Het Middelbaar

Het Middelbaar

110 afleveringen

De allereerste schooldag op de middelbare school is aangebroken. Liz baalt als de kinderachtige Sophie de enige is die ze kent en ze doet dan ook vreselijk haar best om haar uit de weg te gaan.

2. Middelbaar, Het

Zittenblijver Jaïro heeft een klik met Pieter, maar wanneer hij beseft dat Pieter eigenlijk best wel een nerd is, vreest hij voor een herhaling van vorig jaar.
Het nieuwe pleegkind van rector Folmers komt voor het eerst op school en ontmoet zittenblijver Soraya. Zij is meteen geïnteresseerd in deze mysterieuze jongen, tot grote ergernis van Farid zelf.
Liz schrikt als ze ontdekt dat Sophie's ouders haar oude huis hebben gekocht, dat te koop stond vanwege de scheiding van haar ouders.
Zittenblijver Soraya heeft totaal geen zin in het bemoei van al die leraren. Wanneer Manuhuwa haar wil helpen valt dat verkeerd bij haar.

6. Middelbaar, Het

Sophie komt erachter waar Liz woont en dat ze gelogen heeft.
Pieter wordt het slachtoffer van een gemene grap van Jaïro. Hij neemt wraak, maar beseft al snel dat dat geen goed idee was: er gelden voor hem nu eenmaal andere regels.

8. Middelbaar, Het

Om de verveling in de les te verdrijven, begint Timo spottende stripjes te maken. Onverwacht genoeg vindt hij hierbij een bondgenoot in Liz.

9. Middelbaar, Het

Soraya zamelt geld in voor Farid om mee te gaan naar de bioscoop, maar hij komt niet opdagen.

10. Middelbaar, Het

Liz is vergeten dat ze proefwerk heeft en wil spieken bij Sophie.

11. Middelbaar, Het

Liz probeert in een goed daglicht te komen bij Soraya door haar bij te staan wanneer ze op skates naar school komt. Soraya vindt haar echter alleen maar een slijmerd. Dat neemt Liz haar niet in dank af.

12. Middelbaar, Het

Sophie leent haar rekenmachine uit aan Hilde, die hem kwijtraakt. Sophie ontdekt echter dat Hilde hem helemaal niet kwijtgeraakt is: ze heeft hem doorverkocht.

13. Middelbaar, Het

Sophie vindt het dagboek van ene Aaf, verstopt in haar kamer. Ze ontdekt van wie het is en belooft het geheim te houden. Maar daar denkt haar broer Timo anders over.

14. Middelbaar, Het

Wanneer Pieter tijdens een gezamenlijke straf aan Timo vertelt dat hij Naomi leuk vindt, besluit Timo hem te helpen. Dit verloopt echter niet helemaal volgens plan.
Voor een schoolopdracht over creativiteit maakt Pieter een collage over de shootergames die hij graag speelt. Tot zijn verbazing wordt hij naar aanleiding hiervan bij de schoolleiding geroepen.
Als Farid Soraya een nep tatoeage in zijn nek laat zetten, laat hij zich vervolgens door haar uitdagen deze aan Folmers te laten zien. Farid denkt dat Folmers wel zal snappen dat het een grapje is.
Als Sophie begrijpt dat Liz nog steeds boos is, haalt ze Timo over om zijn excuses aan te bieden.
Timo komt erachter dat hij goed ligt bij de meisjes. Maar hij merkt ook meteen hoe lastig ze kunnen zijn.
Farid doet zijn best om toenadering te zoeken tot Jamie en Milan, maar Milan maakt hem duidelijk dat ze niet op hem zitten te wachten.

20. Middelbaar, Het

Jaïro haalt Levi over om samen filmpjes te maken. Levi is niet echt enthousiast, totdat ze De Jong voor schut zetten.

21. Middelbaar, Het

De brugklassers zijn op schoolkamp. Pieter hoopt dat Jaïro hem met rust zal laten deze reis, maar voordat ze op het kamp zijn aangekomen blijkt dat niet het geval te zijn.
Farid wil stiekem zijn zusje opzoeken in haar pleeggezin en hij is dan ook blij als een van de excursies vlak bij haar in de buurt blijkt te zijn. Nu nog een plan bedenken hoe hij daar terecht kan komen.
Brugklas is op schoolkamp en Soraya ontdekt eindelijk waarom Farid per se mee wil op de boswandeling, namelijk omdat hij dan zijn zusje op kan zoeken.
Liz raakt hoopvol dat het wel haar gaat lukken om Timo te versieren en neemt ook haar nieuwe vriendin Myrthe hierover in vertrouwen.

25. Middelbaar, Het

Tijdens de laatste avond van schoolkamp bereidt Liz samen met Jaïro een act voor om Myrthe terug te pakken. Maar Jaïro brengt haar op andere gedachtes.

26. Middelbaar, Het

Jaïro twijfelt als Levi voor hun nieuwe video een dansevent in de school wil organiseren en laat zich toch overhalen als Levi hem een softie noemt.
Pieter vindt het maar ingewikkeld dat Soraya goed ligt bij Omar. Hij probeert daarom ook een handje te helpen.

28. Middelbaar, Het

Farid wil Ferdy helpen, die thuis ook ouders heeft die zichzelf in de nesten werken. Net zoals de ouders van Farid.

29. Middelbaar, Het

Folmers is erg blij met zijn nieuwe pleegkind Farid, maar daar zit Daan niet op te wachten en bedenkt een plan zodat Farid in minder goed daglicht komt te staan.

30. Middelbaar, Het

Jaïro organiseert een talentenjacht tijdens de les van stagiair Bram. Maar hij voelt zich door niemand begrepen.
Het lukt Liz maar niet om vriendschappen te sluiten met de populaire meiden uit de klas.
Tijdens de talentenjacht wil Jaïro zijn uiterste best doen voor Bram, maar dat verloopt niet volgens plan.

33. Middelbaar, Het

Farid is een handeltje begonnen in het verkopen van hennepzaad. Wanneer Milan hier lucht van krijgt gaat hij zich ermee bemoeien.

34. Middelbaar, Het

Liz moet samenwerken met een tweedeklasser en wanneer ze Ebru voor deze opdracht strikt, is ze in eerste instantie erg blij. Totdat blijkt dat Ebru helemaal niet zit te wachten op de bijdehante Liz.

35. Middelbaar, Het

Een klasgenoot van Sophie doet net alsof ze al ongesteld is, terwijl ze dat nog niet is. Sophie is hier verbaasd over en snapt het niet.

36. Middelbaar, Het

Sophie heeft een plan om oudere mensen te gaan helpen, maar Ebru gaat met haar idee aan de haal.
Milan hackt de computer van Folmers. Farid schrikt hiervan, maar als een vriend van hem in de problemen komt wil Farid ook de computer van Folmers Hacken.

38. Middelbaar, Het

Soraya knoeit met het Digibord, zodat het net lijkt alsof Van Morselt steekjes laat vallen. En dat kost hem bijna zijn baan.

39. Middelbaar, Het

Liz wordt steeds meer gepest. Ze verzint een list zodat ze niet meer alleen de pauzes hoeft door te brengen.

40. Middelbaar, Het

Soraya komt in conflict met Van Morselt. Als ze merkt dat hij ook gedoe met Jamie heeft, beseft ze dat het niet aan haar ligt, maar dat hij gewoon niet met leerlingen om kan gaan. Maar dan gaat Jamie les geven.
Milan wil het bijleggen met Farid maar wel op één voorwaarde.
Wanneer Liz loopt te klagen over Folmers besluit Jamie haar te helpen met haar cultuurproject.

43. Middelbaar, Het

Wanneer Liz merkt dat ze Timo leuk vindt, haalt ze hem over om samen kattenkwaad uit te halen.

44. Middelbaar, Het

Timo's eerdere geintje met Liz zorgt voor onbegrip bij Sophie. Op school trekt hij juist steeds meer naar Liz toe en hun geflirt leidt tot meer.

45. Middelbaar, Het

Samen met de nerdsquad gooit Pieter fake news op de schoolwebsite voor een opdracht van CKV. Maar dat iedereen het zou geloven, hadden ze niet gedacht.

46. Middelbaar, Het

Liz en Timo hebben gezoend. Maar als de schoolfotograaf komt, dan wil Timo niet met Liz op de foto. Hebben ze nou dus wat?!

47. Middelbaar, Het

Het zusje van Farid woont in een ander pleeggezin, maar komt logeren bij Farid en de familie Folmers.
Pieter raakt in de war. Hij heeft een hekel aan voetbal en is nog nooit verliefd geweest. Zal hij op jongens vallen?

49. Middelbaar, Het

Liz schrikt als ze hoort dat Timo ernstig ziek is. Zijn ziekte blijkt ook nog eens behoorlijk besmettelijk te zijn.
Net als Sophie begint te geloven dat Timo er wel bovenop komt, krijgt ze het nieuws dat Timo op de intensive care ligt.

51. Middelbaar, Het

Wanneer Pieter informatie opzoekt over meningokokken, meent hij zelf ook symptomen te hebben en steekt zijn klasgenoten met zijn angst aan.
Farid wil zijn zusje met een mooi cadeau verrassen, maar hiervoor heeft hij geld nodig. Soraya weet wel een oplossing, die echter behoorlijk verkeerd uitpakt.

53. Middelbaar, Het

Pieter schrikt als Sophie vandaag voor het eerst weer op school komt. Hij heeft namelijk een boekbespreking voorbereid waarin de hoofdpersoon zijn tweelingzus verliest, en die kan hij natuurlijk nu niet doen.

54. Middelbaar, Het

Pieter en zijn nerdsquad doen mee met een kennisquiz, waarvan de winnaar het KWAC gaat representeren bij de wedstrijd 'Wie is de slimste brugklasser van Nederland'. Alle drie zijn ze bloedfanatiek, maar wie wint er?
Farid ziet hoe Ferdy wordt mishandeld door zijn vader en vindt dat Ferdy dat moet melden op school. Ferdy wil dat absoluut niet, waardoor Farid niet goed weet wat hij moet doen.
Farid helpt Ebru wanneer zij bijna haar proefwerk scheikunde kwijtraakt op de computer. Maar vervolgens zet Ebru Farid voor schut, omdat ze niets met brugklassers te maken wil hebben. Of doet ze maar alsof?
Farid probeert te voorkomen dat Pieter gepest wordt, maar daardoor komt hij zelf in de problemen.

58. Middelbaar, Het

Liz voelt zich alleen sinds haar vriendje Timo ziek thuis zit. Maar wanneer ze probeert vriendschap te sluiten met iemand uit haar klas, pakt dat verkeerd uit.
Sophie leest voor een opdracht wat bijzondere stukken voor uit een boek. Maar of ze hier een voldoende voor krijgt is nog maar de vraag.
Farid, Pieter en Soraya gaan steeds vaker met elkaar om. Wanneer Pieter Farid erop wijst dat Soraya hem leuk vindt, gaat hij anders naar de vriendschap kijken.
Als Farid een partij yoghurtjes moet weggooien die nog niet over de datum is, besluit hij ze te verkopen. Hij verdient er lekker geld mee, geen probleem toch?

62. Middelbaar, Het

Pieter wordt voor de keus gesteld; zijn best doen op school of een klasgenoot helpen.
Liz is blij als Timo weer op school komt, maar tot haar verbazing geeft hij aan dat zijn ziekte hem heeft veranderd. Ze schrikt als hij twijfelt of hij wel verkering met haar wil.

64. Middelbaar, Het

Liz twijfelt of ze Timo moet bekennen dat ze is vreemdgegaan. Haar moeder adviseert haar om dat niet te doen. Zal ze de raad van haar moeder opvolgen?
Sophie heeft zin in haar verjaardagsfeestje. Maar dat pakt heel anders uit dan ze had verwacht.
Liz vindt het moeilijk dat het lijkt alsof Timo geen enkele moeite heeft met het feit dat ze geen verkering meer hebben.

67. Middelbaar, Het

Pieter baalt ervan als zijn ouders het idee hebben dat Farid geen geschikte vriend voor hem is.
Sophie laat zich door Iris overhalen om verkering aan Luca te vragen. Zal ze van hem haar eerste kus krijgen?
Het hele KWAC is in de ban van een nieuw merk: FEEK. Liz heeft geen geld voor dit dure merk maar doet er toch alles aan om in de smaak te vallen bij de populaire meiden.

70. Middelbaar, Het

Nadat Noa en Sophie de gymles uit zijn gestuurd, maakt Noa stiekem een foto van gymleraar Bosch in onderbroek.
Liz is samen met Farid, Sophie en Timo ingeloot voor vrijwilligerswerk op Curaçao. Maar Liz heeft geen zin om met haar ex Timo en zijn zus, die haar van alles kwalijk neemt, op reis te gaan. Daarom verzint ze een smoes.
Farid baalt van het geruzie van zijn reisgenoten. Folmers ook, zo blijkt, want die vraagt Farid of hij misschien een beetje kan bemiddelen.
Net als de sfeer eindelijk goed is op Curaçao blijken Liz en Sophie allebei dezelfde jongen leuk te vinden.

74. Middelbaar, Het

Liz, Sophie, Timo en Farid zijn op Curaçao. Tot overmaat van ramp is de leuke jongen vertrokken en weten Sophie en Liz niet wat ze moeten doen.

75. Middelbaar, Het

De zoektocht naar Mick op Curaçao gaat verder. Maar dan worden Liz, Sophie, Timo en Farid betrapt door Folmers.

76. Middelbaar, Het

Pieter schrikt als hij een slecht cijfer terugkrijgt voor een opstel, omdat het saai is. Hij gebruikt vervolgens Farids heftige achtergrond als inspiratie voor een nieuw verhaal.
Liz en haar nieuwe vriendenclubje willen een reünie houden. Timo stelt voor om dat bij Liz te doen. Maar Liz heeft gelogen over waar ze woont; namelijk in een kleine flat en niet in een grote villa. Gaat ze haar leugen opbiechten?

78. Middelbaar, Het

Liz vindt aansluiting bij het groepje van Anouk, maar merkt al snel dat zo'n vriendenclubje ook een hoop gedoe met zich meebrengt. Vooral als Ebru ook bij dat clubje hoort.
Als Timo's fiets gejat wordt, komt Jaïro op het idee de dader op te sporen door middel van een lokfiets. Slim plan... of niet?

80. Middelbaar, Het

Als Sophie's vriendin Iris hun donkere klasgenootje Nia een aap noemt, laait er een ingewikkelde discussie op rondom racisme en wordt Iris buitenspel gezet door de rest.
Jaïro betrapt lerares Manuhuwa zoenend met een man. Hij maakt er een filmpje van, maar dan komt hij erachter dat het de vader is van een klasgenoot.
Sophie heeft het gevoel dat ze niet meer weet wie Timo is. Hij heeft maling aan school en wil alleen nog maar leuke dingen doen.

83. Middelbaar, Het

Pieter is bang Farid en Soraya kwijt te raken en doet een onhandige poging de vriendschap te herstellen.
Wanneer Liz niet serieus genomen wordt tijdens de les, besluit ze haar klasgenoten terug te pakken met een prank.

85. Middelbaar, Het

Soraya heeft een aanvaring met Manuhuwa. Regels zijn regels, volgens Manuhuwa. Maar dan komt Soraya erachter dat Manuhuwa buiten school geen hoofddoek draagt.
Een nieuw meisje brengt Pieters hoofd op hol. Hij neemt zich voor om een keer niet de nerd te zijn, maar een coole jongen.

87. Middelbaar, Het

Liz is jarig, maar omdat niemand weet dat haar moeder geen geld heeft, dreigt de verjaardag minder leuk te worden dan gehoopt.
Jaïro baalt als Levi het telkens laat afweten en hij begint te twijfelen of hij nog wel bevriend wil zijn met iemand die zo weinig moeite in vriendschap steekt.

89. Middelbaar, Het

Levi wil Jaïro niet vertellen dat hij de laatste tijd zo weinig tijd voor hem heeft en liegt dat hij zo vaak afwezig is, omdat hij ziek is.

90. Middelbaar, Het

Pieter is dolblij als de knappe Naomi aangeeft hem wel te zien zitten, maar hij schrikt als Farid denkt dat zij alleen met Pieter aanpapt omdat ze bij het vriendengroepje wil horen.

91. Middelbaar, Het

Nu de hele school weet dat Liz heeft gelogen over het feit dat ze arm is, wordt ze flink met haar leugen gepest.

92. Middelbaar, Het

Levi krijgt het voor elkaar een herkansing te regelen voor aardrijkskunde, waar hij erg slecht voor staat. Net als hij begint te denken dat het allemaal misschien toch nog goedkomt, ontdekt Jaïro dat hij heeft gelogen.

93. Middelbaar, Het

Iris bekent haar klasgenoten dat ze nog nooit heeft gezoend. Haar vriendinnen vrezen dat deze bekentenis jongens af zal schrikken.
Jaïro maakt het goed met Levi als die hem de echte reden van zijn problemen vertelt: zijn vader is depressief. Maar Levi wil dat Jaïro dit geheim houdt.
Sophie heeft alleen maar aandacht voor haar vakantieliefde Mick, maar komt erachter dat verkering op afstand nog niet zo makkelijk is.
Als Pieter kampt met slaapproblemen, komt Timo met een oplossing die het alleen maar erger maakt.

97. Middelbaar, Het

Pieter krijgt een foto doorgestuurd van zijn vriendinnetje die wel heel spannend is. Maar dan staat de foto de volgende dag op Klikker en weet Pieter vrijwel zeker dat Farid dit heeft gedaan.
Als Timo Steef per ongeluk beschiet tijdens een spelletje, wordt zij woest op hem. Steef neemt echter wraak, wat Timo dan wel weer heel cool van haar vindt.

99. Middelbaar, Het

Pieter vindt het maar niks dat Naomi omgaat met een knappe jongen uit haar klas, maar Timo's goedbedoelde adviezen hierover vallen totaal verkeerd.
Timo en Steef blijken elkaar steeds leuker te vinden. Maar is dat puur vriendschappelijk of toch ook meer?
Levi's grootste angst is uitgekomen. Steenkamp weet van de problemen die zijn vader heeft. Maar wat voor gevolgen gaat dit voor hem hebben?
Liz is zo boos op een klasgenoot dat wanneer schrijver Mel Wallis de Vries een gastles komt geven zij een plan bedenkt om wraak te nemen.
Sophies hele klas krijgt straf als iemand een touwtje voor De Wilde in de deuropening spant maar niemand als dader naar voren komt. Maar al vrij snel weet Sophie wie hier achter zit.
Als Liz een selfie neemt, staat klasgenoot Lydia daar per ongeluk op zonder haar pruik. Jara post de foto op Klikker maar dat pakt anders uit dan gedacht.
Als Pieter ontdekt dat een vriendin van Naomi de ziekte van Pfeiffer heeft, is hij als de dood dat hij het ook krijgt.
Als Jaïro ontdekt dat Boaz zijn ouders nog niet weten dat hij homo is, adviseert hij hem dit aan hen te vertellen. Maar wat Jaïro niet weet is dat de ouders van Boaz streng gelovig zijn.
Liz is verheugd als het erop lijkt dat haar thuissituatie kan verbeteren. Maar dat heeft wel grote consequenties.
Sophie kan het maar moeilijk aanzien als pestkop Jara genadeloos wraak neemt op haar vriendin Iris. Maar ze is zelf ook bang voor Jara. Of durft ze toch tegen de gemene Jara in te gaan?
Jaïro leidt de moeder van Boaz om de tuin zodat ze na school samen kunnen gaan chillen, maar of dat zo makkelijk gaat...
Sophie ziet een andere kant van Farid, als zijn moeder onverwacht op school verschijnt.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.