De Planckaerts

De Planckaerts

Gezelligheid troef bij de familie Planckaert. Ex-wielrenner Eddy Planckaert woont en werkt met de ganse familie op de Planckaert-berg te Lesterny, niet ver van Marche-en-Famenne.

17 afleveringen

Stephanie en haar vriendje Christopher zijn intussen twee jaar samen. Christopher vindt dat het tijd is om het ouderlijk dak te verlaten en in te trekken bij Stephanie en de Planckaerts. Huisvriend Jean-Marie Dedecker komt voor het eerst langs in de chambres d'hôtes in Lesterney.
De Planckaerts gaan in Breda naar hun eerste uitzending op de Nederlandse tv kijken. Stephanie wordt gevraagd voor haar eerste betaalde job als fotomodel. Wanneer een zestigkoppige hondenclub op bezoek komt Ten Huize Planckaert, kan Carlos al direct zijn zang- en danstalenten demonstreren.
Nu hij geschorst is als wielrenner, heeft neef Jo eindelijk tijd om de Planckaerts op hun berg te bezoeken. In een tuin vol tipi's zijn woeste Indianenrituelen en een memorabele meditatiesessie met Carlos, dan ook onvermijdelijk. Bij het zien van het prille samenwoongeluk van Stephanie en Christopher, begint het bij Francesco ook te kriebelen.
Magali heeft ja gezegd op Francesco zijn huwelijksaanzoek. Hij neemt haar mee naar de Ardennen, naar haar nieuwe thuis. De rest van de familie zorgt voor een feestelijke ontvangst.
Francesco bespreekt met zijn vader het droomscenario van Magali voor het huwelijk. Hij wil dit realiseren als verrassing voor haar. Na een drukke periode in de chambres d'hotes wil Eddy met zijn familie even tot rust komen. Dat is toch wat Magali te horen krijgt voor de onverwachte trip naar Spanje. Eddy gaat samen met Christa en Stephanie naar de winkel om reisproviand in te slaan.
Francesco is met het hele gezin op weg naar Spanje. Hij wil er met zijn nietsvermoedende Magali trouwen op een strand. Op een knallende pijp na houdt de herstelde chevy zich kranig. Uit heimwee naar zijn wielerverleden heeft Eddy zijn drie jongens de Mont Ventoux laten beklimmen.
Een paar dagen geleden zijn Francesco en Magali met enige moeite op zijn Spaans in het huwelijksbootje gestapt. Eddy zit er al iets langer in en geeft zijn zoon nog wat vaderlijke raad over het statuut van wielrennende echtgenoot. Junior moet naar school maar slaapt liever uit.
Een doordeweekse dinsdag in de chambres d'hotes: Junior is net terug van school en Stephanie ligt al de hele namiddag in bed omdat ze zich niet lekker voelt. Christa heeft een dokter gebeld en dokters trekken altijd de aandacht van Junior.
Na een bezoek aan de gynaecoloog is het helemaal zeker, Stephanie is zwanger. Alles gaat goed met het kindje. Om de zwangerschap te vieren heeft fiere papa Christopher een verrassingreisje in petto. Tot Christophers verbazing is Stephanie niet de enige die verbaasd is door zijn reisplan, ook Eddy wil graag wat meer uitleg.
Jean-Marie Dedecker heeft voor Francesco een wielercontract versierd bij Mr. Bookmaker. Francesco vertrekt op stage naar Calpe. Hij heeft enorm last van heimwee. Op het thuisfront volgt Magali intussen rijles. Junior wordt ook door verdriet overmand: hij mist zijn grote broer. Stephanie en Christopher brengen Christopher's ouders het nieuws over de zwangerschap. Er wordt positief gereageerd.
De Zimbabwanen van 'Allez, allez Zimbabwe' zijn op bezoek. Eddy en Francesco prepareren voor hen een speciale jacuzzi. Het bezoek beviel hem zodanig dat Roger De Vlaeminck nog eens langskomt bij Eddy om te kletsen over het wielrennen, seks voor de sport en Francesco. Francesco gaat met Stefan Everts een duel aan voor een televisieprogramma.
Eddy kondigt verbouwingen aan: Francesco en Magali hebben de bovenverdieping ingepalmd. Stephanie en Christopher wonen op de benedenverdieping. Voor de rest van de familie blijft alleen de living over. Het terras beneden moet verdwijnen. Er komt een aanbouw voor de slaapkamer van Eddy en Christa. Eddy en Francesco beginnen met de opruimingswerken. Eddy trekt tijdelijk in de chambres d'hôtes in.
Eddy is begonnen aan verbouwingen maar de overheid is erachter gekomen en de werken worden stilgelegd. Ook een aantal andere veranderingen aan zijn eigendom moesten eerst aangevraagd worden: de parking, de weg langs de acherkant en de tipi's. De oude auto's moeten opgeruimd worden van de gemeente. Eddy leert Junior de kraan te bedienen. De Planckaert-girls krijgen zangles van zanglerares Barbara.
Eddy moet van de gemeente zijn erf opruimen. Junior bedient de kraan voor de grote afbraakwerken. Een groep wandelaars komt het Planckaert-erf bewonderen. Ook de caravan van Bernice moet weg. Eddy's zus Vera en haar man komen onverwacht op bezoek. Eddy bakt vriend Paul een poets.
Junior mag gaan karten. Eddy wil het werken wat afbouwen en gaan schilderen. Hij leidt Christopher op tot aankoper van bomen voor parket. De Planckaerts wijden een nieuwe attractie in Océade in. Eddy en Francesco gaan de sfeer opsnuiven in Roubaix ter voorbereiding van Parijs-Roubaix.
Francesco neemt deel aan Parijs-Roubaix. Hij moet opgeven. Stephanie gaat met de ganse familie naar de gynaecoloog. Eddy wil zich inzetten voor mucopatiënten. Eddy schildert zijn eerste doek. De Planckaerts geven hun eerste optreden.
Eddy trekt met Stephanie naar Cap Blanc-Nez om te spreken over boek en haar zwangerschap. Daarna trekt hij naar Duitsland waar Francesco een vierdaagse rijdt. Het wordt de koers van de waarheid voor de wielrtoekomst van Francesco. Hij rijdt alle ritten uit. De nieuwste Planckaert-song wordt opgenomen. Eddy organiseert een wafelenbak voor zijn familie én de ouders van Christopher.
  • Simply the best van VTMlive of uitgesteld
  • Movie nights & seriemarathonsook voor de kleinmannen
  • One shortie a day...doet niets speciaals, maar is wel plezant
  • Op echt àl je schermensmartphone, laptop, tablet, smart-tv, via casting, via je tv-box – gewoon overal, oké?
  • Hallo VTM GO+Reclame? No way. Elke dag wachten op je soap? Dat stopt today. En ook onderweg, you press play.
  • En dat is nog niet allesKijk Streamz op VTM GO en blijf op één plek voor nog meer topseries, blockbusters én Streamz Originals.