Spoed

Spoed

Ziekenhuisserie met o.m. Leo Madder en Arlette Sterckx waarin zowel het beroeps- als het privéleven van de artsen, verplegers, ambulanciers en patiënten op een Antwerpse spoedafdeling centraal staat.

36 afleveringen

1. Liesje

Op een braakliggend stuk grond is een meisje in een put gevallen. Liesje is tot aan het middel vastgezogen in de modder en haar been zit geklemd. De brandweer en de hulpdiensten worden gealarmeerd. Pediater Babs daalt in de schacht af en probeert Liesje gerust te stellen. Het zint Fien niet dat haar vriend Jos aan Kathy Pieters een lift naar het werk heeft gegeven.
Dokter Blijlevens en verpleegster Fatima hebben de handen vol met twee tieners die al vrijend door de zoldering van een boerderij zijn gevallen. De vader van het meisje zorgt voor flink wat opschudding in het ziekenhuis. Cisse krijgt er een nieuwe collega bij. Fredje is een zeer charmante en joviale kerel, die meteen de sympathie van Vanessa wint.

3. Cricket

Dokter Kris Jamaer gaat aan de slag op de spoedafdeling. Ze heeft de handen meer dan vol met een dronken kerel die na een vechtpartij in zijn stamcafé wordt binnengebracht. Lies heeft ondertussen de grootste moeite om de echtgenote van de dronkelap te kalmeren. Een cricketwedstrijd loopt uit de hand. Een jongen uit het publiek wordt door een cricketbal getroffen en valt in een diepe coma.
De spastische Werner Joosten wordt opnieuw in het ziekenhuis opgenomen. Dit keer is hij met zijn rolstoel van de trap gevallen. Hij heeft een lichte hersenschudding en wordt 24 uur in observatie gehouden. Lies maakt zich grote zorgen over Werner en zeker wanneer hij vraagt hem te helpen zijn leven te beëindigen. Fredje heeft een verrassing voor Vanessa.
De stoppen slaan door bij Sam De Weerdt wanneer zijn veel jongere vriendin Sabine hem de bons geeft. Gewapend met een geweer stormt hij de aula binnen waar Luc Gijsbrecht op dat moment aan de laatstejaars een lezing geeft over weekendongevallen. Wanneer Sam zijn liefdesrivaal opmerkt, aarzelt hij geen seconde om te schieten. Onmiddellijk breekt er paniek uit in de bomvolle zaal.
De politie, het speciale interventieteam en de hulpdiensten zetten de achtervolging in op de schoolbus, die gekaapt is door de losgeslagen Sam De Weerdt. Aan boord bevinden zich zijn ex-vriendinnetje Sabine, enkele van haar klasgenoten, dokter Jos Blijlevens en de jonge undercoveragente Kris Vromans. Zij bewaart haar kalmte en brengt de bus op spectaculaire wijze tot stilstand.
Gewapend met een harpoen trekt Piet Gerlo naar het meer. Hij heeft gehoord dat Cesar, een karper van twee meter lang, opnieuw gesignaleerd is. Piet is vastbesloten om de reuzenvis te vangen en hij schiet onmiddellijk de harpoen af wanneer hij een schaduw opmerkt. Hij raakt echter duikinstructeur Paul in de arm.

9. Ridders

De afgelopen dagen zijn er in het ziekenhuis verschillende diefstallen gepleegd. Vandaag slaat de dief toe op de spoedafdeling, waar hij de kastjes van de artsen en het verplegend personeel leegmaakt. Babs vermoedt dat Cisse meer weet. De ambulancier gedraagt zich nogal raar en vanochtend heeft ze hem in het kantoor van Luc Gijsbrecht betrapt.

10. Vip

De voorzitter van het OCMW, Gerard Vermeer, is van de trap gevallen en wordt met een gebroken arm binnengebracht. Hoewel het een eenvoudige fractuur is, vindt dokter Jamaer het beter dat hij enkele dagen in het ziekenhuis blijft. En dat tot grote wanhoop van het verplegend personeel. Gerard Vermeer eist immers een VIP-behandeling omdat het OCMW de grootste geldschieter van het ziekenhuis is.
Mieke heeft besloten om haar kruidenierswinkel van de hand te doen en van haar pensioen te genieten. Net nu plegen drie tieners een gewapende overval op haar zaak. Ze gaan zeer agressief tekeer en slaan Mieke tegen de grond. Een toevallige klant wordt zonder aarzelen neergeschoten. In het ziekenhuis ontfermt Babs zich over Fabienne, een jonge vrouw met borstkanker.
Lies zit in zak en as, want vannacht is in het revalidatiecentrum de spastische jongen overleden over wie ze zich al een tijdje ontfermt. De collega's leven met de verpleegster mee, maar vinden het toch bizar dat in de krant gesuggereerd wordt dat Werner geen natuurlijke dood is gestorven. Cisse is evenmin in zijn gewone doen. De vechtpartij met Fredje kan hem immers zijn baan kosten.
Een grafdelver verliest zijn evenwicht en valt in een graf. Hij zit vast in de modder en bij iedere poging om zich te bevrijden, wordt hij nog dieper weggezogen. Niemand heeft iets gehoord of gezien. Wanneer de hulpdiensten worden opgeroepen, is er al heel wat kostbare tijd verloren. Vanessa vindt het verschrikkelijk dat verpleegster Lies nog altijd in de gevangenis zit.

15. Superman

De aanhouding van verpleegster Lies is verlengd. Haar afwezigheid op de spoedafdeling wordt opgevangen door Bob Verly, de ex-vriend van pediater Babs. De verpleger mist zijn start niet want hij gaat meteen tot de actie over wanneer in de wachtzaal een man een hartaanval krijgt.

17. Kerstnacht

Een hoogzwangere zigeunerin wordt op kerstnacht door haar echtgenoot naar de spoedafdeling gebracht. Tijdens de bevalling zijn er complicaties en Luc Gijsbrecht voert een spoedkeizersnede uit. Enkele uren later wordt pastoor Jef Brabants in het ziekenhuis opgenomen. Hij heeft een mislukte zelfmoordpoging achter de rug.

18. Peetvader

Ambulancier Cisse en dokter Jos Blijlevens worden op pad gestuurd om een gevallen motorrijder te repatriëren. Wanneer ze de helm verwijderen, merken ze dat hun patiënt niemand minder dan koning Albert is. Ondertussen wordt in het ziekenhuis een maffiabaas met hartproblemen opgenomen. Hij kan niet meer geholpen worden en overlijdt enkele uren later.
Pediater Babs vergezelt haar collega-arts Marijke naar de Oekraïne, waar ze twee zieke hartpatiëntjes en hun mama's ophalen voor een levensreddende operatie in België. De dokters weten niet dat de kinderen en hun moeders longpest hebben, veroorzaakt door een rattenplaag.
Het vliegtuig is eindelijk aan de grond gezet en nu pas kan pediater Babs de stand van zaken doorgeven. Dokter Gijsbrecht laat meteen een noodhospitaal openen op het vliegveld. Wanneer Kathy Pieters met medicijnen komt aangereden, laten de agenten haar niet door. Ambulancier Cisse heeft de discussie over de radio gehoord en loopt naar de dokter. Een slechte beslissing.

21. School

Tiener Stef voelt zich sinds een paar dagen niet lekker in zijn vel. Een leerkracht heeft hem een nul genoemd en zijn vriendinnetje heeft hem de bons gegeven. Zij heeft nu een relatie met een andere jongen van de school. Voor Stef is dit teveel om te verwerken en de stoppen slaan door. Hij grijpt naar een wapen en schiet op een leerkracht en op zijn ex-liefje.
Dokter Kathy Pieters behandelt een jongen die op school een steekwonde heeft opgelopen. De arts wil meteen de politie alarmeren, maar de schooldirecteur wil de goede naam van zijn elitaire instelling niet bezoedeld zien. Onderweg naar huis merkt Luc Gijsbrecht de wagen van een urgentieteam op aan een slagerij en hij gaat een kijkje nemen.

23. De Ruien

Dokter Kathy Pieters heeft de handen vol met een Australische zeeman die met een delirium in het ziekenhuis is beland. Tot haar grote frustratie heeft hij losse handjes. Rattenvanger Jaak moet de ruien inspecteren. Onderweg schuift hij uit en komt daarbij lelijk ten val. Jaak beseft zeer goed dat hij geen schijn van kans heeft als het water opkomt. Gelukkig heeft hij zijn gsm op zak.

24. Caravan

Op de spoedafdeling gaat de vervangster van verpleegster Fatima aan de slag. Melinda is een levenslustige meid en brengt Bob en Cisse meteen in verlegenheid. Dokter Kathy Pieters en haar Australische zeeman beleven een avontuurtje buiten de muren van het ziekenhuis.

25. Carnaval

Voor Willy is carnaval de belangrijkste periode van het jaar en hij bouwt voor elke editie een prachtige praalwagen. Zijn hobby wordt niet door iedereen geapprecieerd want op een avond wordt Willy in zijn loods neergeslagen met een baseballknuppel. Op de spoedafdeling wordt opnieuw een vrouw met vreselijke verminkingen opgenomen. Het is duidelijk dat er een maniak actief is.
Luc Gijsbrecht trekt met enkele van zijn medewerkers naar de Ardennen, waar ze aan een wedstrijd voor spoedploegen deelnemen. Door een hevig onweer ligt het telefoonverkeer er helemaal plat. De artsen moeten de sportieve strijd staken wanneer een speleoloog in een schacht valt en dringend medische hulp nodig heeft.
Dokter Eddy Lambrechts heeft het ongeval niet overleefd. Ambulancier Fredje is er erg aan toe en op de spoedafdeling doet Babs alles wat in haar macht ligt om hem erdoor te halen. In de Ardennen onderneemt Jos Blijlevens een poging om de speleologe Annie uit de schacht te halen. Hij moet op zijn stappen terugkeren als blijkt dat Annie in een nest adders is gevallen.
Dokter Steven Hofkens, de vervanger van Kathy Pieters, krijgt een bejaarde man op consultatie die klaagt over buikpijn en diarree. Melinda assisteert en moet een ampul injecteren. Een routineklus die dramatische gevolgen heeft. Babs wordt naar een manege gestuurd waar een meisje een trap van een paard heeft gekregen. Fien onderneemt een nieuwe poging om met Jos over haar zwangerschap te praten.

29. File

Fien herstelt nog steeds van haar verwondingen, maar maakt het goed. Ambulancier Cisse en verpleegster Melinda moeten de man met de wijnvlek vanuit het gerechtshof overbrengen. Het is druk op de weg en de ambulance komt in een file terecht. De man met de wijnvlek onderneemt een poging om te vluchten.
Pediater Babs ontfermt zich over Jodi, een meisje dat met hevige buikkrampen in het ziekenhuis is opgenomen. Tijdens de onderzoeken valt het de arts op dat Jodi's moeder zich vreemd gedraagt. Ook verpleegster Lies vindt dat er iets niet klopt. Geen van beiden kan vermoeden dat Nathalie aan het syndroom van Munchhausen lijdt en zelf haar kind ziek maakt om aandacht te krijgen van de dokters.
Wendy en Harry Peelman hebben de grootste moeite om de eindjes aan mekaar te knopen. In de hoop hun benarde financiële situatie te verbeteren, neemt hij deel aan illegale straatgevechten. Zijn gevecht tegen 'Rock' loopt echter zwaar uit de hand. Harry's schedel wordt ingeslagen en hij wordt voor dood achtergelaten.
De medewerkers van de spoedafdeling ontvangen het resultaat van hun jaarlijkse medisch onderzoek. Vanessa is zo gezond als een visje. Kathy daarentegen krijgt schokkend nieuws te verwerken. Een afpersingsspelletje in een school loopt dramatisch uit de hand. Een jongen die bedreigd wordt door een oudere leerling springt uit een raam en blijft roerloos liggen.
Cisse heeft per ongeluk tegen de obus geschopt, waarop een gigantische ontploffing is gevolgd. De ambulancier, dokter Jos Blijlevens en de man van de ontmijningsdienst liggen bedolven onder het puin. De brandweermannen proberen met man en macht de drie vermisten te lokaliseren. De collega's van Cisse en Jos durven niet op een goede afloop te hopen.
Babs behandelt twee slachtoffers van een homejacking. Het valt de collega's op dat Kathy zich vreemd gedraagt. Ook Fred is niet zijn vrolijke zelve. Nu zijn huwelijk op de klippen is gelopen, kan hij nergens terecht. Vanessa leeft met de ambulancier mee en stelt voor bij haar te logeren. Babs doet alles wat in haar macht ligt om de arm van een jongetje te redden.
Tiener Ingrid heeft twee aanbidders. De twee zijn fervente karters en besluiten voor haar te racen. De winnaar mag een avondje met Ingrid gaan stappen. De twee rivalen vliegen met hoge snelheid uit de bocht waarbij een van hen het stuur van de kart in zijn buik krijgt. De vakkundige zorgen van Kathy, Babs, Mel en Lies brengen de jongens er weer bovenop.

36. Bedevaart

Op de terugweg van de bedevaart naar Scherpenheuvel wordt zuster Margaretha aangereden. Ze belandt onder een auto wanneer ze Silke, een van de bedevaarders, wil beschermen. Het spoedteam haast zich naar de plaats van het ongeval. In het ziekenhuis doen Jos en Luc hun best om zuster Margaretha te redden.
Op de spoedafdeling is iedereen opgetogen over het huwelijk van Marijke en Luc. Cisse vormt de grote uitzondering. Hij is boos omdat hij niet is uitgenodigd voor het feest. De ambulancier neemt revanche door tijdens de diensturen met Fredje naar de sauna te gaan. De twee zijn er getuige van een ruzie tussen een jong koppel. De woordenwisseling loopt uit de hand wanneer de man zijn vriendin duwt.
Het is weer een hectische dag op de spoedafdeling. Toch vinden Jos, Cisse en Bob de tijd om de vrijgezellenfuif van Luc te organiseren.
De stoppen slaan door bij agent Dieter wanneer hij zijn echtgenote met haar minnaar betrapt. De politieman grijpt naar zijn dienstwapen en schiet verschillende keren op zijn vrouw. Het Spoed-team wordt opgeroepen, maar het kost de hulpverleners heel wat moeite en kostbare tijd om tot bij het slachtoffer te komen. Kort na de aankomst in het ziekenhuis overlijdt de vrouw.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.