De Planckaerts

De Planckaerts

Gezelligheid troef bij de familie Planckaert. Ex-wielrenner Eddy Planckaert woont en werkt met de ganse familie op de Planckaert-berg te Lesterny, niet ver van Marche-en-Famenne.

6 afleveringen

Een nieuw seizoen, een nieuw begin. Eddy voegt meteen de daad bij het woord en laat zich kaalscheren. Zijn huisgenoten zijn nog niet van de schok bekomen of Junior komt ook al met een verrassing aandraven: hij wil de wielsporen van zijn vader volgen en gaat koersen. Huisvriend en verzorger Carlos stippelt voor hem alvast een Spartaans trainingsschema uit.
Paniek op de anders zo vreedzame Planckaertberg. Wanneer Francesco en neef Peter vroeger dan voorzien thuiskomen, hangt er een vreemd sfeertje in de leef-slaapkamer: romantische muziek, twee halfvolle champagneglazen, kledingstukken overal op de grond... "Moeder, waar ben jij mee bezig?!" is al wat een verbouwereerde Francesco kan uitbrengen.
Vorige keer was het een bootje, deze keer verrast romanticus Francesco zijn geliefde Magali met een knus caravannetje. En Francesco zou Francesco niet zijn als hij niet meteen het nieuwe speelgoed zou uitproberen. Op amper vier kilometer van huis én in de gietende regen, beleven hij en Magali samen met zoontje Devon hun eerste aparte gezinsvakantie.
Christa en Stephanie willen iets aan hun conditie doen. Terwijl de dames zich tijdens hun eerste jogging de longen uit het lijf lopen, gaan de jongens voor een iets minder belastende sport. Ze installeren een splinternieuwe pooltafel in de overvolle, veel te krappe woonkamer. Bij het zien van de chaos, maakt Eddy zich kwaad en stort zich uit pure wanhoop in de drank.
Junior is bloednerveus voor zijn eerste koers. Hij moet rijden in Meigem, het stamdorp van Christa. De hele familie is op post en de verwachtingen zijn hooggespannen voor de nieuwe Planckaert in het peloton. Magali wacht intussen steeds boller en ongeduldiger op de eerste "ik-wil-er-uit-stampjes" van haar tweede kindje. Dat blijkbaar 9 maanden in de buik wat kort vindt.
Het is zover: de Planckaerts zijn met elf! Na een zwangerschap van negen maanden en een week bevalt Magali van de kleine Noa. Deze keer verloopt de bevalling van het kindje aan een recordtempo: na een paar uur is de geboorte van een ruim vier kilo wegende dochter een feit. Om de traditie volledig in ere te houden wordt de nieuwste bergbewoner opnieuw door burgemeester Junior verwelkomd.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.