Spoed

Spoed

Ziekenhuisserie met o.m. Leo Madder en Arlette Sterckx waarin zowel het beroeps- als het privéleven van de artsen, verplegers, ambulanciers en patiënten op een Antwerpse spoedafdeling centraal staat.

13 afleveringen

1. Onder vuur

Een schooier belandt in de vuurlinie van twee rivaliserende straatbendes en wordt in de schouder geraakt. Buurtbewoners alarmeren het Algemeen Ziekenhuis. Enkele minuten later zijn ambulancier Karel, verpleger Bob en dokter Ilse ter plaatse. Zij dient de eerste zorgen toe en vanaf dan is het wachten op versterking van de politie.
Dokter Patrick Matthijssens en de pas afgestudeerde verpleegster Britt gaan aan de slag op de spoedafdeling. Behalve Ilse De Winne is er geen ervaren dokter in de buurt om hen wegwijs te maken. Alle collega's zijn immers uitgenodigd op het huwelijk van Mel en Steven. Tijdens de receptie kijkt verpleger Bob veel te diep in het glas, tot grote woede van Gijsbrecht.
Dokter Gijsbrecht en zijn echtgenote Marijke hebben hun eerste vrije avond in zeven weken en wonen de operette bij, waarin haar nichtje een rol vertolkt. De voorstelling kan Gijsbrecht maar matig boeien en hij vertrekt al tijdens de pauze naar het ziekenhuis. Hij wil er vooral zijn om dokter Patrick Matthijssens in te tomen.

4. Leukemie

Het zoontje van dokter Matthijssens wordt met een maagbloeding in het ziekenhuis opgenomen. De arts laat zich niet door zijn gevoelens meeslepen en staat erop Sam zelf te opereren. De ingreep is een succes, maar dit betekent niet dat de problemen van de baan zijn. Matthijssens vermoedt dat Sam leukemie heeft.

5. Betrapt

Dokter Kathy Pieters en verpleegster Britt worden naar een bordeel gestuurd, waar verschillende meisjes en hun klanten een CO-vergiftiging hebben opgelopen. In een van de kamers wordt Bob samen met het hoertje Martine aangetroffen. De verpleger heeft het moeilijk met het feit dat iedereen nu op de hoogte is. Het vermoeden van dokter Matthijssens wordt bevestigd: zijn zoontje Sam heeft leukemie.

6. Blind Date

Baliebediende Bea heeft voor het eerst sinds jaren een afspraakje. Meer zelfs, het is een blind date. Ze vindt deze stap in het onbekende zeer spannend en voelt zich als een puber. Ambulancier Karel en dokter Hofkens lachen in hun vuistje. Marijke neemt het Luc kwalijk dat hij samen met Patrick Matthijssens de beenmergpunctie bij Lucca heeft uitgevoerd.
Dokter Matthijssens neemt enorme risico's om een man en zijn zoontje uit een woningbrand te halen. Gelukkig loopt de interventie goed af. Terug in het ziekenhuis krijgt de arts het fantastische nieuws dat de uitslag van Lucca's beenmergpunctie positief is. Er wordt meteen overgegaan tot transplantatie. De laatste tijd eindigt elk gesprek van Marijke en Luc in een discussie.
Een autobestuurder verliest de controle over zijn stuur en rijdt op een terras in. De ravage is enorm. Het toeval wil dat Lies en Bea zich ter plaatse bevinden. Ze dienen de eerste zorgen toe en alarmeren hun collega's. Een jonge vrouw en haar baby worden als eersten naar het ziekenhuis overgebracht. Maar eens iedereen terug is op de spoedafdeling blijkt het kleintje zoek te zijn.
Op de spoedafdeling is de spanning tussen Britt en Bob te snijden. Zij verdenkt hem ervan haar agressieve vriend Johan opzettelijk de verkeerde ampule te hebben toegediend met diens dood tot gevolg. Bob moet voor de medische commissie komen. Dokters Hofkens en Pieters moeten op interventie naar de gevangenis, waar verschillende gedetineerden verwondingen hebben opgelopen tijdens een vechtpartij.
Het afspraakje van baliebediende Bea met Geert is niet voor herhaling vatbaar. Op de spoedafdeling loopt een oproep binnen van een echtelijke ruzie. Wanneer Kathy Pieters met haar team aankomt, wordt de vrouw door haar echtgenoot uit het raam geduwd. De medische commissie onderzoekt nog altijd of Bob de dood van Britts vriend op zijn geweten heeft.

11. Vlinders

Baliebediende Bea loopt nog altijd op wolkjes. Ze geraakt er hoe langer hoe meer van overtuigd dat Geert misschien wel eens de man van haar leven zou kunnen zijn. Een autobestuurder is op een groep wielertoeristen ingereden. Kathy Pieters biedt ter plaatse hulp. Ze is van slag als blijkt dat haar zwaargewonde patiënt de Australische nationaliteit heeft.
Bea en haar vriend Geert worden gewekt door een deurwaarder. Hij vermoedt dat het een zet is van zijn ex. Bea daarentegen is er zeker van dat dit een grap is van Karel en Hofkens en pakt de man kordaat aan. Kathy, Karel en Lies rukken uit na een oproep van een steekpartij in een nogal marginale buurt. Tot hun grote verbazing is het slachtoffer de ex-vriend van de urgentiearts.
Dokter Patrick Matthijssens en ambulancier Karel rukken uit om een chauffeur van Antwerp Petroleum te verzorgen. De man is uitgegleden en heeft zijn voet bezeerd. Kathy heeft de moeilijke opdracht om haar ex-vriend Michel te vertellen dat hij seropositief is en dat zij hem heeft besmet. Dokter Steven Hofkens heeft in Thailand hepatitis opgelopen en hij wil gerepatrieerd worden.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.