Aspe

Aspe

Hoofdinspecteur Pieter Van In en zijn team lossen misdaden en moorden op in en rond Brugge. Gebaseerd op de boeken van Pieter Aspe.

11 afleveringen

1. Avondrood

Wanneer Antje Swaegers, verpleegster in het bejaardentehuis Avondrood, 's morgens Fernand Quagebuer wil wekken, vindt ze zijn levenloze lichaam in de badkamer. Hartstilstand besluit de dokter, maar Antje vermoedt kwaad opzet. Eerder in de week had Fernand haar immers op het hart gedrukt om naar de politie te gaan mocht er iets met hem gebeuren.
De achtentwintigjarige Sofie Plessers voert als 'Vanessa' naaktshows op voor haar webcam. De firma 3X4U, gespecialiseerd in online erotainment, biedt de beelden aan op het internet en daar kunnen klanten haar en andere meisjes tegen betaling bekijken. Tijdens zo'n sessie wordt Sofie echter voor het oog van enkele verbijsterde klanten gewurgd door een gemaskerde man.
Onder leiding van Frank, de vriend van Versavel, worden archeologische opgravingen gedaan in een Brugs klooster. Wanneer de loodzware deksteen van een middeleeuwse graftombe wordt gelicht, komen ze tot een onthutsende ontdekking: er ligt een lijk dat slechts een tiental jaren oud is. Het blijkt te gaan om de stoffelijke resten van abt Praets, die tien jaar geleden plots verdween uit het klooster.
Van In en Hannelore genieten van elkaar en van een romantisch weekendje Parijs. Door de afwezigheid van Van In neemt Versavel de leiding over een moordonderzoek. De lichamen van de tweelingbroers Stef en Jan Geraerts zijn gevonden in de Damse vaart. Beiden werden neergeschoten. Jan was op slag dood, maar Stef heeft het overleefd.
Hannelore behandelt een uiterst delicate zaak waar mensen uit de hoogste rangen van het land bij betrokken zijn. Ze komt een smokkel van radioactieve wapens op het spoor. Een van de hoofdverdachten is een zekere Verkerk. Zonder dat Hannelore er erg in heeft, azen ook Van In en co op Verkerk.
Aan de woning van uitgever Komijn komen Van In en Hannelore tot de vaststelling dat ze met hetzelfde dossier bezig zijn. Hannelore beslist om haar echtgenoot van de zaak te halen, aangezien deze te groot en te complex is geworden voor de Brugse lokale politie. Van In pikt dit niet en geeft bewust verkeerde informatie door aan de procureur-generaal. Daarop wordt hij door De Kee geschorst.
Hannelore sleept Pieter tegen zijn zin mee naar een modeshow van topontwerpster Annick Verniers. Eregast van de avond is Alex Dieudonné, maar die komt niet opdagen. Met reden zo blijkt, want Van In krijgt een telefoontje dat de zakenman vermoord is teruggevonden. Hij werd afgemaakt met drie schoten in de borst. Aan verdachten is er geen gebrek.
Dokter Degucht, een bekend plastisch chirurg, is op een zeer wrede manier omgebracht in zijn eigen operatiezaal. Twaalf jaar geleden richtte hij samen met zijn collega dokter Banninckx een kliniek op voor esthetische chirurgie. Maar de laatste tijd deden de twee artsen niets anders dan ruziemaken over de honoraria.
Brugge wordt sinds kort overspoeld door daklozen. Waar ze vandaan komen en waarom ze plots allemaal in de stad opduiken, is een raadsel. De Kee wil dat er werk van wordt gemaakt, maar Van In heeft dringendere zorgen. Op verschillende plaatsen in Brugge zijn er menselijke lichaamsdelen in plastic vuilniszakken gevonden. Na onderzoek blijkt het om de stoffelijke resten te gaan van een oudere man.
Van In en zijn team worden naar de villa geroepen van Margot Van der Lindt, echtgenote van de vastgoedmakelaar Reinhard. Toen ze thuiskwam, nadat ze de nacht had doorgebracht in het buitenverblijf in Doornik, trof ze de kluis leeg aan in de studeerkamer en een plas bloed aan het bureau. Van haar man echter geen spoor.

13. Hoog Spel

De Nederlander Simon Kuitenbrouwer krijgt een hartaanval in nachtclub La Toya en sterft. Niets verdachts aan de hand vindt de Brugse politie, tot commissaris De Kee weet te melden dat Kuitenbrouwer een informant van de Nederlandse politie was. Dankzij hem stonden de Nederlandse collega's en de Federale op het punt een bende cannabissmokkelaars op te rollen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.