Spoed

Spoed

Ziekenhuisserie met o.m. Leo Madder en Arlette Sterckx waarin zowel het beroeps- als het privéleven van de artsen, verplegers, ambulanciers en patiënten op een Antwerpse spoedafdeling centraal staat.

18 afleveringen

1. Vuurdoop

Dirk Velghe is halverwege zijn opleiding tot urgentiearts en hij neemt een nacht vrijaf om dit met zijn vriendin Anneke te vieren. Het feest eindigt abrupt wanneer hij wordt gebiept voor een spoedoperatie. Leo Geboers, een 62-jarige huisjesmelker, heeft een gescheurde milt en heeft dringend bloed nodig, maar beschikt over een zeldzame bloedgroep. Alleen zijn broer Cois kan hem helpen.

2. Kinderleed

Dokter Luc Gijsbrecht neemt zijn tienerzoon Tom in bescherming wanneer blijkt dat die medeplichtig is aan inbraak in een supermarkt. Ook Josiane, al twintig jaar de minnares van Luc, heeft problemen met haar dochter. De zeventienjarige Hildeke gedraagt zich vreemd en behaalt op school slechte resultaten. Toch wil het meisje niet zeggen wat er scheelt.

3. Verzwegen

Dokter Blijlevens is geschorst tot het resultaat van de autopsie op de dronken chauffeur bekend is. Gelukkig kan hij op de steun van zijn collega's rekenen. In zijn persoonlijke leven gaat het de arts evenmin voor de wind. Zowel Maria als Anouk stellen zich vragen over zijn trouw. Punker Rik Edens is veroordeeld voor een drugdelict en moet van de rechter gemeenschapsdienst doen in het ziekenhuis.

4. Junkie

De tieners Tom en Hildeke weten nu dat ze broer en zus zijn. En dat maakt hun situatie er niet eenvoudiger op. Hun vader, dokter Luc Gijsbrechts, dringt erop aan om snel een vruchtwaterpunctie te laten doen. Dokter Babs Dufour wordt het slachtoffer van een gewapende overval in een supermarkt, die eindigt in een gijzeling.

5. De vruchtwaterpunctie

Hildeke ondergaat een vruchtwaterpunctie. Het resultaat bevestigt het bange vermoeden van haar vader Luc Gijsbrechts. Een abortus dringt zich op. Dokter Jos Blijlevens wil de brokken met Anouk lijmen, maar ziet Maria ook nog steeds zitten. Dat een etentje van zijn collega's eindigt in een dancing breekt hem zuur op. Na dit avondje uit zet Babs haar ultieme verleidingspoging in.

6. Abortus

Hildeke ondergaat de abortus. Zij en Tom gaan door een hel. Ook voor hun ouders worden het bijzonder moeilijke uren. Dirk Velghe is ziek en gaat niet werken. Babs zoekt hem en zijn vriendin Anneke thuis op. Ze bekent aan de architecte dat ze stapelverliefd is op Dirk en met hem naar bed wou. Hierdoor komt er een einde aan de jarenlange vriendschap tussen de twee vrouwen.
Rik Edens wordt in het ziekenhuis opgenomen na een overdosis. Op de eerste verdieping hebben Karel Mijs en Maria Van der Aa de handen vol met een bejaarde vrouw die de meest gekke waanideeën heeft. Een ziekenhuisbrand kan slechts op het nippertje voorkomen worden. De elfjarige Florian Verstraeten is alleen thuis. Hij valt van de trap en loopt diverse breuken op.

8. Bedrog

De wanhoopsdaad van Hildeke blijkt bijzonder moeilijk te verwerken voor zowel Tom, Luc, Jeanine als voor Christiane. Deze laatste is trouwens vastbesloten om haar man te laten bloeden. In de hersenen van dokter Dirk Velghe wordt een gezwel vastgesteld. De sociale onrust in het ziekenhuis, die een paar weken geleden ontstond, mondt uit in een stiptheidsactie.

9. Bloedband

Christiane Van Breda maakt er bij haar advocaat geen geheim van. Haar echtgenoot, dokter Luc Gijsbrechts, moet zijn laatste cent ophoesten. Het slachtoffer van een brutale carjacking weigert uit religieuze overwegingen een bloedtransfusie.

10. Tumor

Anneke en Barbara Dufour kunnen het niet aan dat Dirk als een plant verder zal moeten leven. Ze doen wat ze denken dat het juiste is, ook al brengen ze hierdoor mensen als dokter Gijsbrechts in verlegenheid. Een echtelijke ruzie loopt zwaar uit de hand en weer is het dokter Kristof Welvis die in de brokken deelt.

11. Doortocht

Luc Gijsbrecht heeft op het vredegerecht een harde confrontatie met zijn ex-vrouw Christiane en mist daardoor de crematie van Dirk Velghe. Babs en Anneke zoeken troost bij elkaar en besluiten te gaan samenwonen. De doortocht van een gezin Servische vluchtelingen naar Engeland dreigt dramatisch af te lopen wanneer ze zich verbergen in een koelwagen.

12. De amputatie

Christiane heeft zich voorgenomen om haar ex-man Luc volledig te pluimen en alles terug te krijgen wat haar toekomt. In haar razernij stuurt ze een deurwaarder af op Jeanine. Kristof zoekt Iris op in de paaldancing. Wanneer een opgehitste klant Iris lastigvalt, grijpt de arts meteen in. Op dankbaarheid moet de dokter echter niet rekenen.

13. Levensmoe

Miel Alens, het slachtoffer van het ingestorte kaarterslokaal, kan de amputatie van zijn been niet verwerken en onderneemt een zelfmoordpoging. Wanneer de hoogzwangere Katja in allerijl naar het ziekenhuis moet worden overgebracht, verliest haar echtgenoot Ludwig de pedalen en breekt beide benen nog voor ze kunnen vertrekken.

14. De vlucht

Wanneer de 65-jarige Marokkaan Khader Al Chami een volkscafeetje binnenstapt, stuit hij op hevig protest van de klanten. Enkele stamgasten vieren hun racisme bot op de vreemdeling. Totaal aangeslagen door het incident, krijgt de man een hartaanval. Luc en Christiane hebben een afspraak met de vrederechter voor de verdeling van de eigendommen.

15. Betrapt

Dokter Luc Gijsbrecht betrapt Jos en Anouk tijdens een vrijpartij in het ziekenhuis. Hij laat de verpleegster meteen overplaatsen naar een andere afdeling. Iris voelt zich niet langer veilig in het huis van Kristof Welvis. Haar pooier, Max Deangelo, weet waar ze zich bevindt en laat haar niet met rust.

16. Cupido

Bij een jong en schijnbaar gelukkig gezin speelt zich een drama af. Wanneer de vader des huizes zijn job verliest, reageert hij zich in een vlaag van waanzin af op zijn gezin. De oudste dochter kan ontkomen en alarmeert de hulpdiensten. Het komt tot een confrontatie tussen Iris en haar pooier Max. Daarna maakt ze haar opwachting in het ziekenhuis.
Het verjaardagsfeestje bij Anneke en Babs is behoorlijk uit de hand gelopen. Babs moet zelfs met een zware kater naar het werk gaan. In het ziekenhuis worden de voorbereidingen getroffen voor het stadsbezoek van een Afrikaanse president. Luc Gijsbrecht krijgt van de algemene directeur de opdracht om deel uit te maken van de persoonlijke escorte van het staatshoofd.
Het bezoek van de Kosombaanse president aan Antwerpen draait uit op een bloederige aanslag. Luc en Cisse snellen het getroffen staatshoofd bliksemsnel te hulp. Het hele ziekenhuis staat in een mum van tijd in rep en roer. De directie dringt zich op bij de interventie en laat uit onwetendheid heel wat steken vallen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.