Spoed

Spoed

Ziekenhuisserie met o.m. Leo Madder en Arlette Sterckx waarin zowel het beroeps- als het privéleven van de artsen, verplegers, ambulanciers en patiënten op een Antwerpse spoedafdeling centraal staat.

11 afleveringen

Fotomodel Sofie trekt voor een fotosessie naar de sauna. Ze gruwelt wanneer ze op de schminktafel een doos vindt met daarin een dode vleermuis. Het is nochtans niet de eerste keer dat ze op dergelijke onaangename manier verrast wordt. Ondertussen betrapt haar manager een zekere Steven in de kleedruimte. Die zet het op een lopen, maar tijdens de confrontatie valt er een statief in het zwembad.
Dokter Luc Gijsbrecht en Cricri hebben een bijzonder zware week achter de rug in Afrika. Op doorreis maken ze kennis met Sam, een jonge verpleger die net op het punt staat aan zijn vaccinatieronde te beginnen. Cricri besluit hem te vergezellen. Wanneer één van hun patiënten gaat bevallen en ze ontdekken dat het kindje in stuitligging ligt, beseffen ze dat ze voor een moeilijke klus staan.
Luc Gijsbrecht en Cricri Nkoto bevinden zich nog altijd in Gambia, waar de buiktyfusepidemie in alle hevigheid woedt. De artsen werken nauw samen met Vidal Tersago, een plaatselijke dokter die in Leuven gestudeerd heeft, en met zuster Tessa Certijn. Ondanks hun inzet verliezen ze veel patiënten en de werkomstandigheden worden nog moeilijker wanneer een jeep met medicatie overvallen wordt.

4. Zoo

Terwijl Luc Gijsbrecht naar een vergadering met het directiecomité van het ziekenhuis is, heeft Koenraad de leiding over de spoedafdeling. Zoals altijd gaat het er zeer hectisch aan toe. In minder dan een uur moet er drie keer worden uitgerukt. Ambulancier Cisse wordt naar de dierentuin gestuurd waar een verzorger door een leeuw werd gebeten.

5. Benidorm

De moeder van Koenraad is in Benidorm in het ziekenhuis opgenomen. Wanneer hij met een telefoontje op de hoogte wordt gesteld, boekt de arts meteen een vlucht naar de Costa Blanca. Anneke vergezelt haar vriend. Bij hun aankomst blijkt niemand te weten waar Betty zich bevindt. Ze verblijft niet in het hotel en niet in het hospitaal.

8. Rolschaatsbaan

Kristof is voor twee jaar naar Amerika vertrokken. Zijn plaats op de Spoeddienst wordt ingenomen door Cricri Nkoto. Net voor ze aan de slag gaat, herinnert Luc Gijsbrechts haar eraan dat ze als elke andere arts beoordeeld zal worden. Hun samenwerking in Afrika zal hierbij geen rol spelen. Fien voelt zich bedreigd door de komst van Cricri. Wat als Jos voor de exotische charme van de arts valt?

9. Terugkomst Tom

Het is een understatement dat Luc Gijsbrecht een streng man is, maar vandaag is hij gewoonweg grof. Hij stuurt patiënten zonder onderzoek naar huis, kaffert verpleegsters uit en wanneer er een jonge vrouw wordt binnengebracht die haar polsen heeft overgesneden, blijft hij niet eens stand-by. Blijkbaar is het belangrijker om thuis een vergeten dossier op te halen.

10. Home Jacking

Luc Gijsbrecht is nog altijd niet te genieten. Hij blijft patiënten zonder degelijk onderzoek naar huis sturen en hij kaffert Cricri uit wanneer ze zijn diagnose in vraag stelt. Koenraad vermoedt dat Luc privéproblemen heeft en wil hem helpen, maar de directeur hult zich in een koppig stilzwijgen. Hij vertelt alleen dat hij het geroddel achter zijn rug meer dan beu is.
De ontwenningskuur van Tom verloopt zeer moeizaam. Hij huilt onophoudelijk en de afkickverschijnselen lijken alleen maar toe te nemen. Toch wil Luc de dosis methadon niet opdrijven. De arts weigert zijn zoon naar een gespecialiseerde instelling over te brengen, waardoor Jeanine zich luidop afvraagt of haar vriend zijn reputatie belangrijker vindt dan de gezondheid van zijn tienerzoon.
Tom logeert nu al een week bij Anneke en Koen. Tessa Certijn is opgetogen als ze hoort dat de tiener naar huis wil terugkeren en laat hem vertrekken. Haar vertrouwen wordt zwaar beschaamd. Babs is vroeger dan voorzien teruggekeerd van vakantie. Haar vriend Bob is nog in de Ardennen. Haar gezicht verraadt dat er relationele problemen zijn, maar Babs wil er niet over praten.

13. Basejumpers

Sinds ze halsoverkop uit de Ardennen is teruggekeerd, heeft Babs niets meer van haar vriend Bob gehoord. Ze beweert dat het haar niets kan schelen, maar haar collega's weten beter. Cisse heeft een doos met labomuizen in ontvangst genomen. Wanneer de ambulancier onmiddellijk daarna wordt opgeroepen, bergt hij de diertjes in de kleedkamer op. Luc is in alle staten wanneer de muizen ontsnappen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.