Aspe

Aspe

Hoofdinspecteur Pieter Van In en zijn team lossen misdaden en moorden op in en rond Brugge. Gebaseerd op de boeken van Pieter Aspe.

12 afleveringen

Enkele weken nadat Van Ins leven aan een zijden draadje hing, gaat het met hem de goede kant op. Hij pakt zijn oude gewoontes snel weer op en heeft de microbe van het speuren opnieuw te pakken. Wanneer er bij een levertransplantatie in het ziekenhuis waar hij recupereert, een fout wordt gemaakt, wordt zijn nieuwsgierigheid te groot.
De 17-jarige Laura, de dochter van Raf en Ingrid Van Gelder, wordt gewurgd teruggevonden in het bos. De inspecteurs komen te weten dat de rebellerende puber het moeilijk had met het gezag van haar dominante vader en vaak in het plaatselijke jeugdhuis rondhing. Wanneer uiteindelijk blijkt dat ze vier weken zwanger was, begint de zoektocht naar de jonge vader.

3. Cold Case

Op een bouwwerf wordt een lijk opgegraven dat daar drie jaar geleden werd gedumpt. Aan de hand van het gebit komen ze op het spoor van Rudy Banjerd, een crimineel die vlak na een diamantroof met de edelstenen verdween. Van In komt net terug uit ziekteverlof en heeft meteen twee moordzaken op te lossen.

5. Oog om oog

Twee hooligans van de Blue Devils worden met ernstige brandwonden in het ziekenhuis opgenomen, nadat ze werden gefolterd. Uit grote schrik wil geen van beiden informatie kwijt. Wanneer blijkt dat de Blue Devils net het café van de rivaliserende East Siders kort en klein hebben geslagen, zou er wel eens sprake kunnen zijn van een wraakactie.
Op het domein van graaf de Forceville wordt valkenier Joppe Devroe dood teruggevonden. Hij is na een hevig gevecht uit het zolderraam gegooid. De dochter van de graaf blijkt Joppe zijn jeugdliefde te zijn, maar zij is inmiddels verloofd met Cedric Schots, de zoon van een rijke bouwheer. Dit opgezette huwelijk bleek echter tegen de zin van Joppe.
Een rustige buitenwijk wordt opgeschrikt wanneer het lijk van Patrick Neirinck, een veroordeelde pedofiel, wordt gevonden. De buurt lijkt opgelucht met dit nieuws. Davy Pellemans wordt al snel hoofdverdachte wanneer blijkt dat hij vroeger door Neirinck werd misbruikt. Ook blijkt dat hij voor het tijdstip van de moord geen sluitend alibi heeft.

8. Klasreünie

Charlotte Hendrickx ontdekt op een middag het levenloze lichaam van haar echtgenoot. De speurders vermoeden dat Charlottes affaire het motief kan zijn en ze verdenken haar minnaar Koen Desmedt, de beste vriend van Hendrickx. Als de volgende dag opnieuw een man wordt gevonden die op dezelfde manier werd vermoord, realiseren de inspecteurs zich dat ze met een seriemoordenaar te maken hebben.
De inspecteurs krijgen niet veel tijd om te rouwen na het verlies van Mitch, wanneer het lichaam van de 18-jarige Hendrik Demeuter op het strand van Zeebrugge komt aandrijven. Hendrik was zwaar gedrogeerd en kreeg een slag op zijn achterhoofd. Bij zijn vader Erwin Demeuter, de conservatieve kandidaat-burgemeester, komt het nieuws als een donderslag bij heldere hemel.
Een rendez-vous in een hotel de passage loopt voor Linde De Roeck fout af want ze wordt vermoord in het bubbelbad teruggevonden. Maar met wie had Linde afgesproken? Haar echtgenoot Lars De Roeck had geen enkel vermoeden van het dubbelleven dat Linde leidde. Via de bestellijst van de room service kunnen ze een zekere Kris Kras, ofwel Kris Van Gool, op het spoor komen.
Wanneer eerste meester Reggie Vlemminckx niet op het ochtendappel op de marinebasis van Zeebrugge verschijnt, wordt de federale politie meteen op deze onrustwekkende verdwijning gezet. Wanneer Reggies lijk wat later in de haven aanspoelt, hebben de inspecteurs van de lokale politie een nieuwe zaak.
In een villawijk wordt de achtjarige Juliette De Baetselier op een nacht ontvoerd. Meteen worden verschillende pistes onderzocht, en in afwachting van mogelijk nieuws van de ontvoerders houden de speurders elk om beurt de wacht in de woning van familie De Baetselier. Wanneer de helderziende Mario Soetaert vrijwillig zijn diensten aan de ouders aanbiedt, komt de zaak in een stroomversnelling.
Na ontvangst van de dvd met beelden van Juliette, is het duidelijk dat de arrestatie van Wilfried Machiels de aanleiding voor de ontvoering is. Wanneer de ontvoerder, die zichzelf 'de Architect' noemt, de vrijlating van Machiels eist, wordt Hannelore van hogerhand onder druk gezet. Haar oversten willen Machiels koste wat het kost voor de raadkamer zien verschijnen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.