De Kotmadam

De Kotmadam

In het hart van studentenstad Leuven stellen Jeanne Piens en haar man Jef Liefooghe hun huis open om enkele kamers aan studenten te verhuren.

10 afleveringen

3. Gerant

Jeanne wordt door haar vroegere baas gevraagd om gerante te worden van zijn supermarkt. Ze wil het aanlokkelijke aanbod echter afslaan omdat ze vreest haar geliefde studenten niet vaak meer te zullen zien. Wanneer Jef hoort hoeveel zijn echtgenote als gerante kan verdienen, besluit hij de liefde tussen haar en de studenten te doen bekoelen. Met zo'n loon kan hij immers thuisblijven.

4. Speldenkussen

Jeanne gaat per ongeluk op een speldenkussen zitten en Jef moet de spelden er één voor één uittrekken. Het is een pijnlijke bedoening en Mimi hoort de kotmadam tot in de winkel roepen. Ze polst bij Odilon wat er aan de hand is, maar zoals gewoonlijk weet hij van niets. Mimi vermoedt dat Jeanne door Jef mishandeld wordt en roept de hulp van Lus in.

5. Eurosubsidies

Hugo is dolverliefd op Veerle, een meisje dat op zoek is naar een nieuw kot. Hij zou dan ook heel graag hebben dat zij de plaats inneemt van Gentil. Dieter is bereid om Jeanne te bewerken en vervalst een brief van de Europese Gemeenschap. Alle kotmadammen krijgen eurosubsidies als ze twee of meer buitenlandse studenten op kot hebben.

7. Detective

Er wordt regelmatig gestolen in het snoepwinkeltje. Jeanne verdenkt de punkers die vaak voor haar zaak rondhangen en vraagt Odilon om winkeldetective te spelen. Zelf heeft ze het te druk met de voorbereidingen voor de galareceptie in het stadhuis. Wat ze niet weet, is dat Jef hen helemaal niet heeft ingeschreven.

8. Politiek

Er zijn verkiezingen voor een nieuwe voorzitter van de middenstandsvrouwen. Jef beschouwt dit als de perfecte gelegenheid om Jeanne een paar avonden per week het huis uit te krijgen. Hij steunt haar campagne dan ook door dik en dun, totdat hij hoort dat Jeannes tegenkandidate niemand minder dan de vrouw van zijn baas is.

9. Trouwkleed

Jeannes telefoonrekening is nog nooit zo hoog geweest en daar is Tineke verantwoordelijk voor met al haar telefoontjes naar Nederland. Tineke doet alsof haar neus bloedt en blijft rustig verder bellen. Alsof dat nog niet genoeg is, geeft ze al haar geld uit aan dure kleren.

10. Voor wat hoort wat

Jeanne vindt het niet leuk dat Jef nooit eens met haar gezellig een avondje televisie kijkt. Hij voelt zich niet verplicht. Televisiekijken is háár hobby en voor zover hij zich kan herinneren, doet Jeanne toch ook niet mee aan zijn hobby's. Of wel? Met de hulp van Odilon en Lus leert Jeanne biljarten.

11. Duitsers

Mimi is uitgenodigd op een welkomstdiner van een Duits koppel dat pas in de straat is komen wonen. Jeanne daarentegen is overgeslagen. Ze slaagt erin zichzelf ook uit te nodigen en begint volop Duits te leren. Jef zou die avond liever gaan biljarten.

12. Cultuur

Jef heeft van Jeanne een week huisarrest gekregen omdat Mimi hem met de studenten betrapt heeft in een café met een slechte reputatie. Tineke heeft twee tickets voor een moderne dansvoorstelling. Wanneer haar vriendin afzegt, vraagt ze Jeanne mee. Zij voelt zich vereerd en grijpt deze kans met beide handen.

13. Heilige vissen

Jef en Jeanne kibbelen over hun vakantieplannen. Zij wil naar de zon gaan, maar hij beweert daar allergisch voor te zijn en zou liever gaan vissen in Schotland. Jeanne ziet dat dan weer niet zitten. Jeannes moeder wil dan weer samen met haar dochter en schoonzoon naar Lourdes gaan. Ze wil zelfs alle kosten dragen. Jef is tot veel bereid, maar ook om naar Lourdes te gaan met zijn schoonmoeder?
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.