Wittekerke

Wittekerke

Een lach, een traan, ruzies en romantiek ... in het rustige kuststadje Wittekerke, waar mensen elkaar nog kennen, staat het leven niet stil.

28 afleveringen

Celine is bevallen van een zoontje, Alexander. Jelle en Ilse genieten van hun prille liefde. Jan wil Georges steunen in zijn aanpak van het rioleringsprobleem. Laurens koopt een luxewagen voor Sam. Angele maakt zich zorgen over Elke en Max. Ivan en Jan nemen Nathalie en Frank mee uit eten. Raf stelt voor om een foto van Marcel door te faxen naar Venezuela.
Laurens vervalst ziekenhuisdossiers voor Celine. WTK Transport zal geblokkeerd worden door de rioleringswerken. Kevin mag weer bij Sam en Laurens intrekken als hij werk vindt. Max zet Sufu aan de deur. Jan koopt verf om zijn huis te herschilderen. Vanuit Venezuela wordt een foto gefaxt van de man die zich uitgeeft voor Marcel. Nellie neemt haar intrek in "De Schorre".
Sam moet in opdracht van haar vriend Laurens bevestigen dat Celine bij haar in behandeling was. Jean-Paul Derdeyn zet vijf chauffeurs van WTK aan de deur. Kevin wil graag hulpagent worden, maar hij stuit op het verzet van de burgemeester. Max geraakt er hoe langer hoe meer van overtuigd dat zijn huwelijk met Elke afgelopen is. Julia vindt dat haar dochter Marcel moet gaan halen in Venezuela. Nellie wordt aangerand.
Jean-Paul Derdeyn ontfermt zich over Nellie na haar aanranding. Sam doet bij Max een goed woordje voor Kevin, die graag als parkeerwachter aan de slag wil gaan. Jean-Paul Derdeyn heeft vijf chauffeurs moeten ontslaan omdat de verbindingsweg naar de transportfirma opengelegd is voor rioleringswerken. Inspecteur Olivier is razend omdat de klacht tegen Celine is geseponeerd. Joke vertrekt naar Venezuela, waar ze de man zal opzoeken die zich uitgeeft voor Marcel. Jan maakt kennis met Thibault, een vriend van Ivan. Luc geeft Max tips om zijn huwelijk nieuw leven in te blazen. Merel moet in allerijl naar de materniteit worden gebracht.
Sneyers wijkt geen moment van Merels zijde in de verloskamer. Na de bevalling kan hij niet snel genoeg het ziekenhuis verlaten. Ook Elke en Max krijgen een koude douche als ze de baby zien. Kevin heeft er weinig hoop op dat hij als hulpagent zal mogen beginnen. Joke verblijft nog altijd in Venezuela. Julia wil de ruzie met Suzanne bijleggen en stelt haar voor om terug in "De Schorre" te komen wonen. Het stoort Jan dat Ivan op geen euro kijkt voor de verbouwingswerken. Suzanne heeft een vernietigend artikel geschreven over het beleid van burgemeester Georges.
Elke, Max en Sneyers zijn er nog altijd niet goed van dat Merel een kind heeft gekregen van Sufu. Voor Celine is het niet eenvoudig om haar werk bij "Close" te combineren met de zorg voor de kleine Alexander. Ze vraagt aan Ilse om halftijds voor de baby te zorgen. Jan en Ivan krijgen kletterende ruzie over de kostprijs van de verbouwingswerken. Celine overweegt om samen met Nellie een gezondheidsmagazine te beginnen. Raf gelooft zijn oren niet wanneer Julia vertelt dat ze de ruzie met Suzanne bijgelegd heeft en dat de kans bestaat dat ze opnieuw in "De Schorre" komt wonen. De chauffeurs van WTK staken en blokkeren de toegangswegen van en naar Wittekerke.
De inwoners van Wittekerke worden nog altijd gegijzeld door de chauffeurs van WTK. In het politiekantoor staat de telefoon roodgloeiend en burgemeester Georges kan zich niet op straat vertonen zonder beledigd te worden. Jan heeft zijn twijfels over zijn relatie met Ivan. Kevin wil dolgraag hulpagent worden, maar de verplichte cursus is er voor hem te veel aan. Max voelt er veel voor om het zoontje van Merel te adopteren, ook al is hij niet de biologische vader. Julia blijft verrassend uit de hoek komen en ze stelt Raf voor om samen met Suzanne haar gewonnen citytrip over te nemen. Nellie gaat de uitdaging aan om een gezondheidstijdschrift op te starten, dat uitgegeven wordt door Celine.
Sneyers modereert in "De Schorre" een debat tussen de actievoerders van WTK en het gemeentebestuur. De gemoederen laaien hoog op en binnen de kortste keren ontaardt het gesprek in een ordinaire scheldpartij tussen Jean-Paul Derdeyn en Georges. De burgemeester krijgt ook een conflict met Ivan. Celine moet voor twee dagen naar een congres in Frankfurt en ze vertrouwt haar zoontje Alexander zolang aan de zorgen van Ilse toe. Julia windt er geen doekjes om dat ze hoopt dat Suzanne en Raf mekaar zullen terugvinden. Max heeft het zoontje van Merel in zijn hart gesloten.
Jan pakt Georges hard aan omdat hij het nieuwe Railcom-project van Ivan heeft afgeschoten. Het gaat niet goed met Medi, het zoontje van Merel. Ze heeft nu de steun van Sneyers hard nodig, maar hij is nog altijd op zoek naar Sufu. Nellie en Jean-Paul Derdeyn kunnen het goed met mekaar vinden en ze besluiten samen naar een bruiloft te gaan. Celine voelt zich bekocht wanneer ze ontdekt dat haar babysitter Ilse een relatie heeft met Jelle. Kevin neemt zijn job als hulpagent zeer ernstig. Julia is er nog steeds niet in geslaagd om Raf en Suzanne te koppelen. Ze vraagt raad aan Frank en Jean-Paul Derdeyn, dé vrouwenkenners van Wittekerke.
Nellie heeft het zich nog geen moment beklaagd dat ze haar medische carrière opgegeven heeft om samen met de Derdeyns een gezondheidstijdschrift op te starten. Vooral met Jean-Paul kan ze het goed vinden. Celine wil niet dat Ilse nog babysit op Alexander. Haar beslissing heeft alles te maken met het feit dat Ilse een relatie heeft met Jelle. Hij voelt zich schuldig en vertrouwt Nathalie zijn grote geheim toe. Ivan wil de squashclub overnemen met het geld van Railcom, maar Georges ligt alweer dwars. De dood van Medi doet Sneyers en Merel weer dichter naar mekaar groeien.
Elke volhardt in de boosheid en ze schittert door afwezigheid op de begrafenis van de kleine Mehdi. Ilse is er van overtuigd dat Jelle een verhouding heeft met Celine en ze neemt haar intrek in "De Schorre". Joke en Marcel keren eindelijk terug uit Venezuela. Jan en Ivan betalen een voorschot voor de squashclub. Georges is in alle staten als hij verneemt dat zijn rivaal Jean-Paul Derdeyn een kantoorgebouw laat optrekken zonder vergunning. Wittekerke wordt getroffen door een golf van autodiefstallen.
Jelle wil zijn relatie met Ilse redden en hij bekent haar dat hij de biologische vader van Alexander is. Raf is niet gelukkig met de terugkeer van Marcel en hij besluit "De Schorre" te verlaten. Ilse raadt Kevin aan om met Max te gaan praten over Gino. Georges moet van Julia vernemen dat Nellie een relatie heeft met Jean-Paul Derdeyn. De burgemeester laat de werken aan het kantoor van WTK Transport stilleggen. Van de vriendschap tussen Max en Elke met Sneyers en Merel is er niets overgebleven. Jan en Ivan plannen een feestje.
Elke en Max hebben hun intrek genomen in "De Schorre". Zowel Max als Sneyers zitten met de ruzie in, maar ze beseffen dat het nooit meer kan worden zoals vroeger. Joke wil een feest organiseren ter ere van Marcels terugkeer. Misschien zal zijn amnesie verdwijnen als hij zijn vrienden terugziet. Jan maakt zich zorgen over de relatie van Nellie met Jean-Paul en hij vraagt haar zeer voorzichtig te zijn. Zij verwart zijn bezorgdheid met bemoeizucht. Jelle heeft besloten om Wittekerke te verlaten. Jan en Ivan geven een receptie om de aankoop van de squashclub te vieren.
Ilse en Jelle leggen hun ruzie bij. Jan en Ivan zien met het afbranden van de squashclub hun droom in rook opgaan. Julia maakt veel werk van het welkomstfeest voor meneer Marcel. Sneyers verraadt aan Jean-Paul dat Raf bij de burgemeester een badkamer aan het installeren is. In de wijk van Kevin zijn er vannacht twee homejackings gepleegd. Max en Luc vragen hem om ogen en oren open te houden. De samenwerking tussen Nellie en Celine verloopt zeer moeizaam.
Jan maakt zich grote zorgen over Ivan, die vannacht niet naar huis is gekomen. Max en Luc hebben een verdachte van de homejackings opgepakt. Celine heeft het moeilijk met de relatie van haar vader met Nellie. Joke wordt heen en weer geslingerd tussen haar gevoelens voor Raf en haar medelijden voor Marcel. Feit is dat de situatie onhoudbaar is geworden en dat er dringend een oplossing moet worden gevonden. Georges weet niet wat hem overkomt wanneer Derdeyn hem voor de rechter daagt. Ilse mist Alexander. Marcel kampt nog altijd met geheugenverlies.
Jan besluit zijn huis te verkopen zodat Ivan de rekening van Railcom kan aanzuiveren. Marcel vindt de amnesie zeer frustrerend en hij roept de hulp in van Sam. Jean-Paul confronteert Nellie met het feit dat ze een avontuurtje heeft gehad met zijn zoon. Jelle pleit bij Celine om zijn vriendin Ilse af en toe in te schakelen als babysitter. De verklaringen van Jean-Paul Derdeyn in de pers gaan de burgemeester te ver en hij besluit zijn rivaal een proces aan te doen voor laster en eerroof. Sam wordt het slachtoffer van een brutale homejacking. Raf voelt zich niet meer thuis in "De Schorre" sinds Marcel is teruggekeerd. Op professioneel vlak gaat het de aannemer evenmin voor de wind.
Jan zit er mee verveeld dat Thibault zijn woning heeft gekocht. Laurens ziet Kevin bij zijn thuiskomst als een zombie wegrennen. Hij stelt zich geen vragen tot hij het levenloze lichaam van Sam in de woonkamer aantreft. Voor de ziekenhuisdirecteur en inspecteur Olivier staat de schuld van Kevin als een paal boven water, maar Luc en Max geloven niet dat de parkeerwachter tot moord in staat is. Jean-Paul en Nellie leggen hun ruzie bij. Raf wil niet meer wachten tot Joke tussen hem en Marcel kiest, en hij hakt zelf de knoop door. Elke en Max trekken bij Jan en Ivan in.
De relatie van Nellie en Jean-Paul Derdeyn is een bron van ergernis voor Celine en voor Julia. Laurens weet dat Ilse het babysitten op de kleine Alexander mist en hij doet een goed woordje voor haar bij Celine. Nathalie heeft een brief ontvangen van de orde van advocaten. Elke voelt zich al helemaal thuis in de woning van Jan en Ivan. Ze reorganiseert alle keukenkasten en stelt een werkverdeling op. De politie is nog altijd het spoor bijster van Kevin, die verdacht wordt van de moord op Sam. Julia is geschokt als ze verneemt dat Suzanne en meneer Marcel samen een huis gaan huren.
Voor Jean-Paul Derdeyn is de begrafenis van Sam een uitgelezen kans om aan politiek te doen De politie houdt tijdens de uitvaart discreet een oogje in het zeil. Joke heeft er geen probleem mee dat Marcel en Suzanne gaan samenwonen. Julia daarentegen is geschokt. Max vindt zijn draai niet in de woning van Jan en Ivan. Ilse overtuigt Jelle om bij Celine zijn rechten als vader af te dwingen. Nellie vraagt aan haar vriend Jean-Paul om bij stafhouder Geirnaert een goed woordje te doen voor Nathalie.
Hoewel ze nauwelijks een dag en een nacht samenwonen, lijkt er al iets moois tussen Suzanne en Marcel te bloeien. Frank krijgt een schok te verwerken. Inspecteur Olivier en Max pakken Gino terug op en proberen hem tot bekentenissen te verleiden. De gangster geeft tijdens het kruisverhoor de homejacking toe, maar houdt vol dat hij Sam niet heeft vermoord. Nellie houdt zielsveel van Jean-Paul Derdeyn, maar langs de andere kant wil ze haar oude vrienden niet verliezen. Phaedra, de knappe en temperamentvolle vriendin van Thibault, steekt Sneyers een handje toe in "De Schorre". Celine helpt Laurens de moord op Sam te verwerken.
Phaedra, de vriendin van Thibault, wil met een eigen collectie beginnen en ze besluit zolang bij Ivan en Frank in te trekken. Suzanne verplicht Marcel om zich in het ziekenhuis te laten onderzoeken. Sneyers is onder de indruk van Rachel, de knappe surfster die een man uit de zee heeft gered. Celine verklaart haar vader voor gek, omdat hij toegeeft aan de druk van Nellie en de aanklacht tegen Georges Coppens laat vallen. Julia stelt Phaedra voor om te helpen met het naaien van haar ontwerpen. Elke en Max groeien almaar verder uit mekaar. Celine wil dat Ilse discreter is over Jelle en Alexander.
Elke kan haar echtgenoot Max dan toch overhalen om een bod te doen op het huis, dat Sneyers en Merel momenteel huren. Celine is in alle staten als Thibault onthult een neef te zijn van Ludwig, wat betekent dat hij de enige wettige erfgenaam is. Laurens probeert Celine te kalmeren. Nathalie gaat op vraag van Frank op bezoek bij Rachel, de nieuwe heldin van Wittekerke. Celine onthult aan Sneyers dat haar vader en Georges Coppens een voorakkoord hebben gesloten voor de verkiezingen. Nellie verlangt naar een eigen stek. Merel leert Rachel beter kennen en stelt voor om bij haar en Sneyers in te trekken.
Sneyers heeft in "Close" een negatief artikel geschreven over de burgemeester en hem ervan beschuldigd een stembusakkoord te hebben gesloten met Jean-Paul Derdeyn. Angele vindt dat Georges actie moet ondernemen. Phaedra gaat uit haar dak wanneer Kevin haar een boete geeft. Jan doet in zijn dokterskabinet een lugubere ontdekking. Jelle is van plan om het vaderschap over Alexander op te eisen. Frank weet niet of zijn zoon deze verantwoordelijkheid aankan en raadt hem aan niets te overhaasten. De boot van Nathalie is ontploft. Onderzoek moet uitwijzen of er sprake is van een aanslag.
Inspecteur Olivier en Max leggen ziekenhuisdirecteur Laurens op de rooster over de moord op verpleegster Ria. Sneyers doet na Max ook een bod op het huis. Rachel neemt Frank in vertrouwen over haar achtergrond en haar leven in Israël. Phaedra wil in "De Schorre" een fotosessie organiseren en ze vraagt aan Julia om samen met de professionele modellen te poseren. Nellie neemt haar intrek in de woning van Sam. Het gerecht heeft nu pas het lijk van Ludwig vrijgegeven. In het ziekenhuis worden in het bijzijn van een gerechtsdeurwaarder en advocaten stalen genomen van het DNA van Jelle en Alexander.
Verkiezingen in Wittekerke. Sneyers en Jean-Paul blijven tot aan het stembureau de inwoners motiveren en stemmen ronselen. Jelle, Ilse en Merel gaan nog een stap verder en maken volop propaganda voor "Piloot". Zowel Sneyers als Max hebben naast de woning gegrepen, want de huisbaas heeft besloten om het pand openbaar te verkopen. Rachel volgt het doen en laten van Nathalie op de voet, maar toch wil ze de juriste niet ontmoeten. Luc heeft Julia kunnen overhalen om te poseren voor Phaedra. Marcel is woedend wanneer Suzanne zijn post leest. Sneyers wil een profiel maken van de moordenaar, die in Wittekerke al twee slachtoffers gemaakt heeft.
Jan en Sneyers zijn de morele overwinnaars van de verkiezingen. Hun partij "Piloot" heeft drie zetels, wat betekent dat de andere partijen een coalitie met hen moeten vormen. Sneyers begint zich vragen te stellen bij het opmerkelijke levensverhaal van Rachel. Hij gelooft niet dat ze toevallig in Witterkerke is verzeild geraakt. Julia trekt haar beste kleren aan en brengt een flinke laag schmink aan voor de fotoshoot in "De Schorre". Celine krijgt van een anonieme tipgever spectaculair nieuws over Nathalie en Railcom. Jelle ontvangt het resultaat van de vaderschapstest. Nellie gaat samen met Jean-Paul nieuwe meubels kopen. Elke wil nog altijd het huis van Sneyers kopen, maar Max ligt dwars. Suzanne betrapt Marcel terwijl hij in haar spullen neust.
Jan en Sneyers zijn bereid om met hun partij in zee te gaan met "Groen & Veilig Wittekerke", maar alleen op voorwaarde dat Angele de nieuwe burgemeester wordt. Per slot van rekening heeft zij de meeste voorkeurstemmen achter haar naam gekregen. Julia krijgt eindelijk de beelden van de fotosessie te zien. Sneyers doorzoekt de kamer van Rachel en stoot in het nachtkastje op een pistool. In "Close" wordt Nathalie ervan beschuldigd haar functie bij Railcom te misbruiken om wapens te smokkelen voor de Palestijnen. Julia doet een gruwelijke ontdekking in de woning van Marcel.
Julia heeft het lijk van Suzanne ontdekt. Ze werd op identiek dezelfde manier als Sam en verpleegster Ria vermoord. Frank vreest voor de veiligheid van zijn echtgenote en staat er op haar te vergezellen als ze naar buiten gaat. Tussen Elke en Max is de spanning te snijden, omdat hij weigert om naar de openbare verkoop van het huis te gaan. Ook de relatie van Georges en Angele staat onder druk sinds zij verkozen is tot burgemeester. Marcel neemt voorlopig zijn intrek in "De Schorre". Thibault ziet de erfenis van zijn neef Ludwig aan zijn neus voorbijgaan nu DNA-onderzoek uitgewezen heeft dat Jelle niet de vader is van de kleine Alexander.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.