Aspe

Aspe

Herbert Flack in de rol van hoofdinspecteur Pieter Van In, die samen met zijn gedreven team misdaden in en rond Brugge oplost. Gebaseerd op de boeken van Pieter Aspe.

10 afleveringen

Brugge wordt opgeschrikt door een bomaanslag. Hoofdinspecteur Pieter Van In en zijn rechterhand, inspecteur Guido Versavel, ontdekken een internationaal complot van reisorganisatoren en vastgoedmakelaars. Die willen van Brugge een toeristisch Disneyland maken. Hun plan: de Bruggelingen uit de binnenstad verdrijven en hun huizen verbouwen in hotels of verkopen aan rijke buitenlanders.
In de tuin van De Love, een gerestaureerde boerderij nabij Brugge, wordt een lijk ontdekt. Van In komt erachter dat De Love diende als lustoord voor prominente figuren. Hij komt op het spoor van een malafide, uiterst rechtse groepering die de bescherming geniet van de minister van Buitenlandse Zaken.
Bij de vooraanstaande juwelier Ludovic Degroof is ingebroken. De dieven hebben evenwel niets meegenomen. Ze hebben wel alle juwelen opgelost in een bokaal koningswater. In de kluis hebben ze een brief achtergelaten met daarop een vreemd vierkant. Het lijkt een banaal voorval, waaraan Pieter Van In dan ook niet veel aandacht besteedt.
Pieter Van In krijgt journaliste Saartje Maes over de vloer. Zij maakt een reportage over de politie. Niet alleen in het onderzoek naar de sekte zorgt Saartje voor verwarring, maar ook bij de hoogzwangere Hannelore is haar slanke verschijning een doorn in het oog.
Patrick Claes, een rijke beursmakelaar en wapenverzamelaar, wordt in zijn huis overvallen. De inbrekers plunderen zijn verzameling antieke pistolen en ook een cd-rom waarop zijn zaken met de Russische maffia staan geschreven wordt gestolen. Wanneer Judith, de vrouw van de makelaar, verwijnt en het spoor naar een seksclub leidt, denkt Pieter van In in een slangenkuil te zijn terechtgekomen.
Hannelore Martens is totaal verrast wanneer haar jeugdliefde Valentijn Heydens na jaren voor haar neus staat. Hij vraagt haar om hulp omdat zijn vader wordt bedreigd. Wanneer die kort daarop wordt vermoord, ontdekt Pieter van In dat Valentijn Hannelore als alibi heeft gebruikt.
Carlos Minne wordt dood aangetroffen op het strand. Hij werd tot aan zijn nek ingegraven in het zand en heeft een rubberen SM-speeltje in zijn mond. Pieter van Ins onderzoek brengt hem naar vrienden met wie Minne de avond ervoor op stap was. Onder hen de homoseksuele advocaat Arnould en zakenman Roger Daems.
De Spaanse premier en zijn dochter staan op het punt om Brugge te bezoeken. Jaime Ruiz, de Spaanse secretaris van het Europacollege, is druk bezig met de voorbereidingen van het bezoek. Wanneer in het Minnewaterpark door twee Spanjaarden een man wordt vermoord, ontdekt Pieter van In dat de ETA bezig is met het beramen van een aanslag, gericht op de premier.
Pieter Van In onderzoekt de vondst van een pink op het parkeerterrein van het Concertgebouw. Tegelijkertijd doet hij onderzoek naar een home- en carjacking bij Paul Verfaille. Pieter slooft zich niet uit, totdat hij ontdekt dat de zaken met elkaar in verbinding staan.
Pieter Van In ontdekt een complot tussen de reclamewereld en het grootkapitaal om te infiltreren in de media. Tijdens zijn zoektocht wordt Pieter voor de voeten gelopen door Linda Tensen, een pseudo televisie-presentatrice die zich graag als ernstige journaliste voordoet. Wanneer ook een plaatselijk politicus in zijn bad verdronken wordt is het duidelijk dat de zaak complexer is.
  • Simply the best van VTM live of uitgesteld
  • Movie nights & serie marathons ook voor de kids
  • One SHORTIE a day… doet niets speciaal, maar is wel plezant
  • En op écht al je schermen Smartphone, laptop, tablet, smart tv, casting én tv-boxen - dus ja, echt allemaal
  • Hallo VTM GO+ Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.