Spoed

Spoed

Ziekenhuisserie met o.m. Leo Madder en Arlette Sterckx waarin zowel het beroeps- als het privéleven van de artsen, verplegers, ambulanciers en patiënten op een Antwerpse spoedafdeling centraal staat.

40 afleveringen

Luc Gijsbrecht weigert te geloven dat zijn zoon Tom een moordenaar is en hij schuift de aangifte bij de politie voor zich uit. De tiener daarentegen is het vluchten beu. Bob is uit de Ardennen teruggekeerd. Hij wil de brokken met Babs lijmen, maar voor haar is er iets fundamenteels gebroken. Ze is zijn reactie nog niet vergeten toen ze hem een huwelijksaanzoek deed.
Jos Blijlevens heeft de ondankbare opdracht om de excentrieke Missy Tambourine te verzorgen. Haar discussie met een andere dragqueen liep uit de hand, waardoor ze nu met een gebroken neus zit. Het gipsen is een pijnlijke bedoening en dat zal Jos geweten hebben. Ook de patiënt van Tessa en Cricri doet moeilijk. De matroos van Afrikaanse origine heeft een snee in de arm die gehecht moet worden.
De gijzeling op de metro is nog steeds aan de gang. De politie wil overgaan tot actie. Luc vreest echter dat er bij de bestorming doden zullen vallen en vindt dat geweld moet worden vermeden. Hij werpt zich op tot onderhandelaar en probeert de gangsters te overtuigen om de neergeschoten chauffeur te laten verzorgen.

4. Voetbal

Hoewel het zondag is, gaat het er hectisch aan toe op de spoedafdeling. Een groep wielertoeristen is aangereden en een van de fietsers is ernstig gewond. Hij heeft verschillende gebroken wervels en kan niet zelfstandig ademen. De dokters kunnen de man stabiliseren, maar het blijft de vraag of hij ooit nog zal kunnen stappen.

5. Scheikunde

Dokter Geert Van Gestel heeft de grootste moeite om een diagnose te stellen bij Cyriel, een man van middelbare leeftijd die de meest uiteenlopende symptomen heeft. De arts houdt het op een raadselachtige aandoening. Babs weet dat haar collega met faalangst kampt en probeert zijn zelfvertrouwen op te krikken. Zijzelf ontfermt zich over een baby van acht maanden met een ernstige schedelbreuk.

6. Hond

Een week geleden is het zoontje van rechter De Bondt op de spoedafdeling overleden. De jongen liep een schedelletsel op na een voetbalmatch en was niet te redden. Vandaag hebben Jos Blijlevens en Luc Gijsbrecht een dagvaarding ontvangen wegens het niet verstrekken van medische hulp aan mensen in nood. Jos is in alle staten omdat zijn reputatie en die van het ziekenhuis op het spel staat.

7. Expo

Jos en Fien maken een fietstochtje voor ze in het ziekenhuis aan de slag gaan. Ze rijden langs de wielerpiste waar Peter Mesen zich de ziel uit het lijf trapt. En nog is zijn vader François niet tevreden. De jonge wielrenner begrijpt niet dat hij niet beter presteert want hij neemt al een paar dagen stiekem epo. Dokter Geert voelt er niet veel voor om een oogoperatie voor zijn rekening te nemen.
Jos Blijlevens kan zijn lach nauwelijks onderdrukken wanneer de tieners Stijn en Vicky zich aanmelden. Ze zijn het slachtoffer van een uit de hand gelopen studentengrap en kleven met hun achterste aan elkaar. Terwijl Jos en Koen de pubers proberen te scheiden, heeft Vanessa ondertussen de handen vol met hun vrienden. Zij willen met hun eigen ogen zien hoe de artsen de zaak aanpakken.
Wanneer Jos en Fien twee kinderen uit een woning proberen te redden, doet er zich plots een hevige gasontploffing voor. De medewerkers van dokter Gijsbrecht slaan in paniek wanneer het nieuws hen bereikt. Ze weten niet of hun twee collega's nog in leven zijn. Ondertussen wordt de moeder van de kinderen met snijwonden over het hele lichaam door Cisse naar de dienst Spoedgevallen gebracht.

10. Apenbeet

Na een kettingbotsing wordt de dienst spoedgevallen overspoeld met slachtoffers. De vrachtwagenchauffeur die de botsing heeft veroorzaakt door een oliespoor achter te laten, wordt met ernstige verwondingen in het aangezicht binnengebracht. Hij vreest dat hij als zondebok zal worden opgevoerd voor al wat is gebeurd. Bovendien wil hij zo snel mogelijk weer de baan op.

11. Rechtszaak

De trucker die vorige week op eigen risico het ziekenhuis verliet, belandt opnieuw op de spoedafdeling. Hij is met de wagen van zijn echtgenote tegen een boom gereden. Zijn verwondingen zijn erg genoeg om hem een paar dagen in bed te houden. Hij moet een kamer delen met een melkboer die door een razende hond werd gebeten.

12. De autist

Leopold wordt met een reeks klachten opgenomen op de spoedafdeling. Zodra dokter Van Gestel verneemt dat zijn patiënt een veeteeltbedrijf heeft, vermoedt hij dat Leopold de ziekte van Bang heeft. Cisse heeft een rotdag. Tijdens de interventie aan het kanaal heeft hij een klein verkeersongeval gehad met de ambulance. Het achterlicht is kapot en de deur klemt.

13. Wafelbak

Ambulancier Cisse heeft een vrije dag genomen voor de jaarlijkse wafelbak van de voetbalploeg. Er komen honderden mensen op af. Op het einde van de zware dag trakteren de organisatoren zichzelf op een wafel. En net op dat moment is er een gasontploffing. Pediater Babs ontfermt zich over een peuter, die onophoudelijk weent. Het is niet evident om een diagnose te stellen.

14. Bloed

Lynn en Geert zijn terug een koppel. Lies is jaloers op hun geluk en ze overweegt om haar overplaatsing te vragen. Op de spoedafdeling worden tegelijkertijd meneer Pieters en meneer Peeters opgenomen. Ze moeten allebei een bloedtransfusie krijgen, maar in de drukte van het moment verwisselt Lynn de zakjes.
Het romantische weekendje van Frans en zijn minnares Yasmine wordt brutaal verstoord door de gewapende mensensmokkelaars Jakke en Sonny. Ze kapen de boot van Frans en eisen dat hij drie buitenlandse vluchtelingen naar Engeland vaart. Hij verzet zich en loopt zware verwondingen aan de arm op. Een van de buitenlandse jongens breekt door toedoen van Sonny zijn pols. Toch springt hij overboord.

16. Hersenworm

De resultaten van Annekes bloedonderzoek zijn door het labo doorgestuurd. Vanessa vermoedt dat de vriendin van dokter De Coninck zwanger is. Wat zou anders de reden zijn dat het koppel zich in het kantoor van dokter Gijsbrecht afzondert om de testen te bespreken. Een jonge vrouw met hevige buikkrampen meldt zich bij de spoedafdeling. Ze wil zich niet laten onderzoeken en ze zet het op een lopen.
Midden in de nacht wordt juwelier Arsene Meert opgeschrikt door het alarm in zijn zaak. Het is al de vierde keer in twee maanden dat er bij hem wordt ingebroken en hij is het spuugzat. Woedend grijpt hij zijn geweer en hij schiet in het wilde weg. Hij raakt een van de daders, maar hij weet niet dat een verdwaalde kogel zijn overbuurman Kamiel Vermassen heeft verwond.
Lynn is er niet over te spreken dat ze voor de tweede opeenvolgende week op de eerste verdieping moet werken. Ze heeft gekozen voor urgentie en niet voor nazorg. Een gesprek met Luc Gijsbrecht haalt niets uit. Het wordt haar allemaal te veel wanneer Johan Gelaude, een man die volledig verlamd is, haar om een dodelijk spuitje vraagt.

19. De koerier

Op de parking van de Antwerpse luchthaven ziet Anneke hoe een kerel een jonge vrouw meesleurt. Wanneer ze in elkaar zakt en het bewustzijn verliest, laat hij haar achter en rijdt hij met gierende banden weg. In zijn haast rijdt hij de zeventienjarige Sarah op haar brommer aan. De tiener houdt er een hersenschudding en schaafwonden aan over. Ondertussen is de vrouw naar het ziekenhuis overgebracht.
Dokter Geert Van Gestel en ambulancier Cisse worden naar de gevangenis gestuurd om er Jaak Van Daele op te halen. De zware crimineel die een lange straf voor dubbele roofmoord uitzit, heeft een knieblessure. De rit naar het ziekenhuis verloopt vlekkeloos, maar bij de aankomst zet de gedetineerde het meteen op een lopen.

21. Pesterijen

Anneke moet in opdracht van het stadsbestuur een winkelcentrum en een bioscoopcomplex bouwen. Hiervoor moeten verschillende arbeiderswoningen worden gesloopt. De buurtbewoners hebben een actiecomité opgericht en hebben Anneke al bedreigd. Het loopt uit de hand wanneer zij en Koen een bombrief ontvangen. Dokter Geert wordt naar een homoparking gestuurd, waar senator Schotte in elkaar geslagen is.

22. De kraan

Koen heeft zijn goeie vriend René uitgenodigd voor een etentje. De journalist, wiens huwelijk op de klippen is gelopen, is een echte spraakwaterval. De volgende ochtend is hij minder van zeg. Hij houdt het niet uit van de pijn en onderzoeken wijzen op nierkolieken. De kleine Arno verveelt zich bij zijn vader, die nauwelijks tijd voor hem maakt. De jongen gaat dan maar spelen op een werf.

23. Het gevaar

Verpleegster Lies heeft de handen meer dan vol met patiënte Beatrice Ringoir, een verwaande mevrouw die het gewoon is om haar zin te krijgen. Zo maakt ze een scène omdat er geen eenpersoonskamer beschikbaar is én wordt ze nog bozer als blijkt dat ze een kamer moet delen met de kleurlinge Shana Impens.
Babs, Geert en Lynn worden naar een veld gestuurd, waar een motorrijder tegen een prikkeldraad is gereden. Voor de man komt alle hulp te laat. Zijn zoontje is in levensgevaar. De rit naar het ziekenhuis verloopt problematisch. Midden op de weg staat een tractor, die tientallen balen stro verloren heeft.
Luc Gijsbrecht reist over een week naar Genève om tijdens een prestigieus medisch congres een lezing te geven. Zijn reis komt in het gedrang wanneer hij een zware val maakt. Dokter Geert behandelt wielertoerist Luc Beaujean, die zonder aanleiding van zijn fiets viel en het bewustzijn verloor. Alles wijst op een klaplong. Hoewel een operatie niet nodig is, panikeert Luc.

26. Donors

Boer Sooi, de bejaarde oom van Anneke, heeft een stamp van zijn paard gekregen en wordt met hevige pijn in het ziekenhuis opgenomen. Hij loopt niet hoog op met 'pillendraaiers' en maakt het de dokters en verpleegsters knap lastig. Bart Verschueren, een jongetje met een polsbreuk, is dan weer de ideale patiënt.

27. Zelfmoord

Pediater Babs ontfermt zich over Andy, een jongen die aangereden is door een tram. Hij heeft geluk gehad, want buiten enkele schaafwonden en kneuzingen zijn er geen lichamelijke letsels. Het verontrust de arts wel dat Andy zich hult in stilzwijgen. Waarom vertelt hij niet hoe het ongeval gebeurd is? Wou hij zelfmoord plegen?
Lynn en Geert zijn terug van hun huwelijksreis. De ontgoocheling is groot wanneer de collega's hen niet feliciteren en doen alsof er niets aan de hand is. Een wandelaar brengt een jongetje naar de spoedafdeling. Hij lag in een wei en kreeg waarschijnlijk een stamp van een paard. Het kind is niet in staat om vragen te beantwoorden en voor Vanessa is het een opgave om zijn ouders te lokaliseren.

29. Vondeling

Vanessa is jarig en de collega's trakteren haar in de koffiekamer op taart én een stripact. Babs mist het grootste gedeelte van het feestje want ze leidt de bevalling van Roos. De jonge vrouw werd na een wanhoopsdaad uit het water gehaald en met weeën naar de spoedafdeling overgebracht. Roos straalt niet van geluk en bij de eerste de beste kans vlucht ze met haar dochtertje uit het ziekenhuis.

30. Paaldansen

De raad van bestuur heeft eindelijk een beslissing genomen in verband met de verbouwingen. De spoedafdeling mag uitgebreid en gemoderniseerd worden. Koen is aangenaam verrast als hij hoort dat zijn vriendin Anneke als architecte de werken zal leiden.
Door de verbouwingen op de spoedafdeling zijn de artsen nog meer dan anders verplicht om prioriteiten te stellen en inventief te werken. Komt daar nog bij dat Koen in Sint Elizabeth aan de slag is en dat de plaats van Geert nog niet is ingevuld. Ambulancier Cisse heeft vandaag een vrije dag. Hij wordt vervangen door Gilbert Goossens, een iets te vlotte kerel die de artsen flink enerveert.

32. Rusthuis

De vader van pediater Babs is een tijdje geleden naar een rusthuis verhuisd. Voor de bejaarde man was het een hele aanpassing, maar de aanwezigheid van Elmire maakte veel goed. Nu zijn de twee verliefd en genieten ze samen van een rustige oude dag. Tot er brand uitbreekt in het rustoord.

33. Euthanasie

Sinds de brand in het bejaardentehuis verblijft Elmire op de afdeling geriatrie van het ziekenhuis. Haar vriend Roland, de vader van Babs, is blij omdat ze er goed lijkt door te komen. Elmire zelf heeft haar levenslust verloren en ze wil met rust gelaten worden. Roland kan haar negatieve houding niet plaatsen, tot hij verneemt dat zijn vriendin kanker heeft.

34. IJshockey

Een tragisch ongeval tijdens een ijshockeywedstrijd zorgt voor een drukke dag op de spoedafdeling. Het ongeval is het gevolg van de vete tussen de vaders van de sterspelers Bill en Steve. Bill overlijdt aan zijn verwondingen. Vandaag wordt het spoedteam versterkt door Kathy Pieters, een gedreven arts die flink wat ervaring in het buitenland heeft opgedaan.
Cisse heeft de laatste tijd problemen met zijn zoon Stef. De jongeman wil zijn vleugels uitslaan en gaan samenwonen met een groep jongeren. En dat zint de ambulancier niet, waardoor de relatie tussen vader en zoon totaal verzuurd is. Babs behandelt de driejarige Jens, die vrij zware verwondingen in het aangezicht heeft.
In de kranten wordt uitgebreid bericht over de slachtoffers van de collectieve zelfmoord. Cisse kan er nog altijd niet bij dat zijn zoon Stef ook dood had kunnen zijn en hij voelt zich een slechte vader. De schouderklopjes en bemoedigende woorden van de collega's verlichten het schuldgevoel van de ambulancier niet.

37. De filmset

Op de spoedafdeling wordt een kleuter met een hersenvliesontsteking binnengebracht. Het meisje is er erg aan toe en vecht voor haar leven. Dokter Kathy Pieters staat onder grote druk. Ook collega Jos Blijlevens heeft een zware dag. Na een ongeval op een filmset is hij genoodzaakt het been van een jonge actrice te amputeren.

38. Hotel

Pediater Babs en verpleegster Fatima krijgen een zwaar conflict nadat er rubella is vastgesteld bij een zwangere vrouw. De arts vindt abortus de enige optie, maar Fatima is het daar niet mee eens. Een neergestorte ballonvaarder wordt op de spoedafdeling opgenomen. Hij haat zichzelf omdat hij niets ondernomen heeft om zijn passagiers te helpen en neemt een overdosis kalmeermiddelen.
Dokter Kathy en verpleegster Fatima wonen in een televisiestudio de musical 'Place de l'Ambrasse' bij. De voorstelling is volledig in handen van kinderen en een van hen is Silvia, het nichtje van Fatima. Bij de aanvang van de musical wordt een blik white spirit omgestoten. Wanneer dit goedje in contact komt met een kapot gereden kabel ontstaat er brand. In de zaal breekt paniek uit.
De rookontwikkeling in de televisiestudio is erg groot. Dokter Kathy Pieters en verpleegster Fatima el Khaoul bevinden zich achter de coulissen. Ze hebben geen medisch materiaal bij zich en kunnen nauwelijks iets doen voor de slachtoffers. Kathy Pieters heeft in haar medische carrière al heel wat meegemaakt, maar deze situatie is zelfs voor haar nieuw.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.