Aspe

Aspe

Hoofdinspecteur Pieter Van In en zijn team lossen misdaden en moorden op in en rond Brugge. Gebaseerd op de boeken van Pieter Aspe.

12 afleveringen

De spoedafdeling van het Brugse AZ wordt overrompeld door patiënten met een ernstige voedselvergiftiging. Al snel wordt duidelijk dat ze allemaal hetzelfde streekbier hebben gedronken: Brugse Bruine van de lokale brouwerij Verbeke. Van In snapt niet waarom de politie zich hiermee zou moeten bezighouden.
Gravin Helene Veldmans de Valet wordt vermoord teruggevonden in haar buitenverblijf in Zeebrugge. Een uit de hand gelopen homejacking of een huurmoord? Volgens graaf de Valet, de broer van het slachtoffer, bestaat er weinig twijfel: zijn zus is uit de weg geruimd in opdracht van haar echtgenoot, de beruchte advocaat Nico Veldmans. Ze waren in een vechtscheiding verwikkeld.

3. Requiem

Erik Maertens kijkt door het raam zijn bezoeker na die met de wagen wegrijdt, wanneer hij plots door de knieën zakt en sterft. Maertens is vergiftigd en alles wijst erop dat hij amper vijf minuten voor zijn dood nog thee heeft gedronken met zijn moordenaar. Marijke Delanoye is erg aangeslagen door de plotse dood van haar man en kan nauwelijks geloven dat hij werd vermoord.

4. Oud zeer

Op het commissariaat wordt de negenjarige Stephen achtergelaten door de juf. Zijn moeder, Maggie, is hem niet komen afhalen op school en ze is ook niet te bereiken via gsm. Dedecker gaat op zoek en vindt de vrouw thuis koelbloedig afgemaakt met twee kogels in de borst. Alles lijkt op een passionele moord: geen sporen van een inbraak of van een vechtpartij.
Midden in de nacht wordt een lijk gedumpt in een park. Het slachtoffer is Bertin De Ridder, een geslaagd zakenman. Hij werd afgemaakt met een kogel door het hoofd. Buurtonderzoek levert niets op. Een jong koppel dat nochtans vlakbij woont, heeft niets gezien of gehoord. De weduwe van Bertin is in alle staten. Ze vertelt de speurders dat haar man ontvoerd was.
Van In wordt geconfronteerd met zijn ergste nachtmerrie: een seriemoordenaar. Op enkele dagen tijd worden twee blonde receptionistes vermoord. De manier waarop is identiek: zonder geweld of sporen van inbraak geraakt de moordenaar binnen in het appartement van de jonge vrouwen. Hij wurgt zijn slachtoffers en schminkt ze daarna zeer opzichtig. De stad staat in rep en roer.
Brugge is in de ban van de seriemoordenaar die inmiddels vier jonge, blonde vrouwen heeft vermoord. Het voorlaatste slachtoffer was een secretaresse van het parket. De andere meisjes werkten als receptioniste bij een bedrijf. Deze overeenkomst is een eerste bruikbare aanwijzing voor de speurders en langzaam sluit het net zich rond de moordenaar.
Roger Brouwers wordt vermoord teruggevonden in een hotelkamer. Hij werd het hoofd ingeslagen met een kandelaar. Het slachtoffer - hoofdredacteur van een magazine dat vooral bekend is voor de schaars geklede babes op de cover - had meer vijanden dan hem lief was. Verdachten genoeg dus.
Drie mannen vallen 's morgens een villa binnen. Ze gijzelen moeder en zoon en nemen de vader, een bankdirecteur, mee naar zijn filiaal. Door een toevallige politiepatrouille loopt de overval op de bank echter in het honderd. Een van de agenten wordt neergeschoten en de overvallers verschansen zich in de bank met de aanwezige bedienden en klanten als gijzelaars.
Guido Versavel is een gebroken man na de dood van zijn vriend en levensgezel Frank. Ook Van In en Hannelore zitten in zak en as. Terwijl een intern onderzoek wordt gestart naar de omstandigheden van de schietpartij gaat de zoektocht naar de overlevende overvaller onvermoeibaar voort.
Vechtersbaas Gerard Peeters is met twee kogels in de buik en één in het hoofd gedood. Het slachtoffer was berucht in het portiersmilieu en dus gaat Van In uit van een professionele afrekening. De broers van Gerard, Mon en Lei Peeters, zweren wraak. Ze weigeren Van In te vertellen wie ze verdenken, maar willen wel graag inzage in het onderzoeksdossier.
De politie heeft het lijk van Kevin Lacoste gevonden en is nu koortsachtig op zoek naar zijn tienjarig dochtertje Britney. Er wordt gevreesd dat haar leven in gevaar is. Tegenover Van In licht dancinguitbater Didier Mahot een tip van de sluier, maar dat bekomt hem slecht. Van In en De Kee besluiten daarop de gebroeders Peeters én Jan Van Dam dag en nacht te schaduwen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.