Spoed

Spoed

Ziekenhuisserie met o.m. Leo Madder en Arlette Sterckx waarin zowel het beroeps- als het privéleven van de artsen, verplegers, ambulanciers en patiënten op een Antwerpse spoedafdeling centraal staat.

26 afleveringen

De medewerkers van Spoed hebben een grappige act ingestudeerd voor het huwelijksfeest van Luc en Marijke. Ze krijgen echter niet de kans om hun komisch talent te bewijzen, want politieman Dieter maakt plots zijn opwachting. Hij wil zich nog altijd op Luc Gijsbrecht wreken en gooit een molotovcocktail in de feestzaal. De ravage is niet te overzien en onder de gasten breekt grote paniek uit.

2. Afscheid

Luc Gijsbrecht en zijn medewerkers wonen de begrafenis van Cisse bij. Bij hun terugkeer in het ziekenhuis trekken ze zich terug in de koffiekamer om herinneringen aan hun overleden collega op te halen. Net dan maakt de nieuwe enthousiaste ambulancier Staf zijn opwachting. Zijn grapjes schieten bij Vanessa in het verkeerde keelgat.

3. Protest

Sinds het plotse vertrek van Jos Blijlevens wordt dokter Hofkens meer ingeschakeld op de spoedafdeling. En hij bevestigt keer op keer zijn reputatie van arrogante bullebak. Hij snauwt verpleegsters Lies en Mel voor het minste af en heeft nauwelijks geduld met de patiënten. Vooral niet wanneer ze met een kleine kwaal of lichte verwonding naar Spoed komen. e.
Verpleegster Mel moet het weer ontgelden, wanneer ze samen met dokter Hofkens hulp moet verlenen aan het slachtoffer van een auto-ongeval. De chauffeur zit met de benen geklemd in het wrak en de brandweer moet er aan te pas komen om hem te bevrijden. In het ziekenhuis ondergaat hij een spoedoperatie. Na de ingreep verwacht Hofkens van Mel dat ze de eerstkomende uren bij de patiënt blijft.
Dokter Ben De Man gaat op de spoedafdeling aan de slag en dat heeft verpleegster Mel meteen opgemerkt. Hij is immers een aantrekkelijke en vlotte kerel die in niets gelijkt op droogstoppel Hofkens. Kathy Pieters slaat in paniek als ze een rode vlek op haar rug opmerkt. Een pyromaan zet een houten chalet in lichterlaaie.
Hugo de pyromaan heeft weer toegeslagen. Dit keer heeft hij brand gesticht in het flatgebouw waar de bejaarde Désiré woont. Er is veel rookontwikkeling en sommige bewoners zijn zo wanhopig dat ze uit de ramen springen. Er vallen gelukkig geen dodelijke slachtoffers en de urgentie-artsen kunnen alle mensen die bevangen werden door de rook, evacueren.
De urgentieartsen verliezen steeds vaker kostbare tijd door de vele wegenwerken en de bijhorende files. Ook vandaag zitten de wegen potdicht, waardoor ambulancier Staf heksentoeren moet uithalen om pediater Ilse De Winne en verpleger Bob Verley tot bij de woning te brengen, waar een auto is ingereden.
Dokter Kathy Pieters dient de eerste zorgen toe aan een arbeider die bij de herstelling van een machine van de ladder is gevallen. Ze draagt echter geen handschoenen en verwondt zich aan haar hand. Meteen slaat de angst toe dat ze haar patiënt besmet heeft met het hiv-virus.In het ziekenhuis ontfermt Ilse De Winne zich over een aangereden voetganger.

9. Jaloezie

De aangereden voetganger Michel is niet blij dat hij spoedig uit het ziekenhuis zal worden ontslagen. Vanessa heeft opgevangen dat haar vriend Fredje nog altijd als een playboy door het leven gaat en dat zint haar niet. Kathy's grootste angst wordt werkelijkheid wanneer ze de bloeduitslagen van haar patiënt in handen krijgt.
Verpleegster Lies is dolverliefd op dokter Ben De Man en ze laat zich tot een vrijpartij in de onderzoekskamer verleiden. Hoewel Luc op huwelijksreis is, komt hij te weten dat Bob enkele dagen vrij heeft genomen om zijn vriendin Babs in Italië op te zoeken. Vanessa wordt naar een congres gestuurd. Bij haar aankomst trekt ze meteen naar de kamer van Fred en vindt er een sjaaltje.
Het ontgaat Mel niet dat dokter Ben De Man en verpleegster Lies iets met elkaar hebben en ze spreekt hem hierover aan. Wanneer Ilse De Winne na haar dienst in haar wagen wil stappen, voelt ze opeens de loop van een pistool tegen haar slaap. Ze wordt ontvoerd en gedwongen om in een verlaten pand een operatie uit te voeren.

12. S.M.

In de haven moeten de urgentieartsen een jongen evacueren die in het lege ruim van zijn vaders binnenschip is gevallen. De interventie verloopt moeizaam en bij aankomst in het ziekenhuis moet de patiënt meteen onder het mes. Ondertussen wordt het slachtoffer van een auto-ongeval op de afdeling binnengebracht. Bij de verzorging duikt er een ongewoon probleem op.

13. Para

De urgentieartsen proberen een vrouw te helpen die met haar arm in een lift gekneld zit. Tijdens de evacuatie komt er opeens beweging in de lift. Ben en Mel worden naar de opendeurdag van een paraclub gestuurd. De verpleegster gaat de uitdaging aan om een duosprong te maken. De parachute laat het echter afweten en het duo wordt tegen een kraan gesmakt.
Vlak bij een kerk is een personenwagen ingereden op een bus met uitgeprocedeerde asielzoekers aan boord. Terwijl de politie en het medisch urgentieteam zich op de gewonde chauffeur concentreren, grijpen de vluchtelingen hun kans om de kerk binnen te lopen en er asiel te vragen.
Terwijl verpleegster Lies en ambulancier Staf in de klokkentoren van de kerk nog een vermoorde asielzoeker aantreffen, beleeft dokter Kathy Pieters de akeligste seconden uit haar leven. Ze staat oog in oog met de gemaskerde seriemoordenaar. Hij dreigt haar te zullen wurgen, maar gelukkig verschijnt net op dat moment haar collega Ben.

16. Wraak

Een ordinaire caféruzie escaleert in een schietpartij. De dader vuurt meer dan dertig keer en raakt onder meer een hoogzwangere vrouw. Zij wordt in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, waar dokters Ilse De Winne en Ben De Man de krachten bundelen om het leven van moeder en kind te redden. Hun collega Kathy Pieters heeft ook een zware nacht.

17. Roddels

Verpleegster Mel is terug uit ziekteverlof, gewapend met de postkaart die dokter Hofkens haar vanuit Zuid-Afrika heeft gestuurd. De reis is geen keerpunt in zijn leven geworden, want hij is nog altijd zijn arrogante zelve. Zijn menselijke kant toont hij gelukkig wel aan de kleine Wendy, wier mama in een auto-ongeval om het leven is gekomen.

18. Brian

Dokter Ben De Man opereert Stef Wellens, het slachtoffer van een passioneel drama. Hij heeft zich een kogel door de wang gejaagd omdat zijn echtgenote hem heeft verlaten. De ingreep is een succes en dat kan Stef maar matig appreciëren. Hij wil nog altijd sterven en vraagt de dokter hem te helpen.

19. De Arm

Arbeider Willy bevindt zich nu al een week in de gesloten fabriek, waar hij met zijn arm gekneld zit in een machine. Hij beseft dat niemand hem zal komen zoeken en amputeert zelf zijn arm. Hij staat vreselijke pijnen uit, maar vindt toch nog de kracht om naar de spoedafdeling te rijden. Dokter Hofkens behandelt het gebroken been van Amelie Eeckhoudt.
Verpleger Bob loopt op wolkjes omdat zijn vriendin Babs vandaag terugkeert uit Rome. Zijn euforie slaat om in ongerustheid wanneer ze maar niet komt opdagen. Senator Stijnen wordt na een valpartij in het ziekenhuis opgenomen. Hij bekent aan dokter Hofkens dat hij syfilis heeft en eist dat er discreet wordt omgegaan met deze informatie.
De winkelnamiddag in Antwerpen eindigt voor Gisela Hartmann, de Duitse minister van onderwijs, in een drama. In een ondergrondse parkeergarage wordt ze neergestoken. Luc Gijsbrecht leidt de spoedoperatie. Kathy Pieters behandelt een ongewone patiënt, nl. het hondje van een jongen met het syndroom van Down.
Verpleegster Lies heeft de afwijzing van dokter Ben nog niet verwerkt. Tussen dokter Steven Hofkens en verpleegster Mel daarentegen is er geen vijandigheid meer te bespeuren. De 70-jarige Pierre heeft twee keer kort na mekaar zonder aanwijsbare reden het bewustzijn verloren. Hij wordt in het ziekenhuis opgenomen, waar dokter Hofkens zich over hem ontfermt.
Luc Gijsbrecht heeft de pediatrische onderzoekskamer op de spoedafdeling gesloten. Vanaf nu worden alle baby's en kinderen meteen doorgestuurd naar zijn echtgenote Marijke en haar team. Zij is hier niet over te spreken en roept na crisisoverleg met Ilse een geïmproviseerde kinderspoed in het leven.

24. Gegijzeld

Een maffiabaas is bij een afrekening in het milieu neergeschoten. Hij wordt meer dood dan levend naar de spoedafdeling gebracht. Luc Gijsbrecht schat de ernst van de situatie goed in en staat erop de operatie te leiden. Ondertussen belegeren de handlangers van de maffiabaas de afdeling. De kerels zijn tot de tanden bewapend, uiterst agressief en sluiten de communicatie met de buitenwereld af.

25. Griep (1)

Luc Gijsbrecht en Kathy Pieters opereren Vanessa, die tijdens de inval van de politie een verdwaalde kogel heeft opgevangen. Gelukkig heeft de kogel geen vitale organen geraakt. In de nachtkamer ligt Staf met een verbrijzelde knieschijf. Ilse brengt hem het slechte nieuws dat de kans nihil is dat hij nog als ambulancier zal kunnen werken.

26. Griep (2)

Vlaanderen zit nog altijd in de greep van de Chinese griep. De artsen en het verplegend personeel zijn al zeven dagen non-stop aan het werk en dat laat zich voelen. De spanningen lopen op, want iedereen is moe, er is een tekort aan bedden en de medicijnenvoorraad slinkt met het uur. Ondanks het gebruik van mondmaskers wordt ook dokter Ben De Man geveld door het virus.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.