Aspe

Aspe

Hoofdinspecteur Pieter Van In en zijn team lossen misdaden en moorden op in en rond Brugge. Gebaseerd op de boeken van Pieter Aspe.

10 afleveringen

Brugge wordt opgeschrikt door een bomaanslag. Hoofdinspecteur Pieter Van In en zijn rechterhand, inspecteur Guido Versavel, ontdekken een internationaal complot van reisorganisatoren en vastgoedmakelaars. Die willen de Bruggelingen uit de binnenstad verdrijven en hun huizen verbouwen tot hotels of verkopen aan rijke buitenlanders.
In de tuin van De Love, een gerestaureerde hoeve nabij Brugge, is een lijk gevonden. Van In komt erachter dat de hoeve in feite een lustoord is voor prominente figuren. Wanneer hij, tegen de zin van Hannelore en het parket, de jonge inspecteur Neels op onderzoek stuurt, neemt de zaak een heel andere wending.
Er is ingebroken bij juwelier Ludovic Degroof. De dieven hebben echter niets meegenomen. Wel hebben ze alle juwelen opgelost in een bokaal koningswater en in de kluis werd een brief achtergelaten met daarop een vreemd vierkant. Het lijkt een banale zaak, waaraan Van In dan ook geen aandacht besteedt.
Van In krijgt van commissaris Dekee journaliste Saartje Maes naast zich. Zij maakt een reportage over de nieuwe politiestructuur. Van In, die onderzoek doet naar een sektemoord, wil liever geen pottenkijkers en weigert zijn medewerking, maar hij wordt teruggefloten door procureur Beekman. Samen met zijn tijdelijke assistente Saartje gaat hij op zoek naar de persoon achter sekteleider Venex.
Patrick Claes, een rijke beursmakelaar, wordt in zijn huis overvallen. De inbrekers gaan aan de haal met zijn verzameling antieke pistolen en stelen ook een cd-rom waarop zijn zaken met de Russische maffia staan beschreven. Wanneer Judith, de vrouw van de makelaar, verdwijnt, leidt het spoor dat Van In volgt naar een seksclub.

6. Blauw bloed

Hannelore Martens is totaal verrast wanneer haar jeugdliefde Valentijn Heydens na jaren plots voor haar neus staat. Hij vraagt haar om hulp omdat zijn vader wordt bedreigd. Wanneer die kort daarop wordt vermoord, ontdekt Pieter Van In dat Valentijn Hannelore als alibi heeft gebruikt.

7. Dood tij

Carlos Minne wordt dood aangetroffen op het strand. Hij was tot aan zijn nek ingegraven in het zand en had een rubberen sm-speeltje in zijn mond. Van In ondervraagt de vrienden met wie Minne de avond ervoor op stap was. Onder hen de malafide advocaat Arnould en zakenman Roger Daems.

8. Zoenoffer

In het Minnewaterpark wordt een man vermoord door twee Spanjaarden, net nu de Spaanse premier en zijn dochter een bezoek brengen aan Brugge. Daar heeft de secretaris van het Europacollege, Jaime Ruiz, voor gezorgd. Van In komt tot de conclusie dat de Baskische afscheidingsbeweging ETA een aanslag beraamt tegen de premier. Via het Brugse fotomodel Els Hocepied komt Van In bij Ruiz terecht.

9. Vagevuur

Pieter Van In onderzoekt de vondst van een pink op het parkeerterrein van het Concertgebouw. Tegelijkertijd moet hij onderzoek doen naar een home- en carjacking bij Paul Verfaille, de schepen van cultuur. Dan ontdekt hij een verband tussen de twee zaken.
Thierry Steen, eigenaar van een reclamebedrijf, wordt vermoord op zijn eigen bruiloft. Even later pleegt Koen Verhelst, kaderlid van Big NV, het grootste reclamebureau van het land, zelfmoord. Pieter Van In ontdekt een complot, maar tijdens zijn zoektocht naar bewijzen wordt hij voor de voeten gelopen door Linda Tensen, een presentatrice die zich graag als ernstige journaliste voordoet.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.