Spoed

Spoed

Ziekenhuisserie met o.m. Leo Madder en Arlette Sterckx waarin zowel het beroeps- als het privéleven van de artsen, verplegers, ambulanciers en patiënten op een Antwerpse spoedafdeling centraal staat.

13 afleveringen

1. Bomalarm

De spoedafdeling van het Algemeen Ziekenhuis is versterkt met twee krachten: dokter Koen Laenen en stagiair-dokter Sven Ongena. Laenen was tot voor kort hoofd van een inmiddels opgedoekte spoeddienst in een kleiner hospitaal. Hij is ook een echte charmeur, die meteen baliebediende Bea en de verpleegsters op zijn hand heeft. Sven Ongena is de onzekerheid zelve.
De medewerkers van de spoedafdeling worden na de shift in de koffiekamer verwacht voor een mededeling. Het moet belangrijk nieuws zijn, want zelfs diensthoofd Luc Gijsbrecht weet van niets. Ambulancier Karel vreest dat er besparingen op til zijn, maar hij krijgt heel andere zorgen wanneer hij naar een auto-ongeval wordt gestuurd waarbij zijn ex-vrouw is betrokken.
De patiënte van Iris Van De Vijver is een tienjarig meisje met kapotte knieën. Haar schichtige reacties op aanrakingen en haar hardnekkig stilzwijgen doen echter vermoeden dat er veel meer aan de hand is. Luc Gijsbrecht heeft zijn echtscheiding nog niet verwerkt en hij pakt Marijke hard aan over haar geflirt met dokter Laenen.
Verpleegster Lies moet na zeven maanden zwangerschap een spoedkeizersnede ondergaan. De overlevingskansen van de baby zijn ontzettend klein en hij moet meteen worden overgebracht naar neonatologie. Diensthoofd Luc Gijsbrecht gaat met Steven Hofkens in de clinch over de behandeling van een patiënt en hij roept ook dokter Laenen op het matje.
Het is een heksenketel op de spoedafdeling. Onruststoker Steven Hofkens verziekt de sfeer en maakt het leven van elke stagiair tot een hel. Al snel komt het tot een heftige discussie met dokter Kathy Pieters. Ambulancier Karel wordt de baan opgestuurd voor een zwangere vrouw die van de trap is gevallen.
Steven Hofkens en Koen Laenen hopen dat de termijn van Luc Gijsbrecht als medisch directeur niet wordt verlengd. Stagiair-dokter Sven Ongena krijgt een waarschuwing van dokter Kathy Pieters omdat hij zich hecht aan zijn patiënte, de bejaarde Andrea. Twee jongetjes en hun dronken moeder worden in het ziekenhuis opgenomen nadat één van de kinderen uit het raam is gevallen.

7. De Ring

Balieverpleegster Bea en piloot Geert stappen in het huwelijksbootje. Tijdens de plechtigheid in het stadhuis krijgt Luc Gijsbrecht een dringend telefoontje. Er is een tribune ingestort in een sporthal en het rampenplan fase 2 is afgekondigd, wat betekent dat alle spoedmedewerkers meteen aan de slag moeten. Verpleger Bob neemt dokter Iris in vertrouwen over zijn relationele problemen.
Urgentiearts Steven Hofkens baalt omdat hij stagiaire Ellen Van Poel moet coachen. Zij toont zich nochtans een zeer vlijtige en bekwame leerlinge, die zich niet laat intimideren door zijn arrogantie. Verpleger Bob is meteen een fan van haar. Verpleegster Mel vermoedt dat er iets aan de hand is met dokter Iris Van De Vijver.

9. Straatracen

Het zoontje van verpleegster Lies wordt geopereerd. Het blijft bang afwachten of de baby de ingreep zal overleven. Ambulancier Karel zit zonder babysit en hij smokkelt zijn zoon en dochter de koffiekamer binnen, waar ze moeten spelen tot zijn dienst erop zit. Twee straatracers maaien een fietser van de weg.
Filip Driesen start met zijn interactief medisch tv-programma. In het ziekenhuis wordt 'Mag dat, dokter?' met veel belangstelling gevolgd. Steven Hofkens is stikjaloers en hij hoopt dat Filip zal afgaan als een gieter. Kathy Pieters is de laatste dagen constant moe en met een bang hartje laat ze bloed prikken. Verpleegster Lies gaat terug aan de slag op de spoedafdeling.
Een jongen en een meisje zijn in de buurt van hun school op het zebrapad aangereden. Dokters Hofkens en Pieters ontfermen zich over de kinderen en ondertussen dient hun collega Filip Driessen de eerste zorgen toe aan de chauffeur. Luc Gijsbrecht gaat uit zijn dak wanneer hij op de televisie ziet dat Driessen tijdens de interventie een interview heeft gegeven.
Luc Gijsbrecht getuigt over zijn prostaatproblemen in het medisch tv-programma van Filip Driessen. Bob pikt het niet langer dat Britt hem afwijst en hij maakt een einde aan hun relatie. Zij loopt hem achterna, maar struikelt en valt van de trap. Wanneer Britt enkele uren later met een zware bloeding in het ziekenhuis wordt opgenomen, kampt Bob met een huizenhoog schuldgevoel.
Bob heeft een bemeubeld appartement gehuurd en hij stelt Ellen voor om bij hem in te trekken. Haar reactie doet hem beseffen dat hij niets meer dan een speeltje voor haar is. Dokter Filip Driessen wordt tijdens zijn dienst op de spoedafdeling gevolgd door een cameraploeg voor de rubriek 'Op stap met'.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.