Spoed

Spoed

Ziekenhuisserie met o.m. Leo Madder en Arlette Sterckx waarin zowel het beroeps- als het privéleven van de artsen, verplegers, ambulanciers en patiënten op een Antwerpse spoedafdeling centraal staat.

12 afleveringen

Luc Gijsbrecht is blij te vernemen dat hij opnieuw is aangesteld als medisch directeur, maar hij is niet van plan om de leiding over de spoedafdeling op te geven. Hij zou het werk op de vloer te veel missen. Voor de ambitieuze dokter Hofkens klinkt het nieuws dat er een adjunct-diensthoofd komt, als muziek in de oren. Balieverpleegster Bea krijgt een oproep over een gezinsdrama.
De ambitieuze dokter Steven Hofkens heeft zijn zinnen gezet op de functie van adjunct-diensthoofd en hij slooft zich uit om de sympathie van de collega's te winnen en om zijn concurrent, dokter Filip Driesen, de loef af te steken. Het nieuws over de reorganisatie van de spoedafdeling, die hoofdverpleger Wim moet superviseren, gaat hierdoor volledig aan hem voorbij.
Kathy heeft vlekken over haar hele lichaam en ze heeft als arts geen extra bloedtesten nodig om te weten dat ze in het stadium van aids is gekomen. Luc Gijsbrecht probeert haar op te vangen. Dokter Filip Driesen biedt op zijn beurt een troostende schouder aan collega Ellen Van Poel, die het misbruik in haar kinderjaren nu pas leert verwerken.
Directeur Maenhout verneemt nu pas dat Kathy in het stadium van aids is gekomen. Hij weet dat haar patiënten geen gevaar lopen, maar toch eist hij dat de arts vandaag nog met ziekteverlof wordt gestuurd. Luc Gijsbrecht weet dat voor Kathy haar werk haar leven is en hij ziet dan ook op tegen het moeilijke gesprek.

5. Het Feest

Hoofdverpleger Wim werkt zich uit de naad om de reorganisatie op de spoedafdeling in goede banen te leiden, maar de resultaten blijven uit en dat is aan zijn humeur te merken. Hij weigert botweg het werkschema van Karel aan te passen en trekt op het laatste moment de vrije dag van Bea in. Zij is 25 jaar in dienst en wordt vanavond door haar collega's in de bloemetjes gezet tijdens een receptie.
Ambulancier Karel neemt zijn studie verpleegkunde zo ernstig dat hij regelmatig boven zijn boeken in slaap valt in de koffiekamer. Hoofdverpleger Wim kan dit niet appreciëren en de discussies tussen de twee blijven dan ook niet uit. Filip heeft een hele kluif aan een landloper met psychologische problemen, die zeer luidruchtig duidelijk maakt dat hij geen behandeling wilt.

7. De Crash

Dokter Ellen Van Poel wordt met de MUG naar een imker gestuurd, die in de keel gestoken is door een wesp en dreigt te stikken. Ondertussen moet Karel met de ambulance naar het vredegerecht om er de hoogzwangere buurvrouw van hoofdverpleger Wim op te halen. Karel is oververmoeid omdat hij zijn werk nog altijd combineert met zijn studies verpleegkunde en hij rijdt een fietser aan.
Op de spoedafdeling worden twee slachtoffers van een woningbrand binnengebracht. Het tienermeisje Anke heeft schrammen, schaafwonden en eerstegraads brandwonden. De buurjongen die haar uit de vlammenzee heeft gered, heeft een ernstig rugletsel opgelopen en is verlamd voor het leven. Luc Gijsbrecht wil de patiënt zo snel mogelijk inlichten over zijn toestand.

10. Volle Maan

Bea en Femke vinden dat Iris en Filip voor elkaar gemaakt zijn en ze geven de dokters een zetje door hen elk een gratis ticket voor een pianoconcert te geven. Tom Gijsbrecht en dokter Ellen Van Poel hebben elkaar al gevonden en zijn dolverliefd. De relatie van Tom met zijn vader Luc bereikt een nieuw dieptepunt.

11. Zomerzon

Tom en Ellen groeien steeds meer naar elkaar toe. Tom heeft een nieuwe job in een café en daar is zijn vader Luc niet over te spreken. Iris en Filip zijn stapelverliefd en dat is niemand ontgaan. Tijdens het werk houden ze het wel zo afstandelijk mogelijk en dat zint Iris niet. Een rallywagen komt tijdens een proefrit tegen een boom terecht.
Iris heeft besloten om in Kameroen een ziekenhuis op te richten. Het nieuws slaat bij Filip in als een bom. Hoofdverpleger Wim slaagt er niet in een risicopatiënt in bedwang te houden wanneer dokter Hofkens de kerel een spuit geeft. De angst op hiv-besmetting zit er bij Wim diep in. In het ziekenhuis worden twee tieners opgenomen die bewusteloos werden aangetroffen in een bos.
Dokter Steven Hofkens wordt naar een feestzaal gestuurd, waar de vader van de jarige Roel zijn voet aan een hek heeft gespiest. Ondertussen rijden verpleger Sam en ambulancier Karen naar het appartement van een epilepsiepatiënt. Hij heeft een aanval gehad en kampt met verlammingsverschijnselen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.