De Planckaerts

De Planckaerts

Gezelligheid troef bij de familie Planckaert. Ex-wielrenner Eddy Planckaert woont en werkt met de ganse familie op de Planckaert-berg te Lesterny, niet ver van Marche-en-Famenne.

10 afleveringen

De immer rustige Junior valt uit zijn rol. Tijdens zijn eerste koers van het seizoen krijgt de wielerbelofte het aan de stok met een concurrent en kookt zijn potje over. Ook op de berg gaat het testosteron de hoogte in. Magali en Stephanie poseren samen voor het mannenblad P Magazine en laten zich van hun meest sensuele kant zien.
Christopher zit in een moeilijk parket. Zijn op maat gemaakt barmeubel voor een nieuw café zou niet volgens plan geplaatst zijn. De klant is furieus en wil de toog kostenloos verplaatst zien. Wat Christopher categoriek weigert. Op de berg gaat het er iets rustiger aan toe. De vrouwen gaan met de kinderen braambessen plukken en Iluna bezoekt voor het eerst haar toekomstig schooltje.
Voor haar boek 'Het geluk van een ongelukje' verzamelt Stephanie getuigenissen van andere tienermoeders. Eén daarvan is haar bloedeigen tante Anita, die het onthutsende verhaal vertelt van de misgelopen bevalling bij haar eerste kind. Intussen proberen de mannen Devon zijn eerste woordjes aan te leren. En bij de Planckaerts klinken die als 'lavabo' en 'akoestische gitaar'.
Iluna gaat voor het eerst naar de kleuterklas. Eens voorbij de schoolpoort zakt haar goede moed helemaal in haar kleine schoentjes. Het moederhart van Stephanie krijgt het hard te verduren. De Planckaertmannen beginnen intussen nog maar eens aan de renovatiewerken van het chaletpark, waarbij Eddy en Francesco in een heftige discussie belanden over hoe je het best een boom velt met een kraan.
Op het vliegtuig staat Christopher doodsangsten uit, maar dat is snel vergeten eens hij met Stephanie en de kinderen veilig geland is op Jamaicaanse bodem. Wanneer ze hun prachtige hotelsuite zien, wanen ze zich in de zevende hemel. Maar Christopher kan in nog hogere sferen komen, want op het strand biedt een plaatselijke marihuanadealer hem een joint aan.
Met een onverwachts huwelijksaanzoek aan een idyllische Jamaicaanse waterval maakt Christopher een stiekeme droom van Stephanie waar. Nadat hij eerst een eigen jongensdroom vervuld heeft: op volle zee vissen in de Caraïbische wateren. Eddy, Christa en Junior toeren nog steeds door de Loirestreek. Samen met zus Vera en schoonbroer Fred bezoeken ze de oudste wijngaard van Frankrijk.
Junior heeft maar een een paar weken tijd meer om zijn eerste koers als nieuweling te winnen. Tot nu toe had hij vooral veel pech, maar in Brakel wil hij voor de ogen van Eddy en Christa het tij doen keren. Christopher en Stephanie genieten intussen van hun laatste dagen in Jamaica. Ze zwemmen als kersverse verloofden tussen de dolfijnen en bezoeken een lokaal schooltje.
Francesco en zijn gezin varen in hun piepkleine overladen bootje de indrukwekkende Maas af. Wanneer een reuzenschip de doorgang van het Antiekenaarke naar een sluis verspert, wordt het wel heel stil aan boord. Eddy, Christa en Junior trekken intussen naar de Vlaamse kust.
'Ook in een kleine hut is plaats voor groot geluk', mag je bij de Planckaerts wel erg letterlijk nemen. De familie is een voetbalploeg groot, met de elf leden netjes verdeeld over drie kleine kamers. Het gekrijs van de baby's is er bij momenten niet te harden, maar vooral de decibels van de volwassenen baren het gezelschap zorgen.
Zijn internetvriendinnen zijn niet te tellen, maar eindelijk heeft Junior een echte date in levende lijve. Een beetje nerveus maar piekfijn uitgedost en met een romantische rode roos in de hand, haalt hij zijn meisje af in Antwerpen.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.