de roof werd afgezet.
De zeventienjarige Mario Mollinari wordt op de terugweg van school in het park neergestoken. De speurders vermoeden dat het om een afrekening in het drugmilieu gaat, maar wanneer een ooggetuige Mario's dealer vrijpleit, loopt dat spoor dood. Journaliste Betty Engelen zet de inspecteurs extra onder druk wanneer ze enkele vernietigende artikels over hun onderzoekswerk schrijft.
Er breken spannende tijden aan voor de speurders wanneer Van In na een nachtje stappen wordt vermist. Het wordt al snel duidelijk dat dit geen gewone verdwijning is. Van In is ontvoerd. Hannelore zit na haar verhouding en door de ontvoering in zak en as, maar dan krijgt ze bezoek dat als een geschenk uit de hemel komt. Guido Versavel is terug in het land.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.