Spoed

Spoed

Ziekenhuisserie met o.m. Leo Madder en Arlette Sterckx waarin zowel het beroeps- als het privéleven van de artsen, verplegers, ambulanciers en patiënten op een Antwerpse spoedafdeling centraal staat.

11 afleveringen

Bea is geïntrigeerd wanneer een stijlvolle en zelfverzekerde vrouw zich ongegeneerd in het kantoor van Luc Gijsbrecht installeert. Nog geen uur later weet ze dat Luc zijn ontslag heeft gegeven om in Afrika te gaan werken en dat Andrea Leroy hem opvolgt als diensthoofd. In opdracht van de directie moet Andrea hervormingen doorvoeren en dat zullen Karel en Bea geweten hebben.
Met als doel de werkdruk voor de spoedartsen te verlichten, laat diensthoofd Andrea Leroy drie stagiair-dokters beginnen. Pieter, Evi en Jana zullen een jaar lang het beste van zichzelf moeten geven, want op het einde van de stage krijgt slechts één van hen een vast contract. De concurrentiestrijd tussen de drie barst meteen los. Jana wordt echter aan haar lot overgelaten door Filip Driesen.

3. Mooie Engel

Steven Hofkens en zijn echtgenote Mel brengen een jonge Aziatische vrouw op de spoedafdeling binnen. Ze sprong opeens voor hun wagen en een aanrijding kon slechts op het nippertje worden vermeden. De vrouw werd duidelijk mishandeld. Filip Driesen onderzoekt ondertussen een vier maanden oude baby.
Dokter Filip Driesen krijgt een jonge vrouw en haar verloofde op consultatie. Tinneke heeft sinds kort last van hevige hoofdpijn en ze verliest geregeld het bewustzijn. Tijdens het onderzoek kampt de arts met gevoelloosheid in zijn hand, iets wat hem de laatste tijd geregeld parten speelt.

5. Bloedbanden

De vijftienjarige Michaël wordt met acute appendicitis in het ziekenhuis opgenomen. Zijn vader is een getuige van Jehova en hij verbiedt dokter Hofkens om tijdens de operatie bloed toe te dienen als dat nodig zou zijn. De man kijkt zelfs tijdens de ingreep achter glas toe. Hofkens is er niet over te spreken dat er op zijn vingers wordt gekeken.

6. De Diagnose

Dokter Filip Driesen is met hevige stuiptrekkingen in het ziekenhuis opgenomen. Diensthoofd Andrea Leroy roept meteen alle dokters samen om snel tot een diagnose te komen. Iris staat veel te dicht bij Filip om objectief te zijn, maar toch weigert ze een stap opzij te zetten. De stagiair-dokters moeten ervoor zorgen dat de dienst draait zolang het niet duidelijk is wat er met Filip aan de hand is.

7. Nieuw Geluk

De hersentumor van dokter Filip Driesen wordt vandaag verwijderd. Zijn vriendin Iris staat erop zelf zijn haren af te scheren en de gerenommeerde neurochirurg Marloo onderbreekt zijn vakantie voor de ingreep. Stagiair Pieter vindt het een hele eer dat hij mag assisteren. Dokter Hofkens krijgt het tienermeisje Nina onder zijn hoede.

8. Ex-Liefde

Het hart van diensthoofd Andrea Leroy slaat over wanneer haar tienerzoon na een ongeval met zijn brommer in het ziekenhuis wordt opgenomen. Jochem heeft een zware inwendige bloeding en moet meteen onder het mes. Tijdens de ingreep treden er echter complicaties op. Steven Hofkens en zijn echtgenote Mel krijgen zeer slecht nieuws in het adoptiebureau.
Filip Driesen is voldoende hersteld van de neurochirurgie en gaat opnieuw aan het werk. Hij wordt meteen naar een auto-ongeval gestuurd, waar het wrak vuur vat nog voor de chauffeur kan worden bevrijd. De identiteit van het slachtoffer zorgt voor heftige emoties op de spoedafdeling. De tienerzoon van Andrea Leroy ligt nog altijd in het ziekenhuis.
Stagiaire Evi en verpleegster Femke worden naar het zwembad gestuurd, waar duikster Tania van de wipplank is gevallen en met haar hoofd de badrand heeft geraakt. De jonge vrouw is buiten bewustzijn en heeft neurochirurgie nodig. Andrea Leroy ziet haar neef Lucas op de spoedafdeling. Hij heeft een oogontsteking en Pieter moet hem voorrang geven.

13. D-Day

Minister van Onderwijs, Dirk Berghman, is 's nachts in elkaar geslagen in het stadspark. Hij heeft verschillende breuken opgelopen en moet onder het mes. Andrea Leroy eist van het team dat de omstandigheden waarin de politicus werd gevonden binnen de muren van de spoed blijven. Stagiaire Evi vindt dit het toppunt van hypocrisie en is van mening dat de kiezers recht op de waarheid hebben.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.