Spoed

Spoed

Ziekenhuisserie met o.m. Leo Madder en Arlette Sterckx waarin zowel het beroeps- als het privéleven van de artsen, verplegers, ambulanciers en patiënten op een Antwerpse spoedafdeling centraal staat.

15 afleveringen

1. De plaatsvervanger

De schorsing van Luc Gijsbrechts valt niet in goede aarde bij zijn collega's van de spoedgevallen. Tot groot wantrouwen van Jos stelt de directie Koenraad De Coninck aan als de tijdelijke vervanger van dokter Gijsbrechts. Na een oproep over een ongeluk in de haven, handelt de jonge arts bijzonder kordaat. Zonder aarzelen beklimt hij de hoge torenkraan waarop havenarbeider Louis geklemd zit.

2. De dolk

Wanneer de 54-jarige onderwijzer Ronny Schollaert van de Marokkaan Saïd een sierdolk ontvangt uit dank voor de lessen Nederlands, weet hij niet wat er hem te wachten staat. Diezelfde avond krijgt Ronny het bezoek van enkele herrieschoppende oud-leerlingen. De jongens krijgen de dolk in handen en laten de plagerijen danig uit de hand lopen.
Kristof en Iris zoeken zijn moeder in het rustoord op en informeren haar over hun trouwplannen. Tijdens het bezoek is de dokter getuige van een ongeval met twee glazenwassers. Hij gaat meteen tot de actie over, maar kan slechts één van de twee redden. Bob en Babs zijn smoorverliefd en maken het bont ten huize Anneke. Ook zij lijkt geraakt door Cupido's pijlen.
Elk jaar bij de opening van het jachtseizoen organiseert de Koninklijke Sint-Hubertus Vereniging een groot feest voor de leden. Na een spectaculaire ballondropping in de feestzaal verliest een vrouw het bewustzijn. Amper enkele seconden later voelen tientallen andere gasten zich onwel.Het toxicologisch onderzoek wijst uit dat de feestvierders met het dodelijke gas Sarin in aanraking kwamen.
Na de paniek rond de moorddadige Sarin-aanslag geniet de hele nachtploeg van een welverdiend weekje rust. Om hen te bedanken voor de inzet en de volharding organiseert Luc Gijsbrecht een etentje. Iedereen popelt om terug aan de slag te kunnen. Babs stelt een afterparty voor bij Anneke thuis. Daar krijgt Luc het moeilijk door een uitgestelde werking van het Sarin-gas.

6. De grote dag

De grote dag voor Kristof en Iris is eindelijk aangebroken. Het is een sobere en intieme huwelijksceremonie, zonder de aanwezigheid van familie en vrienden. Dat denken ze toch. De verkiezingen zijn in aantocht en overal in de stad worden affiches met verkiesbare kandidaten opgehangen. Ook Jan Govaert, een oude kennis van Kristof, trekt met zijn makkers van gevel naar gevel.

7. Mishandeld

Sandra is acht maanden zwanger en werkt als poetsvrouw. Wanneer ze een vuilniscontainer in de dienstlift wil trekken, verliest ze haar evenwicht en belandt onder het gevaarte. Ondertussen hebben de laatste werknemers het bedrijf al verlaten. Het zwijgzame jongetje, Scott, dat vorige week met een verwrongen pols werd binnengebracht, wordt opnieuw opgenomen op de spoedgevallen.
Dokter Gijsbrecht ontdekt een barst in het plafond van zijn nieuwe woning. Omdat de scheur steeds groter wordt, vraagt hij raad aan Anneke. Op de spoedafdeling werkt een nieuwe verpleegster, Fien Aerts. Na de oproep van Joris, een slagersknecht die zwaargewond werd bij het uitbenen, rukt het team uit.

9. Oud zot

Een jonge vrouw wordt tijdens het winkelen onwel. Dokter Jos Blijlevens brengt haar naar het ziekenhuis, waar onderzoeken aan het licht brengen dat de patiënte een lintworm heeft. Dokter Luc Gijsbrecht raadt Astrid aan om een vzw op te richten die de belangen van de zwaarlijvigen verdedigt. Anneke komt de woning van Luc bekijken. Er schijnt iets mis te zijn met de steunbalken.

10. Zuur

Een arbeider in een textielfabriek krijgt azijnzuur op zijn handen en in zijn gezicht. Zijn collega wil niet dat hij naar de dokter gaat. In de fabriek zijn al meer dan twee jaar geen werkongevallen gebeurd. Wanneer de arbeiders de duizend dagen bereiken, kunnen ze op kosten van de firma een weekendje naar Parijs. Niemand wil deze trip missen en dus gaat de gewonde arbeider opnieuw aan het werk.
Na een lange werkdag komen zes mensen in de bedrijfslift vast te zitten. Pas de volgende ochtend komt er hulp van directeur Walter Verhaeren. Hij verwittigt meteen de hulpdiensten, maar ondertussen heeft een van de onfortuinlijke werknemers een hartaanval gekregen. In het ziekenhuis wordt een man binnengebracht die geen teken van leven meer vertoont.
Lode Allaert, een 70-jarige boer die twee maanden geleden weduwnaar werd, valt wanneer hij water uit de put wil halen. Hij kan nog net de ketting vastgrijpen. Het duurt echter zeer lang voor er hulp opdaagt en Lode geraakt onderkoeld. Er is sprake van een drieploegensysteem op de spoedafdeling. Cisse tilt hier zwaar aan en legt zelfs het werk neer.
De renovatiewerken in het appartement van Anneke zijn bijna voltooid. Eddy Colbrandts en zijn echtgenote Sonja hebben het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Bijna al hun meubels en elektronische apparaten zijn verkocht of aangeslagen. Wanneer de deurwaarders opnieuw komen aanbellen, weigert Eddy de deur te openen.
Voor Iris en Kristof is de grote dag eindelijk aangebroken. Ze zijn amper in de echt verbonden wanneer zij weeën krijgt. Iris panikeert, begint te hyperventileren en krijgt een epileptische aanval. Luc en Babs snellen meteen ter hulp en laten het bruidje naar het ziekenhuis overbrengen. Jos papt met Fien aan.
Filip Gijsels rijdt in dronken toestand twee jonge fietsers, Seppe en Laura, aan. De kinderen moeten voor verzorging naar het ziekenhuis worden overgebracht. Sinterklaas en zijn Pieten hebben een bezoek gebracht aan een school. Ze zijn amper van de speelplaats wanneer er een motor komt aangescheurd. Het paard van de Sint schrikt en begint te steigeren.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.